Gość: kuropatwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 21:35 znacie strony pomocne w nauce BE?cos pomocnego w przygotowaniu do LCCI.. dzieki z gory,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chica33 Re: business english 26.08.03, 13:20 Do ktorego poziomu LCCI chcesz sie przygotowac? (rozumiem, ze chcesz zdawac z pazdzierniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girasole Re: business english IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 29.08.03, 12:33 mnie też interesuja jakieś materiały przygotowujące do LCCi, poziom 4. Gdzie najlepiej zdawac i gdzie jest najtaniej? jak taki egzamin dokładnie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
chica33 Re: business english 03.09.03, 14:01 Jesli chodzi o LCCI IV, tez zamierzam zdawac w grudniu. Pod koniec czerwca zdalam III na distinction, bez zadnego praktycznie przygotowania do egzaminu, wiec nie jest to takie straszne :-) Poszlam troche na latwizne zdajac III, bo nie wiedzialam, ze moja szkola przestaje od pazdziernika zaliczac cale lektoraty LCCI III, a jedynie IV, wiec mam za swoje:-)) Orientowalam sie juz, jak sie maja sprawy z podrecznikami do IV, i niestety, dowiedzialam sie w paru zrodlach, ze nie ma ich w sprzedazy, bo jest to egzamin stosunkowo nowy. Mam tylko jeden przykladowy test do IV, i patrzac tylko na ten jeden, to mam wrazenie wiele od III sie nie rozni poziomem. Sam egzamin na IV kosztuje 400 pln w SJO empik W-wa(osobiscie nie znam tanszego miejsca,m III tez zdawalam w empiku, polecam goraco, mila atmosfera, swietna obsluga, czeste terminy egzaminow, niezwykle mila Pani koordynator). Zdaje sie egzamin razem z "innymi poziomami", na jednej sali, trwa cos okolo 3 godz, nastepnego dnia jest ustny, 15 minut, w tym 5 na przygotowanie, generalnie b. prosty i przyjemny, tematy sa haslowo streszczone, wiec nie ma sily, zeby osoba mowiaca plynnie i orientujaca sie w slownictwie tego nie zaliczyla. Oceny sa za ustny pass albo fail, za pisemny: fail, pass, pass with credit, pass with distinction. to tyle ogolnie, jakby Was interesowaly szczegoly, dajcie znac, pozdr. b. Gość portalu: girasole napisał(a): > mnie też interesuja jakieś materiały przygotowujące do LCCi, poziom 4. > Gdzie najlepiej zdawac i gdzie jest najtaniej? jak taki egzamin dokładnie > wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuropatwa Re: business english IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.03, 16:25 chce zdawac poziom ten zaawansowany najbardziej z tym ze nie w pazdzierniku a raczej za rok dopiero,jeszcze nie nagromadzilam odpowiedniej sumki pieniazkow i chyba troche wiedzy tez mozna by jeszcze nabyc Odpowiedz Link Zgłoś