Dodaj do ulubionych

Co z tą Dominikaną??? proszę o pomoc

26.09.08, 12:37
Witam serdecznie! Mam zamiar wybrac sie na Dominikane w listopadzie.
Czytam o pogodzie w tym terminie i widze wiele roznych opinii. Bardzo
zalezy mi na tym, zeby nie padalo. Planuje wyjazd rodzinny, wiec
najwazniejsza jest cudowna pogoda, wylegiwanie sie na plazy i robienie
zamkow z piasku. Czy jest to mozliwe wlasnie w listopadzie??? Jesli ma
przez polowe naszego 2 tygodniowego pobytu padac to niestety bedziemy
musieli zrezygnowac z tych wakacji badz tez wybrac zupelnie inny
kierunek... Bardzo zalezy mi na opiniach. Z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • in-of-s Re: Co z tą Dominikaną??? proszę o pomoc 26.09.08, 13:01
      Witam smile

Ja byłam w listopadzie/grudniu i pogoda była idealna. Znajome mi osoby, które
      były w tym terminie twierdziły, że pogoda w tym okresie także była bardzo dobra/
      To koniec tzw. pory deszczowej, więc wg mnie nie masz się co martwić o pogodę.
      Jeśli masz szczegółowe pytania, także o hotele, napisz na maila, chętnie pomogę
      • tres_chic Re: Co z tą Dominikaną??? proszę o pomoc 26.09.08, 13:11
        Wraz z mezem wybralismy hotel Grand Palladium ze wzgledu na
        najladniejsza plaze, a o to wlasnie najbardziej nam chodzi bo wszyscy
        mamy zamiar spedzac jak najwiecej czasu na plazy. Czytalam opinie na
        temat tego hotelu i sa bardzo dobre. Najbardziej boje sie tej pogody.
        Dziekuje Ci bardzo za wszelka pomoc smile
        • in-of-s Re: Co z tą Dominikaną??? proszę o pomoc 26.09.08, 13:35
          świetny wybór smileA którą część wybraliście, jeśli mogę zapytać?
          Pogodą naprawdę nie masz się co martwić, jeśli popada to krótko i przelotnie.
          Uwierz mi wink
          • tres_chic Re: Co z tą Dominikaną??? proszę o pomoc 26.09.08, 16:34
            Szczerze przyznam, ze nie mialam pojecia o tym, ze hote dzieli sie na
            czesci. Chcemy jechac z jakiegos niemieckiego biura bo jest taniej.
            Podam Ci link do strony z ktorej wybieramy wycieczke. www.urlaubswerk.de/Dom-Republik-Urlaub/AP1-2P-20t-12i17-36v55-
            6p-5s-1065900c/?KA1=2
            • jalusia my tez lecieliśmy 26.09.08, 17:52
              z niemieckim biurem było ok. Kilka lat temu płaciłam absurdalnie niską cenę 1000
              marek od osoby.(ostatni rok przed wprowadzeniem euro). Troszkę przeszkadzała mi
              wilgoć w powietrzu i duchota. Przed ulewą, w jej trakcie i po jej zakończeniu
              było zawsze tak samo duszno. Ale oczywiście cieplutko, więc nam te krótkie
              deszcze nie przeszkadzały. Tam nie ma piorunów więc czas deszczu spędzałam
              zazwyczaj w wodzie: przecież i tak jest mokrosmile) Warto wynając samochód i
              pojechac np. na półwysep Samana ze wspaniałą plażą. Wzięlismy piękny stareńki
              kabriolet i troche nas w nim słońce strzaskało...Porada praktyczna: nauczcie sie
              ile to jest galon benzyny, stopy, funty itp. Acha: zwróćcie uwagę szczególna na
              znaki drogowe: "Una via" tzn. droga jednokierunkowasmile))))))
              • tres_chic Re: my tez lecieliśmy 26.09.08, 20:52
                Dzieki za praktyczne rady smile Z pewnoscia bede miala jeszcze wiele
                pytan przed samym wyjazdem. Ale juz nie moge sie doczekac smile
                Pozdrawiam!
                • in-of-s Re: my tez lecieliśmy 27.09.08, 08:31
                  tres_chic - Palladium dzieli się na części i trochę się one różnią stylem. Z
                  niemieckiego biura byłam na Dominikanie i Meksyku. A może dobrym pomysłem będzie
                  skorzystanie z agenta biur niemieckich - cena taka sama, ale wszystko w j.
                  polskim i doradzenie? żeby nie robić reklamy, jeśli jesteś zainteresowana napisz
                  na maila gazetowego.
                  • agulera Re: my tez lecieliśmy 29.09.08, 12:31
                    in-of-s czy mozesz podać maila gazetowego?
                    • inna57 Zdecydowanie odradzam 29.09.08, 13:04
                      Cena zakupu od polskiego przedstawiciela niemieckiego biura będzie dużo wyższa.
                      Oferta inna dla klientów kupujących w Niemczech i w Polsce. Najtaniej wychodzi
                      zakup z biur brytyjskich.
                      Różnica cen w zakupie w Niemczech czy w Polsce wynika w wysokości podatku i w
                      dodatkowym bardzo wysokim koszcie dolotu do Niemiec. Samemu można to
                      zorganizować dużo taniej. Wiem co piszę bo byłam już 7 razy na Dominikanie i to
                      co otrzymywali przylatujący z Polski znacznie różniło się od tego co otrzymywali
                      goście z Niemiec. Chyba nie chcesz mieć podczas podróży marzeń pokoju z widokiem
                      na hotelową pralnię.
                      • in-of-s Re: Zdecydowanie odradzam 29.09.08, 13:17
                        Agulera: in-of-s@gazeta.pl

Do Inna57:

Zdecydowanie nie masz racji. Wejdź na stronę organizatora niemieckiego i na
                        stronę polskiego agenta i cena jest IDENTYCZNA. Jeśli organizator, powiedzmy ITS
                        ustala cenę na 1099 eur to polski agent ma obowiązek ją sprzedać po takiej samej
                        cenie. Ani drożej ani taniej. Wynika to z umowy i nikt tego nie zmieni.

Nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź, bo chyba mylisz dwa pojęcia. Ja doradzam
                        kupno u polskiego agenta biura niemieckiego, przez co Polski turysta płaci taką
                        cenę jaką turysta niemiecki - czyli niższą w porównaniu z ofertą biur polskich.
                        Chyba, że masz na myśli polskie biura sprzedające Dominikanę, powiedzmy TUI czy
                        Neckermanna ale POLSKIEGO i wtedy zgadzam się - cena jest wyższa. ALE: dlatego
                        można kupić TANIEJ w niemieckim TUI czy Neckermannie i samodzielnie dojechać np.
                        do Berlina.

Reasumując: zakup wycieczki w Polsce niemieckiej oferty jest zdecydowanie
                        tańszy. I pokoje Polacy także dostają bez zarzutu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka