panczoostas 09.01.07, 21:58 Bardzo ciekawy artykuł :) Już mnie to wciąga, a jeszcze nie wiem ocb :P haha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicky_7 Re: Wiedza i stalowe nerwy 11.01.07, 19:04 mnie tez to wciąga i wydaje mis ie ze po tym konkursie bd grała w cos na giełdzie :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
ppinvestment Re: Wiedza i stalowe nerwy 17.01.07, 22:32 Jakoś nie wydaje mi się żeby ta gra dużo was nauczyła. Transakcje raz w tygodniu, dawanie zleceń zakupu z wyprzedzeniem dwóch fixingów, brak prowizji od transakcji, brak limitów zleceń... Z inwestowaniem na giełdzie to nie ma wiele wspólnego. W sumie w tym trybie transakcji raz w tygodniu można by grać jeżeli konkurs by trwał 8 miesięcy a nie 8 tygodni - przy inwestycjach długoterminowych to byłby mniejszy problem. Tutaj to wygląda tak, jakbyśmy sobie dosłownie losowali jeden z kursów jaki któreś akcje osiągnęły. Odpowiedz Link Zgłoś
fande Re: Wiedza i stalowe nerwy 15.01.07, 01:36 możemy nie nazywać tego "maszynką", ponieważ giełda sama z siebie pieniędzy nie da, ale jako narzędzie posłużyła do tego nie jednemu. Odpowiedz Link Zgłoś