jz_61 13.10.08, 12:13 Witam ! Proszę o informacje: - jak powszechne są obecnie bankomaty na Kubie ? - jaką walutę wydają bankomaty, jeżeli już są ? Pozdrawiam JZ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pg179 Re: Bankomaty na Kubie 13.10.08, 15:26 Witaj znalazłem coś takiego: www.acrosscuba.com/index.php?L=3&B=36 i coś takiego: www.cubacurrency.com/atm_machines.html ale nie wiem na ile te informacje są aktualne. Sam jestem ciekaw bo wybieram sie za 2 tyg i chętnie bym coś usłyszał od kogoś kto dopiero co wrócił Odpowiedz Link
jz_61 Re: Bankomaty na Kubie 13.10.08, 16:28 Dzięki ! Dobre strony ! Tych jeszcze nie znalazłem ... Odpowiedz Link
issk Re: Bankomaty na Kubie 14.10.08, 10:10 www.cuba-junky.com/cuba/currency.htm tu tez jest troche informacji ale z doswiadczenia nie wiem bo tez jeszcze nie bylam. ale tu jest wypowiedz dziewczyny ktora pisze z doswiadczenia ze wyciaganie kasy z bankomatu kosztuje ok.10% prowizji. co do waluty to chyba zawsze w CUC forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33151&w=73516579&a=73840610 czyli wychodzi na to ze czy wyplacasz w banku czy w bankomacie placisz ok.10% prowizji. najlepiej wziac ze soba cala gotwke, gorzej jak Cie okradna... Odpowiedz Link
igi.wr Re: Bankomaty na Kubie 17.10.08, 00:31 Cześć, z bankomatami raczej kiepsko, jeśli już są to pobierają dość wysoką prowizję od transakcji. Wypłacają w Peso wymienialnym. W Punktcie z bankomatami, który znaleźliśmy w Havanie mozna było uzyć tylko karty Visa. Odpowiedz Link
karolajnat Re: Bankomaty na Kubie 19.10.08, 21:57 ISSK ma racje, ta dziewczyna to ja mozna wyplacic pieniadze z bankomatow w wiekszych miastach, ale kosztuje to 10% prowizji. Wyplata jest w CUCach. W bankach tez mozna wyplacic, ale kosztuje to rowniez 10 % prowizji. Przed bankami sa kolejki i banki nie sa otwarte o "ludzkich porach" Polecam gotowke w calosci! NIE DOLARY. MOzga byc EUR. Za wymiane dolarow w "kantorach" tez pobierana jest prowizja 10%. k. igi.wr napisał: > Cześć, z bankomatami raczej kiepsko, jeśli już są to pobierają dość wysoką > prowizję od transakcji. Wypłacają w Peso wymienialnym. W Punktcie z bankomatami > , > który znaleźliśmy w Havanie mozna było uzyć tylko karty Visa. Odpowiedz Link