agatlaska 18.12.08, 22:07 Czy ktoras z Was zaobserwowala u siebie po kuracji danazolem wypadanie wlosow.Co prawda bralam go tylko 24 dni ale strasznie zaczely mi wypadac wlosy.( 2 miesiace po kuracji) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gonia3332 Re: Danazol -wypadanie włsów 18.12.08, 22:42 Powiem ci, że mnie przeraziłaś. Ja biorę danazol już pół roku. Na początku stycznia jestem umówiona na wizytę i myślę, że teraz zmieni na antyki. Póki co nie zauważyłam jakiś radykalnych zmian. Najbardziej drażni mnie to, że czuję się taka "napompowana" i może troszkę przytyłam. Mam nadzieję, że jak do tej pory nic się nie działo to już będzie ok. A powiedz czy teraz coś przyjmujesz? Życzę zdrowia. Odpowiedz Link
agatlaska Re: Danazol -wypadanie włsów 19.12.08, 12:21 Danazol skonczylam brac 12 pazdziernika i od tamtej pory nic nie biore. Przestalam brac ten lek bo bardzo bolala mnie watroba i kosci. W sumie to do teraz mnie boli. Nic teraz nie przyjmuje jedynie castagnus. Torbiel 6cm sie wchlonela, teraz znowu mam niepekniety pecherzyk 25 mm w 26 dniu cyklu.Masakra. Odpowiedz Link
dekkka Re: Danazol -wypadanie włsów 17.04.09, 09:47 Chciałabym się dowiedzieć dziewczyny czy któraś z was z powodu danazolu miała zmniejszone piersi ? a najważniejsze czy po odstawieniu leku one wracały do dawnego stanu czy zostały takie pomniejszone;/ Odpowiedz Link
isza7 Re: Danazol -wypadanie włsów 17.04.09, 18:10 Tak, piersi się zmniejszają ale wracają do poprzedniego stanu na szczęście. Odpowiedz Link
dekkka Re: Danazol -wypadanie włsów 18.04.09, 17:06 Jejku na prawdę wracają do poprzedniego stanu ..co za ulga..tyle o tym czytałam a żadna nie napisała czy po pomniejszeniu ich piersi wróciły do dawnego stanu więc zaczęłam sobie wkręcać wbrew logice że nie ..dziękuje ci za to uspokojenie choć po przeczytaniu postu w którym lekarz poinformował jedna z was o tym ze kilka pacjentek po kuracji danazolem wyłysiało mam kolejny powód do zmartwień ale zobaczę w praniu jak to będzie..jeszcze raz DZIĘKUJE Odpowiedz Link
gonia3332 Re: Danazol -wypadanie włsów 19.04.09, 19:29 Ja też z całą stanowczością mogę stwierdzić, że wracają do normy. Brałam danazol przez 6 miesięcy. Nie miałam żadnych problemów poza uczuciem, że jestem "napompowana" - chodzi o zatrzymywanie wody w organizmie. Teraz biorę luteinę. Póki co żadnych nowych torbieli na szczęście nie mam. pozdrawiam Odpowiedz Link
pigula74 Re: Danazol -wypadanie włsów 19.12.08, 19:18 witaj! Kiedy ponad rok temu lekarz prowadzący przepisał mi danazol, to uprzedził mnie,że kilka jego pacjentek wyłysiało po danazolu. Przezornie wraz z danazolem zaczęłam zażywać skrzypowitę w dawce 2 tbl. na dobę. Polecam, włosy mi się wzmocniły i paznokcie również. Odpowiedz Link
agatlaska Re: Danazol -wypadanie włsów 19.12.08, 19:31 dzieki wielkie za info. mam nadzieje ze to co teraz sie ze mna dzieje jest skutkiem danazolu a nie innej choroby... Odpowiedz Link
isza7 Re: Danazol -wypadanie włsów 23.01.09, 18:32 A Danazol brałaś po laparoskopii? Bo wypadanie włosów raczej jest związane z narkozą i ogólnym stresem, a objawy w postaci wypadania włosów występują jakieś trzy miesiące po stresującym wydarzeniu, bo taki jest cykl włosa (tak mi tłumaczyła fryzjerka). Odpowiedz Link
politolka Re: Danazol -wypadanie włsów 15.02.09, 14:01 Witam. Przypadek wypadania włosów dotyczy bardzo wielu osób. A przegladajac fora internetowe spotykam sie z bardzo pozytywnymi opiniami na temat tego środka www.procerin.pl/zamow-teraz.html Firma ma opinie sprawdzonej i solidnej,w dodatku bardzo uczciwej bo gwarantuja zwrot pieniedzy w przypadku niepowodzenia. Warto spróbowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
agatlaska Re: Danazol -wypadanie włsów 15.02.09, 16:48 Witajcie. Laparoskopii nie mialam. Co do wypadania wlosow to wypadaja mi tragicznie, jeszce bardziej niz wczesniej. Leci jeden za drugim, bez wzgledu czy sie czesze, czy myje glowe, poprostu łysieje. Biore witaminy, żelazo.Bylam u dermatologa , przepisal mi loxon (stosuje jak narazie pare dni) Tak wiec ratuje sie jak moge i nic nie pomaga.Mysle nawet nad kupnem perułki. Przez całe zycie nie wylecialo mi tyle włosow co w ostatnim czasie , mysle ze winny jest tu danazol. Przepaść :( Odpowiedz Link
basia.74 Re: Danazol -wypadanie włsów 01.03.09, 23:48 Pojdz do gina endokrynaloga. Moze masz podwyzszony poziom testosteronu. Jesli tak sie okaze, to lekarz da leki na jego obnizenie. Poza tym niektore osoby sa jakby uczulone na testosteron i mimo prawidlowego jego poziomu wlosy reaguje wypadaniem. Lek ktory bralas podwyzsza poziom testosteronu. Kup tez cos w aptece od lysienia androgennego. I nie mysl o peruce, ona zniszczy Ci to co zostalo. Acha, jak lekarz zaproponuje Ci leki anty to zwroc mu uwage, aby dal takie co nie podnosza poziomu androgenow. Tak sobie pomyslalam, ze mozesz wziac tabl anty takie, ktore obniza poziom hormonow meskich. Brane non stop lecza endo. Zalatwi to 2 sprawy. Odpowiedz Link