agasz41 01.06.10, 22:22 witam tydzień temu miałam operację endo w bliźnie po cc.nie było lekko,teraz też jeszcze boli,ale co najważniejsze-za mną. w razie jakichś pytań,wątpliwości pytajcie,chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bm_1984 Re: pozbyłam się tego świństwa 02.06.10, 20:01 agasz to super!juz masz z glowy to najwazniejsze!Ja mam pytanie- jakie mialas znieczulenie,ile trwal zabieg i czy endo byla bardzo rozprzestrzeniona?kurcze ja tez bede miala usuwana przy cc i boje sie bardzo!oczywiscie o dzieciatko najbardziej ale pozniej wycinanie tych guzow to mnie przeraza!Szybko wracaj do zdrowia,pozdrawiam! Odpowiedz Link
agasz41 Re: pozbyłam się tego świństwa 03.06.10, 23:08 znieczulenie miałam do kręgosłupa,także wiedziałam i słyszałam wszystko.przy cesrace było mi łatwiej to znieść,bo czekałam na dzidzi,a tu po prostu na nic nie czekałam-tylko na to,żeby był koniec zabiegu.zabieg trwał koło 1 godziny.miałam 1 guza po lewej stronie dość dużego.miałam brzydką bliznę(2 cesraki)i mi na całej długości cięła.w sumie dobrze,bo na drugim koncu blizny tez jakiś mały się znalazł.ale to chyba był zrost,a nie endo.pewności nie ma,bo wyników histopatologicznych jeszcze nie ma.ponoć teraz mam mieć ładniejszą bliznę.jak na razie wygląda okropnie.ale nie ma się co dziwić,jestem 9 dni po operacji,a wczoraj miałam ściągane szwy.powoli dochodzę do ciebie.na łóżko już nie mogę patrzeć,tyle się należałam. pozdrawiam ps.przynajmniej za jednym razem będziesz miała cesarkę i wytną endo.dobrze pomyslane. Odpowiedz Link
annajustyna Re: pozbyłam się tego świństwa 04.06.10, 20:17 I swietnie, masz z glowy, a teraz bedzie juz dobrze :). Odpowiedz Link
agasz41 Re: pozbyłam się tego świństwa 04.06.10, 22:27 a faktycznie od dziś już jest super,wracam do zdrowia!!! hurra Odpowiedz Link
76aneczka76 Re: pozbyłam się tego świństwa 05.06.10, 08:05 Hej! a jak zabieg? jakiego guza miałaś? Odpowiedz Link
76aneczka76 Mam endometrioze 05.06.10, 08:05 Chciałam zapytać o leczenie po operacji, w przyszłym tygodniu idę na laparoskopię, mój guz ma 10 cm średnicy i trochę się boję. Proszę napiszcie coś. Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: pozbyłam się tego świństwa 05.06.10, 08:26 z tego co wiem, tego się nigdy nie ma z głowy do końca, jak raz urosło, po usunięciu bedzie roslo dalej, trzeba profilatycznie dzialac, brac leki, zachodzic w ciążę i tak dalej, byle nie miesiączkować dużo i obficie, mylę się? chyba nie, ja całe życie z tym, sztuka zycia w tym przypadku polega na tym żeby nie miały więcej niż pół centymetra średnicy Odpowiedz Link
agasz41 Re: pozbyłam się tego świństwa 05.06.10, 15:03 ja miałam w bliźnie po cc.lekarka mówiła,że jak całe usunie to nie wróci(daj boże).leków żadnych nie biorę,bo wg lekarki nie trzeba.zobaczymy z czasem. zabieg przy znieczuleniu zewnątrzoponowym,cięcie na całej linii po cesarce,trwał około 1 godziny.jak ściągli mi szwy-to jestem jak nowo narodzona.także teraz już moge powiedzieć,że wszystko będzie ok na pewno.a jak laparokopia to gdzie masz guza?bo u mnie laparo nie dało się.guz był dość duży 5 cm.pozdrawiam Odpowiedz Link
76aneczka76 Re: pozbyłam się tego świństwa 06.06.10, 09:48 hej! mój ma prawie 10cm średnicy i jest przed macicą ( w zasadzie wygląda jak powiększona macica). Lekarka mówiła, że najpierw będą odsysać treść guza, zrobią hist-pat i jakby były kom.rakowe to wytną wszystko. Dzięki za info. Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: pozbyłam się tego świństwa 09.06.10, 17:16 wielkości gęsiego jaja, na jajniku, pełne cięcie potem wyskakiwały takie malutkie, niestety, lekarz powiedział, że jak ma się skłonność, trzeba stale kontrolować ... uważać, i ewentualnie interweniować, i miał rację Odpowiedz Link
joanka-r Re: pozbyłam się tego świństwa 04.07.10, 11:40 mnie po operacji też tam mowiono, ze mam z glowy. Tego nigdy się nie ma z glowy...jedyny sposób na wyleczenie to czekanie na menopauze lub wprowadzenie organizmu w menopauzę farmakologiczną. U mnie po dwóch latach od operacji wszystko wróciło.... Odpowiedz Link
annajustyna Re: pozbyłam się tego świństwa 04.07.10, 11:44 Ale przynajmniej mialas dwa lata spokoj. Odpowiedz Link