Gość: marta IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 18:31 Właściwie to nie powiem dużo. "Alchemik" to naprawdę cudowna książka, która wiele mnie w życiu nauczyła. Ta książka bardzo mnie uspokaja :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BaD_gIrL ????/ IP: *.w / 192.168.16.* 08.04.03, 18:51 dlaczego uwazasz ze alchemik to cudowna ksiazka ja probowalam do jej lektury podejsc 3 razy i nigdy nie moglam jej przezczytac poprostu niemoglam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: nie sprzedawca kukurydzy IP: *.tuchow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 21:20 TYLKO KRYSZTAŁU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Alchemik???? IP: *.fcsh.unl.pt / 10.10.0.* 07.05.03, 19:28 Zarowno "A", jak i inne ksiazki pana, ktory w wolnym tlumaczeniu nazywa sie pawel krolik, jest beznadziejny!!! Sama historia nie zostala bynajmniej wymyslona przez niego, ale najzwyczajniej w swiecie zerznieta od Borgesa (wystarczy przeczytac "Powszechna historia nikczemnosci"). Tylko ze Borges napisal opowiadanie na cztery strony, a PK nadmuchal do ok.200. Wszystkie jego ksiazki, jakie zdazylo mi sie czytac (przy "Weronice" poleglam i juz wiecej nie probowalam), sa dokloadnie takie same. Mozna oczywiscie powiedziec, ze kazdy autor powinien wypracowac swoj wlasny, rozpoznawalny styl, ale mimo wszystko "dziela"powinny sie od siebie nieco roznic... Jestem zdecydowana przeciwniczka propagowania tego typu pod- literatury. Biedni gimnazjalisci, w ubieglym roku zobaczylam mojego brata meczacego te ksiazke i przerazilam sie, ze on to tak sam z siebie. Teraz widze jednak, ze nie jest z nim tak do konca zle. Swoja droga, bardzo mu sie nie podobala. Pozdrawiam, szczegolnie wielbicieli Literatury Odpowiedz Link Zgłoś