Dodaj do ulubionych

przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warszawie??

22.11.11, 14:00
Jakie polecacie szkoły angielskiego, gdzie można pokonać opory w mówieniu. Jest bardzo duży wybór, gdzie nie zmarnuję kasy i czasu ????
Obserwuj wątek
    • soltys-2 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 08.12.11, 13:10
      Bariera w mówieniu jest najtrudniejszą sprawą
      • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 02.09.12, 12:10
        Zgadza się, to jest trudna sprawa, ale do zrobienia. Zapraszamy do szkoły językowej Blue Pencil. Zawsze powtarzam nasze priorytety:

1. Najpierw uczymy mówienia (3-6 miesięcy)
        2. Później uczymy poprawnego mówienia (kolejne 6-8 miesięcy nauki)
        3. Jak już mówisz po angielsku i mówisz poprawnie to wtedy priorytetem jest wzbogacanie języka (bez limitu czasowego - przerywasz kiedy czujesz że to wystarczy)
        --------------------------------------------
        www.bluepencil.pl
        • baba67 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 11.10.12, 10:58
          Rozumiem ze na poczatku uczen mowi byle mowil "he not go school" aby potem za pomoca fachowych metod sklonic go do mowienia poprawnie?
          Dla mnie jest to naprawde podejscie nowatorskie ucze osoby ktorych utrwalone na poziomie podstawowym bledy jezykowe doprowadzaja mnie do rozpaczy.Chyba nieudolna jestem czy co?
          • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 22.10.12, 22:08
            Nie wiem czy jesteś nieudolna, nie zastrzegam sobie wyłączności na skuteczność. Być może skutecznych metod jest więcej. Moja na pewno działa.

Jeśli mogę się przyczepić, to przykład, który zaserwowałaś jest raczej mało prawdopodobny i rzadki w przyrodzie. Błędy, które uczniowie popełniają na początkowych etapach nauki są raczej ukierunkowane na uogólnienia znanych im zasad. W tym zdaniu moi uczniowie raczej popełniają taki błąd:

"He don't go to school"

Niezwykle rzadko zdarza się, żeby uczeń wyrzucił "to" ze zdania bo jest to proste, naturalne dla Polaka słowo a wyrażenie "go to school" ma swój odpowiednik we frazeologii języka polskiego: "iść do szkoły". W przeciwieństwie do np: "iść do domu" co jest bardzo częstym błędem: "go to home" (niepotrzebne "to").

Nie jestem fanem behawioralnych metod i bardzo rzadko zdarzają się błędy u moich uczniów, których nie można szybko wyprostować. Nie stanowi to dla mnie większego problemu.
            ---------------------------------------------------------------------------------------------------
            Szkoła Językowa Blue Pencil Bemowo
            • baba67 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 27.10.12, 15:50
              A widzisz z moim bledem sie spotkalam wielokrotnie u poczatkujacych, natomiast Twoj blad zdarza sie notorycznie uczniom trafiajacym po ilustam latach nauki bez porzadnej konwersacji.
              Ten piewszy da sie rzeczywiscie szybko wyplenic ten drugi...no coz, widac rzeczywiscie nieudolna jestem.
              • baba67 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 27.10.12, 15:54
                To rzeczywiscie zjadaja rzadko za to przeczenie bez dont jak najbardziej na porzadku dziennym.
              • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 27.10.12, 20:44
                Konkretne błędy są dość silnie powiązane z etapem przyswajania języka, na którym jest uczeń. Polecam teorię Krashen'a i podejście do nauczania by Michael Lewis.

To jest po prostu niezwykle skuteczne.

Wracając do poprzednich oskarżeń, zbyt duży nacisk na poprawność językową na wczesnym etapie nauki języka obcego powoduje zwiększanie swojego rodzaju filtrów, które spowalniają a w skrajnych (niestety częstych) przypadkach doprowadzają do omawianej blokady.

Walczenie z ową blokadą zajmuje mi za każdym razem chwilę czasu, ale zawsze działa. Jeszcze nie miałem ucznia, który miałby problem z mówieniem po kilku (2-6) miesiącach nauki u mnie i to niezależnie od poziomu.

Użytkowników forum przepraszam za te przechwałki, ale jestem z tego bardzo dumny.
                ----------------------------------------------------------------------------------------------------
                • baba67 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 28.10.12, 13:44
                  Jakich oskarzen?Wszyscy musza byc zachwyceni metoda i kazde pytanie odbierasz jako oskarzenie?
                  Po prostu ja tego nie kupuje, trafiam na osoby na ktore to nie dziala i juz.
                  • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 29.10.12, 08:53
                    Być może słowo "oskarżenie" było zbyt silne, wybacz. Jednak jestem tak zaangażowany w swoją pracę, że odbieram takie bezpodstawne uwagi dość personalnie.

Z drugiej strony to ciekaw jestem gdzie trafiłaś na moich uczniów? Poza tym, który z nich ma tak dziwne problemy z językiem? Zazwyczaj kiedy ich zostawiałem mówili ładnym, płynnym i poprawnym językiem angielskim.
                    -------------
    • pierwszy-donosiciel Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 19.01.12, 08:34
      Have a confident demeanor. You give away a lot before you even open your mouth.

Ot co...
    • motylkowa07 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 19.01.12, 18:36
      Często sa robione lekcje pokazowe wiec spokojnie własnie można iśc i sobie sprawdzić jak to wyglada i ewentualnie po czymś takim na spokojnie podjąc decyzje.
      • andriodd Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 25.05.13, 17:22
        Kursów konwersacyjnych wcale nie jest aż tak dużo, generalnie to tłuczenie gramatyki
        • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 26.05.13, 12:00
          To niestety prawda. Dlatego zapraszamy serdecznie na kursy do Blue Pencil. Konwersacje są zarówno celem jak i środkiem, tzn uczymy poprzez mówienie i uczymy mówienia. Przekonajcie się na lekcji próbnej i bezpłatnych konsultacjach z naszymi lektorami.
          ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Wakacyjne kursy angielskiego w Warszawie
      • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 26.05.13, 12:03
        Zgadza się. Zapraszamy na lekcję próbną i bezpłatne konsultacje do Blue Pencil
        - porozmawiacie po angielsku
        - poznacie nas i naszą metodę
        - sprawdzimy wasz poziom i zaproponujemy najlepszy kurs językowy
        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    • buz_ia Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 27.01.12, 13:27
      Tylko lekcje jeden na jeden
      • 1trabant Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 31.01.12, 19:08
        Nie uważam lekcji indywidualnych za dobre rozwiązanie, mała motywacja do nauki, brak innych osób w otoczeniu nie sprzyja mobilizacji
        • baba67 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 01.02.12, 14:19
          To zalezy od czlowieka-zaczelam robic postepy odkad zaczelam sie uczyc one-to-one.Bylo to na studiach.Dopoki moja niewiedza mogla ujsc niezauwazona to sie nie przykladalam.
    • jarecki910 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 20.04.12, 18:20
      A nie lepiej kursy online? Bez wychodzenia z domu...
      • kost_ka Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 03.05.12, 13:37
        Znam English For You zdecydowanie dobra szkoła dla osób którym zależy na mówieniu, posiadają bardzo dobrych Nativów, działają już bardzo długo więc według mnie można zaufać
    • pieski_swiat Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 21.08.12, 20:47
      polecam szkołę języków obcych EQ. stawiają na mówienie, mają profesjonalnych lektorów, małe grupy (na ogół 4-6 osób, ale nasza liczyła tylko 2 w zeszłym roku bo pasował nam nietypowy termin i zgodzili się zrobić dla nas zajęcia o "dziwnej" godzinie) i ceny do przyjęcia. za hiszpański dla dziecka płaciliśmy ok 500 zł za semestr, a za angielski dla dorosłych intensywny (4 godz lekcyjne w tygodniu) ok 800 za semestr, w ratach.
    • pieski_swiat Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 21.08.12, 20:48
      w EQ robią kursy nawet w grupach 2osobowych, normalnie grupy liczą 4-6 osób.
    • zimowaeuforia Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 12.11.12, 14:30
      polecam metodę callana - np gb english, metoda polega na odpowiadaniu na pytania zadane przez native speakerów i w zasadzie przez prawie 2 godziny trzeba się wypowiadać, więc jeśli ktoś miał dłuższą przerwę z językiem to dla przypomnienia jest bardzo dobra
    • padless Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 27.02.13, 00:43
      Sprawdz program Angloville - Angielska Wioska. Spędzasz tydzień w środowisku native speakerów i ciągle masz zajęcia 1 na 1 z native speakerami. Zakaz mówienia po polsku..Chyba w końcu zaczniesz mówić!
      • kugor Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 27.02.13, 10:48
        Ciekawe, nawet bardzo
    • biedronka2only Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 01.03.13, 03:46
      no jest jeszcze Speak Up który umożliwia zajęcia z lektorem w małych grupach + strefa słuchacza.
    • biedronka2only Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 01.03.13, 03:47
      Speak Up ma już z 10 lat i 34 placówki w Polsce
    • mangomango123 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 13.05.13, 15:51
      Ja polecam Angloville!!!! Nareszcie zaczęłam mówić w języku angielskim. 6 dni w Hotelu z Native Speakerami w konfiguracji 1:1... rodzina nie przeszkadza, zakaz mówienia na terytorium Angielskiej Wioski w języku polskim, nie trzeba od razu jechać do Anglii. Jestem za tym kursem.
    • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 24.05.13, 12:21
      Niestety to prawda. W szkołach publicznych, jak i w wielu szkołach językowych zresztą, stosują przedpotopowe metody nauczania. Oddzielają gramatykę, słownictwo, mówienie na poszczególne segmenty. Osobiście mogę polecić nauczycielom podejście leksykalne (lexical approach), która o wiele bardziej całościowo traktuje nauczanie. Gramatyka, słownictwo i mówienie są zintegrowane w tych samych zadaniach. Postępy są bardzo szybkie i co najważniejsze: trwałe.

Co mi po kursie, gdzie mnie pięknie nauczą gramatyki ja nie będę tego potrafił wykorzystać w rzeczywistości?
    • blue_pencil_bemowo Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 16.06.13, 10:38
      Kontakt z native speakerem dobra rzecz.
      Niemiecki Warszawa
    • agata-sm szkoła jezykowa centrum Warszawa 27.06.13, 14:38
      Ja kiedyś byłam na kursie językowym dofinansowywanym przez moją firmę w szkole językowej horyzont.edu.pl. Mieści się w centrum Warszawy.
      Mega profesjonalne podejście do klienta i dobrzy lektorzy. Byłam bardzo zadowolona z efektu.
    • kosmadd Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 28.06.13, 11:09
      Barierę w mówieniu lepiej przełamać w rozmowie z kimś z zagranicy niż w szkole. Umów się np. z kimś z couchsurfingu, kto odwiedza Warszawę. Kiedyś dawałem korki i mój uczeń stwierdził, że najłatwiej było mu się przełamać w Egipcie przy obcokrajowcach, którzy też trochę "kaleczyli" ten język ;)
    • 0diament Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 22.08.13, 03:01
      Szkoły to zmarnowany czas i pieniądz. Uczą wyłącznie gramatyki aż do znudzenia. ZERO konwersacji. Najlepszy Native Speaker w Polsce to Adrian (662341451) - Warszawa. Piękna, wyraźna wymowa. Absolwent uniwersytetu Cambridge. W ciągu kilku miesięcy znacznie lepiej mówię po angielsku. Adrian uczy przez ciągłą konwersację a nie jak te szkoły - wieczna gramatyka !!! POLECAM !!!
    • bianca_j Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 21.09.13, 08:39
      najlepiej np na couch surfing umówić się z kimś, kto jest przejazdem w Warszawie, na kawę i pogadać! nie trzeba wcale płacić w szkole, żeby móc z kimś porozmawiac :) albo są ogłoszenia na gumtree.pl i ludzie biorą 20-40 zł za godzinę!
    • active-learning Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 07.12.13, 19:32
      Witam. Ja polecam artykuł napisany przez lektora języka angielskiego: Jak przełamać barierę mówienia? (w języku angielskim) Porad ponoć nigdy dosyć. Może się komuś przyda w osiągnięciu własnej drogi do przełamania bariery mówienia w języku obcym.
    • walter123w Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 19.08.14, 14:15
      Co sądzicie o Helen Doron dla dzieci
    • rafka770 Spamer z English For You 21.08.14, 17:48
      Co za straszny spam. Wiem ze do tej szkoły to juz nie pójdę i bede takie szkoły omijać szerokim łukiem. Moja koleżanka chodzi do długi język i jest zadowolona więc pewnie też tam pójdę.
    • angool12 Re: przełamanie bariery w móweiniu-kursy w Warsza 11.01.15, 16:51
      Dobrze mieć znajomych anglojęzycznych
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka