luk_89 07.12.07, 10:19 a gdzie angielski buuu :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apsik89 Sprawdź, czy zdasz maturę 07.12.07, 12:40 właśnie. chciałam zauważyć, że angielskiego nie ma ani w iternecie ani w gazecie, w której znalazłam dziś znów czwartkowe odpowiedzi do polskiego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
abs_ik Re: Sprawdź, czy zdasz maturę 07.12.07, 14:07 W Szczecinie z powodu błędu technicznego drukarni ponownie ukazał się polski. Angielski i niemiecki będą tam w poniedziałek, a tu - na stronie - już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
fernu Re: Sprawdź, czy zdasz maturę 07.12.07, 14:34 To co, oddacie pieniążki może za ten błąd w drukarni? Odpowiedz Link Zgłoś
nanny_1989 Re: Sprawdź, czy zdasz maturę 07.12.07, 15:24 Nom, w Częstochowie naszczęście takich błędów nie było :P Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1988 Re: Sprawdź, czy zdasz maturę 07.12.07, 19:20 w Warszawie też nie było problemów... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pyza.inc Re: Sprawdź, czy zdasz maturę 07.12.07, 21:16 A ja na szczęście problemu nie mam i sprawdzam wyniki na stronie :P Jakoś tak przyjemniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_zua Re: Geografia 08.12.07, 21:34 Na stronie Operonu: Odpowiedzi do arkuszy próbnej matury wraz z kluczami oceniania dla nauczycieli będą zamieszczone według następującego harmonogramu: 6 grudnia (około godz. 16.00) – arkusze odpowiedzi z języka polskiego 7 grudnia (około godz. 9.00) – arkusze odpowiedzi z języka rosyjskiego i francuskiego grudnia (około godz. 16.00) – arkusze odpowiedzi z języka angielskiego i niemieckiego 8 grudnia (około godz. 9.00) – arkusze odpowiedzi do testów z chemii, matematyki, fizyki i astronomii 8 grudnia (około godz. 16.00) – arkusze odpowiedzi z wiedzy o społeczeństwie i biologii 10 grudnia (około godz. 16.00) – arkusze odpowiedzi z historii i geografii. Odpowiedz Link Zgłoś
jowanka1 Błędy w modelu odpowiedzi 08.12.07, 21:58 Niestety wystąpiły poważne błędy w modelu odpowiedzi: matura próbna z języka niemieckiego - poziom podstawowy. Zadanie 4; do zdobycia 9 punktów, w modelu odpowiedzi punkty od 4.1. do 4.9. a na arkuszu ucznia od 4.1. do 4.7. Poza tym odpowiedzi sugerowane w wielu wypadkach się po prostu nie zgadzają. Uważam, że w takim wypadku błąd powinien zostać natcyhmiast naniesiony a strony z odpowiedziami zaktualizowane. Mam nadzieję, że zrobicie to błyskawicznie. Nauczyciele sprawdzają a uczniowie czekają na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
jowanka1 Sprawdź, czy zdasz maturę 10.12.07, 16:47 To skandal, żeby mimo telefonów i mail'i nauczycieli do dziś nie poprawiono błędnie podanych rozwiązań matury z języka niemieckiego. Kpiny z uczniów i nauczycieli, brak kompetencji i profesjonalizmu. Nigdy więcej próbnej matury z Operonem. Odpowiedz Link Zgłoś
poki442003 w 2004 angielski był o wiele trudniejszy 10.12.07, 16:49 a przynajmniej tak mi się wydaje, przez ten czas przybyło mi słownictwa, ale z gramatyką ( a niestety w Polsce wciąż podstawą nauki języków obcych jest gramatyka) jest raczej gorzej, bo to w szkole najwięcej się jej uczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
gambik Re: Sprawdź, czy zdasz maturę 10.12.07, 18:59 A gdzie jest mapka z geografii :[ :[ Odpowiedz Link Zgłoś