Dodaj do ulubionych

Giertych - wulkan pomysłów

10.01.07, 15:37
obserwując od pewnego momentu poczynania pana ministra mam wrażenie, że jego
praca polega wyłącznie na zaskakiwaniu, z częstotliwością minimum raz na
tydzień, nas wszystkich swoimi pomysłami na edukację
czy tak powinna wyglądać praca ministra?
ile z jego szalonych pomysłów wejdzie w zycie?
Obserwuj wątek
    • truten.zenobi jacy wyborcy tacy politycy :( n/t 10.01.07, 19:37
    • marzeka1 Re: Giertych - wulkan pomysłów 10.01.07, 19:55
      No akurat ten z 4-letnim liceum jest niegłupi, ale jakoś nie wierzę, że to coś innego jak tylko popis pomysłowości.
      • kazek100 Re: Giertych - wulkan pomysłów 10.01.07, 20:58
        liceum powinno byuć czteroletnie, to akurat fakt.

Ale ja nie pamiętam, by w czasach, gdy liceum skracano do trzech lat i robiły
        to również prawicowe oszołomy ("Bo przed wojną też było gimnazjum - taka była
        argumentacja"), by wtedy lpr protestował...
      • heretic_969 Przecież to nie jego pomysł. n/t 11.01.07, 01:46

• heretic_969 Re: Giertych - wulkan pomysłów 11.01.07, 01:49
      > obserwując od pewnego momentu poczynania pana ministra mam wrażenie, że jego
      > praca polega wyłącznie na zaskakiwaniu, z częstotliwością minimum raz na
      > tydzień, nas wszystkich swoimi pomysłami na edukację

Mnie niczym nie zaskoczył, z wyjątkiem "amnestii" maturalnej, którą uważam za
      kretynizm w czystej postaci.

> ile z jego szalonych pomysłów wejdzie w zycie?

Mam nadzieję, że niewiele - i jest to, wbrew pozorom, duża nadzieja, bo konik
      wprawdzie dużo mówi, ale mało robi.
      A propo samego ministerstwa - coraz bardziej skłaniam się ku temu, by je
      zlikwidowac i zastąpic innym, bardziej uniezależnionym od polityków organem.
      • anetkamati Re: Giertych - wulkan pomysłów 11.01.07, 14:49
        Tak tak pan minister wymyśla teraz 4 letni liceum a 6 latki do 1 klasy a za rok
        nasze 3 latki pójdą do zerówki i dopiero będziemy mądrym narodem!!!!ha,ha,
        • daktylek Re: Giertych - wulkan pomysłów 13.01.07, 10:25
          System edukacji jest w różny w różnych krajach, więc są licea trzyletnie np. we
          Francji, gdzie nauka trwa 12 lat (5 lat podstawówka podzielona na dwa poziomy,
          college - 4 lata, liceum - 3 lata).
          W Anglii nauka jest obowiązkowa od 5 roku życia (w Irlandii Północnej - od 4
          roku) do 16 lat.
          Dla zainteresowanych opisy systemów edukacji po polski
          www.socrates.org.pl/socrates2/index1.php?dzial=9&node=9&doc=1000603
      • morienteswielki Re: Giertych - wulkan pomysłów 15.01.07, 22:38
        No wszechpolska by cała egzamiów nie pozdawała. Co się dziwisz. A pomysły z LO
        też mnie wnerwiają. Nie ma wielkiego znaczenia czy LO trwa 3 lub 4
        lata.Największym problemem szkoły są finanse. Nie ma na nic a sale wyglądają tak
        samo jak w PRL-u. Widziałem swoją podstawówkę więc wiem co piszę. W świecie
        wszyscy mają DVD a szkoły nie stać na magnetowid. To trzeba zmienić a nie
        pierdołami się zajmować.
    • cecka Re: Giertych- leń patentowany 13.01.07, 18:53
      On nic nie zrobił, tylko dba , zęby go było dużo w TV.
      A w szkole jest coraz gorzej.
    • kretka33 Dobrze, ze jest amnestia ! Choć raz zrobił coś. 16.01.07, 20:30
      Dobrze, że jest amnestia maturalna!
      Choć raz zrobił coś z sensem.
    • maga_cortazar Re: Giertych - wulkan pomysłów 01.02.07, 20:38
      No, ale czasem przydarzają mu się też trafione pomysły -->
      www.educafe.org/
      • maga_cortazar Re: Giertych - wulkan pomysłów 01.02.07, 20:39
        Miało być: educafe.org/?p=76
        • yagiennka Ja uważam że to zły pomysł 03.02.07, 20:39
          Jest coś takiego jak socjalizacja. Nie powinno sie oddzielać chłopców od
          dziewczyn w żadnym okresie życia, bo to jest sztuczny twór. Nie żyjemy w 19
          wieku. Wtedy oddzielano edukacje z zupełnie innych względów, panienki na pensji
          miały się uczyć mało i w innym zakresie bo uważano że kobiety są po prostu
          głupsze i im wiedza do niczego nie potrzebna. Poza tym dbano o tzw moralnośc i
          to był chyba główny powód :) Jedyne dbanie polegało chyba na sepoaracji jednej
          płci od drugiej co podejrzewam przynosiło odwrotny skutek - zakazany owoc i
          ciekawość.
          Jeśli bedzie się odzdzielać chłopców od dziewczyn (wiadomoże w szkole spędzają
          oni większość czasu) będzie się wychowywać dziwolągi, które nic nie wiedza i nie
          znają płci przeciwnej. To zwykła głupota i pójście na łatwiznę. Pies jest
          pogrzebany nie w uczniach ale w systemie edukacji i w nauczycelach którzy nigdy
          nie powinni uczyc. To oni źle uczą, to oni faworyzują dziewczynki jako
          humanistki a chłopców uważają wszystkich za matematyków (kompletna bzdura).
          Niech Giertych lepiej zrobi porządek w dostępie do zawodu nauczyciela i może w
          tym czego uczą na pedagogice.
          • yagiennka Re: Ja uważam że to zły pomysł 03.02.07, 20:42
            A argument z mężem nie jest taki głupi ;) Znaczna większość par i małżeństw
            poznaje się w szkole czy na studiach.
    • 1omar niepiśmienny romek stwarza pozory :))) 04.02.07, 15:27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka