Dodaj do ulubionych

Prosze o porade

15.08.15, 00:12
Czy ktos moglby mi doradzic, ktory resort wybrac (najlepiej all inclusive) w ktorym moge dobrze sie bawic, najlepiej z mlodszym towarzystwie: dobry nocny klub, bary, ladna plaza topless, siatkowka i inne sporty itp.
Karaiby, Meksyk, Europa, Afryka.
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: Prosze o porade 15.08.15, 12:59
      Karaiby - zdecydowanie tak, opalanie topless możliwe choć mało popularne. Dziś topless najczęściej popularny wśród niemieckich i brytyjskich emerytek. To samo dotyczy Meksyku.
      Europa - raczej nie, bardzo drogo, animacje mizerne i głównie dla dzieci, plaże owszem niektóre ładne. Bary, nocne kluby na własną rękę ale taniej poza resortem. Ograniczony zakres all inclusive. To co na Karaibach i w Meksyku dostajesz w cenie w Europie często dzielone na to co w cenie i na to za co trzeba dopłacić. Spienione mleko do kawy w cenie, spieniona śmietanka dopłata 1-2 euro. To tylko jeden przykład z pięciogwiazdkowego hotelu znanej sieci w Hiszpanii.
      Afryka północna to "arabowo" w obecnym czasie chyba należy sobie odpuścić. Topless raczej wykluczony, alkohol jakości denaturatu, animacje w postaci tańca brzucha i klubików dla dzieci, sporty jak sobie sama zorganizujesz większość słono płatna. Plaże ładne ale towarzystwo i możliwe dodatkowe atrakcje jak ostatnio w Tunezji raczej nie zachęcają.
      Czarna Afryka - owszem ciekawa choć wiele regionów również mocno muzułmańskich więc warto zawczasu wszystkiego się dowiedzieć. Przed wyjazdem trzeba zaaplikować sobie dużą dawkę obowiązkowych szczepień. Na miejscu rzadko bywa naprawdę luksusowo. Warto poczytać wrażenia tych którzy tam byli nie wszystko wygląda tak jak w folderze.
      Południowa Afryka (RPA) - owszem full wypas ale teraz to już nie to co kiedyś wink
      • monicany Re: Prosze o porade 16.08.15, 02:21
        Dziekuje za tak tresciwa odpowiedz smile Z doswiadczen jakie ja mam podzielam twoje zdanie.
        Ale wciaz nie wiem gdzie jechac ... smile Podsuniesz jakies konkretne propozycje? Dziekuje
        • inna57 Re: Prosze o porade 16.08.15, 12:54
          Jeżeli bez dzieci to polecam resorty tylko dla dorosłych. Na przykład na Dominikanie BlueBay Villas Doradas. Nie jest to region Punta Cana czyli rodaków niewielu ale i Rosjanie nieliczni. Rosjanie to zmora wszystkich resortów już nawet Brytyjczycy przy nich to anioły turystyki.
          Więcej o hotelu pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g147290-d150887-Reviews-BlueBay_Villas_Doradas_Adults_Only-Puerto_Plata_Puerto_Plata_Province_Dominican_Republi.html
          A jeżeli chcesz więcej szczegółów to zapraszam z pytaniami na mojego gazetowego e-maila. Akurat w tym hotelu spędzam od 10 lat dwa miesiące w roku więc służę szczegółami.
          Jeżeli z dziećmi to raczej Punta Cana bo one będą miały towarzystwo a Wy chwilę wytchnienia.
          W Meksyku cała Ruviera Maya i tu też wiele resortów tylko dla dorosłych.
          Dominikana dla tych którzy tylko chcą wypocząć i zabawić się Meksyk lepszy zdecydowanie dla zwiedzaczy.
          • monicany Re: Prosze o porade 17.08.15, 20:56
            Bardzo dziekuje, napisze na twojego emaila.
    • byly-kadi Polecalem Arube. 19.08.15, 18:16
      Ale ktos mnie wykosil. To juz nie bede nic polecal bo mi szkoda czasu.
      • inna57 Owszem, polecałeś Arubę ale 19.08.15, 19:56
        Twój wpis był wulgarny więc go usunęłam. Takie prawo admina.
        • byly-kadi Re: Owszem, polecałeś Arubę ale 19.08.15, 20:28
          Nie, nie byl. Pomylily Ci sie moje dwa wpisy I usunelas obydwa. Jeden byl w temacie “Aruba” w odpowiedzi na chamskie zaczepki :
          forum.gazeta.pl/forum/w,33151,144977206,157986129,Re_Aruba.html
          A drugi byl o Arubie i nie mial w sobie nic wulgarnego.
          Ale spoko I tak tu wiecej nie bede pisal.
          • inna57 Re: Owszem, polecałeś Arubę ale 20.08.15, 11:03
            Niestety użyłeś w swoim poście słów powszechnie uważanych za wulgarne. Gdybyś przekazał swoją opinię bez wulgaryzmów post nadal byłby widoczny. To moje forum i ja ustalam zasady które jasno mówią - żadnych wulgarnych zwrotów. Nie sekuję nikogo za brak polskich znaków bo niektórzy piszą z daleka ale zwykłego chamstwa językowego nie będę tolerowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka