Gość: marcia IP: 157.25.69.* 01.10.01, 11:34 Czy ktoś z Was chodził do Empiku na kurs angielskiego? Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monis Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: 195.94.222.* 02.10.01, 11:21 Chodzilam na kurs przygotowujacy do CAE. Ucieklam przy pierwszej sposobnosci, tzn. po pierwszym semestrze, kiedy zaczely sie zapisy do British Council. Mielismy lektora native speaker'a i lektorke Polke. Lektor byl monotonny a lektorka popelniala bledy, co po jakims czasie zaczelo nas wyprowadzac z rownowagi. Mysle ze szukajac szkoly trzeba koniecznie zwrocic uwage na to jakich maja lektorow, bo to przeciez najwazniejsze. British Council niby uchodzi za najlepsza szkole (wg np. Newsweeka), ale troche sie rozczarowalam gdy sie juz tam znalazlam. Ja najwiecej nauczylam sie w Instytucie Lingwistyki na Browarnej na kursie weekendowym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: 157.25.69.* 02.10.01, 15:26 Dziękuję za info. Czy dawno chodziłaś na kurs do Empiku? Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monis Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: 195.94.222.* 03.10.01, 09:13 to bylo jakies 3 lata temu, wiec moze sie zmienilo i mam nadzieje ze na lepsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 14.11.01, 15:24 hmm,ja ucze sie w empiku teraz. drugi rok. jest w porzadku. w zeszlym roku mialam zajecia z Polka i Anglikiem. Ona byla super, on ... no coz... oryginalny facet, ciekawy. ale jako nauczyciel ... beznadzieja... w tym roku mam z jedna lektorka i zajecia sa naprawde porzadnie prowadzone. Sporo z nich wynosze. n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaś Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.11.01, 03:11 Gość portalu: nadja napisał(a): > w tym roku mam z jedna lektorka i zajecia sa naprawde > porzadnie prowadzone. > Sporo z nich wynosze. No tak - jak zwykle - zamiast kupic, znowu wynosza. A potem mowia, za nic w Polsce nie ma............ ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 15.11.01, 10:07 Ale slownik dostalam!!! :))) n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 22.11.01, 10:07 Ja też się w końcu zapisałam do Empiku. Dostałam rewelacyjny słownik na CD. Z kim miałaś zajęcia w zeszłym roku i z kim mam teraz. Ja mam z Elizą (Polka) i jest super. Pozdrawiam Marcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 23.11.01, 17:56 W zeszlym roku mialam z Karina /swietna babka!/ i Michaelem /ugh ;) /. Teraz jest swietnie. Gdyby nie troche niemrawa grupa, naprawde chodzilabym z cala przyjemnoscia :) do jakiej grupy chodzisz? n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 26.11.01, 10:29 Hej, Chodzę do grupy Teneesse. A Ty? Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 26.11.01, 18:15 Jaki to poziom? Ja jestem w Yale. :) n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 27.11.01, 08:56 To jest średniozaawansowny z +. A Twój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 27.11.01, 20:04 Wiesz, ja teraz ucze sie na dwoch poziomach- w empiku to jest maturalny, czyli FC, powtorzeniowo. I dodatkowo na Advanced, ktory bede w czerwcu zdawala. Pomijajac fakt, ze mam nadzieje sie na filologie dostac... :) pzdr n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 28.11.01, 09:14 I jesteś zadowolona? Ja muszę przyznać, że chodziłam wcześniej do Polanglo. Ale wyjątkowo nie odpowiadała mi lektorka. Jeszcze wcześniej chodziłam do TWP i byłam bardzo zadowolona, ale po dwóch latach mój lektor wyjechał za granicę. A następny mi już nie pasował. Teraz testuję Empik. Jak mi się spodoba to będę tam chodzić dłużej. Na razie jestem zadowolona. Jedyne co mnie wkurza to te okropne krzesełka z blacikami, na których nic się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 28.11.01, 18:43 Zapisalam sie jeszcze kilka lat temu do Angloschool, bo bylo to wygodne ze wzgledu na lokalizacje. Jednak zrezygnowalam po ... chyba miesiacu. Mimo ze zaplacilam z gory ;))) W Empiku jest bardzo w porzadku. Proponowalabym tylko klimatyzacje i wymiane /rzeczywiscie/tych krzeselek... :) n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 29.11.01, 08:50 Też myślałam o Angloschool (ze względu na lokalizację - mieszkam na Bielanach). Empik mi się podoba. Rozłożyli mi raty tak jak chciałam. Wczoraj byłam na zajęciach i było naprawdę super. Ale chyba napiszę jakąś petycję w sprawie tych cholernych krzesełek :-) Mają teraz nową szkołę na Ursynowie i tam są normalne krzesełeka. Może ktoś się skarżył. Z klimatyzacją też masz rację. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 02.12.01, 11:04 Heh, ostatnio siedzialy obok mnie lektorki i rozmawialy o uczniach... to straszne, ze mowi sie takie rzeczy na kogos, dzieki komu dostaje sie niemala kase... no, ale coz... :) n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 03.12.01, 09:16 I tak wytrzymałaś? Przecież one mają pracę dzięki nam - płacimy im grube pieniądze. Ja bym chyba nie wytrzymała i zwróciłabym im uwagę. Pozdrawiam marcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 03.12.01, 17:52 Nie chce mi sie z takimi gadac ;) Ja wiem, ze sie ucze i nie mam sobie nic do zarzucenia. Sama pewnie niedlugo - mam nadzieje - znajde sie na ich miejscu... a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 04.12.01, 09:50 A chciałabyś? Ja jestem z wykształcenia nauczycielem matematyki, ale po trzech latach obowiązkowej praktyki w szkole (najpierw podstawówka, później liceum) minął mi cały zapał. Czy masz jakieś szanse, żeby dostać pracę w Empiku? Czy mogłabyś mi polecić jakąś dobrą książkę do rozszerzenia słownictwa? Co sądzisz o "Vocabulary in use"? Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 04.12.01, 17:29 > A chciałabyś? a nawet bym chciala :) > Ja jestem z wykształcenia nauczycielem matematyki, ale po trzech latach > obowiązkowej praktyki w szkole (najpierw podstawówka, później liceum) minął mi > cały zapał. matematyka? to wlasnie moj koszmar... zmora straszna... > Czy masz jakieś szanse, żeby dostać pracę w Empiku? nie myslalam konkretnie o empiku :) ale wiesz, cos bede musiala robic... po prostu sytuacja taka, ze trzeba isc do pracy... i juz. > Czy mogłabyś mi polecić jakąś dobrą książkę do rozszerzenia słownictwa? jest swietna ksiazka "Wordbuilder" Guy'a Wellman'a. Wydawnictwo Heinemann. A tak jesli juz przy tym jestesmy, to wyd. Macmillan/Heinemann ksiazki do gramatyki sa swietne. > Co sądzisz o "Vocabulary in use"? Mam ja, ale korzystam raczej z tej, o ktorej wyzej wspomnialam... pozdrawiam... n. > Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 05.12.01, 08:58 Matematyka nie jest taka straszna jakby się wydawało. Dzięki za poradę na temat książki. Zobaczę, czy jest w Empiku. Pozdrawiam Marta Gość portalu: nadja napisał(a): > > > > A chciałabyś? > > a nawet bym chciala :) > > > > Ja jestem z wykształcenia nauczycielem matematyki, ale po trzech latach > > obowiązkowej praktyki w szkole (najpierw podstawówka, później liceum) miną > ł mi > > cały zapał. > > matematyka? > to wlasnie moj koszmar... zmora straszna... > > > Czy masz jakieś szanse, żeby dostać pracę w Empiku? > > nie myslalam konkretnie o empiku :) > ale wiesz, cos bede musiala robic... > po prostu sytuacja taka, ze trzeba isc do pracy... > i juz. > > > > Czy mogłabyś mi polecić jakąś dobrą książkę do rozszerzenia słownictwa? > > jest swietna ksiazka "Wordbuilder" Guy'a Wellman'a. > Wydawnictwo Heinemann. > A tak jesli juz przy tym jestesmy, to wyd. Macmillan/Heinemann > ksiazki do gramatyki sa swietne. > > > Co sądzisz o "Vocabulary in use"? > > Mam ja, ale korzystam raczej z tej, o ktorej wyzej wspomnialam... > > > > pozdrawiam... > > n. > > > Marta > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.devs.futuro.pl 05.12.01, 14:30 No widzisz, to wszystko niestety zalezy... dla mnie obecnie matematyka jest koszmarem. A najwieksza role w tym wszystkim odgrywa - rzecz jasna - nauczyciel. W zeszlym roku mialam 4, bez stresu. W tym boje sie, ze nie zalicze... n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 06.12.01, 10:03 A w której klasie jesteś (lub na którym roku)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.wave.net.pl 06.12.01, 16:59 4 LO Odpowiedz Link Zgłoś
mazzik Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych 11.12.01, 11:05 Powiedzcie mi ile kosztuje taki kurs,szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 11.12.01, 13:06 Opłata za rok - ok 2700. (Zajęcia 2x2h) Możliwe różne zniżki. Pozdrawiam Marcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.wave.net.pl 11.12.01, 19:07 Tych znizek jest tyle, ze ja np zaplacilam ... 1700 :) n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 12.12.01, 10:46 To ja chyba o jakiejś nie wiem. Mogłabyś się podzielić tą cenną informacją? Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych 12.12.01, 12:08 Szczerze mowiac to nie pamietam juz teraz dokladnie, ale na pewno bylo to za:legitymacje szkolna, za kontynuacje kursu i za oplate jednorazowa w calosci. Moze cos jeszcze, ale nie wiem... :) n. Odpowiedz Link Zgłoś
mazzik Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych 13.12.01, 08:56 Dzięki za informacje:)A co możecie powiedzieć o Poliglocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: 62.233.138.* 21.12.01, 00:00 Nie znaju :-) n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: *.u.mcnet.pl 21.12.01, 09:22 Ja też nic nie wiem na te temat. Nadja, życzę Ci pogodnych i rodzinnych świąt i dużo wspaniałych prezentów. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: EMPIK - szkoła jęz. obcych IP: 213.77.115.* 21.12.01, 19:16 haha, zazycze sobie od Gwiazdora moze jakis podrecznik ;) /zart, zart :-)/ Tobie takze - spelnienia marzen. Marzenia to najlepsze co mamy ... n. Odpowiedz Link Zgłoś