Dodaj do ulubionych

Dominikana z Brukseli

12.01.11, 20:09
Czy naprawde z Brukseli jest korzystnie finansowo?Jesli tak, to z jakich biur korzystacie (w internecie?)? Cos nie moge uwierzyć, ze z Brukseli moze byc tanio tak jak np. z Berlina. Dzieki za wszelkie informacje!
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Dominikana z Brukseli 13.01.11, 09:10
      Mój syn leciał z Brukseli, kupione przez internet. Cena faktycznie OK. Jedyna niedogodność to to że dwa lotniska z których trzeba skorzystać są na dwóch końcach Brukseli. Ale da się to łatwo zorganizować nie ruszając się zza biurka.

Co do lotów przez Niemcy czy Wielką Brytanię to największą niedogodnością jest jakość obsługi przewoźników. Air Berlin to nie LTU, Condor to tanie linie na nędznym poziomie, Thomson i Tomas Coock to dopłata za każdy kubek kawy a nawet za siedzenie obok siebie z tym z kim jedziesz na wakacje.

Najlepsi przewoźnicy w rejon Karaibów to Swissair (a właściwie Edelweiss) i holenderski Martin.
      • ciao_kariatyda Re: Dominikana z Brukseli 13.01.11, 15:38
        Dzieki! Syn sie dosiadal w Brukslei czy lecial ze Szwajcarii? Weszlam na strone tych linii Edelweiss i tam sa odloty z Zurychu na Dominikane i raczej nie moge tej opcji uwzglednic smile Syn tylko lecial (kupil online lot) czy tez cala wycieczke? Dzieki raz jeszcze.
        • inna57 Re: Dominikana z Brukseli 13.01.11, 17:11
          Syn kupił w internecie całą wycieczkę z "5 for flug", kupował przez niemieckie biuro z wylotem z Brukseli.

Ja latam przez Zurich, ale nie kupuję wycieczki, tylko sam przelot, resztę załatwiam indywidualnie. Niestety wycieczki z przelotem via Zurich nie są u nas najtańsze ale można kupić więc warto poszukać, choćby dla luksusu przelotu w ludzkich warunkach. To nie jest lot który trwa dwie godziny.
          • dompado Re: Dominikana z Brukseli 13.01.11, 19:35
            aha, no to już sobie poszperam. Ja wiem, ze nie 2 godz., bo lecialam w 2007 z Berlina (LTU). Fajnie bylo. Przespalam połowę trasy.
            • inna57 Re: Dominikana z Brukseli 14.01.11, 09:14
              W czasach gdy LTU nie zostało przejęte przez Air Berlin fakt że było może ciasnawo ale reszta była OK teraz to już jest żenada. Dla tych którzy nie wyjeżdżają na wyjazdy zorganizowane ib zdecydują się na loty via Zurich lub Amsterdam to jest to i dużo tańsza i bardziej komfortowa forma podróżowania. Sam lot teoretycznie najtaniej wychodzi przez USA ale jak doda się do tego wszelkie niedogodności wynikające z samego lotu do USA to jednak lepiej latać przez Szwajcarię lub Holandię. Niestety Amsterdam dolatuje obecnie jedynie na Punta Canę ale to właśnie najczęściej wybierany przez Polaków kierunek na Dominikanie, a szkoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka