Dodaj do ulubionych

WIELKIE ENDO IV

02.06.06, 10:18
wALCZĘ Z ENDO OD DWÓCH LAT. W TYM TEMACIE JESTEM CHYBA "SPECJALISTKĄ".JESTEM
PRZED DRUGĄ OPERACJĄ. MAM WSPANIAŁEGO LEKARZA PROWADZĄCEGO (PO KILKUNASTU
NIEUDANYCH PARTACZACH.MIAŁAM ENDO W JELICIE, NA PĘCHERZU MOCZOWYM, W POCHWIE,
ODBYCIE.....WSZĘDZIE!!!! MIMO TEGO WSZYSTKIEGO JESTEM SILNA I WIEM, ŻE
POKONAM TO. MOJA HISTORIA NADAJE SIĘ NA KSIĄŻKĘ Z RACJI TEGO PRZEZ CO
PRZESZŁAM. JESTEM PRZED KOLEJNĄ OPERACJĄ, A MIMO TEGO UŚMIECHAM SIĘ.JEŚLI
KTOŚ MA PYTANIA CHĘTNIE ODPOWIEM I POLECĘ WSPANIAŁEGO SPECJALISTĘ!!
Obserwuj wątek
    • iwda Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 11:08
      Ja też długo walczę z endometriozą jestem po laparotomii w 2002 r potem brałam
      danazol przez 6 miesięcy i miałam spokój na 4 lata teraz znów biorę danazol ale
      jest mało skuteczny w 1 miesiacu brałam dawkę 2 razy po 1 tab, dostałam okres,
      następnie 3 razy po 1 tab i znów mam okres została mi największa możliwa dawka
      4 razy po 1 tab jak znów dostanę okres to już po mnie. Jeżeli możesz polecić
      doskonałego specjalistę to bardzo proszę o namiary. Pozdrawiam
      p. s też się usmiecham :-))))))))
      • ania2701 Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 12:55
        operację miałam w lutym. to była ciężka 3,5 godzinna operacja (jak stwierdził
        Profesor). Przyjmuje DIPHERELINE 3,75 MG. nie ma żadnych skutków ubocznych (jak
        na razie) i dobrze się czuję. Po nieudanych wizytach u lekarzy w miejscu
        zamieszkania, które były koszmarem (mówiłam, że coś mi jest, a oni mnie
        odsyłali z Xenną na przeczyszczenie) dostałam zbawienny numer telefonu do
        Profesora Malinowskiego. Jest kierownikiem Kliniki Ginekologii Operacyjnej i
        Endoskopowej w Centrum Zdrowia Matki Polki w Łodzi. Ma swoją
        Przychodnię "GYNAMED" koło Centrum (nr. tel 042-6459275) można dzwonić po 15-
        tej.Myślę, że warto iść do Niego chociażby na konsultację. Jest konkretny, to
        naprawdę Fachowiec! Zobaczę jak dalej będę się czuła, ale Profesor sam
        nadmienił, że teraz bólu nie będzie (a były i to koszmarne).
        Ps. z tego co wiem, zawsze po pierwszej laparoskopii robi się drugą
        sprawdzającą, a Danazol ma skutki uboczne. Gorąco Cię pozdrawiam, trzymaj się
        ciepło:-)
        • kali_jj Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 13:03
          i ja skorzystm z twojej wypowiedzi... jestem z łodzi i straciłam nadzieje na
          laparo w madurowiczu, a to strajk a to moge isc w piatek do szpitala a w sob
          nie zrobią zabiegu a w pon już za późno
          przedzwonię sobie jeszcze dziś do profesora...
          • ania2701 Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 14:10
            ja w Łodzi byłam wczoraj, dziś miałam mieć drugą laparoskopię. Z racji strajku
            wróciłam do domu. wczoraj byłam załamana, ale wiem, że i tak nic nie dało się
            zrobić. Przepisano mi kolejną dipherelinę (w przypadku czwartego stopnia endo
            można wziąć nawet 6 zastrzyków). Mimi wszystko z kwitkiem mnie nie wysłano do
            domu. jak tylko strajk się skończy idę do szpitala,chciałabym być już po :-)
            Jeśli chcesz podam Ci szczegóły dotyczące Profesora i leczenia endo. Wiem, że
            Ci ciężko,przeszłam przez to!!! pozdrawiam, pa!
            • ap77 Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 14:25
              Obudzcie sie, Diperelina i inne analogi pomagaja na krotka mete, endo. i tak do
              was wroci jak odstawicie. A jakie spustoszenie w organizmie!!! Osteoporoza na
              bank! Dostajecie suplmentacje estrogenowa??? Juz lepiej brac antyki. non-stop!
              • justka_k Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 14:34
                Też jestem z Łodzi, też mam endo IV czekam na pierwsza laparo ide do MSWiA
                wiadomo wam cos o prof.o nazwisku Szram?? bedzie mnie prowadzil... ze strajki
                sie skonczyly, to pod koniec czerwca mam termin... boje sie tego wszystkiego
                jeszcze tak malo wiem i wogole...
              • ania2701 Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 14:50
                Dipherelina uspokaja endo "po wielkiej burzy". powoduje osteoporoze ale trzeba
                brać leki zabezpieczające. chodzi głównie o zatrzymaniu miesiączki i obserwacji
                organizmu.
              • wiewiorcia22 Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 23:12
                App77 jak długo bez przerwy można brać tabl anty? Jakie to są tabl, czy można
                brać każde i czy jest to bardzo mocno szkodliwe dla zdrowia???
                • ap77 Re: WIELKIE ENDO IV 03.06.06, 18:15
                  Wiewiorcia antyki, jesli dobrze je tolerujesz, mozna brac nawet i pol roku. Ale
                  stnadard na zachodzie jest 3 mies. i przerwa na @ potem znou 3 mies itd.
                  • wiewiorcia22 Re: WIELKIE ENDO IV 23.06.06, 18:37
                    Witajcie
                    App czy w trakcie brania anty endo rosnie nadal? Dla mnie lekarz powiedzial,ze
                    ono rozwija sie pod wplywem estrogenow,a te tabl. niestety je maja. Przypisal
                    mi tabl. - Mercilon,bo zawieraja mniej estrogenow. Pozdrawiam
        • iwda Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 15:23
          Dzięki za namiary napewno zadzwonię. Wiem, że danazol ma skutki uboczne biorę
          go drugi raz ale nie mam wyjścia bo po laparotomii (otwarcie brzucha) mogę mieć
          zrosty i nie mogę mieć laparoskopii.Nikt nie skierował mnie na histeroskopię w
          celu usunięcia ewentualnych zrostów! Jedynym ratunkiem jest ten ochydny danazol
          a po odstawieniu będę starała się zajść w ciąże wiem, że to prawie nie możliwe.
          Ale nie mogę się załamać bo wtedy moje życie straci sens.
          Pozdrawiam jeszcze raz gorąco trzymaj się !!!!!
          • kali_jj Re: WIELKIE ENDO IV 02.06.06, 16:08
            dzwoniłam do Kliniki profesora faktycznie się ceni.. mam nadzieję że cena
            odpowiada jakości usług
            250 PLN za wizytę to sporo
            a terminy dopiero na koniec sierpnia...

:((
            • ania2701 Re: WIELKIE ENDO IV 05.06.06, 07:23
              Myślę, że warto chociaż się skonsultować z Nim. Ja pojechałam na konsultację, a
              dostałam skierowanie do szpitala. Jest konkretny i nie owija w bawełne. sama
              zobaczysz, że opinię ma bardzo dobrą. W Centrum też wypowiadają się o Nim
              bardzo dobrze. Gorąco Cię pozdrawiam!
              • kali_jj Re: WIELKIE ENDO IV 05.06.06, 08:35
                oczywiście umówię się do niego na wizytę ale tak jak pisałąm terminy są dopiero
                na koniec sierpnia.... no i koszt wizyty też nie mały...

umóiwę się a co będzie do końca sierpnia...
                • ania2701 Re: WIELKIE ENDO IV 05.06.06, 09:43
                  no to Cię pocieszę....... ja dwa lata chodziłam do PARTACZY, którzy mówili mi,
                  że ni mi nie jest. Jak już zdobyłam telefon do Profesora....czekałam jeszcze 4
                  miesiące (takie były terminy). W trakcie zadowoliłam się Irydologiem z
                  Włocławka, który ziołami zmniejszył mi bóle, które były nie do
                  zniesienia..... :-)
                  Głowa do góry!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka