Dodaj do ulubionych

British Council - czy warto?

IP: *.net.pl 07.11.02, 11:04
Planuje zapisac sie na kurs przygotowujacy do CAE w British Council.
Czy ktos moze podzielic sie ewentualnymi uwagami?
Kursy do tanich nie naleza, ale interesuje mnie, czy warto wydac te pieniadze
i czy dostane w zamian to, czego oczekuje.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za uwagi.

Anahita
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: British Council - czy warto? IP: *.chello.pl 07.11.02, 15:53
      Zdecydowanie warto!!!
      Sama uczęszczałam tam w wakacje a potem jeszcze przez rok. Nie jestem
      uzdolniona językowo, ale tam z przyjemnością chodziłam i jeszcze sama z sibie
      się uczyłam! Ja szykowałam się do FCE i bez problemu go zdałam. Gdybym miała
      pieniądze chodziłabym tam do tej pory!
      pzdr
      maja
      • Gość: doik Re: British Council - czy warto? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.11.02, 19:56
        Ja chodze teraz na przygotowanie do FC i jestem całkiem zadowolony ale za 1950
        za semestr bym sie zastanawiał.......
        • Gość: Anahita Re: British Council - czy warto? IP: *.acn.pl / 10.128.128.* 07.11.02, 20:05
          totez wlasnie sie zastanawiam :)
          z drugiej strony znam siebie na tyle ,zeby wiedziec, ze bez kursu sama sie nie
          przygotuje, bo:
          1. trudno mi bedzie znalezc czas na regularna nauke
          2. potrzebuje kogos, kto by mnie mobilizowal
          A moze ktos poleci jakas inna szkole, ktora rowniez organizuje kursy na CAE
          (tylko troche tansze)?

pozdr.
          Anahita
          • Gość: doik Re: British Council - czy warto? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.11.02, 14:48
            Chodzenie na kursy w BC przygotowujące do egz. Cambridge daje ci tą przewagę że
            masz dostęp do najnowszych testów(świetna biblioteka) oraz oni organizują ci
            duzo practise testów!!!!!!!!!!!!!
            Decyzja nalezy do ciebie
            • Gość: hornet Re: British Council - czy warto? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.02, 23:28
              Gość portalu: doik napisał(a):

> Chodzenie na kursy w BC przygotowujące do egz. Cambridge daje ci tą przewagę
              że
              >
              > masz dostęp do najnowszych testów(świetna biblioteka)

Biblioteka w BC jest dostepna dla KAZDEGO. BTW, ile osob jest w grupach w BC?
              • nyliram Re: British Council - czy warto? 27.12.02, 00:25
                przygotowywałam się w BC we Wrocławiu i nie wiem jak ceny gdzie indziej, ale
                płaciłam tyle, co w IH z tym ze w IH było 2*1.5 h a u mnie 2*2.5 h na tydzień
                czyli się opłacało
                jestem bardzo zadowolona i wrocławskie BC polecam każdemu pzr n
            • Gość: JK Re: British Council - czy warto? IP: *.acn.pl 27.12.02, 16:43
              Gość portalu: doik napisał(a):

> Chodzenie na kursy w BC przygotowujące do egz. Cambridge daje ci tą przewagę
              że
              >
              > masz dostęp do najnowszych testów(świetna biblioteka)

Wcale nie jest swietna. Od paru lat jest coraz mniej ksiazek i w zasadzie coraz
              bardziej nastawione wylacznie na nauke jezyka, a nie tak jak bylo dawno temu,
              takze na przyjemnosciowe czytanie rozmaitych ksiazek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka