kryminalna.ciocia.zosia 02.08.12, 08:54 Ja znowu rozpoczynam miesiąc? To faktycznie kryzys uhahahah U mnie w lipcu marnie, ale przynajmniej jakiś szum robię.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryminalna.ciocia.zosia Re: Hennig Mankell "Nim nadejdzie mróz" 02.08.12, 09:00 W połowie. Odpowiedz Link
amelius Re: Hennig Mankell "Nim nadejdzie mróz" 02.08.12, 15:57 Także jestem w połowie, a później zamierzam przeczytać "Niespokojnego człowieka". I to byłby koniec z Wallanderem. Odpowiedz Link
dachauka Hjalmar Söderberg "Zabłąkania" 05.08.12, 16:14 Niekryminalny skok w bok. Smakuję tę książkę niedzielnego letniego popołudnia... Odpowiedz Link
elmar43 Jo Nesbo: Upiory 05.08.12, 21:22 Kończę już. Świetne. W międzyczasie sporo różności przeczytałam, nie tylko kryminalnych... Odpowiedz Link
matt.cobosco Re: Jo Nesbo: Upiory 05.08.12, 22:32 To tak jak ja. Zostało mi 50 stron do końca. Odpowiedz Link
chiara76 Polakowa, "Pogoń za duchami". 08.08.12, 09:18 jak czytam w necie, to podobno powrót bardziej do Polakowej z cyklu z Olgą Riazancewą, ale zobaczymy... Odpowiedz Link
nchyb Re: Polakowa, "Pogoń za duchami". 12.08.12, 08:53 Chiara - i jak wrażenia? Widziałam u siebie w Weltbildzie i się zastanawiałam. Okładka skojarzyła mi się z Wakacjami z duchami, a opis z tyłu z ostatnią książką Joe Alexa. Ale poprzedniej książki Polakowej, Męża do zadań specjalnych czy może Pułapki na sponsora , jakoś nie zmogłam. Zaczęłam, potem wpadło coś lepszego w ręce i tak ta leżą obie (kupiłam w tańszym pakiecie) pewnie od roku czy dwóch na dnie kupki do przeczytania. Te duchy warto? A do poprzednich warto wrócić? Odpowiedz Link
opty2 Ake Edwardson - Kamienny żagiel 08.08.12, 13:03 6 cz. Edwardsona mnie rozczarowała, niestety tylko po znajomosci dostał ode mnie 4/6 przeczytałam też: Kjella O. Dahla - "Czwarty napastnik", ten to wg mnie pisze tak na 4,5 i tyle dostał, Carin Gerhardsen - "Domek z piernika", tytuł nijak ma się do treści, mistrzostwo to to nie jest, za debiut dostała ode mnie 4/6 no cóż, nie każdy może zostać Nesbo no i Odpowiedz Link
siostra_pelagia Margaret Millar - Opiekun 08.08.12, 15:07 Wypożyczyłam, bo to żona Rossa MacDonalda była. Odpowiedz Link
negev56 Camilla Ceder - Śmiertelny chłód 08.08.12, 22:04 Jeszcze nie wiem czy mi się podoba. Odpowiedz Link
anetapzn Orkan na Jamajce- Richard Hughes 09.08.12, 10:47 Powieść klasyczna, ale jak kryminał, a na pewno sensacja Odpowiedz Link
aka10 Roslund & Hellström"Edward Finnigans upprättelse" 10.08.12, 11:09 ...czyli "Odkupienie". Wczoraj zaczelam. Odpowiedz Link
cynamoon6 Lee Child- Echo burning 10.08.12, 17:03 Porwałam się na Childa w oryginale, żeby sobie przypomniec angielski. Nie mam pojecia czy dam rade, bo to opasła ksiazka, ale poki co, po kilkudziesiaciu kartkach jest bardzo ok, rozumiem wszytsko Odpowiedz Link
elmar43 Andrea Camilleri: Sierpniowy żar 10.08.12, 17:43 A tu jak raz chłodno się zrobiło Odpowiedz Link
opty2 Lene Kaaberbol/Agnete Friis - Chłopiec w walizce 10.08.12, 21:37 nowy duet duński debiutuje w Polsce "Chłopcem w walizce" pierwszą książką z serii o Ninie Borg, która dla odmiany nie jest ani policjantką, ani prawniczką, ani dzienikarką he he tylko pielęgniarką ratującą "świat od zła" lapidarnie mówiąc, książkę czyta się szybko i dobrze, choć w połowie straszne myśli tłuczą się po głowie, i prawie można być pewnym do czego to zmierza, ba, jeśli przeczyta się opis z okładki, to już w ogóle wiadomo o co chodzi (po licho oni o wszystkim piszą?) w każdym razie debiut udany choć raczej to triller niż kryminał 5/6 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jarosław Klejnocki-Człowiek ostatniej szansy 10.08.12, 21:52 W Polsce, Wielkiej Brytanii i Szwecji ktoś bestialsko morduje antykwariuszy mieczem samurajskim. Komisarz Irenusz Nawrocki usiłuje złapać mordercę. Niezła lektura. Odpowiedz Link
siostra_pelagia H. Tursten - Śmiertelne domino 11.08.12, 13:17 Obejrzałam serial i się przeprosiłam z tą autorką. Odpowiedz Link
echtom Re: H. Tursten - Śmiertelne domino 08.12.12, 17:13 Ja w ogóle mam poczucie, że Tursten to zmarnowany potencjał na naszym rynku. Marne wydawnictwo, książki wydawane od czapy, nie po kolei, w nierównych przekładach, no i od razu źle zaistniała w świadomości polskiego czytelnika. "Śmierć przychodzi nocą" rzeczywiście nie zachwyca, ale "Zabójcze domino" i "Mężczyźni..." to już całkiem przyzwoite kryminały. Odpowiedz Link
maniaczytania Agatha Raisin i ciasto smierci - M.C. Beaton - 11.08.12, 22:14 mnie sie podoba Odpowiedz Link
kasiulek1976 Re: Agatha Raisin i ciasto smierci - M.C. Beaton 13.08.12, 11:58 też to właśnie czytam i też mi się podoba! maniaczytania napisała: > mnie sie podoba Odpowiedz Link
ppod1 Re: Co teraz czytacie - sierpień 2012 r. 12.08.12, 08:13 Zapraszam na stronę dla miłośników książek bookstrefa.pl/ Odpowiedz Link
siostra_pelagia Russell Craig-Baśniowy morderca 12.08.12, 16:22 W oryginale tytuł brzmi Brother Grimm. O zgubnym wpływie czytania baśni w dzieciństwie. Nadkomisarz Jan Fabel z policji w Hamburgu usiłuje złapać mordercę, który swoje ofiary upozowuje na postacie z baśni. Jestem obecnie przy Jasiu i Małgosi. Trudno się od książki oderwać. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Robert Harris-The Ghostwriter 13.08.12, 12:32 Filmu jeszcze nie oglądałam, książkę czyta się błyskawicznie. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: L. Kaaberbøl, A. Friis "Chłopiec w walizce" 13.08.12, 20:00 Odpowiedz Link
dachauka Sajkiewicz & Ostaszewski "Sierpniowe kumaki" 14.08.12, 08:59 Dla lubiących polski grajdoł. Właśnie skończyłam, na wakacje w sam raz, choć świata raczejnie zbawia (i nie miała chyba w zamyśle). Odpowiedz Link
dachauka Bartłomiej Rychter "Kurs do Genewy" 14.08.12, 09:00 Miałam czytać najnowszą ksiązkę Rychtera, a tu wczoraj przypadkiem dopadłam w Dedalusie "Kurs do Genewy", którego nigdzie już nie ma i nie mogłam się powstrzymać. Zaczyna się znakomicie. Odpowiedz Link
negev56 Karen Thompson Walker - Wiek cudów 14.08.12, 12:29 Z serii katastroficznych, zbliżający się koniec świata oczami jedenastolatki. Odpowiedz Link
nchyb Śmierć na Nilu - Agatha Christie 14.08.12, 18:16 z lubością przypominam sobie kolejne Agatki... Odpowiedz Link