beatanu "Skrawek mego serca" Petera Robinsona 15.01.11, 09:12 Chcę zdążyć przed końcem drugiej tury głosowania... Odpowiedz Link
opty2 Val McDermid - Gorączka kości 15.01.11, 10:02 tez się spieszę obawiałam sie tej książki (nie lubię opisów okrucieństw) ale nie jest tak źle, doszlam do przełomowego momentu, kiedy to Elinor coś zauważa , he he chyba wiem o co chodzi, tylko czy na pewno? Odpowiedz Link
negev56 Asa Larsson - Krew, którą nasiąkła 16.01.11, 16:10 Trochę trzeba było poczekać, ale co się odwlecze... Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Joy Fielding "Patrz, jak Jane ucieka" 17.01.11, 09:32 Zarówno "Malowanie ciemności", jak ta, nienależące (dla odmiany) do nowości, pozostawiły po sobie wrażenia )) Odpowiedz Link
januanio Jednym strzałem / Lee Child 17.01.11, 11:38 Lee Child jest lepszy z każdą kolejną książką. teraz dziewiąta z serii, a pierwsza wydana przez albatrosa. potem jeszcze trzy. szkoda że to już prawie koniec Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Jeffrey Archer "Co do grosza" 18.01.11, 10:04 Aj, ciekawie zaczyna się... Odpowiedz Link
malgorzataka Tatiana Ustinowa - Kołodiec zabytych żełanij 18.01.11, 15:03 To druga moja Ustinowa, po "Razwod i diewicza familia". Odskocznia od Doncowej. Chyba u nas jeszcze nic tej autorki nie wyszło? Odpowiedz Link
opty2 Wirus Ebola w Helsinkach - T. Soininvaara 19.01.11, 09:22 oj ci Finowie, co im sie lęgnie w glowach? historia uniknięcia odpowiedzialności przez wysokiego funkcjonariusza pewnych sluzb, mnie ona nie przekonala, nuda panie, straszna nuda Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Wirus Ebola w Helsinkach - T. Soininvaara 19.01.11, 09:25 No właśnie. Wszystko można pisarzowi wybaczyć, ale nudy nie Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Lee Child "Podejrzany" 20.01.11, 09:17 Siostra robi "Małe sprzątanko", ja spędzę kilka wieczorów z "Podejrzanym". Ciekawe kto będzie bardziej zadowolony ?? pozdrawiam ) Odpowiedz Link
anetapzn Kacper Ryx- na weekend:) 20.01.11, 11:22 Zamowiłam na przecenie w merlinie wszystkie trzy części, własnie odebrałam i w weekend rozpoczynam przygody wraz z Kacprem Ryxem. Jakoś do tej pory szkoda mi było pieniedzy na kupno w normalnej cenie, tzn. zawsze były inne ciekawsze ksiazki do kupienia, no ale przy okazji wyprzedaży... Odpowiedz Link
opty2 Sjowall/Wahloo - Morderstwo w Savoyu 20.01.11, 12:24 po tym finskim niewypale wreszcie jakis porządek niespieszna akcja, kazde zdanie przemyslane, Odpowiedz Link
chiara76 "Pułapka na sponsora". Tatiana Polakowa. 20.01.11, 14:57 A jednak, doczekałam się, że inne wydawnictwo wzięło się za kontynuację wydawania Polakowej. Oby na dłużej a nie, że skończy się na tej książce. Odpowiedz Link
wanilka77 Hakan Nesser "Karambol" 20.01.11, 19:34 Cześc! Jestem tu nowa - chciałam się przywitac Kiedyś udzielałam się na kilku forach, ale "przyplątała" mi się trójka dzieci i trochę na bakier u mnie z czasem było... poza tym w międzyczasie wymyśliłam sobie szkołę i wieczorami zakuwałam anatomię i ułożenia w rtg od czerwca nadrabiam zaległości w czytaniu dzięki Wam mam już sporą listę książek, które muszę zdobyc! Odpowiedz Link
negev56 Attica Locke - Czarna woda 21.01.11, 21:15 Podobno to bardzo dobra książka, jestem na 18 stronie i na razie jest bardzo dobra ta książka, zostało mi tylko 372 strony, więc chyba już nic się nie zmieni. Odpowiedz Link
opty2 Ch. Link - Grzech aniołów 22.01.11, 10:55 czytam, bo wcześniej kupiłam początek nie jest zły, zobaczymy co dalej Odpowiedz Link
siostra_pelagia Val McDermid-Syreni śpiew 23.01.11, 14:25 Sobie powtarzam i jestem znacznie bardziej życzliwie nastawiona do tej książki niż jak ją czytałam ileś tam lat temu Odpowiedz Link
elmar43 Sjowall, Wahloo: Morderstwo w Savoyu 23.01.11, 16:30 Doczytuję do plebiscytu Z przyjemnością Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Ann Cleeves "Biel nocy" 23.01.11, 16:49 Skończona, punkty przyznane. Teraz uśmiechają się nowości... Odpowiedz Link
zorija Re: Jonathan Kellerman Obsesja 24.01.11, 08:40 Muszę doczytać książki z biblioteki Odpowiedz Link
januanio Lee Child - Umrzeć próbując 24.01.11, 16:32 trochę z opóźnieniem, ale ciężko było zdobyć Odpowiedz Link
cynamoon6 Jodi Picoult- W naszym domu. 24.01.11, 18:37 Bardzo kryminalna i przy okazji kryminalistyczna jak na nią. Osiemnastolatek z zespołem Aspergera zostaje podejrzany o zamordowanie swojej nauczycielki umiejętności społecznych. Bardzo mi się podoba, chociaż nie jestem jakaś wielką fanką autorki. Tło tej ksiązki jest tak plastyczne, że normalnie czuję, jak tam pachnie wiatr Dwie noce pod rząd położyłam się o 3 nad ranem przez tą książkę. I dziś pewnie będzie tak samo. Świetnie napisane. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Jodi Picoult- W naszym domu. 24.01.11, 19:12 o, miałam ją w rękach w weekend i odłożyłam...kiedyś bardzo się książkami tej autorki zaczytywałam, potem mi się "przejadła", być może dlatego, że chyba gorsze książki jej autorstwa u nas wydawali. No i teraz mnie zaintrygowałaś. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Jodi Picoult- W naszym domu. 24.01.11, 22:23 Nie lubię wszytskich jej książek. Czytałam 5 czy 6. Z przeczytanych najbardziej podobało mi się Dziewięnaście minut. Natomiast w jej pisarstwie jest bardzo ciekawa rzecz. Każdy historia jest zwykle tak przedstawiona, ze na miejscu każdego z bohaterów zrobilibyśmy to samo. Nie można pójśc na łatwiznę i nikogo obwinić za te dramaty, które tam się wydarzają. Dzięki temu jej ksiązki bardzo angażują. A W naszym domu naprawdę bardzo polecam! Odliczam minuty do niczym nie zmąconego spokoju, kiedy to będę mogla dalej ja czytać Odpowiedz Link
cynamoon6 Asa Larsson- Krew, która nasiąkła. 27.01.11, 21:48 Długo nie wytrzymałam na odwyku skandynawskim Bardzo lubię taki piękny język, jakim to jest napisane. No i bardzo mi się podoba tytuł (mam słabość do intrygujących tytułów). Odpowiedz Link
negev56 Jens Hovsgaard - Siódmy dzień 27.01.11, 23:05 Teraz kolej na Danię, bo Siódmy dzień właśnie tam się dzieje. Odpowiedz Link
malgorzataka Jo Nesbo - Pierwszy śnieg 28.01.11, 11:30 Jestem zachwycona. Zwłaszcza faktem, że dziecko moje dostało w okolicach świąteczno-urodzinowych jeszcze 3 pozycje tego autora, które tylko na mnie czekają Odpowiedz Link
januanio Lee Child - Elita zabójców 29.01.11, 13:57 nie ma na co czekać, warto się zapoznać z tym autorem Odpowiedz Link
chiara76 Re: Lee Child - Elita zabójców 29.01.11, 15:56 widzę, że idziesz za ciosem Też tak miałam, jak poznałam jego pierwszą książkę (nie wydaną jako pierwszą jednak). Odpowiedz Link
opty2 Asa Larsson - Krew, którą nasiąkła 30.01.11, 09:05 pierwsza setka za mną, wolno sie to rozkręca ale taki to urok scandi_crime mam małe problemy z przypomnieniem sobie szczegółów pierwszej części, w kazdym razie Rebeka i Anna Maria juz są na swoich stanowiskach, wystarczy zawołać: start i ruuuuszą do boju, ekhm to znaczy podejmą trop ps. dzisiaj wypisuję się z zagadek, chyba rozumiecie? Odpowiedz Link
januanio Re: Lee Child - Elita zabójców 31.01.11, 14:34 pewnie, super książki, ja lecę po kolei (wszystko wydane więc czemu nie) Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Mari Jungstedt "We własnym gronie" 31.01.11, 09:24 Po wcześniej przeczytanych powieściach pań Larsson oraz Locke, ta okazała się najlepszą. Nie wiem, jak wypadają pozostałe jej autorstwa „Niewidzialny” i „Niewypowiedziany”, może ktoś miał okazję? Odpowiedz Link
chiara76 Re: Mari Jungstedt "We własnym gronie" 31.01.11, 09:39 ja miałam okazję czytać "Niewidzialnego". Na kolana nie rzuciło. W połowie książki wiedziałam, kto jest mordercą, czego nie lubię. Mimo ciekawego zabiegu (nie chcę zdradzać za wiele) żadna to nadzwyczajna książka. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Mari Jungstedt "We własnym gronie" 31.01.11, 10:29 Świetnie, temat mam z głowy, może dziewczyna rozkręca się z powieści na powieść )) Dziękuję. Odpowiedz Link
januanio Nic do stracenia - Lee child 31.01.11, 14:36 czas na ostatnia pozycję, a potem oczekiwanie na kolejny tom Odpowiedz Link
eri22 Re: Nic do stracenia - Lee child 16.02.11, 07:03 Czytam Asa Larsson, ale -przyznam z zażenowaniem- że słabiutka ona.. Nie wiem czy ona czy tłumaczenie, zresztą... Albo tylko mi nie podpasowała Odpowiedz Link
easydobranocka Re: Co teraz czytacie - styczeń 18.03.11, 12:52 Witam.Teraz czytam "pod napięciem' Jefreya Deavera bardzo dobry kryminał z lincolnem rheymem i Amandą sax.Lubię książki tego autora. Odpowiedz Link