ndrozdowski 27.11.08, 16:34 fajnie, fajnie :) część z czytania tekstu ze zrozumieniem 100% prawidłowo :)) ale angielski był przypałowy dzisiaj. Powodzenia wszystkim na majowej maturze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adiscan1 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 17:09 jezeli miales 100 % to gratuluje.... zadania o opini co tzrba bylo zaznaczyc to tylko 2 wstawilem ;/ a i do trybu rozkazujacego nie wstawilem wykrzyknikow wiec nie wiem czy mi zalicza??? jak myślicie Odpowiedz Link Zgłoś
biszkoopty Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 18:21 adiscan1 napisał: > jezeli miales 100 % to gratuluje.... zadania o opini co tzrba bylo > zaznaczyc to tylko 2 wstawilem ;/ a i do trybu rozkazujacego nie > wstawilem wykrzyknikow wiec nie wiem czy mi zalicza??? jak myślicie taa najpierw kaza jedną odp zaznaczac a pozniej trzeba 2 wpisywac ;) jak to zdam to bedzie dobrze:D angielski to pojechany po calosci. :) ale operon slynie z beznadziejnych matur ;)) jutro biologia, chyba z krzesla spadne (: Odpowiedz Link Zgłoś
unique90 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 19:06 biszkoopty napisała: > adiscan1 napisał: > > > jezeli miales 100 % to gratuluje.... zadania o opini co tzrba bylo > > zaznaczyc to tylko 2 wstawilem ;/ a i do trybu rozkazujacego nie > > wstawilem wykrzyknikow wiec nie wiem czy mi zalicza??? jak myślicie > > taa najpierw kaza jedną odp zaznaczac a pozniej trzeba 2 wpisywac ;) jak to zda > m > to bedzie dobrze:D angielski to pojechany po calosci. :) ale operon slynie z > beznadziejnych matur ;)) jutro biologia, chyba z krzesla spadne (: ja również wstawiłam 2... Głupia byłą ta matura jak but... z zamkniętych na 4 mam 2 dobrze... a ang?! MASAKRA!! LISTENING był wielkim nieporozumieniem! :/ Tak mamrotali, że nic z tego nie wiedziałąm::PP ale notatka i list- banał:)) w maju bd lepiej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
on_ona_ono1308 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 22:04 odpowiedzi z angielskiego mnie załamały. byłam pewna,że poszło mi lepiej;] trzeba było umyć uszy:D polski o ile się kto nie uczepi to 16-19. a dzisiejsza geografia na 100% zdana acz bez rewelacji;] Odpowiedz Link Zgłoś
dzieffcze Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 18:54 hehe ja angielski tez niezle zmasciłam... jak uslyszalam pierwsze zadanie to myslalam ze wyjde :D:D a jak tam poszla Ci biologia? pisales moze rozszerzona? szczerze mowiac jak dla mnie była łatwa..tylko trzeba bylo byc obrytym.. no ale jakos poszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
anias12 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 19:04 no skoro nie masz wykrzyknikow to nie wiadomo czy Ci uznają, było napisane że w trybie rozkazującyn ;) mysle ze poszło mi nawet dobrze, z wstepnej analizy CR wyliczyłam 12 pkt :D co to wypracowania to raczej wszystko mam zawarte :) zobaczymy jutro juz poszedł niemiecki, chociaz był banalny :) jeszcze tylko geografia i wsio ;d pozdraiwam ;):* Odpowiedz Link Zgłoś
zlomer Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 23:53 Tak, zaliczą. Zdanie rozkazujące kończy się wykrzyknikiem LUB kropką. Odpowiedz Link Zgłoś
matthew_888 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 17:15 A ja spokojnie 70-80% z czytania ze zrozumieniem :) Najprawdopodobniej 75% (15/20pkt). Z tego co widzę w wypracowaniu (Makbet) też zrealizowałem sporo punktów klucza. Więc jak najbardziej pozytywnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ee-ww-ee-ll-ii-nn-aa Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 18:55 nie moge odtworzyć pliku z odpowiedziami nie wiecie jak moge to zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś
ellis_m Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 19:15 kliknij prawym przyciskiem myszki na link i weź "zapisz element docelowy jako". zapisz na pulpicie np i otwórz Odpowiedz Link Zgłoś
kapw1990 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 18:58 Szczerze mówiąc, to rozszerzona matura z języka polskiego była bynajmniej dziwna. Tekst czytania ze zrozumieniem Umberto Eco może nie należał do najtrudniejszych, aczkolwiek spodziewałam się zupełnie czegoś innego. Tematy wypracowania też bez rewelacji. Oczywiście wybrałam drugi. ;P (jak większość?) Co do angielskiego... Kompletnie zróżnicowana. Słuchanie było jedną wielką masakrą ;P Z kolei notatka i list były banalne. Ja nie wiem kto to układał, ale po tym, co już przeżyłam jutrzejsza historia chyba nie będzie taka zła? ;P Powodzenia wszystkim na dzień jutrzejszy ^^ :) Kaśka Pe :) Odpowiedz Link Zgłoś
aosiejuk Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 20:50 Trudno, żeby Ci dobrze poszło jak nawet nie znasz znaczenia słowa "bynajmniej" :D Odpowiedz Link Zgłoś
kapw1990 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 13:10 Niestety. Trzeba było jednak zajrzeć do słownika przed napisaniem postu ;] Słowo "bynajmniej" znaczy również "zupełnie" tudzież "zgoła". No cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
aosiejuk Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 01:38 Mi tego tłumaczyć nie musisz :D Bynajmniej - wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła Nie możesz powiedzieć, że matura była 'bynajmniej dziwna', zwłaszcza, że po 'bynajmniej' musi nastąpić wyraz 'nie' :P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kapw1990 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 10:28 No jeśli bym napisała z "nie", to zaprzeczyłabym sobie. Dżizas ;P "zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie", co nie znaczy ZAWSZE ;P. z resztą? WTF? Koniec. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aosiejuk Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 12:25 noo, wszystko jedno :D Pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
xsecretx Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 19:17 hmm, no wiec tak : polski rozszerzony - czytanie ze zroz. dość łatwe , choić nie jestem pewna czy wszystkie odpowiedzi mi uznaja, mimo iz sens wydaje mi sie podobny. a jesli chodzi o pisanie wlasnego tekstu to Szewcow niestety jeszcze nie przeczytalam , wiec trudno mi bylo interpretowac cos, o czym nie mialam zielonego pojecia. Ale jakos sobie poradzilam. a Angielski podstawowy to parodia ;] Sluchanie bylo dla mnie i moich kolegow malo zrozumale;] a to zadanie, w ktorym trzeba bylo przypasowac sztuki - wszyscy strzelali;] ale za to list i wiadomosc - banal. pozdrawiam maturzystow;) Odpowiedz Link Zgłoś
18maturzystka18 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 19:29 ta matura to masakra a o dzisiejszym angielskim to lepiej nie wspominać!! Kto wymyślał te pytania na polski????? Odpowiedz Link Zgłoś
rafalmragowo Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 20:06 ja dzisiaj pisalem mature z bilogii, pytania byly bardzo proste, napewno zdam; natomiast angielski to totalna porazka, slabo slychac nagranie i tylko jakis belkot, kto to wymysla??? Odpowiedz Link Zgłoś
juusstyysia Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 20:36 rafalmragowo napisał: > ja dzisiaj pisalem mature z bilogii, pytania byly bardzo proste, napewno zdam; > natomiast angielski to totalna porazka, slabo slychac nagranie i tylko jakis > belkot, kto to wymysla??? Hej hej! Może powiesz co było mniej więcej,bo ja jutro to będę pisała i chciałabym mniej więcej wiedzieć do czego dziś zajrzeć please... :D Odpowiedz Link Zgłoś
naska1990 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 14:54 Zgadzam się z Tobą w 100% ... Mam takie same odczucia... Biologia była wg mnie takze bardzo łatwa... Lecz były osoby, które wyszły z egzaminu nie zadowolone... Czekam na odp... Ale jestem pewna że zdałam i to wysoko:) Odpowiedz Link Zgłoś
adiscan1 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 15:50 biologia byla latwa licze na 85%, chcialbym zeby nam w maju dali podobny poziom trudnosci.. bo jesli ta byla latwa to moganam dojebac taka ze z krzesla spadniemy :D heh... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
monis238 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 22:08 Cóż...ponoć ten jest tak trudny bo zeszłoroczny Operon był łatwy strasznie i sie zbuntowali no:P Miejmy nadzieje, że matura będzie łatwiejsza skoro w tamtym roku była trudna xD Odpowiedz Link Zgłoś
sakreble90 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 27.11.08, 22:58 jak mogłeś pisać już biologie skoro termin jest na jutro ?! odnośnie polskiego - dziwnie został ułożony. z resztą nasi nauczyciele już sprawdzili - podobno poszło fatalnie :| angielski - słuchanie,porażka a czytani dopasowanie tytułów sztuk pomieszane. notatka i wypracowanie daje radę ;] zobaczymy jutrzejszy wos ;) powodzenia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rafalmragowo Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 30.11.08, 13:07 sakreble90 napisała: > jak mogłeś pisać już biologie skoro termin jest na jutro ?! nasza szkola nie ma obowiazku podporządkowywania sie temu organowi poniewaz jest to wydawnictwo; na notabene w piatek my wszyscy pracujemy a chodzimy do szkoly od pon do czw i jeszcze jedno jestem w systemie wieczorowym, wiec mature pisalem o 15.30 Odpowiedz Link Zgłoś
izuuu1989 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 10:45 Co myślicie o dzisiejszej historii ? Wg mnie nie była zbyt prosta.. Odpowiedz Link Zgłoś
martaa90 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 16:52 ona była masakryczna! ;/;/ kiedy te odpowiedzi będą? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaaa_0802 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 17:02 Historia rozszerzona była dziwna. Test z wiedzy był dosyć prosty dla kogoś kto chociaż trochę powtarzał. Najbardziej zaskoczyła mnie analiza źródeł- kto daje PRL na próbnej w listopadzie? Co do wypracowania to zaskakująco banalne, spokojnie dało się to napisać jadąc na ogólnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
izuuu1989 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 11:12 Jeśli tak wyglada matura z historii to ja już nie wiem jak się przygotowywać nawet xD Odpowiedz Link Zgłoś
martaa90 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 22:35 izuuu1989 napisała: > Jeśli tak wyglada matura z historii to ja już nie wiem jak się > przygotowywać nawet xD Dokładnie! Jak ja to zobaczyłam, to byłam w cięzkim szoku! Kopara mi opadła na wstępie... Odpowiedz Link Zgłoś
matthew_888 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 11:21 Dzisiejsza geografia bardzo prosta. Nie przygotowywałem się do niej więc jakiegoś rewelacyjnego wyniku nie będzie ale upewniłem się, że materiał obejmuje nie trudne zagadnienia i wystarczy siąść nad jakimś dobrym repetytorium a praktycznie wszystko będzie się umiało zrobić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyxpaulaxyx Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 12:46 a jak tam poszedł Wam rosyjski podstawowy?? według mnie ze słuchu takie średnie.... ten drugi trochę za szybko mówiła :P teksty strasznie długie i zawiłe :p a list i ogłoszenie całkiem miarowe, dało się napisać :P a jak tam chemia podstawa? Odpowiedz Link Zgłoś
xyxpaulaxyx Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 12:46 jak tam Wam poszedł ruski podstawowy i chemia? Odpowiedz Link Zgłoś
anetuunia Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 17:10 beznadziejnie!!! poszło mi okropnie!!!na 100% nie zdałam!!! a u was jak tam???? Odpowiedz Link Zgłoś
petroboy Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 12:57 Co do angielskiego, słabo mi poszły 2 pierwsze zadania ze słowotwórstwa i parafrazowania. W słuchaniu nie widziałem nic trudnego ;d Odpowiedz Link Zgłoś
zahir1407 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 13:06 Biologia rozszerzona;) Wiem,ze powinnam wiedziec. Chcialabym, aby majowa tez tak wygladala. Dużo czlowieka,praktycznie brak zwierzat. Mieliscie trzy profazy...;>? Odpowiedz Link Zgłoś
biszkoopty Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 13:46 ejjjj mam pytanie, jak to bylo z tymi pasożytami? mozna tam było wpisać pierwotniaki , czy trzeba było pasożyty typu tasiemiec? :p mejoze zwaliłam, dobrze mam tylko kolejność ;] Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia1818 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 13:21 Hej;) A jak Wam poszła historia? Moim zdaniem to było jedno wielkie nieporozumienie...Podobnie zresztą jak wczorajszy angielski... Odpowiedz Link Zgłoś
marlont Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 17:22 Chodzi Ci o poziom roz.? Bo jeśli tak to totalna masakra, teksty źródłowe były strasznie trudne, ale chyba celowo takie dali, bo jeszcze nikt nie przerabiał w szkole współczesności :) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaaa_0802 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 29.11.08, 17:10 Teksty źródłowe były zaskoczeniem, w każdym pytaniu kojarzyłam kiedy dane wydarzenie miało miejsce, ale o co konkretnie chodziło to już nie bardzo. Mogli sobie darować materiał, którego jeszcze nie przerabialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
martaa90 Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 22:36 klaudia1818 napisała: > Hej;) A jak Wam poszła historia? Moim zdaniem to było jedno wielkie > nieporozumienie...Podobnie zresztą jak wczorajszy angielski... Zgadzam się w 100 % co do pierwszej częśći, ja się rozszerzeniem z niemca załamałam, chociaż wiem na pewno, że zdałam... Odpowiedz Link Zgłoś
mmekhm Próbna matura - Matematyka 28.11.08, 13:39 Co sądzicie o dzisiejszej matmie podstawowej? Zrobił ktoś zadanie z równoległobokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
jowi-7 Re: Próbna matura - Matematyka 28.11.08, 13:45 Pisal ktos rozszerzony? co bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
ellis_m Re: Próbna matura - Matematyka 28.11.08, 14:54 ciągi geometryczne i arytmetyczne, trygonometria, ostrosłup trójkątny, wartość bezwzględna, odległość punktu od prostej, translacja i pare innych Odpowiedz Link Zgłoś
matyrzystka Matma 28.11.08, 14:27 ja nie zrobilam, ogólnie mówiąc to jak dla mnie porażka ta cala matura z maty ;/ a wam jak poszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
auronn Re: Matma 28.11.08, 16:11 Pisałem podstawe z matmy, moja ocena... Tablice od operonu - do bani, 4 kartki wszystko wrzucone niedbale i ciężko się było połapać co jest gdzie, niektórych rzeczy na nich nie było ( w każdym razie ja nie znalazłem w jaki sposób liczyć sin kąta przez co zwaliłem 11 zadanie :/, bo zamiast sin policzyłem tg -.-" ) Zadania - pół na pół, najprostsze pierwsze i to z obliczaniem prawdopodobieństwa, najgorsze było z równoległobokiem i z obliczaniem sin x + cosx itd. Odpowiedz Link Zgłoś
matt.urzysta Re: Próbna matura - Matematyka 28.11.08, 23:14 Też pisałem podstawową matmę dzisiaj ;/ watpię żeby było więcej niż 30 procent... Cóż było parę zadań do zrobienia i parę zadań nad którymi trzeba było się nagłowić a i tak nie wyszło, nie zdązyłem wszystkiego przerobić, może gdybym trochę bardziej się przyłozył... Ja rozgrzebałem większość tylko 2 chyba nie tknąłem, resztę zacząłem tylko skończyć nie mogłem, ogólnie chyba 4 zadania tylko w całości zrobiłem :-( na koniec II klasy miałem 3 u bardzo surowej nauczycielki, teraz ostatnio na 1 jadę, boję się jej reakcji po sprawdzeniu mojej matury ;/ no cóż, jak chcę zdawać matmę na maturze (a muszę, bo potrzebuję na studia) to jeszcze sporo pracy przede mną. Powodzenia wszystkim zdającym matmę, a którzy nie są orłami ze ścisłych przedmiotów jak ja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmekhm Re: Próbna matura - Matematyka 29.11.08, 10:32 Dla mnie podstawowa była taka sobie. Wydaje mi się że zadania nie były najgorsze, ale ja i tak za wiele nie zrobiłam całych. Zrobiłam zadanie z wielomianami, z ciągiem, z prawdopodobieństwem i to jedną z wykresem funkcji gdzie trzeba było podać dziedzinę i zbiór wartości. W sumie pierwsze też zrobiłam całe ale czuje, że mam je źle :) W sumie każde z zadań ruszyłam oprócz tego z równoległobokiem, ale nie dokończyłam wszystkich. Namęczyłąm się strasznie z tym wyznaczaniem współrzędnych punktu C w trójkącie a i tak nie wyszło... tak samo nie do końca zadania z ostrosłupem. A to z równoległobokiem to w ogóle ... hehehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kicia-1990 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 13:51 Gdzie mogę znaleźć lisening z matury podsawowej z angielskiego z wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
matyrzystka Re: Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 14:32 wydaje mi się, że będą dopiero tak dziś po 16 tak jak odpowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagniesiaa18 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 14:41 Matura była bardzo trudna!! szczególnie z Wiedzy o społeczeństwie:(( na poziomie podstawowym... Odpowiedz Link Zgłoś
fejri.princzes WOS ROZ 28.11.08, 14:54 jak wam poszlo? ja szczegolnie sie przejechalam na zadanach zamknietych. jak wam poszla ta mapka z organizacjami? : / pisalam temat 2, byl prosty : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka-0 Re: WOS ROZ 28.11.08, 21:52 Ja też pisałam na temat 2- strasznie lałam wodę. Według mnie wcale nie był taki łatwy... Może dlatego, że jeszcze nie doszłam do działu prawo . Trochę za dużo było historii w tym wosie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
adiscan1 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 14:47 Matura z pods biologi??? nie byla za trudna no i nie byla tez banalnie latwa(nie wiem czy taka mogla by byc matura z biologi)a wam jak poszlo.. Odpowiedz Link Zgłoś
sarturias Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 15:56 Polski podstawowy - czytanie ze zrozumieniem. Tekst - prosty, pytania - już nie takie proste ;) Na większość myślę, że odpowiedziałem w miarę dobrze. Praca pisemna niezbyt ciężka. W zasadzie opierała się na rozbudowanej charakterystyce. Oby było za całość z 60%. Angielski podstawowy. Słuchanka - tragedy! Lektor fatalny, sapał jakby miał pełną mordę chipsów :( W dodatku za szybko...czytanka nawet nawet, zadanie ze sztukami teatralnymi pogmatwane-tam może być kiepsko. Geografia rozszerzona - dla tych, którzy coś trochę czytają vademecum i ogólnie interesują się ciekawostkami - prosta. Sporo rzeczy, które mogłyby być na WOSie. Jeśli na maturze w maju będzie taka podobna jak dziś to 90-95% murowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tom2zagumnelit Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 16:03 www.probnamatura.pl/index.php?c=arkusze_2008_pyt - arkusze, nagrania www.probnamatura.pl/index.php?c=arkusze_2008_odp - odpowiedzi Pozdrawiam A tak wogóle ten diagram na rozszeżonej geografi to co to było? hello Odpowiedz Link Zgłoś
kusk18 Próbna matura - arkusze i odpowiedzi 28.11.08, 16:11 Ang rozsz był dość trudny, zwłaszcza mi sie nie podobało slowotwórstwo,ale czas bez sensu podzielony, bo na I części została wolna godzina, a II była ledwo na styk:/ Za to matma rozsz była do zorbienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
human22 Lalka... 28.11.08, 16:11 Dają nam 50 lektur a od kilku lat na egzaminie maturalnym drybluje "Lalka". Oba tematy na podtawie były łatwe Słuchanka na podstawowym angliku-jakaś kompletna masakra,a pisanie-bezcenne, Czytanie-takie sobie. Histo(e)ria podstawa-mozliwa.Gdyby taka była na majowej maturze to by był GIT. Tak w ogóle to matura była dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia5566 Re: Lalka... 28.11.08, 16:58 Jak dla mnie Polski podst był taki średni. Angielski rozsz dramat... Jak zdam na 50% to będę skakać ze szczęścia, ale jakoś na to nie liczę. Matematyka rozszerzona podobno trudna, ale czy ja wiem... jak dla mnie do zrobienia. Tylko tego z wartością bezwzględną nie zrobiłam i tego z odległością prostej od punktu. Odpowiedz Link Zgłoś
ellis_m Re: Lalka... 28.11.08, 17:09 matma nie była taka trudna. co prawda nie zrobiłam wszystkiego, ale chciałabym mieć taką maturkę w maju :) a to zadanie z wartością bezwzględną było najłatwiejsze, 3 minutki :-) w niektórych strasznei pokreśliłam, za mało miejsca :DD Odpowiedz Link Zgłoś
izunia1010 Re: Lalka... 28.11.08, 17:52 Pisał ktoś fizykę rozszerzoną? Uważam, że straszna nie była, tylko szkoda, że zero kinematyki i dynamiki, na co najbardziej liczyłam:( Odpowiedz Link Zgłoś