alterpars 10.11.05, 07:06 Istnieje kodeks dzentelmenow z kim sie nalezy a zkim nalezy pojedynkowac a z kim bratac. Widac Pan Prezydent woli Pana Leppera od Pana Tuska. Brawo zacy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdazask Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:22 Maleńcy bracia, chcą władzy......., sprzedali by mamę byle rządzić.......... Odpowiedz Link Zgłoś
gsm18 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:52 To tak studenci szanują demokratyczny wybór większości oraz demokratyczne głosowania w Sejmie? Wstyd! A kto wam "uczeni" powiedział, że miała być koalicja PiS z PO? Usłużne media? Przecież (dzięki Bogu) nie one w tym kraju wybierają nam władzę? Wiem, dlaczego większość studentów nie chce PiSu z Samoobroną i LPRem, ponieważ skończą się te meliny i ćpulnie w polskich akademikach, a studiować się będzie szło po to by czegoś nauczyć, a nie przebalować 5 lat na koszt podatnika, a później mamy takich magistrów, że szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
vegas A gdzie demokracja?! 10.11.05, 08:33 > To tak studenci szanują demokratyczny wybór większości oraz demokratyczne > głosowania w Sejmie? Wstyd! Racja! Rownie dobrze mogliby od razu protestowac przeciwko wyborowi Kaczynskiego na prezydenta. Po to byly demokratyczne wybory, aby wiekszosc mogla wybrac. Ale wiekszosc studentow w ogole do wyborow nie poszla. Tacy z nich demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! 10.11.05, 08:37 Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Prawda - wolę Giertycha niż Tuska 10.11.05, 08:54 Prawda - wolę Giertycha niż Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
pavle <a href="http://images1.fotosik.pl/2/r1fy4upu5opb3a7a.jpg" target= 10.11.05, 09:04 images1.fotosik.pl/2/r1fy4upu5opb3a7a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Zwłaszcza Tusk i PO 10.11.05, 09:06 pavle napisał: > images1.fotosik.pl/2/r1fy4upu5opb3a7a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
psotnyslon [...] 10.11.05, 09:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Prawda - wolę Giertycha niż Tuska 10.11.05, 09:10 To idź z nim do wyra!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Prawda -wolę Giertycha niż Tuska,za nim Matoł 10.11.05, 17:20 Niestety zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Bóg jest w nich, Bóg jest ich, kto nie z nimi ma gorszego Boga. Narobią gnoju z gospodarką , sprawiedliwością i powiedzą, że są bez winy, bo pewnie On tak chciał! Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Prawda - wolę Giertycha niż Tuska 10.11.05, 15:55 Załóż beret i do kościoła. Już nawet w necie jest pełno moheru. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Je chodzę do kościoła i nie czuję się tym skrępowa 10.11.05, 18:20 ny. Nie widzę podstaw.... Nie wiem co Wam ten moher przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
baron_von_gateknienosze Re: Za dużo słuchasz radia o wydłużonej twarzy. 10.11.05, 09:49 Nie popieram fanatyka R., ale zachowanie PO to zachowanie rozkapryszonego gó..arza. Ciekaw jestem na jakie ustępstwa poszła by PO gdyby to ona wygrała wybory? PO chciała wprowadzać normalność po warunkiem, że wygra wybory. A "premier z Krakowa" okazał się nadąsanym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PO zapomniało zabwek, i nie bawi się w piaskownicy 10.11.05, 10:16 PO zapomniało zabwek, i nie bawi się w piaskownicy... baron_von_gateknienosze napisał: > Nie popieram fanatyka R., ale zachowanie PO to zachowanie rozkapryszonego > gó..arza. Ciekaw jestem na jakie ustępstwa poszła by PO gdyby to ona wygrała > wybory? PO chciała wprowadzać normalność po warunkiem, że wygra wybory. A > "premier z Krakowa" okazał się nadąsanym dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Za dużo słuchasz radia o wydłużonej twarzy. 10.11.05, 13:00 PO po prostu nie dala sie upokorzyc faszystowskim blizniakom, ktorzy mieli ochote na podzial odpowiedzialnoscia, ale nie wladza. A PiS sie tak zeszmacil, ze PO musialaby nie miec krzty szacunku do samej siebie, zeby rozmawiac z nim o koalicji. Oto co nasz dyzurny odnowiciel moralny, jeden z braci K., mowil w radiu w marcu tego roku. Polecam pod rozwage: RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon26 Re: Za dużo słuchasz radia o wydłużonej twarzy. 10.11.05, 13:02 ale to nie PO wybrało vce marszałkiem przestepcę w imie pojetego interesu parti a nie wyborcow. to nie PO puszczało w TV kłamliwe spoty reklamowe, wermacht, podatki, brak programu PO i kilka innych kwiatków. to nie PO oboiecało wszysko wszyskim a teraz wycofuje się z obietnic wyborczych. 3 mil mieszkań, podatki, zdrowie( mam naprawde ubaw jak teraz słucham korekty PISU do programu wyborczego) to brak PO w rzadzie powoduje spadek wartosci złotego, niepokoje o inwestycje w kraju to nie PO zgarneło cała władzę twierdzac iz bedzie sie nią dzielic to nie PO uprawiło nagonke na siebie na falach ojca rydza( demokracja ale z brakiem mozliwosci obrony, to tak nowa demokracja pisu oni wiedza co nalezy ludzia powiedziec, tylko szkoda ze nie dali mozliwoasci obrony atakowanym) mamy was w du....e pisiorowcy. chcecie ukałdow i manny z nieba??? to ok czekajcie. napewno sie doczekacie socjalu, lepera i giertycha. ten co głosował na PO da sobie radę wy czekajcie na raj ktory nadchodzi. Tak na koniec to nie PO wymysliło podatek liniowy. a wrost gospodarczy w kraju łotwa estonie słowacja rosja rumunia nie jest zasluga PO wiec co sie czepiacie???? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wolę Eurosport czy MTV niż POst-komunistyczną TV 10.11.05, 08:55 Wolę Eurosport czy MTV niż POst-komunistyczną TV Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Pozdrowienia dla kolegów i koleżanek żmijowiska 10.11.05, 18:15 Pozdrowienia dla kolegów i koleżanek żmijowiska Okropne, ostatnio mieliście dyżur jako baba44! Oto ich posty, widać teraz zmianę, jak będzie nocą? No i PO koalicji Wojciech Załuska 04-11-2005, ostatnia aktualizacja 03-11-2005 23:47 To już pewne: 10 listopada Platforma Obywatelska zagłosuje przeciwko rządowi Kazimierza Marcinkiewicza. Re: Ty to jestes taki typowy wyborca PO.... Autor: baba44 Data: 04.11.05, 12:22 Dlaczego się dziwisz? Przecież „ PO „ to rura ściekowa do szamba Syjonistów, Ubeków i sprzedawczyków z Targowicy okrągło stołowej! Nareszcie muszą teraz odpowiedzieć, jak to Nam OJCZYZNĘ sprzedawali i komu? Re: Nowe wybory!! Autor: baba44 Data: 27.10.05, 11:34 Jezusie żydowski i Maryjo, wieczna dziewico! Co ta „polskojęzyczna zbieranina” narobiła?!! Nie wybrała na prezydenta- żydka syjonisty lub folksdojcza! Smród... Natychmiast powtórzyć wybory!!! JAŚ FASOLA, na prezydenta! To jedyny DOBRY kandydat. JAŚ FASOLA... Prezydentem!.. tego luda,.. Re: Lepper znowu wicemarszałkiem Autor: baba44 Data: 27.10.05, 10:20 I o co ten krzyk? Nie pasuje Wam, lizanie tyłka panu Lepperowi? Rozumiem, że lepiej smakują tyłki panów; Aaronowi Bucheltzowi vel Leszek Balcerowicz, Szymonowi Bermanowi vel Marek Borowski, Aaronowi Szechter vel Adam Michnik! To aż taka różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! 10.11.05, 09:09 Jeśli ktoś komuś zrobił wodę z mózgu, to PiS Tobie!!!!!! Tylko kompletny nieuk i ignorant nie zauważy ,że PiS robi wszystko by mieć jak największą władzę i nawet z diabłem podpisze cyrograf by ją mieć!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Władza jest potrzebna do rządzenia. Agenci nie. 10.11.05, 10:17 Władza jest potrzebna do rządzenia. Agenci nie. Młody jesteś - może tego nie rozumiesz. romek76 napisał: > Jeśli ktoś komuś zrobił wodę z mózgu, to PiS Tobie!!!!!! Tylko kompletny nieuk > > i ignorant nie zauważy ,że PiS robi wszystko by mieć jak największą władzę i > nawet z diabłem podpisze cyrograf by ją mieć!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zagatka8 [...] 10.11.05, 10:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop To po co PiS CUA, czyli kolejna agentura? 10.11.05, 12:33 Czy nie po to, by utrzymać władzę, a przeciwników utrzymać w ryzach? Odpowiedz Link Zgłoś
imprezagt Będzie koalicja PiS PO. W tej kadencji sejmu. 10.11.05, 11:15 Jestem o tym przekonany. I mam przeświadczenie, że to co się teraz dizeje to element większego planu, który wbrew przewidywaniom niektórych wyjdzie Polsce na dobre. Pamiętajcie, NAJPIERW PAŃSTWO PRAWA, A POTEM WOLNY RYNEK. Odwrotnie nie ma szans! A że Polska póki co praństwem prawa nie jest to przekonywać nikogo chyba nie trzeba. Aha, żeby nie było wątpliwości to w wyborach głosowałem tak (PO, Kaczyński). Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Będzie koalicja PiS PO albo nie bedzie 10.11.05, 11:49 > Pamiętajcie, NAJPIERW PAŃSTWO PRAWA, A POTEM WOLNY RYNEK. Odwrotnie nie ma > szans! A że Polska póki co praństwem prawa nie jest to przekonywać nikogo Moim zdaniem potrzebna jest korekta tego twierdzenia, bo to sa dwie powiazane rzeczy i jedna bez drugiej nie istnieje. Bo ciezko jest utrzymywac biznes, gdy nie mozesz np. wyegzekwowac naleznosci. Ale z drugiej strony, musi byc ten rynek co by sfinansowal to cale prawo. Mozna chodzic i ganiac wszystkich zeby placili na panstwo i straszyc ich na kazdym kroku, ale przy zbyt wysokich kosztach utrzyma sie tylko szara strefa Coz, Panstwo to naczynia polaczone o delikatnej strukturze. Zaburzenie rownowagi (patrz na superprzywileje i KRUS) oznacza kryzys. I kto za to placi? Pan placi, pani placi.... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! 10.11.05, 19:27 romek76 napisał: > Jeśli ktoś komuś zrobił wodę z mózgu, to PiS Tobie!!!!!! Tylko kompletny nieuk > > i ignorant nie zauważy ,że PiS robi wszystko by mieć jak największą władzę i > nawet z diabłem podpisze cyrograf by ją mieć!!!!!!! A ilu znasz polityków PiS-u umoczonych w afery? Tylko nie pisz o Telegrafie :) Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 [...] 10.11.05, 09:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Nie irytuj wyborcow Leppera i PiS 10.11.05, 11:56 ...bo to z reguly ciezki do przekonania elektorat. Bardzo gleboko utwierdzony w swych przekonaniach. To ludzie czesto gleboko wierzacy. I swoje wybory tez motywuja czesciej ideologia i wiara, a rzadziej analiza. Dlatego sa sklonni raczej walczyc i obrazac innych. A niezaleznie od przekonan trzeba ich cierpliwie wysluchac, nawet jezeli wypowiedziom brakuje nieco logiki lub jest tylko "chlopski rozum". Inaczej znizysz sie do poziomu na ktorym nie ma dyskusji, tylko pyskowka i nawet nie warto bedzie probowac niczego zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Re: Nie irytuj wyborcow Leppera i PiS 10.11.05, 13:06 piternet napisał: > ...bo to z reguly ciezki do przekonania elektorat. Bardzo gleboko utwierdzony w > > swych przekonaniach. To ludzie czesto gleboko wierzacy. I swoje wybory tez > motywuja czesciej ideologia i wiara, a rzadziej analiza. Chciałem Ci zwrócić uwagę na pewne fakty z historii. Byłem kiedyś w Holandii na cmentarzu żołnierzy poległych pod Arnhem. Sa tam ksiegi z danymi o pochowanych w językach holenderskim, angielskim, niemieckim, francuskim i polskim. Było napisane przy każdym żołnierzu miejsce i data urodzenia. I jak myslisz, czy większość stanowili zołnierze z dużych miast przedwojennej Polski ? Nie wiekszość to byli ludzie z małych miejscowości i co mnnie bardzo zaskoczyłobyło wielu o polskich nazwiskach urodzonych w USA w wieku 19-25 lat. Zastanów się chwilę, Amerykanie słyną z pragmatycznej analizy, więc co skłoniło tych młodych ludzi, żeby jechać do Europy i walczyć z wrogiem kraju pochodzenia rodziców. ja wiem co. Na pewno byli wychowani w duchu miłości do Ojczyzny i w duchu wiary katolickiej. To była ich ideologia. Gdyby kierowali sie analizą tak jak Ty byś sobie tego życzył, to dzisiaj, byśmy sie uczyli w szkole po niemiecku lub rosyjsku. To był rok 1990. Holender, który mnie tam zawiózł był pełen podziwu dla patriotyzmu tych żołnierzy. I ja jestem z tego bardzo dumny i dlatego szanuję ludzi o przekonaniach narodowych i patriotycznych. W zeszłym tygodniu na niemieckim ZDF był program dokumentalny o odsieczy wiedeńskiej. program robili niemcy więc na pewno nie był przejaskrawiony na korzyść Polaków. Przed bitwą Sobieski jako głównodowodzący odprawił mszę i nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Ci żołnierze (wraz z bawarczykami i sasami było ich 70 000) natarli na liczące 200 000 wojsko tureckie. Pierwsze natarcie sie nie udało wielu zginęło, przegrupowlai sie i natarli znowu i wygrali. Czy myślisz, że oni też sie kierowali analizą, czy wiarą i ideologią? Niestety tak się złożyło, że Polska jest związana z wiarą katolicką i niech tak zostanie, bo myślę, że w historii Polski więcej mieliśmy jako kraj z tego korzyści niż strat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_s Re: Nie irytuj wyborcow Leppera i PiS 10.11.05, 15:40 Ja również jestem dumny z tego, że tak wielu Polaków gotowych było jechać do Europy i oddać swe życie za Ojczyznę swych rodziców, ale akurat żeby być patriotą nie znaczy wcale, że trzeba być wierzącym katolikiem. W kampanii wrześniowej w polskiej armii walczyli również Polacy narodowości żydowskiej, ukraińskiej, niemieckiej i innych, często nie byli oni wcale katolikami ale ich wola walki o swój kraj wcale nie była mniejsza. W polskim państwie podziemnym Narodowe Siły Zbrojne stanowiły tylko część Armii Krajowej - NSZ miało ok. 30 tys. żołnierzy, a cała AK bez NSZ i Batalionów Chłopskich około 150-200 tys. (dane przytaczam z pamięci za podrędcznikiem A. Garlickiego do szkół średnich mogę się mylić co do dokładnych liczb ale proporcje są mniej więcej właśnie takie.)A z pewnością w AK znajdowali się żołnierze gotowi walczyć o Polskę i oddać za nią życie, czego najlepszym dowodem było Powstanie Warszawskie. Wśród powstańców były osoby reprezentujące wszystkie poglądy polityczne pragnące niepodległej Polski. I ich też nikt nie zmuszał do brania udziału w Powstaniu. Tyle tylko, że wtedy była wojna a teraz mamy niepodległy kraj, a spora część narodowców nadal uważa, że w Polsce połowa ludności, która nie głosuje na LPR PIS i inną prawicę to tylko polskojęzyczni okupanci których njalepiej przegonić nachajką na Madagaskar, do Palestyny czy innej Ugandy. Tyle tylko, żę ci tzw. polskojęzyczni okupanci są w Polsce od zawsze bo zawsze był podział na osoby pragnące rozwoju Polski w duchu zachodnim i ludzi bojących się zmian, ksenofobicznych i zamykających się w swoicjh lochach katolicyzmu tradycji itd. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Re: Nie irytuj wyborcow Leppera i PiS 10.11.05, 18:03 RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
nomadsoul tylko po co on atakowal tych Turkow 11.11.05, 00:19 tylko przez to byl pozniej problem z Austria i Niemcami, powinien byl pozwolic im zdobyc ten Wieden, nie byloby rozbiorow Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 12:46 To dzięki polityce doktrynerów z PO koalicjanta SLD i lansowanej utopii ekonomicznej postPZPRowskiego ekonomisty Balcerowicza ,studenci nie mają perspektyw na normalne i godne życie.Wykorzystywanie NZS do walki,nieświadomych studentów to przejaw hipokryzji Pieniaczy Oszalałych/Na tym polu stanowisko Samoobrony i postawa Leppera jawi się jako głęboko odpowiedzialna za los kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gladia Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 12:49 A co to jest Niezależne Zrzeszenie Studentów. Z tego co wiem z praktyki to zrzeszenir karierowiczów, i ludzi którym zabardzo nie chce się uczyć a egzaminy chcieliby zdawać za pomocą znajomości. Ponadto są odgurnie sterowani i przsiąknięci przez PO i byłe SLD. Na jedno słowo szefa organizują co im się powie byle utrzymać swój studencki stołeczek. I dostać jakąś małą dotację do stołówki czy ciekawy wyjazd wakacyjny. Totalna szopka, wypisałem się ztego po roku. Dlatego nie uważam, że jest to protest normalnych młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:22 Dziękuję za merytoryczną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:16 Tak... mówiłem swojej matce żeby na platfrormersa nie głosowała... jadę do domu rodzinnego... a tak tuska zdjęcie wisi na lodówce: moja młodsza siostra lat 13 tak zmanipulowana przez media :) Pojechałem do domu i aż mi smutno było że mataka moja aczkolwiek bez wyszszego ale ze średnim na Tuska i po chce głosować... Dzięki czemu PO ma takie poparcie... ano między innymi dziennikom bezpłatnym rozdawanym i ludzie którzy mówią że mają wyższe głosują na po ... może i mają ale myślenia za grosz... No bo chyba nie ma 24 % ludzi umoczonych w brudne interesu ... A studenci którzy się niby biorą za manifestację to pewnie sam chłam... Nie wiem czy jest gorszy dres czy nieduczony student... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:29 To co był Pan uprzejmy podkreślić!Manipulacja,brak uczciwości w PO i nachalna kampania medialna oraz segregacja na ludzi lepszych,gorszych,głupich to niestety standart polityki uprawianej przez Platformę od swych korzeni czyli UW KLD. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:47 matole: pisz się: "standard" a nie "standart"! I jak tu nie dzielić na mądrych i głupich??? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:38 PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:44 A ciebie kto zmanipulował, ze takie głupoty wypisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: PLATFORMA OSZOŁOMÓW MANIPULUJE STUDENTAMI 10.11.05, 13:47 > A ciebie kto zmanipulował, ze takie głupoty wypisujesz? Właśnie chodzi o to, że nikt, ona tak chyba sama z siebie. Ale coraz krótsze, jednozdaniowe hasełka wskazują, że możemy mieć do czynienia z jakimś botem, który automatycznie rozpisuje się na forach. Ściągnąłem sobie ostatnio sztuczną "inteligencję" robioną w Javie na komórkę - można z nią prowadzić znacznie bardziej ożywione i merytoryczne dyskusje :) Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! 10.11.05, 13:34 oni protestuja tez przeciw PO. anna-dark napisała: > Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! > Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek Re: Bo studentom PO zrobiło wodę z mózgów ! 10.11.05, 14:06 tylko PO? bez przesady..... Odpowiedz Link Zgłoś
mspank21 Re: A gdzie demokracja?! 10.11.05, 12:35 Po pierwsze jesli gornicy maja prawo strajkowac w celu wyciagniecia pieniedzy z naszych kieszeni, to tymbardziej mlodziez ma prawo demonstrowac swoje poglady. To jest wlasnie demokracja. Po drugie: tylko totalny nieuk moze nie spotrzec ze Panstwo ktore probuje sie nam wcisnac to kpina. Po pierwsze kpina z "moralnosci" o ktorej tyle sie mowi: wicemarszaliem i rozdajacym karty jest m.in. Andrzej Lepper: najzwyklejszy bandyta skazany wyrokiem sadu . Po drugie z gospodarki: wiesz ile kosztowal Panstwo polskie tydzien rzadzenia niedouczonej pani minister finansow z PiS? 6mld zl!! Do tego rozdaja na lewo i prawo pieniadze: to na becikowe, to na swiadczenia. A najwazniejszy problem pozostanie! Pracy jak nie ma tak nie bedzie!!!! I na tym o ironio, straca przede wszystkim niedouczeni wyborcy PiSu, LPRu badz Samoobrony. Ci ktorzy glosowowali na PO prace maja badz beda mieli, bo sa mlodzi, przedsiebiorczy, wyksztalceni. Jak nie w kraju to za granica. A pozostalym malkotentom pozostana zasilki i gnicie w naszym zpisiowionym kraju. Miejmy nadzieje, ze to ich czegos nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gladia Re: A gdzie demokracja?! 10.11.05, 12:39 No właśnie gdzie ta demokracja? A młodzież dzieli się na młodzież i młodzierz. Bo raczej normalni tam nie strajkują. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Pojedź na kopalnie - potem pogadamy. 10.11.05, 13:39 Pojedź na kopalnie - potem pogadamy. mspank21 napisał: > Po pierwsze jesli gornicy maja prawo strajkowac w celu wyciagniecia pieniedzy z > > naszych kieszeni, to tymbardziej mlodziez ma prawo demonstrowac swoje poglady. > To jest wlasnie demokracja. > Po drugie: tylko totalny nieuk moze nie spotrzec ze Panstwo ktore probuje sie > nam wcisnac to kpina. Po pierwsze kpina z "moralnosci" o ktorej tyle sie mowi: > wicemarszaliem i rozdajacym karty jest m.in. Andrzej Lepper: najzwyklejszy > bandyta skazany wyrokiem sadu . Po drugie z gospodarki: wiesz ile kosztowal > Panstwo polskie tydzien rzadzenia niedouczonej pani minister finansow z PiS? > 6mld zl!! Do tego rozdaja na lewo i prawo pieniadze: to na becikowe, to na > swiadczenia. A najwazniejszy problem pozostanie! Pracy jak nie ma tak nie > bedzie!!!! I na tym o ironio, straca przede wszystkim niedouczeni wyborcy PiSu, > > LPRu badz Samoobrony. Ci ktorzy glosowowali na PO prace maja badz beda mieli, > bo sa mlodzi, przedsiebiorczy, wyksztalceni. Jak nie w kraju to za granica. A > pozostalym malkotentom pozostana zasilki i gnicie w naszym zpisiowionym kraju. > Miejmy nadzieje, ze to ich czegos nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
case7 Re: Pojedź na kopalnie - potem pogadamy. 10.11.05, 14:09 Na szczescie nie musze, bo chodzilem do szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:33 do gsm18 Moze i balowalem przez 5 lat - ale przez caly czas sie sam utrzymywalem. To ze po studiach musialem sie wszystkiego uczyc od nowa wynika ze zlego komunistycznego programu studiow- na budownictwie rysunki odreczne zamiast zajec na komputerach? Ani Ty ani Lepper nie macie o tym zielonego pojecia wiec uprzejmie prosze o nie wypowiadanie sie. Rok po studiach zarabiam powyzej sredniej krajowej wiec 2/3 spoleczenstwa zyje z moich podatkow - okolo 1000 zl miesiecznie. Rolnicy placa bez wzgledu na to czy maja 1000ha czy 5ha 90 zl miesiecznie na KRUS. To te meliniarze beda CIebie utrzymywali... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Kto ci dał pieniądze na start? Biedna rodzina??? 10.11.05, 08:39 Kto ci dał pieniądze na start? Biedna rodzina??? mario_n napisał: > do gsm18 Moze i balowalem przez 5 lat - ale przez caly czas sie sam > utrzymywalem. To ze po studiach musialem sie wszystkiego uczyc od nowa wynika z > e > zlego komunistycznego programu studiow- na budownictwie rysunki odreczne zamias > t > zajec na komputerach? Ani Ty ani Lepper nie macie o tym zielonego pojecia wiec > uprzejmie prosze o nie wypowiadanie sie. Rok po studiach zarabiam powyzej > sredniej krajowej wiec 2/3 spoleczenstwa zyje z moich podatkow - okolo 1000 zl > miesiecznie. Rolnicy placa bez wzgledu na to czy maja 1000ha czy 5ha 90 zl > miesiecznie na KRUS. To te meliniarze beda CIebie utrzymywali... Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: Kto ci dał pieniądze na start? Biedna rodzina 10.11.05, 09:01 Wyobraź sobie że istnieją ludzie którym nie trzeba dawać, a mimo to sami sobie doskonale poradzą. Pracowałem na swoje utrzymanie od II roku studiów i świetnie dałem sobie radę zarówno w pracy jak i na studiach. Można. A ty popatrz czasem poza horyzonty własnych doświadczeń, zanim zaczniesz zadawać takie pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A skąd forsa do II roku??? 10.11.05, 09:04 A skąd forsa do II roku??? Niewidzialna ręka rynku??? Znowu??? michalroman napisał: > Wyobraź sobie że istnieją ludzie którym nie trzeba dawać, a mimo to sami sobie > doskonale poradzą. Pracowałem na swoje utrzymanie od II roku studiów i świetnie > dałem sobie radę zarówno w pracy jak i na studiach. Można. A ty popatrz czasem > poza horyzonty własnych doświadczeń, zanim zaczniesz zadawać takie pytania... Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: A skąd forsa do II roku??? 10.11.05, 09:13 Dobrze,że janczarzy są zwolnieni z myślenia.... widać to po Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: A skąd forsa do II roku??? 10.11.05, 09:14 Wyobraź sobie że tak! Dokładnie: niewidzialna ręka rynku, dzięki której moi rodzice prowadząc własną działalność gospodarczą zarobili pieniądze, dzięki którym mogłem pierwszy rok studiować na ich koszt. Zresztą, co ja ci będę tłumaczyć, musielibyśmy przerobić podstawy ekonomii, ale po poziomie Twoich kolejnych wypowiedzi na tym forum wnoszę iż jest to bezcelowe. Kolejna Jola z Dywit... Natomiast wypraszam sobie wmawianie mi że to Państwo zapłaciło za moje studia i że to Państwo mnie utrzymywało przez studia, bo tak nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
emk6 Re: A skąd forsa do II roku??? 10.11.05, 09:22 A nawet jesli by studiowal na dziennych to przeciez jego rodzice placa podatki. Wiec o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Niektórych na studia nie stać. Proste. 10.11.05, 10:20 Niektórych na studia nie stać. Proste. Nawet jak uczciwie pracują i płacą podatki. emk6 napisał: > A nawet jesli by studiowal na dziennych to przeciez jego rodzice placa podatki. > > Wiec o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
emk6 Re: Niektórych na studia nie stać. Proste. 10.11.05, 14:46 no ale studia dzienne sa darmowe, a przynajmniej placi sie czasem jakies nieduze pieniadze. A tobie chyba chodzi o cos innego, ze wielu nie stac na utrzymanie studenta mieszkajacego wtedy poza domem a to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Niektórych na studia nie stać. Proste. 10.11.05, 16:07 bo są mało zdolni Odpowiedz Link Zgłoś
ttuora Re: Niektórych na studia nie stać. Proste. 10.11.05, 16:56 W czasie studiów mozna pracować i nieźle zarabiać. Trzeba tylko chcieć a nie na rzekać i czekać na mannę z nieba Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Rodzice uczciwie pracowali w POcie czoła??? 10.11.05, 10:18 Rodzice uczciwie pracowali w POcie czoła??? michalroman napisał: > Wyobraź sobie że tak! Dokładnie: niewidzialna ręka rynku, dzięki której moi > rodzice prowadząc własną działalność gospodarczą zarobili pieniądze, dzięki > którym mogłem pierwszy rok studiować na ich koszt. Zresztą, co ja ci będę > tłumaczyć, musielibyśmy przerobić podstawy ekonomii, ale po poziomie Twoich > kolejnych wypowiedzi na tym forum wnoszę iż jest to bezcelowe. Kolejna Jola z > Dywit... > > Natomiast wypraszam sobie wmawianie mi że to Państwo zapłaciło za moje studia i > że to Państwo mnie utrzymywało przez studia, bo tak nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon [...] 10.11.05, 10:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michalroman Re: Rodzice uczciwie pracowali w POcie czoła??? 10.11.05, 13:08 PiSgnij się w łeb... Teraz może jeszcze zarzucisz moim rodzicom że te pieniądze ukradli, co? Nie masz konkretnych argumentów i dyskusja z Tobą jest bezcelowa bo do niczego nie prowadzi. No po prostu ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Nie przejmuj się, 10.11.05, 13:34 to nawet nie jest zła wiara, są ludzie, którzy wierzą, że inni mją w życiu od nich lepiej tylko dlatego, że nie są tak "moralni" jak oni. Wydaje im się, że cała reszta nakradła po prostu, a im jest żal, że się nie załapali. A prawda jest taka, że jedni pracują w pocie czoła, a inni czekają, co z tej cudzej pracy wpadnie jemu. Bo solidarnie ma być... Banda leni... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Nie przejmuj się, 10.11.05, 17:22 rafvonthorn napisał: > to nawet nie jest zła wiara, są ludzie, którzy wierzą, że inni mją w życiu od > nich lepiej tylko dlatego, że nie są tak "moralni" jak oni. Wydaje im się, że > cała reszta nakradła po prostu, a im jest żal, że się nie załapali. A prawda > jest taka, że jedni pracują w pocie czoła, a inni czekają, co z tej cudzej > pracy wpadnie jemu. Bo solidarnie ma być... Banda leni... Niestety zanim Matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Bóg jest w nich, Bóg jest ich, kto nie z nimi ma gorszego Boga. Narobią gnoju z gospodarką , sprawiedliwością i powiedzą, że są bez winy, bo pewnie On tak chciał! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: Rodzice uczciwie pracowali w POcie czoła??? 10.11.05, 13:57 A nie napisałaś czy byłaś na płatnych czy bezpłatnych studiach ... Jeśli byłaś na bezpłatnych to wiedz że: 1. 1800 PLN za semestr to minimum ale na prywatnych 2. 8 lat temu studia dzienne na fizyce na Umcsie wyceniano na ponad 11 tys. rocznie 3. To że żyją miasta akademickie ze studentów to wkład każdego studenta w rozwój Polski 4. Ja sie boję że kóncząc studia trzeba będzie to odpracować bądź zapłacić za te lata... Bo skoro to była inwestycja Polski w moje wykształcenie to muszę im to zrócić ... Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n Do Anny Dark i innych nie wyksztalconych 10.11.05, 10:30 Macie ze mna pecha - wychowywala mnie tylko mama- ojciec alkoholik po rozwodzie. Wiem dokladnie co to bieda... Od podstawowki - jesli juz moglem to pracowalem w wakacje, dalej w liceum to samo, remontowalem, pracowalem w polu, produkowalem okna, na studiach dziennych bylem barmanem - pracowalem po 160 godzin miesiecznie niby na 1/8 etatu. W nocy w pracy w dzien na zajecia. Mam dwie siostry - obie po studiach - jestem z nich dumny - jedna lekarz a druga ekonomia. POzniej na studiach jezdzilem w wakacje do pracy w USA. Teraz mam od razu prace - dzieki Uni Europejskiej - dzieki niej jest ruch w budownictwie. I dzien dzisiejszy place podatki - i musze sie uzerac z takimi oszolomami jak WY!!!!!!! MUSZE SIE WSTYDZIC MOJEGO KRAJU ZA GRANICA - NIE ZIEMI I KRAJOBRAZU BO TO JEST PRZEPIEKNE ALE LUDZI TAKICH JAK WY - OSZOLOMOW LEPPEROPODOBNYCH, RYDZYKOPODOBNYCH. Nie glosowalem bo pracuje w innym miescie - zebym mogl glosowac musialbym zrezygnowac z pracy i jezdzic po jakies zaswiadczenia. KTO Z WAS PIENIACZY SIE KIEDYKOLWIEK POSWIECAL DLA INNYCH? KTO OD LEPPERA I RYDZYKA POTRAFI ZAGRAC W SZACHY? Kto z nim zna co najmniej jeden jezyk obcy? Kto z nich i z Was potrafi porozmawiac z jakas wazna osoba porozmawiac formulujac poprawnie zdanie? Pomimo mojego poczatku- wnukom bede opowiadal o tym ze dziekan-profesor odwozil mnie pod akademik, ze Rektor mi nalewal wina na jego imieninach. Pelnilem dosc wazna funkcje na uczelni- mialem kilka osob pod soba. Wszystko to w miescie oddalonym od mojego ponad 100 km gdzie nikogo nie znalem. To ja teraz place podatki. Nie chce niczego od Was- dlatego sie odczepcie ode mnie- prosze tylko o jedno - starajcie sie patrzec obiektywnie i nie uogolniajcie... Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Akurat WYKSZTAŁCONYCH, to tak na marginesie 10.11.05, 10:40 Akurat WYKSZTAŁCONYCH, to tak na marginesie mario_n napisał: > Macie ze mna pecha - wychowywala mnie tylko mama- ojciec alkoholik po rozwodzie > . > Wiem dokladnie co to bieda... Od podstawowki - jesli juz moglem to pracowalem w > wakacje, dalej w liceum to samo, remontowalem, pracowalem w polu, produkowalem > okna, na studiach dziennych bylem barmanem - pracowalem po 160 godzin > miesiecznie niby na 1/8 etatu. W nocy w pracy w dzien na zajecia. Mam dwie > siostry - obie po studiach - jestem z nich dumny - jedna lekarz a druga > ekonomia. POzniej na studiach jezdzilem w wakacje do pracy w USA. Teraz mam od > razu prace - dzieki Uni Europejskiej - dzieki niej jest ruch w budownictwie. I > dzien dzisiejszy place podatki - i musze sie uzerac z takimi oszolomami jak > WY!!!!!!! MUSZE SIE WSTYDZIC MOJEGO KRAJU ZA GRANICA - NIE ZIEMI I KRAJOBRAZU B > O > TO JEST PRZEPIEKNE ALE LUDZI TAKICH JAK WY - OSZOLOMOW LEPPEROPODOBNYCH, > RYDZYKOPODOBNYCH. Nie glosowalem bo pracuje w innym miescie - zebym mogl > glosowac musialbym zrezygnowac z pracy i jezdzic po jakies zaswiadczenia. KTO Z > WAS PIENIACZY SIE KIEDYKOLWIEK POSWIECAL DLA INNYCH? KTO OD LEPPERA I RYDZYKA > POTRAFI ZAGRAC W SZACHY? Kto z nim zna co najmniej jeden jezyk obcy? Kto z nich > i z Was potrafi porozmawiac z jakas wazna osoba porozmawiac formulujac poprawni > e > zdanie? Pomimo mojego poczatku- wnukom bede opowiadal o tym ze dziekan- profesor > odwozil mnie pod akademik, ze Rektor mi nalewal wina na jego imieninach. > Pelnilem dosc wazna funkcje na uczelni- mialem kilka osob pod soba. Wszystko to > w miescie oddalonym od mojego ponad 100 km gdzie nikogo nie znalem. To ja teraz > place podatki. Nie chce niczego od Was- dlatego sie odczepcie ode mnie- prosze > tylko o jedno - starajcie sie patrzec obiektywnie i nie uogolniajcie... > Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Dziwne wyksztalcenie oj dziwne chyba Rydzykow 10.11.05, 11:14 Lepsze historyczno-Tuskowe? Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 W sprawach wiary to lepiej czytaj ze zrozumieniem 10.11.05, 11:27 Pismo Sieta a nie sluchaj co mowi KK czy jeszcze gorsza sekta Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 mgr inż Informatyki i podyplomowego ekonomiczne 10.11.05, 11:17 wykształcenia Ojciec Rydzyk nie daje, ma tylko www.wsksim.edu.pl/ czyli Wyższa Szkoła Kultury Społeczej i Medialnej Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 A masz szyje czy glowa z karku ci wyrasta?? 10.11.05, 12:00 Argument na twoim poziomie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: mgr inż Informatyki i podyplomowego ekonomicz 10.11.05, 13:01 Podyplomowe ekonomiczne. Tez sie masz czym pochwalic... Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 ale znam się na ekonomii więcej niż ty i wielu 10.11.05, 14:02 innych pseudoekonomistów z dziennych studiów na AE czy innych Wyższych Szkół Zamiatania i Kelnerowania w Londynie,bo umiem myśleć po studiach technicznych, a nie tylko delegować uprawnienia (zrzucać swojąrobotę na innych) i manipulować pracownikami jak wy swoim cwaniactwem i elementami psychologi jakiej wy się tam uczycie Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 I uwazasz roboli za bydlo ktorym nalezy kierowac 10.11.05, 15:16 nie dajac im zadnej odpowiedzialnosci nawet za swoj los?? Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 to wy tak uważacie rzucając hasła o moherowych 10.11.05, 16:02 beretach, wyborcach Leppera i Giertycha a nawet PiS Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Bo tacy sa moherowi i to nie jest obrazliwe bo to 10.11.05, 17:49 w wiekszoci biedni niewykwalifikowani ludzie, pragnacy tylko tego by sie nimi ktos opiekowal prowadzil za reke i to ich nie obchodzi kto. Moze byc czerwony, czarny a nawet sluga szatana Rydzyk byle mowil to co chca slyszec. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 jednym zdaniem tylko tacy jak ty mają monopol 10.11.05, 18:17 na prawdę i racje,a wszyscy inni się mylą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Jezeli mysla to dobrze bo ludzka rzecza mylic sie 10.11.05, 18:54 Ale jezeli ktos tylko czeka ze jakis wodz za niego bedzie myslal i nawt nie zwroci uwagi, ze to szatan go prowadzi to juz jest zle. W tym przypadku kazdy chrzescijanin ma obowiazek glosno wolac nawracajcie sie i wierzcie w Ewangelie. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Do mario_n 10.11.05, 10:49 Ty też masz pecha. nie pochodzę z takiej patologicznej rodziny jak Ty, chociaż z raczej biednej. Ale jestem pełen szacunku, że do czegoś doszedłeś. Tylko nie rozumiem dla czego wyzywasz przeciwników PO od pieniaczy. Mam skończone studia, powodzi mi się dobrze i doszedłem do tego swoją pracą, a nie znajomościami. Znam 2 języki zachodnie. Radio Maryja słucham czasami przypadkowo w czasie jazdy po Polsce. Ale powiem szczerze, że nie działa na mnie tak źle jak np. ostatnie miesiące TVN i TVP. Lepper nie jest moim idolem, raczej ciutkę powyżej SLD. Giertycha lubię za utarczki z komuchami. Ale najbardziej mi się nie podoba, jeśli jakaś partia o korzeniach solidarnościowych składa się z ludzi, którzy: 1) prą do władzy dla własnych korzyści materialnych. Mam tu na myśli np. Schetynę. 2) udają, ze wszystko w Polsce jest normalne, że błędem była próba lustracji przeprowadzona przez Olszewskiego np. Tusk 3) utworzyli złą konstytucję z komunistami (UW) I teraz oni podają się za jedynych zbawców narodu. Trzeba było dawno posprzątać w tym śmietniku historii, i teraz można by było rozmawiać tylko o programach gospodarczych. Niestety zostało to uniemożliwione przez m.in. Tuska i Rokitę i teraz dochodzą do głosu partie krzyczące o lustracji i korupcji. I niestety mają rację. Mam dośc Polski Kwaśniewskiego, Kulczyka i Michnika. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Super tekst. Popieram. 10.11.05, 10:51 Super tekst. Popieram. sfaczim napisał: > Ty też masz pecha. nie pochodzę z takiej patologicznej rodziny jak Ty, chociaż > z raczej biednej. Ale jestem pełen szacunku, że do czegoś doszedłeś. Tylko nie > rozumiem dla czego wyzywasz przeciwników PO od pieniaczy. Mam skończone studia, > powodzi mi się dobrze i doszedłem do tego swoją pracą, a nie znajomościami. Zn > am 2 języki zachodnie. Radio Maryja słucham czasami przypadkowo w czasie jazdy > po Polsce. Ale powiem szczerze, że nie działa na mnie tak źle jak np. ostatnie > miesiące TVN i TVP. Lepper nie jest moim idolem, raczej ciutkę powyżej SLD. Gie > rtycha lubię za utarczki z komuchami. Ale najbardziej mi się nie podoba, jeśli > jakaś partia o korzeniach solidarnościowych składa się z ludzi, którzy: > 1) prą do władzy dla własnych korzyści materialnych. Mam tu na myśli np. Schety > nę. > 2) udają, ze wszystko w Polsce jest normalne, że błędem była próba lustracji pr > zeprowadzona przez Olszewskiego np. Tusk > 3) utworzyli złą konstytucję z komunistami (UW) > I teraz oni podają się za jedynych zbawców narodu. Trzeba było dawno posprzątać > w tym śmietniku historii, i teraz można by było rozmawiać tylko o programach g > ospodarczych. Niestety zostało to uniemożliwione przez m.in. Tuska i Rokitę i t > eraz dochodzą do głosu partie krzyczące o lustracji i korupcji. I niestety mają > rację. Mam dośc Polski Kwaśniewskiego, Kulczyka i Michnika. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n do sfaczima 10.11.05, 11:02 Czesc, nie nazwalbym mojej rodziny patologiczna - byla kochajaca- mialem pecha z ojcem a przez to z pieniedzmi- mowi sie trudno. Teraz jest naprawde super - dzieki temu ze kazdy z nas pracuje i dba o swoje domy i rodziny. Chcialem tylko pokazac tym wywodem ze jak sie czegos chce to mozna to zrealizowac. Co do polityki uwazam ze oni wszyscy sa siebie warci - porzadek z komuchami powinien byc dawno zrobiony - odpowida za to wlasnie solidarnosc... SLD nie powinno byc w parlamencie... Samoobrona i lpr powinni miec po jednym przedstawicielu w parlamencie. Tak zeby ich bylo slychac ale zeby ludzie bardziej sie do tego nadajacy -wlasnie wyksztalceni decydowali o pewnych sprawach. Jesli nie bedzie stabilnosci w naszym kraju to jedynie wlasnie hipermarkety beda u nas inwestowaly. Dla szybkich zyskow... WIerze ze sie cos zmieni w Polsce jak moje pokolenie dojdzie do wladzy - ci ktorzy teraz rzadza musza odejsc - a widzac jak bardzo sie trzymaja wladzy - musza odejsc naturalnie - czas zrobi swoje... Jesli jest tu ktos - nie oszolom - to proponuje rozmowe na priv. Wydaje mi sie ze trzeba tworzyc cos co bedzie w pryszlosci odpowiedzialne za ten kraj. Zrobmy swoje forum i tam wymieniajmy poglady. Za moment podam link forum ktore stworzylem. mozecie przeslac do mnie wiadomosc na priv klikajac na moj nick Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Re: do sfaczima 10.11.05, 11:53 mario_n napisał: > Czesc, nie nazwalbym mojej rodziny patologiczna - byla kochajaca- mialem pecha > z > ojcem a przez to z pieniedzmi- mowi sie trudno. Teraz jest naprawde super - > dzieki temu ze kazdy z nas pracuje i dba o swoje domy i rodziny. Przepraszam Cię mario_n za te moje sformułowanie. Po prostu dla mnie rozbita rodzina jest patologiczną jeśliu jedno oigniwo nie jest normalne, ale bardzo dobrze, że miałeś kochajaca matkę. Jeszcze raz przepraszam. Tym wiekszy szacunek dla Twojej Matki, że obdarzyła Cię miłością i dobrze wychowała, a nie zaczęła pić, bo mąż odszedł. > Co do polityki uwazam ze oni wszyscy sa siebie warci - porzadek z komuchami > powinien byc dawno zrobiony - odpowida za to wlasnie solidarnosc... > SLD nie powinno byc w parlamencie... Samoobrona i lpr powinni miec po jednym > przedstawicielu w parlamencie. Tak zeby ich bylo slychac ale zeby ludzie > bardziej sie do tego nadajacy -wlasnie wyksztalceni decydowali o pewnych > sprawach. Co do polityki to generalnie się z Tobą zgadzam. Tylko mam jedna uwagę wolę niewykształconego uczciwego niż wykształconego złodzieja. dlatego wykształcenie nie może być jedynym kryterium oceny człowieka. Jesli jesteś uczciwy tak jak piszesz, to życzę Tobie sukcesów w polityce. Ja nie mam na to czasu, chociaż teraz śmiesznie wygląda, bo nie mam w tym tygodniu roboty i się nudzę, ale następny tydzień pracuję za granicą. > Jesli jest tu ktos - nie oszolom - to proponuje rozmowe na priv. > Wydaje mi sie ze trzeba tworzyc cos co bedzie w pryszlosci odpowiedzialne > za ten kraj. Zrobmy swoje forum i tam wymieniajmy poglady. Za moment podam link > forum ktore stworzylem. mozecie przeslac do mnie wiadomosc na priv klikajac na > moj nick Druga sprawa to wg kryteriów zwolenników PO jestem oszołomem. Bo jestem za dekomunizacją, lustracją, karą śmierci w ekstremalnych przypadkach (choć wiem, że to praktycznie niemożliwe), nie jestem zagorzałym wrogiem Ojca Rydzyka, chociaż nie podobał mi się program z zakupem helikoptera. Krótko podsumowując, chciałem, żeby była koalicja PO-PIS, gdzie PO zajęła by sie bardziej gospodarką, a PiS dekominizacją. Ale niestety nie doszło do tego i uważam, że wina leży po obu stronach, ale więcej po stronie PO. Tusk jest dla mnie skończonym politykiem jak Wałęsa czy Kwaśniewski. W Po podobają mi sie Rokita i Zdrojewski, była też Gilowska, ale znikła. W PiS Wassermann i Ziobro. Kaczyńscy słyszałem z dobrych zródeł, że sa uczciwi i dlatego głosowałem na Prezydenta Kaczyńskiego, a nie na Tuska. Tuska zgubiła pycha i poparcie lewej strony i mediów, tak nachalne, że przeniosłem swój głos na Kaczyńskiego. Gwóźdź do trumny to udział w nocnej zmianie. Jeśli Kaczyńscy mnie zawiodą, to zostanie mi już tylko Korwin Mikke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Re: do sfaczima 10.11.05, 19:17 To moze jeszcze z ciebie beda ludzie bo myslisz. Mylisz sie w wielu sprawach ale do tego masz pelne prawo. Zwolennicy PO tez sa za lustracja ale uczciwa(PO proponowalo pelne otwarcie akt IPN) nie za taka,ze na kogos rzyca sie podejzenie albo szantazuje teczka a ten nie ma prawa obrony.Co do Lepera jest znacznie ponizej przecietnego czlonka SLD nie mowie o Milerze i spolce. Radia Maryja mozesz sluchac bo tak sie poznaje szatana.A jezeli chodzi o Olszewskiego, jezeli nie jestes zbyt mlody by pamietac, to wlasnie to byla gra teczkami opluwanie ludzi niewinnych i takiej lustracji mowie nie. Konstytucja jaka jest kazdy widzi i nie jest to najgorsza, zmiany sa konieczne i PO je zapowiadalo. Moze nie takie jak PiS ale te ktore sa konieczne. Odwolanie do Boga w takim miejscu nie jest konieczne. Kazdy sam powinie sie do Boga odwolywac. A co do tego kto uniemozliwil i niechcial powaznych rozmow o gospodarce to tu najbardziej sie mylisz. Tak aroganckiego zachowania PiS nie moze zaakceptowac nikt ze zwolennikow PO nie mowiac o powaznych politykach. Ale mysl mysl moze cos wymyslisz Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Do mario_n 10.11.05, 11:03 Ad.1 Twoja ocena, nieobiektywny argument, Ad.2 demagogia, nieobiektywny argument Ad.3 twój własny pogląd, nieobiektywny argument. "dla czego wyzywasz przeciwników PO od pieniaczy" <- nie wyzywa "przeciwników". Wyzywa PiS, które już podczas pierwszych wyborów marszałków nie wywiązało się z obietnic, stawiając opór propozycji Komorowskiego (bo "nie lubi" braci Kaczyńskich - to niby powazny argument...). Na koniec przypomnę słowa, zgadnij kogo: "Powtarzam ! Nie wyobrażam sobie innej koalicji niż koalicja z Platformą Obywatelską !" Jak widać, ktoś ma kiepską wyobraźnię, albo bezczelnie potrafi kłamać przed obywatelami... Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n Mario_n FORUM LUDZI INTELIGENTNYCH 10.11.05, 11:19 Zapraszam - niech te dyskusje nie zagina forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34985 Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: Mario_n FORUM LUDZI INTELIGENTNYCH 10.11.05, 14:35 Ps. Ja próbowałem pracowac na studiach gdzie był system 2 terminów pierwszy i drugi 2 terminy zaliczeń poprawklowych... Jakie studia Ty skończyłeś że Ci się udało? Czy na wszystkich polibudach ma się po 10 terminów - Sorki ale jeśli tak to wyższe wykształcenie jeste do zdobycia przez większość ludzi :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n Re: Mario_n FORUM LUDZI INTELIGENTNYCH 10.11.05, 15:23 a pozdrawiam - skonczylem jeden z najtrudniejszych wydzialow jakie moga byc :) Wydzial Budownictwa na Politechnice Lodzkiej. A dzisiaj jestem mgr inz. Nie mialem innego systemu. Przeszedlem katedry wytrzymalosci, mechaniki gdzie kazdy CIe mial w 4 literach... Jesli jestes na politechnice to porozmawiaj z ludzmi z budownictwa pewnie cos na ten temat wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Do tim7 10.11.05, 12:07 > Ad.1 Twoja ocena, nieobiektywny argument, > Ad.2 demagogia, nieobiektywny argument > Ad.3 twój własny pogląd, nieobiektywny argument. Co dla Ciebie jest obiektywnym argumentem ? Ad.1 Wniknij w działalnośc Schetyny i jego żony przy klubie śląsk Wrocław, poszukaj w necie to będzie inna ocena. Ad.2 Sam widziałem w telewizji wypowiedź Tuska, który powiedział, że jeszcze raz by to zrobił, czyli obalił rząd Olszewskiego, bo nic nie robił. Żałosny jest ten pośpiech z odwołaniem w nocy. Jeśli oglądałeś nocna zmianę i twierdzisz, że to jest demagogia to nie odpowiadaj już na moje posty, a ja nie będę odpowiadał na Twoje. Ad.3 Tu mnnie osłabiłeś, to PO szło też do wyborów z hasłem zmiany ordynacji wyborczej. Pewne hasła PO wymagają zmian konstytucji. > > Na koniec przypomnę słowa, zgadnij kogo: "Powtarzam ! Nie wyobrażam sobie innej > > koalicji niż koalicja z Platformą Obywatelską !" Jak widać, ktoś ma kiepską > wyobraźnię, albo bezczelnie potrafi kłamać przed obywatelami... Przyjacielu, oficjalnie nie ma żadnej koalicji. Przecież SO i LPR nie dostali żadnych stołków. PO też głosiło, że będzie w koalicji z PiS, a jest w koalicji z SLD (tak troche złośliwie to napisałem). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Do mario_n 10.11.05, 13:08 > nie rozumiem dla czego wyzywasz przeciwników PO od pieniaczy. Mam skończone > studia, powodzi mi się dobrze i doszedłem do tego swoją pracą, a nie > znajomościami. Po pierwsze: przeciwnicy PO too w wiekszosci pieniacze. To nie kwestia wyzwisk, tylko faktow. Po drugie: to, ze do czegos sam doszedles itd. wcale cie z grona pieniaczy nie wyklucza. Jesli twoje wyksztalcenie jest czms wiecej niz kupionym swistkiem papieru i podczas studiow musiales sie wykazac choc odrobina inteligencji, sam zauwazysz brak zwiazku miedzy trzecim i czwartym zdaniem swojej wlasnej wypowiedzi. A mnie sie noz w kieszeni otwiera, kiedy ktos podpierajac sie "wyksztalceniem, n+1 jezykami i dobrobytem w domu" pisze, ze... konstytucja jest zla, bo jest zla. Sluchaj, czlowieku, jesli "lubisz Giertycha", to dla mnie - i nie tylko dla mnie - jestes balwanem. Olszewski byl oszolomem i oszolomem pozostal - spojrz, z kim sie teraz zadaje. Wszyscy, ktorzy pra do wladzy dla wlasnych korzysci to dranie - ale ja na drugim miejscu wsrod tych drani (po SLD) stawiam braci K, bo dla nich wladza jest wylacznie droga do zaspokojenia wlasnych ambicji. Stad Lepper w prezydium Sejmu. Przypomne ci moze, co twoi idole mowili pol roku temu w RMF: >>> Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. >>> I nie mieszaj Kulczyka z Michnikiem, lajzo. Temu drugiemu do piet nie dorastasz i takie porownanie tym bardziej swiadczy o twoim... no, mizernym poziomku umyslowym. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim do funi 81 10.11.05, 13:33 funia81 napisała: > Po pierwsze: przeciwnicy PO too w wiekszosci pieniacze. To nie kwestia wyzwisk, > tylko faktow. Po drugie: to, ze do czegos sam doszedles itd. wcale cie z grona > pieniaczy nie wyklucza. Jesli twoje wyksztalcenie jest czms wiecej niz kupionym > swistkiem papieru i podczas studiow musiales sie wykazac choc odrobina > inteligencji, sam zauwazysz brak zwiazku miedzy trzecim i czwartym zdaniem > swojej wlasnej wypowiedzi. > > A mnie sie noz w kieszeni otwiera, kiedy ktos podpierajac sie "wyksztalceniem, > n+1 jezykami i dobrobytem w domu" pisze, ze... konstytucja jest zla, bo jest > zla. Sluchaj, czlowieku, jesli "lubisz Giertycha", to dla mnie - i nie tylko dl > a > mnie - jestes balwanem. Olszewski byl oszolomem i oszolomem pozostal - spojrz, > z > kim sie teraz zadaje. Wszyscy, ktorzy pra do wladzy dla wlasnych korzysci to > dranie - ale ja na drugim miejscu wsrod tych drani (po SLD) stawiam braci K, bo > dla nich wladza jest wylacznie droga do zaspokojenia wlasnych ambicji. Stad > Lepper w prezydium Sejmu. Przypomne ci moze, co twoi idole mowili pol roku temu > w RMF: Wyzywanie kogoś od łajz, bałwanów, za to, że nie lubi Michnika świadczy o tym, że albo dla niego pracujesz, albo żądasz ode nie szacunku do człowieka, który 1) pił z Urbanem, 2) uważał Jaruzelskiego i Kiszczaka za ludzi honoru, 3) miał w najbliższej rodzinie aparatczyka stalinowskiego 4) stawia się ponad prawem polskim (afera Rywina) 5) jest po prostu koniunkturalistą, bo jako dziennikarz był z delegacją rządową z SLD na negocjacjach z Unią i ściskał się z Millerem Nie wiem czy 81 oznacza rok urodzenia czy wiek. W obu przypadkach to by było źle (brak doświadczenia lub skleroza). Napisz ile masz lat i gdzie Ty kupiłaś wykształcenie i jakie, bo ja mam takie, że kupiony papierek nie pomoże (ścisła wiedza inżynierska), bo po godzinie odpadasz jak nie jesteś dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Jeszcze raz do funia81 10.11.05, 13:45 funia81 napisała: Przypomne ci moze, co twoi idole mowili pol roku temu > w RMF: > > >>> > > Marzec 2005 rok / antena RMF FM > > RMF FM : Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia > poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, > którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub > przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest > sprzeczne z ideałami PIS. > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper > gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. > I nie mieszaj Kulczyka z Michnikiem, lajzo. Temu drugiemu do piet nie dorastasz > i takie porownanie tym bardziej swiadczy o twoim... no, mizernym poziomku umysl > owym. Słuchaj funiu, Kaczor powiedział w tym wywiadzie o stanowisku marszałka sejmu. I tego stanowiska Lepper nie dostał. Gdyby PO weszła do koalicji, to PiS nie musialby sie ogladać na Samoobronę. A Po nie wchodząc do koalicji wepchnęła PiS na So i LPR. Nie bedę Ci cytował wypowiedzi polityków PO o SLD, a yteraz Po jest w koalicji opozycyjnej z SLD. Niezły kompan , no nie? Zauważyłem po twoich innych postach, że jesteś strasznie agresywną zwolenniczką PO. Wyluzuj trochę, bo niedługo możesz szukac innej partii, chyba piatej po PZPR-KLD-UW-PO. A na temat michnika moja opinia ma myslę więcej zwolenników niż przeciwników, popatrz na sondaże nawet bez poprawki na zawyżanie notowań PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Do Anny Dark i innych nie wyksztalconych 10.11.05, 13:04 > POTRAFI ZAGRAC W SZACHY? Kto z nim zna co najmniej jeden jezyk obcy? Kto z nich > i z Was potrafi porozmawiac z jakas wazna osoba porozmawiac formulujac poprawni > e zdanie? To oczywiście ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Do Anny Dark i innych nie wyksztalconych 10.11.05, 16:10 Brawo! tumany chciałyby tylko dostawać nasze pieniądze, a same nic nie robić, tylko sie rozmnażać za "becikowe" :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: Kto ci dał pieniądze na start? Biedna rodzina 10.11.05, 16:06 a to nie wiesz głupolu, że jak się jest zdolnym i mądrym to można samemu zarobić? tylko trzeba mieć dobrze rozwinięty mózg, a nie genitalia. Odpowiedz Link Zgłoś
piter441 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:56 To tak bereciarze szanują młodzież? Było studiować, a nie Leppera słuchać.Na Białoruś obywatelu! Na Białoruś! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Demokratyczny wybór większości? 10.11.05, 09:08 Leniwe i pijane menelstwo nie powinno mieć praw wyborczych. Dopiero po maturze i na trzeźwo. Akurat Platforma Obywatelska WYGRAŁA WYBORY wśród ludzi wykształconych, pracujących i aktywnych zawodowo. Na Kaczyńskich i Leppera głosowały skorumpowane urzędasy, lewi renciści i nieudacznicy. Studenci mają prawo żądać, aby władzę sprawowali ludzie kompetentni. Przewiduję rozpad PiS. Co rozsądniejsi i nie akceptujący Leppera ludzie (także posłowie) wstąpią do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gkr78 Re: Demokratyczny wybór większości? 10.11.05, 09:28 obserwujac wybory i glosowanie wsrod znajomych od kilku lat zauwazylem pewna prawidlowosc. mianowicie ludzie biedni lub wiazacy koniec z koncem glosowali na tych co ludzie zyjacy znaczaco ponad stan normalny. nasuwa mi sie pytanie: czemu i co nimi kierowalo ??? otoz w mojej opinii jedni otumanieni przez media liczyli na lepszy zywot i poprawe swoich finansow, bo glownie w tym problem... ci bogatsi wybierali celowo rzadzacych w nadzieji ze dalej nic sie nie zmieni i przekrety beda w dalszym ciagu mozliwe :) wszyscy byli zgodni ze glosowali slusznie, tylko ci pierwsi zawiedli sie... takze w naszym kraju wybor wiekszosci nigdy nie jest słuszny, co widac.... pozdr i zycze lepszego jutra :) Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: Demokratyczny wybór większości? 10.11.05, 10:15 Zapomniał wół jak cielęciem był. Gdzie to postawa demokratyczna. Do nauki a nie do strajku. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Odebrać obywatelstwo biednym i niewykształconym... 10.11.05, 10:44 Odebrać obywatelstwo biednym i niewykształconym... Czy tak? najlepiej do obozów? I PO+SLD do kasy??? zigzaur napisał: > Leniwe i pijane menelstwo nie powinno mieć praw wyborczych. Dopiero po maturze > i > na trzeźwo. > > Akurat Platforma Obywatelska WYGRAŁA WYBORY > wśród ludzi wykształconych, pracujących i aktywnych zawodowo. > > Na Kaczyńskich i Leppera głosowały skorumpowane urzędasy, lewi renciści i > nieudacznicy. Studenci mają prawo żądać, aby władzę sprawowali ludzie kompetent > ni. > > Przewiduję rozpad PiS. Co rozsądniejsi i nie akceptujący Leppera ludzie (także > posłowie) wstąpią do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n [...] 10.11.05, 11:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: Demokratyczny wybór większości? 10.11.05, 15:00 zigzaur napisał: > Leniwe i pijane menelstwo nie powinno mieć praw wyborczych. Dopiero po maturze > i > na trzeźwo. > > Akurat Platforma Obywatelska WYGRAŁA WYBORY > wśród ludzi wykształconych, pracujących i aktywnych zawodowo. > > Na Kaczyńskich i Leppera głosowały skorumpowane urzędasy, lewi renciści i > nieudacznicy. Studenci mają prawo żądać, aby władzę sprawowali ludzie kompetent > ni. > > Przewiduję rozpad PiS. Co rozsądniejsi i nie akceptujący Leppera ludzie (także > posłowie) wstąpią do PO. A skąd Ty wiesz że ludzie o takim a takim wykształceniu głosowali na kogo ? Wstyd, manipulacja i brak rozumu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:19 Na pewno... Jak namaszczeni przez Ojca Grzyba prezydent i premier wezma sie za studentow, to beda chodzic jak harcerzyki w mundurkach. Tylko pamietaj gosciu, ze polska mlodziez duzo szybciej wyjdzie na Plac Niebianskiego Spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Chińczycy nie pieprzą, nie strajkują, ale pracują 10.11.05, 10:46 Chińczycy nie pieprzą, nie strajkują, ale pracują. I są efekty. mcbet napisał: > Na pewno... > Jak namaszczeni przez Ojca Grzyba prezydent i premier wezma sie za studentow, > to beda chodzic jak harcerzyki w mundurkach. > Tylko pamietaj gosciu, ze polska mlodziez duzo szybciej wyjdzie na Plac > Niebianskiego Spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Chińczycy nie pieprzą, nie strajkują, ale pra 10.11.05, 13:21 Za dolara na godzinę bez żadnego socjalu, skrajny przyklad "dzikiego liberalizmu" przeciwko któremu tak tu gardłujesz. Kolejna z kilkudziesięciu sprzeczności w twoich wypowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:21 > To tak studenci szanują demokratyczny wybór większości oraz demokratyczne > głosowania w Sejmie? Wstyd! A kto powiedział, że nie szanują? Nie zadeklarowali, że nie będą przestrzegać prawa stanowionego przez Sejm. Krytyka władzy to podstawa demokracji, a nie wyraz braku szacunku dla niej. > A kto wam "uczeni" powiedział, że miała być > koalicja PiS z PO? Usłużne media? Przecież (dzięki Bogu) nie one w tym kraju > wybierają nam władzę? > Wiem, dlaczego większość studentów nie chce PiSu z Samoobroną i LPRem, ponieważ > skończą się te meliny i ćpulnie w polskich akademikach, a studiować się będzie > szło po to by czegoś nauczyć, a nie przebalować 5 lat na koszt podatnika, a > później mamy takich magistrów, że szkoda gadać. Jasne, teraz możesz sobie studentów olewać i nazywać ich ćpunami i meliniarzami. Ciekawe tylko, jak ich przekonasz do zostania w kraju za parę lat. Szczególnie tych, którzy nie balują tylko zdobywają solidne wykształcenie na koszt podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Krytyka bezproduktywna jest bezużyteczna, jak PO 10.11.05, 10:47 Krytyka bezproduktywna jest bezużyteczna, jak PO. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos ...powiedział kretyn po podstawówce... 10.11.05, 09:35 czy ty baranie chociaz przeczytales argumenty tych studentów???? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark No właśnie NZS nie ma sensownych argumentów 10.11.05, 10:48 No właśnie NZS nie ma sensownych argumentów - to jest problem. el_bigos napisał: > czy ty baranie chociaz przeczytales argumenty tych studentów???? Odpowiedz Link Zgłoś
geertruda Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:36 nio ja bym powiedizała ze ci co poszli zagłosowac teraz maja prawo sie wypowiedziec, i zapewniam ze sa to ludzie ktorych wartosci są jak najbardziej na miejscu i oni nie trwonia naszych pieniędzy. po drugie media nie zmuszały ani tuska ani kaczynskiego do wielkiej przyjazni i rozsadku, z których to pomocą planowali uzdrowic panujacy ustrój. Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:50 Nie, ten tekst mnie rozwalil "PRZEBALOWAC PIEC LAT NA KOSZT PODATNIKA" ?? widac, ze Ty chyba nie studiujesz studia sa w Polsce platne,akademik musze placic sama, mojej rodziny nie stac na utrzymanie mnie na studiach, dlatego musze pracowac w wakacje za granica;ZEBY MIEC NA CALY ROK NA BILETY I SLODKA BULKE PRZED ZAJECIAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:04 gsm18 napisał: > To tak studenci szanują demokratyczny wybór większości oraz demokratyczne > głosowania w Sejmie? Wstyd! A kto wam "uczeni" powiedział, że miała być > koalicja PiS z PO? Usłużne media? Przecież (dzięki Bogu) nie one w tym kraju > wybierają nam władzę? Ale gdy ktoś nie głosował na Samoobronę i jej demagogów-krętaczy oraz Leppera to ma prawo czuć się oszukanym. > Wiem, dlaczego większość studentów nie chce PiSu z Samoobroną i LPRem, ponieważ > > skończą się te meliny i ćpulnie w polskich akademikach Dawno nie widziałem takich głupot na forum. Uważasz, że dzięki Prezydentowi Kaczyńskiemu ludzie nie bedą spożywać alkoholu??? :) , a studiować się będzie > szło po to by czegoś nauczyć, a nie przebalować 5 lat na koszt podatnika, a > później mamy takich magistrów, że szkoda gadać. Magistrów mamy różnych podobnie jak profesorów i polityków. Nie widzę żadnego związku z wyborem Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:07 wy głupie niedorostki wydaje wam sie że jak jesteście na uczelniach to daje wam prawo do głupich ocen, nie macie żadnego doświadczenia powinniście cieszyc sie że macie szanse nuki i tylko to powinniście wykonywać a za strajki każdy z was powinien wylecieć na zbity pysk z Uczelni -(SZKOŁA TO NIE POLITYKA I NIE TEATR GUWNIARZE -UCZYĆ SIĘ ALBO , PASZŁY DO ROBOTY, !!!!!! (nawet nie znacie zasad demokracji -wy zwariowane i ogłupiona przez liberałów młodzieży!!!). POPIERACIE ANTY ROBOTNICZĄ POLITYKĘ ???- TO WASI RODZICE I DZIADKOWIE WYWODZĄ SIE Z TYCH ŚRODOWISK ----LIBERALOWIE TO DO AMERYKI -NASZ KRAJ JEST KRAJEM LUDZI BIEDNYCHI POTRZEBNY JEST RZĄD PRO-SOCJALNY!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon TAK ! ! ! 10.11.05, 10:12 ROBOTNICY DO FABRYK ! ! ! LITERACI DO PIÓR ! ! ! STUDENCI DO NAUKI ! ! ! Duchy gnoma Gomułki i Miecia Moczara wciąż żywe w narodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A aferzyści i agenci do więzień! 10.11.05, 10:49 A aferzyści i agenci do więzień! kotek.filemon napisał: > ROBOTNICY DO FABRYK ! ! ! > LITERACI DO PIÓR ! ! ! > STUDENCI DO NAUKI ! ! ! > > Duchy gnoma Gomułki i Miecia Moczara wciąż żywe w narodzie... > > Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:44 Pod względem retoryki i ortografii zapachniało Gomółką. STUDENCI MACIE 100% RACJI WSZYSCY PRZYPNIJMY BIAŁO-CZERWONE WSTĄŻECZKI Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Biało-czerwone wstążki jak krawaty Samoobrony 10.11.05, 10:52 Biało-czerwone wstążki jak krawaty Samoobrony. Patriotyzm! inna57 napisała: > Pod względem retoryki i ortografii zapachniało Gomółką. > > STUDENCI MACIE 100% RACJI > WSZYSCY PRZYPNIJMY BIAŁO-CZERWONE WSTĄŻECZKI Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Biało-czerwone wstążki jak krawaty Samoobrony 10.11.05, 12:52 widzę, że tobie również brakuje wykształcenia i w takim przypadku najlepiej jest poszczekac na tycj, którzy je mają albo niedługo je będą mieli Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: z oczywistych względów nie podejmuję dyskusji 10.11.05, 12:53 jesteś wśród tych z którymi nie ma o czym rozmawiać, szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
natazawa Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 13:03 "guwniarze"- skoro zasady demokracji sa wg. ciebie nam nie znane, to sadze, ze w znajomosciach zasad ortografii zapewne nie masz sobie rownych. jak ci sie samemu nie chcialo studiowac, to sie tak nie pultaj Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:13 > Wiem, dlaczego większość studentów nie chce PiSu z Samoobroną i LPRem, ponieważ > > skończą się te meliny i ćpulnie w polskich akademikach, a studiować się będzie > szło po to by czegoś nauczyć, a nie przebalować 5 lat na koszt podatnika, a > później mamy takich magistrów, że szkoda gadać. Bez obrazy, ale g*wno wiesz... Większość studentów pracuje, żeby stać ją było na bezpłatne studia. Jak zakończyłeś edukację na ZSZ to twoja sprawa, ale przynajmniej nie ściemniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:28 czy ty młody czlowieku myslisz że wszyscy muszą być uczeni -to kto wykona cięszka robote fizyczna jak kazdy tak jak ty nie bedzie jej chcial wykonac , JEST TAKIE POWIEDZENIE -NIE MA GORSZEGO SZATANA JAK PROSTAK , WYJDZIE NA PANA!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
inna57 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:48 chyba za wysoko cię oceniono, chyba z ukończeniem podstawówki miałeś problemy, więc zakończ ten intelektualny wysiłek ponad twoje siły i wróć do swojej łopaty, ona nie jest wrażliwa na błędy ortograficzne i stylistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 10:50 czy ty kmiocie studiowałeś choć jeden dzień - czy nauki zakończyłeś na 3 klasie podstawówki? Wypisujesz takie pierduły, że głowa mała !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrat Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 12:13 studiowalam 5 lat i zadnej cpulni czy meliny nie widzialam! moze u ciebie studia wygladaly w ten sposob albo zazdroscisz wyzszego wyksztalcenia tym, ktorzy studia skonczyli?mysle,ze to drugie jest bardziej trafne bo cala samoobrona jest przeciez tak wyksztalcona!! smiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 13:32 potrafie sobie wyobrazic twoja wypowiedz odczytywana glosem andrzeja L.:-) studenci wierzą ze dla polski bedzie lepiej jesli rzadzic beda ludzie bez wyroków. czy meliny w klubach poselskich i produkcja spirytusu przez osoby zwiazane z samoobrona nie sa nieco gorsze niz studenci imprezujacy po sesji? poza tym mysle ze ogolnie rzecz biorac mlodzi lubia myslec o przyszlosci, a szef partii z wyrokiem za kare chlosty moze im kojarzyc sie z epoka feudalną. gsm18 napisał: > To tak studenci szanują demokratyczny wybór większości oraz demokratyczne > głosowania w Sejmie? Wstyd! A kto wam "uczeni" powiedział, że miała być > koalicja PiS z PO? Usłużne media? Przecież (dzięki Bogu) nie one w tym kraju > wybierają nam władzę? > Wiem, dlaczego większość studentów nie chce PiSu z Samoobroną i LPRem, ponieważ > > skończą się te meliny i ćpulnie w polskich akademikach, a studiować się będzie > szło po to by czegoś nauczyć, a nie przebalować 5 lat na koszt podatnika, a > później mamy takich magistrów, że szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
warburgx Kto atakuje studentów??podstawówka czy magistrzy?? 10.11.05, 13:56 Zastanawia mnie z jakim wykształceniem są przeciwnicy studentów.Ludzie bez wyrzszego wykształcenia którzy nie mogli lub nie chcieli się uczyć,czy może magistrowie którzy piszą teraz o swoich doświadczeniach z pełną pogardą atakujący studentów.pierwszy przypadek do "debilizm" ,drugi hipokryzja.Pomyślcie zanim zaatakujecie Odpowiedz Link Zgłoś
alexzar Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 16:11 Wal sie. ja studiuje prywatnie i place sam za swoje studia. wolisz holote co sie wloczy po ulicach i bije niewinnych ludzi. student moze i sie nacpa ale pojdzie na impreze i jest szczesliwy. zaplaci za wstep, za kilka drinkow i za taryfe do domu i interes sie kreci. zobacz na kogo glosowaly osoby z wyzszym wyksztalceniem. myslisz ze bedziasz mial/a lepiej teraz? co madrzejsi uciekaja z tego kraju albo maja dobrze platna prace i im to zwisa. a przez postawy antyspoleczne takich szarakow jak ty Polska jeszcze długo bedzie "daleko za murzynami" przez takie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
aligator121 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 20:23 Jaaasne gsm18 ;)nie każdy tak jak Ty ma wieeeeelkie marzenie skonczyc zawodówke w 6 lat.Chyba sam głosowałes na Andrzeja-pewnie marzy Ci sie praca w wieeeelkim PGR i Rydzyk jako premier ? Ciekaw jestem skąd wiesz co sie dzieje w akademikach-w Radiu Maryja mówili ? "Dumny" jestem z takich obywateli doskonały z was materiał na mieso armatnie.Widać głupota naszego narodu nie ma granic.... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza gdzie sa ci inteligentni studenci 10.11.05, 20:56 czytam wypowiedzi ale wydaje mi sie z to jakis mlotlok pisze a nie studenci; ktorzy zawsze nalezeli to warstw spoleczenstwa oswieconego. A tu na forum jakis jazgod niedobitkow douczonych. Wiadomo ze inteligencja, studenci glosowali na PO, bo z dwoja zlego tylo PO moglo gwarantowac rozwoj o walorach europejskich. To ze media, dzie,ikarze sa za PO bo to sa ci sami ludzie, inteligentni i myslacy a wiec bedzie przez 4 lata nagonka na Leppera, Radio Maryja i inne wrzody naszej polityki. To ze studenci sie untuja, to dobry znak. Nie jestesmy jescze tak chorzy... Brawo zaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baron_von_gateknienosze Re: Studenci: nie damy się zlepperować 06.03.06, 07:52 Sorry! Na studia łożyli moi rodzice i to im jestem winien wdzięczność. A poza tym ja też jestem podatnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Ścigany przez prawo bojownik o sprawiedliwość 10.11.05, 08:35 społeczną się nie podoba studentom? Za co Lepper otrzymał te wyroki? Za kradzieże? Już ja wiem aż za dobrze jaki model państwa preferujecie. Ten który milionom Polaków został przemocą narzucony po 89 r. jak swego czasu komuna. I tak jak komuna wzorowany na modelu wyrzeźbionym u naszego Wielkiego Brata - Jelcynowskiej Rosji oligarchów i nędzy milionów zwykłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Bardzo dobrze, że kończymy z "Magdalenką" 10.11.05, 08:42 Bardzo dobrze, że kończymy z "Magdalenką", ale PO dalej chce ogłupiać Polaków, a zwłaszcza nieświadomych i podatnych na bzdury tych studentów, którzy jeszcze ciągle wierzą w "niewidzialną rękę wolnego rynku", a nie mają pojęcia o kosztach społecznych i patologiach wynikających z takiego dzikiego liberalizmu. meylec napisał: > społeczną się nie podoba studentom? Za co Lepper otrzymał te wyroki? Za > kradzieże? Już ja wiem aż za dobrze jaki model państwa preferujecie. Ten który > milionom Polaków został przemocą narzucony po 89 r. jak swego czasu komuna. I > tak jak komuna wzorowany na modelu wyrzeźbionym u naszego Wielkiego Brata - > Jelcynowskiej Rosji oligarchów i nędzy milionów zwykłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 eehhh nieuku 10.11.05, 08:52 "ciągle wierzą w "niewidzialną rękę wolnego rynku'" Do książek ciemniaku, "niewidzialna ręka rynku" to pojęcie które zostało udowodnione i opisane w kilkuset książkach.To własnie ten liberalizm w gospodarce na który tak plujesz w USA,Anglii czy Irlandii zaowocował bezrobociem na poziomie 4-5% i wzrostem płac. Pisiory mają wiedzę ekonomiczną na poziomie chłopa po podstawówce, który wierzyt ze wysoki socjal i gospodarka ręcznie sterowana a'la PRL zapewni Polsce dobrobyt Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To sobie zobacz jaki jes "socjal" w GB, ciemniaku. 10.11.05, 08:54 To sobie zobacz jaki jes "socjal" w GB, ciemniaku. atena_75 napisała: > "ciągle wierzą w "niewidzialną rękę wolnego rynku'" > > Do książek ciemniaku, "niewidzialna ręka rynku" to pojęcie które zostało > udowodnione i opisane w kilkuset książkach.To własnie ten liberalizm w > gospodarce na który tak plujesz w USA,Anglii czy Irlandii zaowocował bezrobocie > m > na poziomie 4-5% i wzrostem płac. > > Pisiory mają wiedzę ekonomiczną na poziomie chłopa po podstawówce, który wierzy > t > ze wysoki socjal i gospodarka ręcznie sterowana a'la PRL zapewni Polsce dobroby > t Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 głupiaś 10.11.05, 08:59 Wielka Brytanie jest państwem kilkaset bogatszym od Polski!Dzięki temu i dzięki przeprowadzonym w latach 80-tych LIBERALNYM reformom może sobie pozwolić na więcej niż Polska marzyć.Niedouczone pisiory stosują retorykę Leppera, który mówi, iż dlaczego nie mozemy płacić wysokiego socjalu jak Niemcy mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolonii? 10.11.05, 09:03 Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolonii? Poza tym odpowiedz na pytanie - czy wiesz jak tam wyglądają szeroko rozumiane "świadczenia socjalne"???(social lub welfare benefits). To wstukaj sobie w google GB. atena_75 napisała: > Wielka Brytanie jest państwem kilkaset bogatszym od Polski!Dzięki temu i dzięki > przeprowadzonym w latach 80-tych LIBERALNYM reformom może sobie pozwolić na > więcej niż Polska marzyć.Niedouczone pisiory stosują retorykę Leppera, który > mówi, iż dlaczego nie mozemy płacić wysokiego socjalu jak Niemcy mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolo 10.11.05, 09:07 Nie jest tu mowa o koloniach ale o tym iż GB ma z powodzeniem gospodarkę rynkową od 50 lat, w latach 80-tych przeprowadziła efektywne reformy liberalne i dziś jest państwem kilkaset bogatszym od Polski z 5% bezrobociem, które moze sobie pozwolic na wysokie osłony socjalne bo je na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark No my też mamy gospodarkę rynkową 16 lat - i co??? 10.11.05, 10:21 No my też mamy gospodarkę rynkową 16 lat - i co??? atena_75 napisała: > Nie jest tu mowa o koloniach ale o tym iż GB ma z powodzeniem gospodarkę rynkow > ą > od 50 lat, w latach 80-tych przeprowadziła efektywne reformy liberalne i dziś > jest państwem kilkaset bogatszym od Polski z 5% bezrobociem, które moze sobie > pozwolic na wysokie osłony socjalne bo je na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: No my też mamy gospodarkę rynkową 16 lat - i 10.11.05, 13:24 16 lat po 50 latach rujnującej gospodarki PRL-u i bez żadnych radykalnych reformach jak to miało miejsce w Wlk.Brytanii to tak dużo? Naprawdę nie widzisz róznicy pomiędzy potencjałem gospodarczy i socjalnym Polski i UK ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: No my też mamy gospodarkę rynkową 16 lat - i 10.11.05, 13:30 Różnicę widzę, i macki SDRP, SLD, KLD, UW, PO Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolo 10.11.05, 13:29 > jest państwem kilkaset bogatszym od Polski z 5% bezrobociem ... Co to znaczy, że jakieś państwo jest "kilkaset bogatsze" od innego? Takiego zwrotu to nawet bardzo przeciętny uczeń podstawówki by nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolo 10.11.05, 13:34 Ale ona jest bardzo wykształcona. Jak PO i SLD. tbernard napisał: > > jest państwem kilkaset bogatszym od Polski z 5% bezrobociem ... > > Co to znaczy, że jakieś państwo jest "kilkaset bogatsze" od innego? > Takiego zwrotu to nawet bardzo przeciętny uczeń podstawówki by nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Jeśli już mowa o wykształceniu 10.11.05, 13:40 ...to niestety Samobory nikt nie przebije. Czy damy Leppera pokończyły już swoje zaoczne podstawówki? A nie, pardąsik, to już pełną gębą maturzystki... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolo 10.11.05, 13:34 Ale ona jest bardzo wykształcona. Jak PO i SLD. tbernard napisał: > > jest państwem kilkaset bogatszym od Polski z 5% bezrobociem ... > > Co to znaczy, że jakieś państwo jest "kilkaset bogatsze" od innego? > Takiego zwrotu to nawet bardzo przeciętny uczeń podstawówki by nie wymyślił. tbernard napisał: > > jest państwem kilkaset bogatszym od Polski z 5% bezrobociem ... > > Co to znaczy, że jakieś państwo jest "kilkaset bogatsze" od innego? > Takiego zwrotu to nawet bardzo przeciętny uczeń podstawówki by nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolo 10.11.05, 09:15 Wstukaj sobie LPR Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Wiesz ile złota i innych dóbr miała GB z kolo 10.11.05, 10:21 Lubię Prawo Rządność ??? romek76 napisał: > Wstukaj sobie LPR Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc KOCHAM ANNE-CIEMNA! i jej niezmierzony intelekt! 10.11.05, 09:44 wyjdz za mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: To sobie zobacz jaki jes "socjal" w GB, ciemn 10.11.05, 09:14 to tam pojedź Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark No właśnie o to chodzi, że jeżdżę regularnie, i wi 10.11.05, 10:25 No właśnie o to chodzi, że jeżdżę regularnie, i widzę, to wiem. romek76 napisał: > to tam pojedź Odpowiedz Link Zgłoś
sucmar Re: eehhh nieuku 10.11.05, 09:46 nie porównuj liberałów z usa,anglii bądz irlandi do naszych złodzieji,aferzystów,łapówkarzy czyli pseudoliberałów,którzy zlepili się do kupy żeby dalej to ciągnąć!jakby byli takimi liberałami jak w tamtych państwach to napewno ludzie by im uwierzyli i rządzili by teraz krajem na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Podziękuj PO i SLD za korupcję i liberalizm prawa 10.11.05, 10:26 Podziękuj PO i SLD za korupcję i liberalizm prawa sucmar napisał: > nie porównuj liberałów z usa,anglii bądz irlandi do naszych > złodzieji,aferzystów,łapówkarzy czyli pseudoliberałów,którzy zlepili się do > kupy żeby dalej to ciągnąć!jakby byli takimi liberałami jak w tamtych państwach > > to napewno ludzie by im uwierzyli i rządzili by teraz krajem na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Podziękuj PO i SLD za korupcję i liberalizm p 10.11.05, 10:32 Tobie chyba ktoś z PO matkę-staruszkę skrzywdził. Bo jakoś nie mogę inaczej pojąć tej dziwacznej bełkotliwej vendetty... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Chciałbyś wszystko rozumieć, a tu ograniczenia... 10.11.05, 10:42 Chciałbyś wszystko rozumieć, a tu ograniczenia... kotek.filemon napisał: > Tobie chyba ktoś z PO matkę-staruszkę skrzywdził. Bo jakoś nie mogę inaczej > pojąć tej dziwacznej bełkotliwej vendetty... > Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Apel do anny-dark: idz juz stad sobie i zostaw 10.11.05, 11:30 troche przestrzeni innym. co rusz twoj post! no zglupiec mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Podziękuj PO i SLD za korupcję i liberalizm p 10.11.05, 13:25 Możesz tak podając fakty i konkretne odnośniki w jaki sposób to PO przyczyniło się do korupcji i liberalizacji prawa?! Masz jakieś ogromne skrzywienie na punkcie PO które urasta do rangi problemu psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 "Niewidzialna ręka rynku" :o)))))) 10.11.05, 12:54 To tak samo jak z lampą! Naciskasz coś na ścianie i - o! - masz jasno w pokoju! Albo piłką - podrzucisz - zawsze spadnie na ziemię! Niewidzialna ręka? CZARY??? Brak regulacji państwowej? Domagam się prawnego uregulowania prawa grawitacji, bo chcę sobie polatać :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Bardzo dobrze, że kończymy z "Magdalenką" 10.11.05, 09:13 No szczególnie po tej strzelaninie Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Chyba surf'ujesz w innym wymiarze...??? 10.11.05, 10:28 Chyba surf'ujesz w innym wymiarze...??? romek76 napisał: > No szczególnie po tej strzelaninie Odpowiedz Link Zgłoś
mario_n FORUM LUDZI INTELIGENTNYCH 10.11.05, 11:34 Zapraszam do konstruktywnej dyskusji forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34985 Odpowiedz Link Zgłoś
bartek1980 oni wszyscy sa komuchami 10.11.05, 07:22 Z prawa czy z lewa, gównem zawiewa. A piękny Andrzej - - jak rakieta zdziera z was te osnowy uczciwej krowy. I pokazuje, Jacy z was... impertynenci Polityczni impotenci z dedykacją dla mas rządzących Bartek S. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: oni wszyscy sa komuchami 10.11.05, 07:30 Szedl Bartus przez wioche wierszykami klepal bo mu nikt za zamlodu d..py nie przetrzepal Odpowiedz Link Zgłoś
bartek1980 Re: oni wszyscy sa komuchami 10.11.05, 12:35 WYSTARCZY ŻE OD SWOJEJ OJCZYZNY DOSTAJE CODZIENNIE PO RYJU :( Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Studenci:nie dajmy się zlepperować i PODPUSZCZAC! 10.11.05, 07:28 Raczej czuje tu oddech PO przeciw PiSowi i rzadowi.PO obiecalo punktowac rzad i PiS. No dobra krytyka jest wszystki potrzebna ,zeby nie popasc w stan samozadowolenia z siebie ,czy jednomyslnosci partyjnej. Tylko zeby slowo punktowac ,nie bylo zrozumiane jako DESTABILIZOWAC! Odpowiedz Link Zgłoś
kinio101 Re: Studenci:nie dajmy się zlepperować i PODPUSZC 10.11.05, 07:37 Studenci do nauki, politycy do rzadzenia, pasta do zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Studenci:nie dajmy się zlepperować i PODPUSZC 10.11.05, 08:47 ..a autor powyzszej opinii na drzewo. Brzmi dokladnie tak samo jak ryki robotnikow palujacych studentow 1968. Gratuluje podtrzymywania tradycji Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Studenci:nie dajmy się zlepperować i PODPUSZC 11.11.05, 00:53 Astralopitecus napisal: >a autor powyzszej opini na drzewo.BRZMI DOKLADNIE TAK SAMO jak ryki >robotnikow palujacych studentow 1968.Gratuluje podtrzymywania tradycji T:To oni juz wtedy znali Leppera? No a nie moze to dotyczyc wszystkich robotnikow,jesli juz. Do takich akcji wladza ludowa wybierala przedewszystkim zaufanych, partyjnych dzialaczy,z zomo,ormo ,i to niezaleznie od pozycji. Natomiast propaganda oczywiscie trabila o robotnikach ,tylko po to zeby poroznic spleczenstwo,bo wiadomo podzielonym latwiej rzadzic. Wielki szkoda ze podtrzymujesz takie tradycje. No i oczywiscie samo przypominanie tu i laczenie tych wydazen jest nie na miejscu. Wtedy ci mlodzi ludzie ryzykowali bardzo duzo,jak chocby same studia,wiezienie ,pobicie,szykany rodzin itd. Trzeba bylo miec naprawde odwage zeby wychylic nosa. Dzisiaj moga najwyzej zaryzykowac fotografia w prasie ,i emocjonalny wywiad w GW. Jakkolwiek Pozdrawiam mlodych ludzi,ciesze sie ze potrafia sie zorganizowac i razem cos zrobic dla kraju. Zycze Wam tez zebyscie przy ocenianiu drugich brali pod uwage nie tylko wyksztalcenie. Robotnik. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 08:35 Czy PO umie coś innego niż niszczyć, burzyć, i dzielić? (zwłaszcza stołki) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 08:42 Stołki dzieli (a raczej sprzedaje) PiS. Co do koalicji - wyciaganie do kogos rąk przy jednoczesnym opluwaniu i dyktowaniu warunków nie jest dobrą zachetą. Jakoś Leppera PiS traktował inaczej - ani nie dyktował kto ma być wicemarszałkiem, ani nie opluwał i nie dyskredytował. Jak na razie PO niczego nie zburzył, ale za to PiS jest na najlepszej drodze do rozwalenia gospodarki - bo wierzyc temu lizusowai/bufonowi Marcinkiewiczowi,ze ma wszystko policzone raczej nie mozna. Przecież PiS miał wszystko policzone przed wyborami na 144 stronach ! I co to - po wyborach muszą liczyć od nowa ? Trochę mniej zacietrzewienia i propagandy, a wiecej pokory dla faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Bredzisz 10.11.05, 08:44 A jakie to stołki PO dzieli ciemna maso? Jan na razie to pisioory się popisują sprzedając stanowisko wicemarszałak człowiekowi z wyrokami w zamian za poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 08:49 Pytanie zalatuje grzybami rydzami jakby Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 08:53 To umyj sobie nogi - grzybica to groźna choroba, nie leczona ma fatalne i długotrwałe skutki baaardzo negatywne dla zdrowia skóry. australopitecus napisał: > Pytanie zalatuje grzybami rydzami jakby Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 09:05 Niedomyty to jest elektorat Leppera i Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 09:22 Anna-ciemność w sam raz dla PiS-u który nic innego tylko buduje...... jeno gruzy Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A ty Mickiewicz, czy kto, z tym jeno??? 10.11.05, 10:24 A ty Mickiewicz, czy kto, z tym jeno??? PiS jest OK, a po expose wydaje się że i nowy rząd Marcinkiewicza - tylko głupie PO i SLD będą w opozycji. Akurat warci siebie. romek76 napisał: > Anna-ciemność w sam raz dla PiS-u który nic innego tylko buduje...... jeno gruz > y Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Czy PO umie coś innego niż niszczyć i burzyć? 10.11.05, 10:28 Mała,słodka,ciemna jak expresso ;] ( PiH) Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 [...] 10.11.05, 10:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nomeans to jest przykre 10.11.05, 07:28 mielismy nadzieje ze nowy rzad bedzie po prostu lepszy ze ludzie ktorzy razem tworzyli zgodna opozycje teraz stworza zgodna koalicje jestem wqrwiony na PO i PIS ze prywate stawiaja ponad interes kraju, nie chce nowych wyborow, marnowania czasu i pieniedzy, nie ma na to czasu... to co wyprawia PO i PIS jest po prostu SMUTNE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: to jest przykre 10.11.05, 08:44 To raczej zasługa PiS, który dość osobliwie wyobraża sobie koalicję - właza nasza a odpowiedzialność wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorka1 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:32 podoba mi sie ta akcja...i tak jak organizatorzy uważam,że przynajmniej częsc z nas zasłużyła na coś lepszego... ale studenci mieli przecież prawo wyboru,jednak wielu z nich z tego nie skorzystało...przykre to... Odpowiedz Link Zgłoś
aniavv Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:36 Doceniam te wrazliwosc spoleczna studentow. Mam jednak pytanie: ilu studentow wzielo udzial w wyborach? Mam wrazenie, ze sladowe ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:59 Na wybory nie chodzą,mentalnie niedojrzali,mamin synki,nie wpychajcie palce między szprychy,też mają postawę roszczeniową,dać im dobre posadki,duże stypendia a na końcu zabiorą tyłek i wyjadą za granicę,ale obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:32 Brawo - 1968 nie o taka Lepperowsko-ubecka Polske walczylismy. Brawo - Wasz protest mozna zatytulowac 37 lat pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Czyli Matrix reaktywacja??? 10.11.05, 10:55 Czyli Matrix reaktywacja??? australopitecus napisał: > Brawo - 1968 nie o taka Lepperowsko-ubecka Polske walczylismy. Brawo - Wasz > protest mozna zatytulowac 37 lat pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bartekkk7 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 07:40 Całym sercem popieram WAS. Wyjdżcie na ulicę.Może wreszcie przestaną się wydurniać i rozliczać. Niech wezmą się do roboty, ale widać , że żadne z ugrupowań nie ma ochoty zajmować się gospodarką. Najważniejsza jest przeszłość, którą moim zdaniem historia rozliczy, a nasze dzieci pozdychają z głodu. Polaczki do rządzenia chyba się nie nadają. Potrafią tylko się kłócić. To nic, że nie ma miejsc pracy, że młodzi wyjeżdżają, że brak mieszkań , wymieniać można by bez liku, a durnie i tak będą realizować swoją zemstę na tych co krzywo na nich spojrzeli lub spojrzą. A wydawałoby się , że jest iskierka nadziei , a tu tylko POPIS w drodze do władzy, bo najważniejszy w naszym kraju jest IPN, który zatrzyma młodych w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Studenci: nie dajcie się wypuszczać 10.11.05, 08:24 To już przerabialiśmy w 81 roku, kiedy stara władza chciała ratować system totalitarny i zapędziła studentów na Uczelniach w strajki i tzw. "kozi róg". Teraz także? Stare układy i komuchy, które jeszcze są (sic!) i dobrze się mają, chcą Was "niedouczonych" (w ich mniemaniu) wykorzystać do swoich i tylko swoich celów a moze i do zamachu stanu? Tylko i wyłącznie dla stołków!!! Miejcie oczy otwarte i rozum do rozumu, jak by powiedział Prof. J. Tischner, prawica u steru, "nie bój żaby". PO Polskę olała i ładny "prezent" na Dzień Niepodległosci jej ufundowała, a teraz wstydzi się tego. Z oszołomami Prezydent Kaczyński i Rząd mniejszościowy da sobie radę. I spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
fiama Re: Studenci: nie dajcie się wypuszczać 10.11.05, 08:58 Popieram że komuniści nadal pociągają za sznurki i sterują PO dlatego nic nie wysło z koalicji Kwachu wiedział jak rozpisać wybory !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaba.a Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:26 Tak ... zgadzam się. Teraz nie powinny być najwazniejsze rozliczenia, które i tak nie maja sensu. Rozliczyc komune należało w 1989 roku, kiedy były wszystkie akta. a tak pozwolono na zniszczenie znakomitej części tej dokumentacji. Pozostała resztka może zaszkodzić tylko maluczkim. I tak nie poznamy szczytu. Pozwolono przez lat 16 szarogęścic sie tym, którzy nie powinni. Zbudowali fortuny kosztem narodu- tego samego, który trzymali za pysk. Ktos na tro pozwolił- napewno nie ja, a ci którzy dziś uważają ze maja legitymację do rządzenia. Będą rozliczać maluczkich? A w jaki sposób odzyskają skardziony majatek? O tym sza! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 08:22 Studenci do nauki a nie do strajków !!! Jak nie umiecie czytać, albo nawet oglądać TV, to zrozumcie, że Lepper i jego Samoobrona miała 3 wynik wyborczy do sejmu, a Andrzej Lepper 3 miejsce w wyborach prezydenckich. Ignorowanie takiej osoby, i tych, którzy go poparli, jest głupotą polityczną. Boli was, że prosty człowiek ma charyzmę, i buduje realną siłę polityczną, z którą trzeba się coraz bardziej liczyć, układać, itp. Jak studenci chcą protestować, a nie studiować, to niech robią kariery polityczne, i zwolnią miejsca na uniwersytetach. Obiboki jedne i chłystki - wam powinno się zabronić kontynuowania tradycji NZS, bo właśnie Lepper i Samoobrona broni wielu zasad demokratycznych, o których sprzedajne PO zapomniało. A swoją drogą podoba mi się proces marginalizacji PO w sejmie, senacie, w życiu politycznym wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
pikus22 Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 08:34 jestes napewno z partii Leppera tak walczysz o niego , OSZUST I WIĘCEJ NIC Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Nie pieprz bez sensu-akurat wolę PiS niż PO i SLD 10.11.05, 08:36 Nie pieprz bez sensu-akurat wolę PiS niż PO i SLD pikus22 napisała: > jestes napewno z partii Leppera tak walczysz o niego , OSZUST I WIĘCEJ NIC Odpowiedz Link Zgłoś
mchelchowski Re: Nie pieprz bez sensu-akurat wolę PiS niż PO i 10.11.05, 10:08 No cóż, brak kultury osobistej, uwielbienie dla partii braci Kaczyńskich i Andrzejka idą u Ciebie w parze. Nie wypowiadam się na tym forum często, ale Twoje wulgarne posty mnie do tego zprowokowały. Jak dla mnie pokazujesz prawdziwą twarz zwolenników partii braci Kaczyńskich : zakompleksieni, zacietrzewieni, wulgarni, aroganccy, niekompetentni, niedouczeni i nie potrafiący myśleć samodzielnie. Myśle, że warto by przypomnieć, że w całej tej rozrubie jaką zafundowała nam partia bracii Kaczyńskich i ich poplecznicy nie chodzi już o Polskę, lecz o chore ambicje i małe interesy małych ludzi. Gdzie w tym wszytkim miejsce dla młodych, z których robi się współczesnych niewolników wszechwładnego państwa? W jaki sposób będzie utrzymywana olbrzymia grupa ludzi biorących zasiłki i inne świadczenia, jak już zabraknie rąk do pracy? Moja rada dla młodych: wyjedźcie z tego chorego kraju i budujcie swoją przyszłość gdzieś z dala od Lepperów, Giertychów i Kaczyńskich. Tu się nigdy nic nie zmieni - nie miejcie złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Re: Nie pieprz bez sensu-akurat wolę PiS niż PO i 10.11.05, 10:22 mchelchowski napisał: > Myśle, że warto by przypomnieć, że w całej tej rozrubie jaką zafundowała nam > partia bracii Kaczyńskich i ich poplecznicy nie chodzi już o Polskę, lecz o > chore ambicje i małe interesy małych ludzi. Moim zdaniem dla PO i SLD chodzi dla odmiany o zdrowe ambicje i duże interesy wielkich ludzi, takich jak Kulczyk, Krauze i jeszcze paru tuzów. > Gdzie w tym wszytkim miejsce dlamłodych, z których robi się współczesnych niewolników wszechwładnego państwa? ... > Moja rada dla młodych: wyjedźcie z tego chorego kraju i budujcie swoją > przyszłość gdzieś z dala od Lepperów, Giertychów i Kaczyńskich. Rząd jeszcze nie zaczął działać, a tu już lament. Rozumiem, że do tej pory wg Ciebie wszystko w Polsce przebiegało poprawnie. Jeśli tak to nie mamy o czym gadać. Jeśli nie to uzmysłów sobie, że obecna opozycja SLD-PO razem stworzyli konstytucję, razem obalali rząd Olszewskiego i mieli duży wpływ w odróżnieniu od PIS-u na to co bylo w Polsce. Przy okazji, nie jestem zakompleksiony, niedouczony, wulgarny. Po prostu mam dużo czasu, żeby pewne rzeczy przeanalizować, mam 40 lat i pamiętam wszystkie przemiany i obiecanki, Kaczyńscy nie są wyjątkiem, mogło być gorzej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PO i SLD chciało kraść dalej - a już nie mogą... 10.11.05, 10:30 PO i SLD chciało kraść dalej - a już nie mogą... sfaczim napisał: > mchelchowski napisał: > > > > Myśle, że warto by przypomnieć, że w całej tej rozrubie jaką zafundowała > nam > > partia bracii Kaczyńskich i ich poplecznicy nie chodzi już o Polskę, lecz > o > > chore ambicje i małe interesy małych ludzi. > > Moim zdaniem dla PO i SLD chodzi dla odmiany o zdrowe ambicje i duże interesy w > ielkich ludzi, takich jak Kulczyk, Krauze i jeszcze paru tuzów. > > > > Gdzie w tym wszytkim miejsce dlamłodych, z których robi się współczesnych > niewolników wszechwładnego państwa? > ... > > Moja rada dla młodych: wyjedźcie z tego chorego kraju i budujcie swoją > > przyszłość gdzieś z dala od Lepperów, Giertychów i Kaczyńskich. > > Rząd jeszcze nie zaczął działać, a tu już lament. Rozumiem, że do tej pory wg C > iebie wszystko w Polsce przebiegało poprawnie. Jeśli tak to nie mamy o czym gad > ać. Jeśli nie to uzmysłów sobie, że obecna opozycja SLD-PO razem stworzyli kons > tytucję, razem obalali rząd Olszewskiego i mieli duży wpływ w odróżnieniu od PI > S-u na to co bylo w Polsce. > Przy okazji, nie jestem zakompleksiony, niedouczony, wulgarny. Po prostu mam du > żo czasu, żeby pewne rzeczy przeanalizować, mam 40 lat i pamiętam wszystkie prz > emiany i obiecanki, Kaczyńscy nie są wyjątkiem, mogło być gorzej. > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Zmieni się, zmieni - już jest nowy rząd. I dobrze! 10.11.05, 10:29 Zmieni się, zmieni - już jest nowy rząd. I dobrze! mchelchowski napisał: > No cóż, brak kultury osobistej, uwielbienie dla partii braci Kaczyńskich i > Andrzejka idą u Ciebie w parze. Nie wypowiadam się na tym forum często, ale > Twoje wulgarne posty mnie do tego zprowokowały. Jak dla mnie pokazujesz > prawdziwą twarz zwolenników partii braci Kaczyńskich : zakompleksieni, > zacietrzewieni, wulgarni, aroganccy, niekompetentni, niedouczeni i nie > potrafiący myśleć samodzielnie. > > Myśle, że warto by przypomnieć, że w całej tej rozrubie jaką zafundowała nam > partia bracii Kaczyńskich i ich poplecznicy nie chodzi już o Polskę, lecz o > chore ambicje i małe interesy małych ludzi. Gdzie w tym wszytkim miejsce dla > młodych, z których robi się współczesnych niewolników wszechwładnego państwa? W > jaki sposób będzie utrzymywana olbrzymia grupa ludzi biorących zasiłki i inne > świadczenia, jak już zabraknie rąk do pracy? > > Moja rada dla młodych: wyjedźcie z tego chorego kraju i budujcie swoją > przyszłość gdzieś z dala od Lepperów, Giertychów i Kaczyńskich. Tu się nigdy ni > c > nie zmieni - nie miejcie złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
hihiboy Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 08:38 anna-dark napisała: >Boli was, że prosty człowiek ma charyzmę, i buduje > realną siłę polityczną, z którą trzeba się coraz bardziej liczyć, układać, itp. ale "ciemna aniu" sprawa rozchodzi się o to, że człowiek ów jest kryminalistą, skazanym prawomocnym wyrokiem sąd i zadna demokracja nie ma tu nic do gadania np jak byś się czóła gdyby "rządzil tobą" gwałciciel (charyzmatyczny) lub morderca psychopata? było by to w porządku gdyby został wybrany głosami otaczających cię gwałcicieli lub morderców psychopatów? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark POsprawdzaj afery POsłów, POtem gadaj głupoty 10.11.05, 08:45 POsprawdzaj afery POsłów, POtem gadaj głuPOty. Indoktrynacja PO niczym się nie różni od Goebbelsa - powiedz komuś 100 razy TAK to już nie powie NIE Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: POsprawdzaj afery POsłów, POtem gadaj głupoty 10.11.05, 08:48 A jakie są to słynne afery PO? Z tego co ja wiem to nazwiska Kaczynskich pojawia się dość często przy aferze PFRON i "Telegrafa". Jakoś nie słyszałam, żeby nazwisko Tuska,Rokity czy Komorowskiego przewijało się przy jakiejś aferze? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A o Gronkiewicz-Waltz już zapomniałaś??? 10.11.05, 08:50 A o Gronkiewicz-Waltz już zapomniałaś??? Można wymienić jeszcze mnóstwo nazwisk. atena_75 napisała: > A jakie są to słynne afery PO? Z tego co ja wiem to nazwiska Kaczynskich pojawi > a > się dość często przy aferze PFRON i "Telegrafa". Jakoś nie słyszałam, żeby > nazwisko Tuska,Rokity czy Komorowskiego przewijało się przy jakiejś aferze? Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: A o Gronkiewicz-Waltz już zapomniałaś??? 10.11.05, 08:57 Nie nie słyszałam w jaką to aferę jest zamieszna G.W.? Proszę wiećej faktów i nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A PZU i Euroko to sciencie-fiction czy Matrix ??? 10.11.05, 08:59 A PZU i Euroko to sciencie-fiction czy Matrix ??? atena_75 napisała: > Nie nie słyszałam w jaką to aferę jest zamieszna G.W.? Proszę wiećej faktów i > nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Miało być EUREKO. Sorki. 10.11.05, 08:59 Miało być EUREKO. Sorki. anna-dark napisała: > A PZU i Euroko to sciencie-fiction czy Matrix ??? > > atena_75 napisała: > > > Nie nie słyszałam w jaką to aferę jest zamieszna G.W.? Proszę wiećej fakt > ów i > > nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Miało być EUREKO. Sorki. 10.11.05, 09:01 I kto w PZU czy Eureko jest wsród oskarzanych? Liderzy Platformy??!! Poczytaj trochę gazet kobieto! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Waltz nic nie robiła. Grzech zaniechania. Robili i 10.11.05, 09:05 Waltz nic nie robiła. Grzech zaniechania. Robili inni. Bo mieli jej zgodę. I nie-przeszkadzanie. atena_75 napisała: > I kto w PZU czy Eureko jest wsród oskarzanych? Liderzy Platformy??!! Poczytaj > trochę gazet kobieto! Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Co za bzdura 10.11.05, 09:10 Nie ma czegos takiego jak grzech zaniechanie, widzę, że zabrakło ci argumentów bo konkretne banialuki wypoisujesz.Miały być afery w których przewiją sie nazwiska liderów Platformy tak jak przewija się nazwisko Kaczynskich przy aferach Telegafa" i PFRON w latch 90-tych? Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Co za bzdura 10.11.05, 09:36 atena_75 napisała: > Nie ma czegos takiego jak grzech zaniechanie, widzę, że zabrakło ci argumentów > bo konkretne banialuki wypoisujesz. nie ma rowniez kradziezy, sa tylko -dzialanie na nniekorzysc spolki -niezgodne z przeznaczeniem rozporzadzanie mieniem spolki -niewlasciwy nadzor itd. itp. >Miały być afery w których przewiją sie > nazwiska liderów Platformy tak jak przewija się nazwisko Kaczynskich przy >aferach Telegafa" i PFRON w latch 90-tych? pfron? cos sie pomylilo? a PO to rowniez piskorski. oraz prawy.pl/czytaj.php?id=4332&pocz=0&xx=&dz=nowoscipzdr Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Co za bzdura 10.11.05, 09:50 przepraszam, link jest nie ten tutaj: www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005102006 i tu: www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004012902 gdzies w sieci jest caly artykul z glosu wybrzeza, ale nie chce mi sie go teraz szukac pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny Re: Co za bzdura 10.11.05, 10:00 rzeczywiscie bardzo rztelne źródła cytujesz, podaj jeszcze "NIE" Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
johndoe Re: Co za bzdura 10.11.05, 10:35 nieomylny napisał: > rzeczywiscie bardzo rztelne źródła cytujesz, podaj jeszcze "NIE" Urbana ustosunkuj sie do faktow podanych w tych arykulach, a nie do faktu istnieniia tychze artykulow. nieomylna jest jak rozumiem gw? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A kto teraz telegrafu używa? Kup Neostradę. 10.11.05, 10:31 A kto teraz telegrafu używa? Kup Neostradę. atena_75 napisała: > Nie ma czegos takiego jak grzech zaniechanie, widzę, że zabrakło ci argumentów > bo konkretne banialuki wypoisujesz.Miały być afery w których przewiją sie > nazwiska liderów Platformy tak jak przewija się nazwisko Kaczynskich przy > aferach Telegafa" i PFRON w latch 90-tych? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: A kto teraz telegrafu używa? Kup Neostradę. 10.11.05, 10:37 "..ciemna jak expresso" ;]/ PiH Ale suche te Twoje texty:( . Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Jeszcze się nie zmoczyłeś ??? 10.11.05, 10:39 Jeszcze się nie zmoczyłeś ??? chilum napisał: > "..ciemna jak expresso" ;]/ PiH > > Ale suche te Twoje texty:( . > > Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 co za odpowiedz 10.11.05, 13:30 Nakradli w "telegrafie: ale nie ma sprawy bo już nie m"Telegrafu: a jest neostrada! Brawoto się nazywa prawo według koalicji Pis-Samoobrona :) Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: POsprawdzaj afery POsłów, POtem gadaj głupoty 10.11.05, 09:28 sama się zlustruj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PO i SLD zabrało lustra !!! 10.11.05, 10:32 PO i SLD zabrało lustra !!! romek76 napisał: > sama się zlustruj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor Ja to już słyszałem !!!! 10.11.05, 08:44 w 1968 r. Też było "studenci do nauki !", a na ulicach pojawili się aktywiści partyjni z długimi pałami. Mam wyliczać dalsze daty? Proszę: - 1970 - 1976 - 1980 - 1981 i co, powtarzamy wyliczankę ? Zaczynamy od 2005 ? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Gnębi cię teraz komuna??? PO+SLD, rozumiem! 10.11.05, 08:47 Gnębi cię teraz komuna??? PO+SLD, rozumiem! tibnor napisał: > w 1968 r. Też było "studenci do nauki !", a na ulicach pojawili się aktywiści > partyjni z długimi pałami. > Mam wyliczać dalsze daty? > Proszę: > - 1970 > - 1976 > - 1980 > - 1981 > i co, powtarzamy wyliczankę ? Zaczynamy od 2005 ? Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor funkcyjna Aniu, czytaj ze zrozumieniem... 10.11.05, 08:50 w moim poście napisałem, że widzę zdumiewające podobieństwo twojej wypowiedzi do obowiązującej linii propagandowej towarzysza Wiesława. A piszę o tym, bo nie chcę powtórki z "obowiązującej linii". którą nam teraz szykują Chomiki z Wodnikiem. PS Ile płaci PiŚ od wiersza ? Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Gnębi cię teraz komuna??? PO+SLD, rozumiem! 10.11.05, 09:29 ciekawe co Ciebie gnębi? trudności dysocjacyjne?, nieprzystosowanie, ojej buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 08:44 Anno-dark czy jestes głupia czy udajesz głupią-dla przypomnienia przed wojną Niemcy też mieli takiego Leppera i kupa błaznów tez tak mówila i wynikly z tego straszne kłopoty.Studenci do nauki to jakbym slyszał tego udiotę Gomółkę,nie kompromituj się dziewczyno,studenci mają prawo jak inni dawać wyraz swojemu niezadowoleniu-to ich demokratyczne prawo.Ja też jestem wsciekły na Kaczyńskiego i PO.A ten prosty czlowiek Lepper nie ma charyzmy tylko jest niesamowicie bezczelny i muszę przyznać znakowmicie wykorzystuje głupotę Kaczyńskiego.I to jest bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Jak porównujesz Hitlera z Lepperem - głupiś!!! 10.11.05, 08:48 Jak porównujesz Hitlera z Lepperem - głupiś!!! Koniec, kropka. sneer_rg napisał: > Anno-dark czy jestes głupia czy udajesz głupią-dla przypomnienia przed wojną > Niemcy też mieli takiego Leppera i kupa błaznów tez tak mówila i wynikly z tego > straszne kłopoty.Studenci do nauki to jakbym slyszał tego udiotę Gomółkę,nie > kompromituj się dziewczyno,studenci mają prawo jak inni dawać wyraz swojemu > niezadowoleniu-to ich demokratyczne prawo.Ja też jestem wsciekły na Kaczyńskieg > o > i PO.A ten prosty czlowiek Lepper nie ma charyzmy tylko jest niesamowicie > bezczelny i muszę przyznać znakowmicie wykorzystuje głupotę Kaczyńskiego.I to > jest bardzo smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Faktycznie nie da sie bo jest jeszcze gorszy 10.11.05, 10:11 Daj mu wladze to sie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Jak porównujesz Hitlera z Lepperem - głupiś!! 10.11.05, 11:30 WYJATKOWA CIEMNA ANNO Hitler to był narodowy socjalista i Lepper to narodowy socjalista.Te Twoje pohukiwania o leniwych studentach,nygusach,smierdzacych leniach żyjących na koszt społeczenstwa śmierdzą mi następnym narodowosocjalistycznym medrcem Moczarem.Reprezentujesz typowy zamordyzm i tak na otrzeżwienie weż sobie kolo i puknij sie w czolo może pomoże.życze przynajmniej zdrowia fizycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Jak porównujesz Hitlera z Lepperem - głupiś!! 10.11.05, 13:31 Tobie nawet puknięcie w głowę nie pomoże. sneer_rg napisał: > WYJATKOWA CIEMNA ANNO Hitler to był narodowy socjalista i Lepper to narodowy > socjalista.Te Twoje pohukiwania o leniwych studentach,nygusach,smierdzacych > leniach żyjących na koszt społeczenstwa śmierdzą mi następnym > narodowosocjalistycznym medrcem Moczarem.Reprezentujesz typowy zamordyzm i tak > na otrzeżwienie weż sobie kolo i puknij sie w czolo może pomoże.życze > przynajmniej zdrowia fizycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
quattroporte JA SIE DAM ZLEPPEROWAĆ..STUDENT 10.11.05, 17:28 ..politologi,V.rok,Uniwersytet Wrocławski.niebezrobotny,niezfrustrowany,znający biegle 2 jeżyki(poza polskim;-),od urodzenia wrocławianin(żeby przypadkiem jakis miłosnik PO, Tuska,J.Rokity- nie rzucił do mnie ty wieśniaku,co mnie spotyka na uczelni ze strony przeważających miłośników PO)zadowolony z nowego Prezydenta,gabinetu.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 08:46 "Studenci do nauki a nie do strajków !!!" Hasło rodem z PRL-u, zdaję się, że pisowi blizej do PRL-u niz do IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark To PO nie chce walczyć z POst-komuną. 10.11.05, 08:51 To PO nie chce walczyć z POst-komuną. Już robią umizgi do SLD. Ale to nie dziwi - dogadali się w Magdalence. atena_75 napisała: > "Studenci do nauki a nie do strajków !!!" > > Hasło rodem z PRL-u, zdaję się, że pisowi blizej do PRL-u niz do IV RP! Odpowiedz Link Zgłoś
atena_75 A sędzie Kryże?! 10.11.05, 09:04 Nie zauwazylam umizgów do SLD, to ze ktos nie wchodzi w koalicję z Lepperem od razu staję sie przyjacielem SLD. Zaiste rydzykowa retoryka. Dla przypomnienia:wiceministrem sprawiedliwosci zostaje sędzia, który w latach 80-tych skazywał opozycjonistów na więzienie.W pełni dyspozycyjny pachołek PRL-u! Oto jak wygląda walka z komuną wg pisiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Co za rozica PiS czy PZPR. Te same hasla 10.11.05, 09:33 wyswiechtane slogany o prawie sprawiedliwosci. Narod uwazaja za bezmyslne bydlo, ktoremu mozna pokazac wiazke siana i pojdzie za nimi. I niestety w naszym kraju wyborca jest taki i nalezy mu sie kara w postaci takiego rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 08:47 anna-dark napisała: > Studenci do nauki a nie do strajków !!! A jednak warto młodych ludzi czasem wysłuchać. Ich prawda wykrzyczana na ulicy będzie bolała przede wszystkim takich, którzy mogą coś zrozumiec. Lepperowi to wisi. A jak nie wisi to niech wpadnie na strajk studencki bez obstawy -wytłumaczyć młodzieży żeby wzięli się do nauki. Pewnie jednak Giertych zmobilizuje skinów z Wszechpolskiej a Kaczor tajną policję. Popieram Studentów. Nie dajcie się. Brawo. Jak mamy taką młodziez to nie wszystko jeszcze stracone. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark PO nie ma kasy, bo wydaje na akcje na uczelniach 10.11.05, 08:58 PO nie ma kasy, bo wydaje na akcje na uczelniach mgr2000 napisała: > anna-dark napisała: > > > Studenci do nauki a nie do strajków !!! > > A jednak warto młodych ludzi czasem wysłuchać. > Ich prawda wykrzyczana na ulicy będzie bolała przede wszystkim takich, którzy > mogą coś zrozumiec. Lepperowi to wisi. A jak nie wisi to niech wpadnie na > strajk studencki bez obstawy -wytłumaczyć młodzieży żeby wzięli się do nauki. > Pewnie jednak Giertych zmobilizuje skinów z Wszechpolskiej a Kaczor tajną > policję. > Popieram Studentów. Nie dajcie się. Brawo. > Jak mamy taką młodziez to nie wszystko jeszcze stracone. > Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: PO nie ma kasy, bo wydaje na akcje na uczelni 10.11.05, 09:31 Lepiej jakby ją dali Tobie prawda? alebyś narobiła,że hej...... No lepiej wywalić 20 mln na budowę kolejnego "pomnikorium" ku czci kościoła w Warszawie! tak,tak ..... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Można dać na hospicja, czyż nie? PO to robi??? 10.11.05, 10:33 Można dać na hospicja, czyż nie? PO to robi??? romek76 napisał: > Lepiej jakby ją dali Tobie prawda? alebyś narobiła,że hej...... > No lepiej wywalić 20 mln na budowę kolejnego "pomnikorium" ku czci kościoła w > Warszawie! tak,tak ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: PO nie ma kasy, bo wydaje na akcje na uczelni 10.11.05, 09:36 anna-dark napisała: > PO nie ma kasy, bo wydaje na akcje na uczelniach > Ty nawet nie wiesz o czym do ciebie piszę. Drukujesz schematy, szczujesz i to wszystko. Zacytowałem cię w poprzednim wejściu dla kontrapunktu. Nie mam zamiaru z tobą polemizować. Brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Piszę do ciebie, czy z tobą, do mnie rozmawiasz??? 10.11.05, 10:34 Piszę do ciebie, czy z tobą, do mnie rozmawiasz??? mgr2000 napisała: > anna-dark napisała: > > > PO nie ma kasy, bo wydaje na akcje na uczelniach > > > > Ty nawet nie wiesz o czym do ciebie piszę. > Drukujesz schematy, szczujesz i to wszystko. > Zacytowałem cię w poprzednim wejściu dla kontrapunktu. > Nie mam zamiaru z tobą polemizować. > Brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: I popiłeś kosherną??? 10.11.05, 12:45 > I popiłeś kosherną??? A zawołasz jeszcze "Syjoniści do Syjamu!", czy lekcję geografii sobie dziś darujemy? Zawsze mnie zdumiewa, jak żywa jest recepcja Miecia Moczara w narodzie. Ci, którzy są najgłośniejszymi antykomunistami, najłatwiej ulegają prowokacjom PRL-u... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark No to szukaj tego Syjamu na mapie... 10.11.05, 13:32 No to szukaj tego Syjamu na mapie... kotek.filemon napisał: > > I popiłeś kosherną??? > > A zawołasz jeszcze "Syjoniści do Syjamu!", czy lekcję geografii sobie dziś > darujemy? Zawsze mnie zdumiewa, jak żywa jest recepcja Miecia Moczara w > narodzie. Ci, którzy są najgłośniejszymi antykomunistami, najłatwiej ulegają > prowokacjom PRL-u... > > Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Przynudzasz już trochę 10.11.05, 13:43 Twoje cięte riposty obniżają loty z postu na post. Koniec zabawy. EOT. PS: Wiem, gdzie leży Syjam. Gdzie Madagaskar, też wiem, a względem niego były podobne plany... Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Oj anno jaka ty glupiutka toz takie hasla byly 10.11.05, 19:24 na wiecach PZPR w 1968 i to dokladnie takie Odpowiedz Link Zgłoś
romek76 Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 09:27 lecz się na nogi bo na głowę zapóźno ciemna maso! ("pisarze do piór ,syjoniści do Syjamu" ? zdaje się,że jesteś wyznawczynią starych komuszych haseł.... czarne z czerwonym ; to się komponuje... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark A ty idź założyć firmę do urzędu i płać podatki 10.11.05, 10:36 A ty idź założyć firmę do urzędu i płać podatki Odpowiedz Link Zgłoś
geertruda Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 09:41 obawiam się ze droga pani sie myli, gdyz Lepper zapewne jest synonimem tych wszystkich innych ugrupowań, bardzo wyrazistym synonimem a elektorat POPIS-u, który im zaufał pragnie tylko zmobilizowac swoich wybranców do brania odpowiedzialności za swoje słowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 10:02 Piękny tekst... Gdyby tylko pozmieniać kilka słów (np. Lepper na przewodnia siła partii), mógłby powstać za czasów strajków studenckich w PRL-u. Propagandziści tego okresu są z Ciebie naprawdę dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
aaargh Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 10:03 Piękny tekst... Gdyby zmienić w nim kilka słów (np. Lepper na "Przewodnia Siła Partii"), mógłby powstać za czasów strajków studenckich w PRL-u. Propagandziści tego okresu są z Ciebie naprawdę dumni! Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 10:04 brawo - niezły żart - zwróciłaś na siebie uwagę, ... a teraz dla relaksu proponuję stare rosyjskie ćwiczenie rozluźniające - podnieś lewą dłoń tak żeby dokładnie widzieć opuszek serdecznego palca. .... wpatrz się dobrze - to relaksujące i czasami powoduje uśmiech (naukowcy dowiedli, że częściej u kobiet). Powoli bez pośpiechu zaginaj każdy palec osobno tak żeby niezagięty pozostał tylko palec wskazujący (nie nie - wcale nie środkowy). Pamiętaj żeby cały czas wpatrywać się w opuszek serdecznego palca. Następnie wyprostuj wszystkie palce i powtórz zaginanie jeszcze raz. W tym momencie niezagięty powinien być tylko palec wskazujący. Powoli zegnij ten palec tak żeby wskazywał twoje lewe oko, następnie czubek nosa. Dotkinij czubek noska, a następnie włóż tam palec - prawda, że ciepło. Następnie postaraj się powoli włożyć cały paluszek - jeżeli nie idzie to można poprosić kolegę/koleżankę o pomoc. Wiem, że to trudne ... jest już cały? ok. czujesz te chropowate coś to twój mózg. Podrap go troszeczkę on to lubi. Na koniec wyjmij palec, odetchnij i wytrzyj go swoim pasiastym biało-czerwonym krawatem. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Górnicy do kopalni! Rolnicy na pola! 10.11.05, 10:06 Ciekawe, czy, o tytanie intelektu, czułaś takie samo oburzenie, gdy górnicy, zamiast cicho fedrować sobie pod ziemią, wszczynali burdy pod sejmem czy kanc. premiera. Albo kiedy rolnicy (wtedy pod wodzą NIE-posła Leppera) blokowali drogi, miast dbać o płody rolne, przez co narażali państwo na klęskę głodu... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark I kiedy aferzyści sprzedawali PZU, i czasopisma... 10.11.05, 10:38 I kiedy aferzyści sprzedawali PZU, i czasopisma... p.s.j napisał: > Ciekawe, czy, o tytanie intelektu, czułaś takie samo oburzenie, gdy górnicy, > zamiast cicho fedrować sobie pod ziemią, wszczynali burdy pod sejmem czy kanc. > premiera. Albo kiedy rolnicy (wtedy pod wodzą NIE-posła Leppera) blokowali > drogi, miast dbać o płody rolne, przez co narażali państwo na klęskę głodu... Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: I kiedy aferzyści sprzedawali PZU, i czasopis 10.11.05, 11:11 nie odpowiedziałaś na moje pytanie: czy przy demonstracjach górników czy pielęgniarek też czułaś takie samo oburzenie? odpowiedz jest binarna: tak/nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark TAK 10.11.05, 11:16 TAK - w obu przypadkach oburzenie na rząd(y), i jego wcześniejsze obietnice bez pokrycia. Usatysfakcjonowany(a)? p.s.j napisał: > nie odpowiedziałaś na moje pytanie: czy przy demonstracjach górników czy > pielęgniarek też czułaś takie samo oburzenie? odpowiedz jest binarna: tak/nie. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: TAK 10.11.05, 11:20 aha. czyli demonstracje anty-rządowe ci nie przeszkadzały. A teraz, jak studenci nie są zadowoleni z rządu, to perspektywa demonstracji ci przeszkadza. NZS uważa, że PiS i PO nie wywiązały się z przedwyborczych obietnic zawiązania koalicji. Mogę więc znów zadać pytanie? Czemu wtedy ci demonstracje anty-rządowe nie przeszkadzały, a teraz przeszkadzają? Co takiego zmieniło się, jaka jest istotna różnica w niedotrzymywaniu obietnic przez SLD a PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
opelek44 Re: Studenci do nauki a nie do strajków !!! 10.11.05, 10:57 anna-dark napisała: > Studenci do nauki a nie do strajków !!! > Jak nie umiecie czytać, albo nawet oglądać TV, to zrozumcie, że Lepper i jego > Samoobrona miała 3 wynik wyborczy do sejmu, a Andrzej Lepper 3 miejsce w > wyborach prezydenckich. Ignorowanie takiej osoby, i tych, którzy go poparli, > jest głupotą polityczną. Boli was, że prosty człowiek ma charyzmę, i buduje > realną siłę polityczną, z którą trzeba się coraz bardziej liczyć, układać, itp. > > Jak studenci chcą protestować, a nie studiować, to niech robią kariery > polityczne, i zwolnią miejsca na uniwersytetach. Obiboki jedne i chłystki - wam > > powinno się zabronić kontynuowania tradycji NZS, bo właśnie Lepper i Samoobrona > > broni wielu zasad demokratycznych, o których sprzedajne PO zapomniało. > A swoją drogą podoba mi się proces marginalizacji PO w sejmie, senacie, w życiu > > politycznym wogóle.BRAWO TO ŚWIĘTA PRAWDA -JAKIM PRAWEM GNOJE WYSTEPUJA PRZECIW DEMOKRACJI ? POWINNI ICH WYPEPRZYC ZE SZKOŁY-NAWET I NA UCZELNIACH TERAZ MLODZIEZ TO W WIĘKSZOŚCI CZUBY!!! (STALINA NA WAS POTRZEBA ) Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:32 To jest wyjatkowa bzdura albo ktos podpuszcza studentow by informacja poszla do mediow i sprawiala na poslach wrazenie przed glosowaniem w Sejmie. Studenci moga protestowac przed siedzibami partii, ale nie maja nic do tego uczelnie. Jesli ktos probuje wykorzystywac ich politycznie to bardzo bym chcial wiedziec skad ten pomysl strajkow sie wzial. Obawiam sie, ze to grupka kolesiow napedzonych przez starszych bylych NZS-owcow probuje robic szum medialny. Studenci powinni to szybko i zdecydowanie potepic. Podobny numer wykrecil dzis SuperExpress, zrobil nibysonde uliczna i wyszlo im, ze Polacy sa przeciw rzadowi PiS-u. Takie chamskie manipulacje sa dowodem, ze chlopcy ze sluzb naprawde sie boja. A swoja droga, gdzie byli "studenci" gdy rzadzili krystalicznie uczciwi chlopcy z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 NIE BYŁEM NA WYBORACH. GRATULUJĘ S_O_B_I_E_!!! 10.11.05, 08:34 Nie dałem się oszukać tak jak ci zawiedzeni studenci. Naprawde wierzyliście w "ODNOWE PAŃSTWA"? NAIWNIACY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
winetou74 Re: NIE BYŁEM NA WYBORACH. GRATULUJĘ S_O_B_I_E_!! 10.11.05, 08:38 Chyba głupoty !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: NIE BYŁEM NA WYBORACH. GRATULUJĘ S_O_B_I_E_!! 10.11.05, 08:43 domk1 napisał: > Nie dałem się oszukać tak jak ci zawiedzeni studenci. Naprawde wierzyliście > w "ODNOWE PAŃSTWA"? > NAIWNIACY!!!!!! Naiwny, a do tego bez hartu ducha i wiary to Ty jesteś, kiedy wierzysz w manipulację w mass mediach Tobą. Gratuluj sobie sam braku odpowiedzialności nie tylko za siebie ale i za Polskę. Współczuję Ci za tę "obywatelską , patriotyczną postawę" Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 POR.CENTRUM I UNIA WOLNOŚCI MIELI "ODNAWIAĆ" 10.11.05, 08:46 Buhahahaah....bo umrę ze śmiechu. Teraz bedzie "odnawiał" Lepper!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amirez Studenci do nauki ! 10.11.05, 08:35 Jak to jest ? Ktoś poszedł na wybory. Ktoś skreślił coś na kartce. Ktos kartkę wrzucił do urny. A teraz ten "ktoś" mówi, że mu sie nie podoba. Czegoś tu nie kumam. Czy ten "ktoś" to taki frajer, że wierzył we wszystkie obietnice wyborcze. Polska to dziwny kraj ! Odpowiedz Link Zgłoś
rom48 Re: Studenci do nauki ! 10.11.05, 09:27 No wlasnie dziwny. I o to by byl normalny zawsze walczyli najmadrzejsi. Chodzi o to by czarne bylo czrne a biale , biale, by przestepca nie mogl byc marszalkiem by polityk jezeli cos obiecuje by realizowal. Otumaniona cholota wybrala to co wybrala i mlodzi z tym sie nie godza. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Studenci do nauki ! 10.11.05, 10:28 > Czy ten "ktoś" to taki frajer, że wierzył we wszystkie obietnice wyborcze. Otóż wyobrażam sobie, że jest całkiem sporo tahich "frajerów", którzy wierzyli w podstawową obietnicę wyborczą - koalicję POPiS. Poza tym, jeśli ja obiecam ci czekoladki i ci ich nie kupię, to jest to sprawa między nami dwojgiem. A tu chodzi o obietnice złożone przed 38 mln ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
marych W głowach sie im poprzewaracało!!!! 10.11.05, 08:38 Uczyć sie dla dobra wielkiej katolickiej Polski a nie strajkować!!! Cały naród na was płaci zamiast dotowac przenajświętszego o. Rydzyka i jego braci Kaczyńskich!!! I co nam po waszym wykształceniu?! Do parlamentu sie nie dostaniecie, bo tam powyżej sredniego nie wpuszczają! Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: W głowach sie im poprzewaracało!!!! 10.11.05, 08:42 Do pracy i nauki!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już mieliście swoją solidarność i co? w kraju ludzie biedę klepią, dzieci głodne chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
big.em Re: W głowach sie im poprzewaracało!!!! 10.11.05, 09:50 gklej napisała: > Do pracy i nauki!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Już mieliście swoją solidarność i co? w kraju ludzie biedę klepią, dzieci > głodne chodzą. Oj, zebys wiedzial, ze mam zamiar sie uczyc i pracowac. Z tym, ze nauki pobieram na polskiej uczelni, ale pracowac bede w innym kraju. Wiec jak wyjade ja i cale zastepy wyszkstalconych ludzi bedziesz mogl pluc sobie w brode z cala rzesza idiotow, ktorzy jedyne co potrafia to klepac bede i pisac takie brednie. Tylko pamietaj, ze jak nie bedzie nas, nie bedzie kto mial placic podatkow i socjal juz nie bedzie taki jak kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
tubisek Re: W głowach sie im poprzewaracało!!!! 10.11.05, 08:52 to w takim razie rezygneuję ze studiów i idę na zasiłek (na koszt podatnika), albo lepiej: zostane rolnikiem i będę pracował na czarno, to chyba najlepsza pozycja w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
sebmet Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:40 I co z tegoż, że studentom nie pasuje taka władza. Mi ona też nie odpowiada, oszołomów już dość. Głosowałem z nadzieją na mądry i poważny rząd, a nie na "posłów" z LPR i Samoobrony czy SLD. ale jak widać dla ludzi z PIS liczą się stołki i dostęp do koryta, a nie mądre rządzenie polską. Oburzenie studentów nic nie zmieni, bo PIS już pokazał, że opinię publiczną i wyborców ma gdzieś i skumał się z .... A poza tym już w historii tego kraju studenci manifestowali swoje niezadowolenie z władzy i co z tego wyszło i jakie były tego rezultaty pozost6awiam do Państwa opinii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:40 i znowy gównażeria wypuszczona przez ubecje z PO usiłuje zdestabilizować demokratycznie powstający rząd. Mamy powtórkę z 1968 r.w sensie działania ubecji !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmt Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:45 Jakbym słyszał komunistyczną propagandę typu "zaplute karły reakcji".... Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:47 jak nie wiesz o czym piszesz to tego nie rób.Takie coś mógł napisac tylko totalny bezmóżgowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni Studenci mają odwagę powiedzieć król jest nagi !!! 10.11.05, 08:40 Beger, Leper , Hojarska to nasi idole brrrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Studenci mają odwagę powiedzieć król jest nag 10.11.05, 08:46 mam dwóch synów wykształconych, jeden w Anglii, drugi w Polsce biedę klepie, zarabia 1200,-zł. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Studenci mają odwagę powiedzieć król jest nag 10.11.05, 09:14 A na kogo się głosowało? Odpowiedz Link Zgłoś
usak Deklaracja przystąpienia do strajku 10.11.05, 08:44 Ja przystępuję do strajku i zobowiązuję się, że na znak protestu nie nauczę się równania Schroedingera i zasady Heisenberga. Wpisujcie czego się nie nauczycie dla potępienia nieodpowiedzialnej postawy PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: bronia ojców złodzieji ? 10.11.05, 08:52 a moze sami juz nakradli i boja sie Prawa i Sprawiedliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: bronia ojców złodzieji ? 10.11.05, 09:26 Nakradli to koalicjanci Kaczyńskich, lepperowcy. "Kaczyńscy będą coraz częściej Leppera prosić a Lepper będzie od Kaczyńskich coraz więcej żądać" - powiedział Leszek Miller Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A Miler wie co mowi bo robil to samo:-) 10.11.05, 14:54 I jak skończył? Kaczyńscy mieli okazję to obserwować ale nie potrafili wyciągnąć żadnych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Deklaracja przystąpienia do nauki, nauki 10.11.05, 08:51 usak napisał: > Ja przystępuję do strajku i zobowiązuję się, że na znak protestu nie nauczę się > > równania Schroedingera i zasady Heisenberga. Wpisujcie czego się nie nauczycie > dla potępienia nieodpowiedzialnej postawy PO i PiS. Zadeklarowałeś, to sie ucz! Nie żyjesz na bezludnej wyspie, a tu i teraz, kiedy podjąłeś studia na państwowej Uczelni, to wypełniaj swoje obowiązki a nie ględź trzy po trzy . Dajesz swojaą postawą tylko dowód i jeszcze jeden argument, że dla takich jak Ty studia musza być odpłatne. Nie będziesz za pieniadze podatników strajkował! Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 ROWNOSC OBYWATELI = WSZYSCY PLACIC ZA STUDIA 10.11.05, 09:26 Koniec z gowniarzeria na uczelniach, WSZYSCY PLACIC ZA STUDIA, SKONCZA SIE WASZE DZIECIECE STRAJKI. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Deklaracja przystąpienia do strajku 10.11.05, 08:53 no Panie w Rządzie, niektóre bez wykształcenia zarabiają dużo z naszych podatków, ale trzeba mieć gadane, żeby zostać politykiem, no bardzo chciałabym,żeby mój syn był politykiem nie klepałby biedy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Deklaracja przystąpienia do strajku 10.11.05, 09:18 Gdy ja studiowałem (przełom lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych), to nie uczyłem się marksizmu oraz ekonomii politycznej socjalizmu. Politolog był OK. Jak się okazuje, dobrze zainwestowałem w siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:02 jeszcze raz do nauki, w Anglii pietnastolatkowie już pracują, a Wam strajkować się chce do pracy, wysprzątać Polskę, bo wszędzie brud.!!!!!!!!!! Lasy, ulice, wszędzie syf, jest co robić. Jakiś pożytek dla Kraju zrobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:17 gklej napisała: > jeszcze raz do nauki, w Anglii pietnastolatkowie już pracują, a Wam > strajkować się chce do pracy, wysprzątać Polskę, bo wszędzie brud.!!!!!!!!!! > Lasy, ulice, wszędzie syf, jest co robić. Jakiś pożytek dla Kraju zrobicie. Studenci są takimi samymi obywatelami i mają prawo strajkować - to nie jest tylko przywilej Leppera i górników. A do pracy to trzeba pogonić tych, co dostają zasiłki tylko za to, że raz w miesiącu przyjdą do urzędu pracy. Bo zdecydowanie pracy to oni nie szukają w tych urzędach. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 09:17 gklej napisała: > jeszcze raz do nauki, w Anglii pietnastolatkowie już pracują, a Wam > strajkować się chce do pracy, wysprzątać Polskę, bo wszędzie brud.!!!!!!!!!! > Lasy, ulice, wszędzie syf, jest co robić. Jakiś pożytek dla Kraju zrobicie. Studenci są takimi samymi obywatelami i mają prawo strajkować - to nie jest tylko przywilej Leppera i górników. A do pracy to trzeba pogonić tych, co dostają zasiłki tylko za to, że raz w miesiącu przyjdą do urzędu pracy. Bo zdecydowanie pracy to oni nie szukają w tych urzędach. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzgrzesik niezgdność rządu z umową 10.11.05, 08:54 W prawie konsumenckim istnieje pojęcie niezgodności towaru z umową - myślę, że ma to tu odniesienie - zakpiony towar(wybrany sejm) okazał się niezgodny ze swoim przeznaczeniem (oferowana była koalicja POPiS) więc powinnismy mieć prawo oddać taki bubel i zarządać zwrotu gotówki (czyli niech partie same płacą za wybory czyli PiS a nie zostają refinansowane przez budżet) Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:55 1. studentow nie obchodzi zamykanie aferzystow. 2. studentow obchodzi liberalizacja panstwa. 3. studentow nie obchodzi aborcja i ojciec rydzyk. 4. studentow obchodza szanse na dobra prace w polsce (patrz p.2) 5. studenci nie chca leppera, bo widzieli juz kawalek swiata, nie to co wies. 6. studenci nic od panstwa nie chca, poradza sobie, byle by im nie przeszkadzac. 7. dlatego woleliby z pewnoscia po-sld niz pis-samoobrona-lpr i sie im nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolly_bb Re: Studenci: nie damy się zlepperować 10.11.05, 08:56 ps. swoja droga ktokolwiek uwazal ze pis i po moga sie dogadac to byl w bledzie. przeciez te partie prezentuja skrajnie rozne programy i maja CALKOWICIE inna filozofie rzadzenia,. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Demokracja demokracją, 10.11.05, 08:57 wybory wyborami, ale rządzić powinni nasi. Drodzy studenci, czasy samych swoich minęły i aby rządzić należy wygrać wybory. Widzę, że NZS zaczyna forsować "demokrację na skróty". Ale to se ne vrati. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 NZS jest za PO czyli chce płatnych studiów!!!! 10.11.05, 09:00 dobre, ale pajece!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: NZS jest za PO czyli chce płatnych studiów!!! 10.11.05, 09:07 no moja synowa zarabia 700,-żł studiuje zaocznie i płaci za studia. Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 studia zaoczne to jest pośmiewisko, tak samo jak 10.11.05, 09:09 większość prywatnych uczelnii, porównaj sobie tylko liczbę zajęć, a ile zaliczeń jest za pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a To se ne vrati... 10.11.05, 09:32 Poziom studiów wogóle się obniżył tak jak i szkół różnych poziomów. Poziom pracowników naukowych w PAN-ach i na uczelniach też spada. Ale kiedyś jak studia dzienne były darmowe to część nie chciała z tego korzystać. Zaoczni musieli pracować w czasie studiów a teraz nie ma tego obowiązku i też mówili że poziom jest niższy niż na dziennych. Teraz jest Wasz upragniony kapitalizm i narzekacie ze za studia trzeba płacić? Gorsze jest to, że poziom jest fatalny a trzeba jeszcze za to płacić. To jest właśnie godne napiętnowania! Odpowiedz Link Zgłoś
geertruda Re: NZS jest za PO czyli chce płatnych studiów!!! 10.11.05, 09:54 Może zajrzyj najpierw do Konstytucji póxniej pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a wiesz co oznaczało 3x15%???, poucz się ekonomii 10.11.05, 10:19 dziecko, polecam kurs mikro i makroekonomii, trwa pół roku, a potem zasłaniaj się Konstytucją, którą notabane obie partie chciały przed wyborami zmieniać, pomyśl o redukcji wydatków z budżetu i gdzie nałatwiej je dokonać, pomogę: a więc renty, emerytury, służba zdrowia i właśnie szkolnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a "Ptasia Grypa" 10.11.05, 09:06 "Zlepperować" się nie dacie studenci ale zakładacie kaczą fermę** Nieuleczalna "ptasia grypa" i do tego trujące "Rydzyki" Gratuluję zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 a czy ja go na tym forum ośmieszałem??, to zrobił 10.11.05, 09:10 Kulczyk nazywając Preziem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiama Re: A Kwasniewskiego można ośmieszać? 10.11.05, 09:28 Kwaśnieskiego nie trzeba on się sam ośmiesz !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś