kanika18 30.08.08, 11:46 mam pytanie odnośnie zawodu nauczyciela. Ukończyłam filologię angielską i chciałabym uczyć w szkole, co musze jeszcze zrobić? musze zapewne ukończyć kurs/studium pedagogiczne? prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isel-english Re: zostać nauczycielem 30.08.08, 12:25 A czy w programie Twoich studiów nie było bloku przedmiotów pedagogicznych, dzięki któremu uzyskuje się uprawnienia pedagogiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: zostać nauczycielem 30.08.08, 18:02 no i praktyk w szkole nie miałaś w czasie studiów? Jeśli tak, to właśnie są uprawnienia pedagogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: zostać nauczycielem 30.08.08, 20:07 a jeśli nie - musisz zrobić kurs pedagogiczny oraz kurs metodyczny dla nauczycieli języka angielskiego + oczywiście praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
kanika18 Re: zostać nauczycielem 04.09.08, 12:49 nie miałam żadnych przedmiotów o charakterze pedagogicznym, ale owszem miałam praktyki w szkole przez 2 semestry. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: zostać nauczycielem 04.09.08, 15:40 jakto miałaś praktyki a przedmiotów nie? Nie miałaś metodyki, psychologii, pedagogiki? To na czym polegały praktyki skoro nie miałaś pojęcia o metodyce? Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: zostać nauczycielem 05.09.08, 21:55 Też mi się wydaje niemożliwe, żeby mieć praktyki w szkole a nie mieć ku temu przygotowania teoretycznego (abstrahując od poziomu tego przygotowania) Odpowiedz Link Zgłoś
powszechna2009 Re: zostać nauczycielem 07.09.08, 13:46 Zapewne miała, tylko nie skojarzyła po co i do czego :) www.forum.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: zostać nauczycielem 07.09.08, 16:46 też myślę, że miała, tylko nie wie, że to daje uprawnienia pedagogiczne Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: zostać nauczycielem 07.09.08, 16:49 Co nie byłoby najlepszą rekomendacją dla kogoś, kto chce pracować w oświacie :/ /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
dziwny_gosc Re: zostać nauczycielem 07.09.08, 17:47 Cala ta dyskusja nie jest najlepszą rekomendacją dla naszej edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Udać się do psychiatry... 08.09.08, 22:27 kanika18 napisała: > mam pytanie odnośnie zawodu nauczyciela. Ukończyłam filologię > angielską i chciałabym uczyć w szkole, co musze jeszcze zrobić? Daj sobie dziewczyno siana z takimi pomysłami... Jako sprzątaczka zarobisz więcej... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś