knap.radoslaw 06.04.07, 10:15 Warto by było jeszcze zestawić kierunki studiów technicznych, które może nie są tak popularne, a powinny patrząc na rosnące potrzeby na inżynierów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inzynier2 Jest wiele innych dobrych zawodów! 15.05.07, 12:58 Artykuł nie wymienia wielu innych dobrych kierunków studiów - inżynieryjnych, szkół oficerskich, seminariów duchownych itp. Sam jestem inżynierem. Wszystkie moje dzieci też są inżynierami. Poza pracą uprawiamy różne hobby. Ale na studia poszliśmy aby nauczyć się wykonywać zawód pozwalający zarabiać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna2510 Re: Jest wiele innych dobrych zawodów! 29.10.08, 14:28 Naucz się najpierw czytać ze zrozumieniem ;/ To jest lista NAJPOPULARNIEJSZYCH, a nie najlepszych kierunków.. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Najpopularniejsze kierunki studiów 17.05.07, 09:31 To nie powinno tak dzialac. Skoro studia dzienne na panstwowych uczelniach sa darmowe (przynajmniej w teorii), to nie powinno sie pozwalac na tworzenie wielu miejsc w niepotrzebnych zawodach. Np. pedagogika, kiedy mamy niz demograficzny, ekonomia, gdy jest sto milionow ekonomistow itd. Panstwo powinno jakos zmusic ludzi do studiow na politechnice. No i wreszcie powinny byc te studia w systemie 3+2 lata a nie 5-letnie magisterskie. Szkoda na to panstwowej kasy i czasu mlodych ludzi, ktorzy jak najwczesniej powinni zaczac zarabiac pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
rama24 Re: Najpopularniejsze kierunki studiów 02.08.07, 19:50 A jak mozna kogos zmusic,by pokochal matematyke?Jesli ktos nie jest w stanie jej zrozumiec,idzie na humanistyczne(nawet,jesli ma male szanse pozniej na prace).Zobaczymy,jak wyjdzie matura w 2010! Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 Najpopularniejszy kierunek 17.05.07, 10:45 No to i tak najpopularniejszy jest kierunek NFA ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysan Re: Najpopularniejsze kierunki studiów 31.07.07, 21:14 Coś mi się nie chce wierzyć w te liczby. Przecież sam Uniwersytet Warszawski miał ponad 2000 kandydatów na informatykę. Odpowiedz Link Zgłoś
jarnes Re: Najpopularniejsze kierunki studiów 11.06.08, 17:10 rozrywka.yeba.pl/show.php?id=2827 - co się dzieje na uniwerku Odpowiedz Link Zgłoś
kla18 Najpopularniejsze kierunki studiów 02.11.07, 21:30 a moze widzial ktos zestawienie kierunkow w poszczegolnych miastach? dotyczace ilosci miejsc i punktow na okreslony kierunek? bede wdzieczna za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_margot Najpopularniejsze kierunki studiów 17.05.08, 15:42 według tych danych dziennikarstwo jest jednym z najbardziej obleganych kierunków. ale jak potem z pracą? słyszałam, że bardzo krucho... Odpowiedz Link Zgłoś
bogiemslawiena Re: Najpopularniejsze kierunki studiów 12.06.08, 09:45 A kulturoznawstwo na UW to co? Koza zjadła? Odpowiedz Link Zgłoś