Dodaj do ulubionych

PC czerwiec

04.05.16, 12:02
Cześćsmile
W grudniu byłam na Dominikanie w rejonie PC, zastanawiam się na jaką pogodę można liczyć w czerwcu.Czy warto tam lecieć w tym terminie?Widziałam kilka na prawdę fajnych ofert tylko nie wiem jak to jest z tą porą deszczową. Bedę wdzięczna za informacjesmile
A przy okazji drugie pytanie, widziałam wycieczki w regione Puerto Plata, czy miejsce różni się od PC?Warto tam lecieć?smile
Obserwuj wątek
    • inna57 Re: PC czerwiec 04.05.16, 12:55
      Czerwiec to taki sam miesiąc jak każdy inny. Nie wiem kto wymyślił pojęcie pory deszczowej ale z pewnością był to ktoś kto Dominikany nie lubi.
      Na Dominikanie deszcz pada cały rok tak samo, godzina ulewy a później wraca upał i słońce. Oczywiście jak wszędzie może się zdarzyć deszczowa trzydniówka.
      Trzeba pamiętać że formalnie na Dominikanie od maja do listopada trwa sezon huraganów.

Region Puerto Plata różni się od Punta Cana kolorem piasku (nie biały tylko złoty) i ogromnym bogactwem zieleni. Dominikańczycy w większości na urlop wybierają właśnie region Puerto Plata oświadczając że na Punta Canie nic tak naprawdę nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka