Gość: sonata IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.03, 15:15 Czy jak w tym zadaniu ktos podal prawidlowa odpowiedz w cm2 a nie w m2 to czy bedzie 0 pkt jak myslicie ? :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OOOHCYZSK Re: Obliczanie asfaltu IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 15:17 w zadaniu nie bylo sprecyzowanej jednostki, wiec chyba OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonata Re: Obliczanie asfaltu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.03, 15:19 Ale bylo napisane ze wymiary sa podane w metrach, a te 400 cos cm2 to calkiem inny obszar jak m2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOHCYZSK Re: Obliczanie asfaltu IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 16:12 hmm... ale moze lepiej Ci sie liczy w cm2 a nie w m2... i sobie pozamienialas... ;P 3ba pamietac, ze 1m2 to nie to samo co 1cm2, a jesli wyniki sa sobie rowne to nie ma sie do czego doczepic :P mozna nawet bylo podac pole piercienia w arach ;p [a co :P] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friditta Re: Obliczanie asfaltu IP: *.sierpinskiego.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 16:03 mi sie wydaje ze jezeli masz tylko inna jednostke to jest ok.. wazne zeby wynik sie zgadzał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sZoPeN Re: Obliczanie asfaltu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 16:05 ja mam 47 z tego testu :P. A wynik powiniej być w "jednostkach kwadratowych" "j2" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Obliczanie asfaltu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 16:09 nie powinno być w m2 a przynajmniej tak bylo w zadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras@pyry.net Re: Obliczanie asfaltu IP: *.pyry.net 09.05.03, 16:10 w sumie to bylo napisane w nawiasie "metrów" ale to tak offtopic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavlus Re: Obliczanie asfaltu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 16:16 no,jak ktos napisal w centymerach, to na pewno jest zdolny i mu wiecej punktow dodadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonata Re: Obliczanie asfaltu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.03, 16:50 No ale ja zamiast tego 4xx m2 ja napisalem 4xx cm2 a to nie to samo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras@pyry.net ach ta mlodziez IP: *.pyry.net 09.05.03, 16:53 niezebym byl jakos starzy bo tez to dzis pisalem ale wy rasisci:) sie czepiacie nygasów jak tam wlece na wies to zamiecione Odpowiedz Link Zgłoś
kotmost jednostka 09.05.03, 16:54 w każdym zadaniu jednostka jest bardzo ważna, nie można na testach ich pomijać, za brak jednostki mogą uciąć maximum 1 punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek Re: jednostka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.03, 17:06 a za zla jednostke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras@pyry.net TU PAczEĆ IP: *.pyry.net 09.05.03, 17:10 wiec w tresci zadania jest tak: " Zadanie 33. (0 – 5) Na miejscu dawnego skrzyowania postanowiono wybudowa rondo, którego wymiary !!!(w metrach) !!!!! podane s na rysunku. Oblicz, na jakiej powierzchni trzeba wyla asfalt (obszar zacieniowany na rysunku). W swoich obliczeniach za π podstaw 7 22 ." tak wiec chyba jasne ze wszystko zalezy od egzaminatorów Odpowiedz Link Zgłoś