ignatz 10.08.05, 18:24 Czarni to są jednak durnie. Założę się, że panna Davis nie miała okazji zobaczyć, jak naprawdę żyje klasa robotnicza w ZSRR. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandowal Ja pier.......... 11.08.05, 03:50 Nie dość, że głupia, to jeszcze czerwona "afroamerykanka"... Zajefajnie ! Polecam fanom USA i ich pomysłom na "wolność w temacie posiadania broni" !!! Zjazd total - nie lubię sędziego, to mu walnę z dubel-śruta w bańkę i po wyroku... Nie orzecze pustogłów... ZAJEFAJNIE.... Odpowiedz Link Zgłoś
emma.bovary1 Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 14.08.05, 07:43 Nie wiadomo, ile w tym artykule prawdy. Pewnie bardzo mało. Trzeba pamiętać, co to były za czasy. Faktem jest, że Angela Davis dziś uczy na uniwersytecie w Santa Cruz w Kalifornii i nadal jest zaangażowana w sprawy Afro-Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 14.08.05, 17:38 A czy dalej jest taką gorliwą marksistką, zwolenniczką komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
emma.bovary1 Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 15.08.05, 00:56 Angela Davis nie była jedyną osobą, która się dała nabrać na komunizm. Myślę, że upadek komunizmu był dla niej szokiem, jak dla wielu amerykańskich lewicowców. Ale już się z niego otrząsnęli i wyciągnęli odpowiednie wnioski z tej lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 15.08.05, 23:16 Nie o to się pytałem co prawda, ale przyjmijmy odpowiedź za poprawną. A co własciwie znaczą "odpowiednie wnioski"? Odpowiedz Link Zgłoś
tentegopolubowny Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 16.08.05, 06:16 "...Angela Davis dziś uczy na uniwersytecie w Santa Cruz w Kalifornii..." -- dokładnie tak jest, byłem na jej wykładach. Były protesty aby jej nie przyjmować, ale to była dosyć kompromitująca nagonka prawicowych satrapów. Artykół Włodzimierza Kalickiego jest nie tylko tendencyjny ale i kłamliwy, cytuję z Wiki (en.wikipedia.org/wiki/Angela_Davis}: "In 1970 Davis became the third woman to appear on the FBI's Most Wanted List when she was charged with conspiracy, kidnapping, and homicide, due to her alleged participation in an escape attempt from Marin County Hall of Justice. She evaded the police for two months before being captured, tried, and acquitted of all charges eighteen months later. Allegedly, Johnathan Jackson, younger brother of prison inmate and cause celebre, George Jackson, had stolen the guns from Angela's home to use in the escape attempt." Odpowiedz Link Zgłoś