Dodaj do ulubionych

7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin County

10.08.05, 18:24
Czarni to są jednak durnie. Założę się, że panna Davis nie miała okazji
zobaczyć, jak naprawdę żyje klasa robotnicza w ZSRR.
Obserwuj wątek
    • sandowal Ja pier.......... 11.08.05, 03:50
      Nie dość, że głupia, to jeszcze czerwona "afroamerykanka"... Zajefajnie !
      Polecam fanom USA i ich pomysłom na "wolność w temacie posiadania broni" !!!
      Zjazd total - nie lubię sędziego, to mu walnę z dubel-śruta w bańkę i po
      wyroku... Nie orzecze pustogłów... ZAJEFAJNIE....
    • emma.bovary1 Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 14.08.05, 07:43
      Nie wiadomo, ile w tym artykule prawdy. Pewnie bardzo mało. Trzeba pamiętać, co
      to były za czasy. Faktem jest, że Angela Davis dziś uczy na uniwersytecie w
      Santa Cruz w Kalifornii i nadal jest zaangażowana w sprawy Afro-Amerykanów.
      • ignatz Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 14.08.05, 17:38
        A czy dalej jest taką gorliwą marksistką, zwolenniczką komunizmu?
        • emma.bovary1 Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 15.08.05, 00:56
          Angela Davis nie była jedyną osobą, która się dała nabrać na komunizm. Myślę,
          że upadek komunizmu był dla niej szokiem, jak dla wielu amerykańskich
          lewicowców. Ale już się z niego otrząsnęli i wyciągnęli odpowiednie wnioski z
          tej lekcji.
          • ignatz Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 15.08.05, 23:16
            Nie o to się pytałem co prawda, ale przyjmijmy odpowiedź za poprawną. A co
            własciwie znaczą "odpowiednie wnioski"?
      • tentegopolubowny Re: 7 sierpnia 1970 - Co się zdarzyło w Marin Cou 16.08.05, 06:16
        "...Angela Davis dziś uczy na uniwersytecie w Santa Cruz w Kalifornii..." --
        dokładnie tak jest, byłem na jej wykładach. Były protesty aby jej nie
        przyjmować, ale to była dosyć kompromitująca nagonka prawicowych satrapów.

Artykół Włodzimierza Kalickiego jest nie tylko tendencyjny ale i kłamliwy,
        cytuję z Wiki (en.wikipedia.org/wiki/Angela_Davis}: "In 1970 Davis became
        the third woman to appear on the FBI's Most Wanted List when she was charged
        with conspiracy, kidnapping, and homicide, due to her alleged participation in
        an escape attempt from Marin County Hall of Justice. She evaded the police for
        two months before being captured, tried, and acquitted of all charges eighteen
        months later. Allegedly, Johnathan Jackson, younger brother of prison inmate and
        cause celebre, George Jackson, had stolen the guns from Angela's home to use in
        the escape attempt."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka