Dodaj do ulubionych

Karin Slaughter

18.03.13, 20:30
To stanowczo moja ulubiona pisarka kryminalna amerykańska i stąd moje pytanie - czy znacie autorów, którzy piszą podobnie? Utrzymują w napięciu do końca, nawet jak się odgadnie mordercę wcześniej i mają na koncie wiele tytułów? Najlepiej całej serie!
Obserwuj wątek
    • cafeszpulka Re: Karin Slaughter 20.03.13, 12:52
      Moja tez smile

Moge polecic, jesli jeszcze nie czytalas serie Tess Geritsen (ale zadne wczesne romansowe powiesci tylko te od narodzin Rizzoli i Isles), Cody Mcfadyen (tylko 3 ksiazki ale dla mnie bomba),
      Val Mcdermid (tu trzeba pilnowac kolejnosci ukazywania sie ksiazke bo wydaja je wedlug wlasnego, idiotycznego klucza).

Jak Ci te przypasuja, badz czytala i jestesna tak to pomysle nad kolejnymi smile
    • amused.to.death Re: Karin Slaughter 21.03.13, 13:40
      Ja też ją bardzo lubię, ale trudno mi wymienić innego autora, który byłby tak podobny.
      Chyba najbardziej jej bohaterów przypominała mi Nadia Stafford (jeśli dobrze pamiętam) z książki Kelly Armstrong - tylko tam była albo jedna albo dwie książki (pierwsza na pewno zatytuowana po angielsku 'Exit Strategy').
      • forum.master Re: Karin Slaughter 14.04.13, 21:30
        a jakieś inne amerykańskie kryminały ktoś kojarzy?
        • romy_sznajder Re: Karin Slaughter 18.04.13, 02:46
          Tak.
        • amused.to.death Re: Karin Slaughter 18.04.13, 09:44
          W podobnych klimatach dodałabym jeszcze książki P.J. Tracy - tam już jest seria. Styl i postacie też mają sporo wspólnego.
    • jgiovanna To może jeszcze Lisa Gardner, Chris Carter jak na 21.04.13, 21:43
      razie tylko dwie książki, Richard Montanari niestety tylko dwie wydane u nas książki, Maxime Chattam i jego Trylogia: Otchłań zła, W ciemnościach strachu, Diabelskie zaklęcia, Brian Freeman... Jak lubisz takie bardziej "babskie" ( z wątkiem romansowym ) to: Alex Kava, Lisa Jackson, Nora Roberts, Erica Spindler, Heater Graham. Na razie wystarczy chyba smile
      • grymasisko Re: To może jeszcze Lisa Gardner, Chris Carter ja 20.05.13, 21:34
        Alex Cava to jest chyba uciekanie od wątku romansowego big_grin Przez pierwsze kilka ksiażek z serii o agentce FBI robi, co może, aby unikać mężczyzny, kt się jej podoba wink
    • jgiovanna Jeszcze S.J. Bolton Ulubione rzeczy i Karuzela 22.04.13, 18:05
      samobójczyń.
      Ponoć studio Yellow Bird ma "stworzyć" miniserial o Willu Trencie na podstawie książek
      Karin Slaughter. A czytałaś wszystkie książki czy tylko te z Willem? Bo jest jeszcze seria Hrabstwo Grant - wcześniejsze losy Sary Linton
      • jgiovanna link do tytułów 22.04.13, 18:08
        www.biblionetka.pl/author.aspx?id=3658
        • januanio Re: link do tytułów 23.04.13, 13:16
          https://esensja.pl/obrazki/okladkiks/188084_zbrodniarz_500.jpg

Tytuł Zbrodniarz
          Tytuł oryginalny Criminal
          Data wydania 22 maja 2013
          Autor Karin Slaughter
          Wydawca Buchmann
          Cykl Georgia

Atlantą wstrząsa okropna zbrodnia. Na parkingu w jednej z dzielnic miasta zostaje znalezione zmasakrowane ciało młodej dziewczyny, studentki Georgia Tech. Ta sprawa okazuje się zdumiewająco podobna do morderstw popełnionych trzydzieści lat wcześniej przez pewnego szaleńca, opętanego misją zbawiania upadłych kobiet. Śledztwem kieruje wiceszefowa Biura Śledczego Georgii, Amanda Wagner, której kariera w policji rozpoczęła się właśnie od rozwikłania tajemnicy tamtych zbrodni. Z sobie tylko znanych powodów odsuwa ona od tej sprawy młodego, obiecującego policjanta o nazwisku Will Trent, który po nieszczęśliwym życiu nareszcie spotkał prawdziwą miłość, lekarkę Sarę Linton. Trent spędził dzieciństwo w domu dziecka i dopiero jako dorosły dowiedział się, że jest synem prostytutki, Lucy Bennett, oraz człowieka, który przez ponad rok trzymał ją w niewoli i w końcu zamordował. Jego ojciec spędził za kratkami ostatnie trzydzieści lat i właśnie niedawno opuścił więzienie. Will Trent i Amanda Wagner przypadkiem spotykają się w budynku dawnego sierocińca, choć obydwoje przyszli tam z całkiem innych powodów. Okazuje się, że morderca sprzed trzydziestu lat nie działał sam.
          • jgiovanna Super, 23.04.13, 18:17
            nie liczyłam, że tak szybko będzie następna książka, pierwotnie miała mieć tytuł - Przestępca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka