Dodaj do ulubionych

Zapłatą będzie śmierć, Inge Lohing

04.06.12, 10:48
Czy ktoś juz jest może po lekturze? Mógłby podzielić się wrażeniami?!
Ja książkę dopiero otrzymałam, ale minie kilka dni zanim będę mogla zabrać sie za czytanie, a jestem ciekawa.
S. Fitzek rekomenduje, wiec chyba jest to niezła pozycja.
Pani tłumacz nie pytam, bo nie pasujesmile
Obserwuj wątek
    • dachauka Re: Zapłatą będzie śmierć, Inge Lohing 04.06.12, 16:34
      Zapytać zawsze można, ale ponieważ w ostatnich tygodniach spędzałam z Dühnfortem & Co. każdą wolną chwilę, mój obiektywizm może być nieco zachwianysmile
      Powiem tylko jedno: od jakiegoś tygodnia można zamawiać na Amazonie piąty tom cyklu, który ukaże się dopiero w grudniu, a książka już teraz znalazła się na 54 miejscu sprzedaży (wśród kryminałów) - to świetny wynik (podobnie plasuje się nowa George albo Adler Olsen). Wierni fani nie mogą się już doczekać... Nie muszę dodawać, że książka z miejsca powędrowała do mojego koszyka...
      • anetapzn Re: Zapłatą będzie śmierć, Inge Lohing 04.06.12, 16:44
        A ja z czytaniem musze zaczekaćsad Nie chciałam cię pytać, bo wiedziałam, że będziesz kusićsmile
        Plusem dla mnie na pewno będzie osadzenie akcji w Bawarii, a rekomendacja Fitzka też robi swoje. mam nadzieję, ze nie ustawie poprzeczki za wysokosmile
        • negev56 Re: Zapłatą będzie śmierć, Inge Lohnig 06.06.12, 17:47
          Przeczytałam i jestem na tak. Niemiecka prowincja w całej okazałości, piękna, sielska i anielska, a pod spodem emocje psychopatycznego mordercy aż bulgoczą i szukają ujścia. Do polubienia Agnes Gaudera i policjant Konstantin Duhnfort, intryga kryminalna nie zwalająca z nóg, ale weźmy poprawkę, że to debiut jest. Komu pasuje prowincja angielskiej Graham, amerykańskiego JLB, czy szwedzkiego Theorina, ma okazję poznać bawarską prowincję Lohnig.
          • anetapzn Re: Zapłatą będzie śmierć, Inge Lohnig 07.06.12, 08:39
            Super recenzja, ja po niedzieli zaczynam lekturę w ramach ciekawości, jaki to będzie ten bawarski kryminal i lekkiego ostracyzmu wobec Euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka