baaasiiia V. Heinichen "Zbrodnia i kawa" 29.01.14, 17:01 Wzięłam, bo było w nowościach w bibliotece I bardzo dobrze się czyta Odpowiedz Link
taka_prawda500 Marcin Wroński - Pogrom w przyszły wtorek 29.01.14, 22:16 Szczerze mówiąc, na początku trochę się wystraszyłam, gdy zorientowałam się, że akcja toczy się w okresie powojennym. Ale zostałam mile zaskoczona - czytało się ok Straszne warunki życia panowały w tamtych czasach, i te wszystkie bezpieki, komitety partyjne, układziki i haki jeden na drugiego - ciężko uwierzyć, że tak wtedy się żyło. Duży plus za poczucie humoru autora I tym oto sposobem wszystkie książki konkursowe przeczytane Odpowiedz Link
matt.cobosco Anders de la Motte [bubble] 30.01.14, 11:44 Kiepskie zakończenie trylogii. Wynudziłem się, a nadmiar henrikowych "zajebistych faków" dodatkowo mnie udręczył. Dobrze, że to już koniec tego cyklu. Odpowiedz Link
taka_prawda500 J.Patterson A.Gross - Sędzia i kat 30.01.14, 22:06 Zimno na zewnątrz niemożliwie, więc rozgrzewam się kolejnym Pattersonem Na razie autobus z ławą przysięgłych wyleciał w powietrze więc gorąco jest Odpowiedz Link
echtom Re: Lehtolainen "Gdzie się podziały dziewczęta?" 31.01.14, 09:48 I jak? Ja się umęczyłam przy czytaniu i straciłam ochotę na Lehtolainen. Odpowiedz Link
opty2 M. Joensuu_Harjunpaa i dręczyciel kobiet 31.01.14, 11:40 8 lat czekania na drugą książkę Joensuu, że nie mam siły się cieszyć Dręczyciel może nie jest tak samo dobry jak Kapłan zła ale ten sam nastrój niesamowitej smutności, bezradności, wycofania, trochę się już zestarzała ta książka, bo została napisana w 1982 roku! więc nie można spodziewać się jakich fajerwerków ale fani Skandynawów mogą przeczytać, 4,5/6 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: M. Joensuu_Harjunpaa i dręczyciel kobiet 31.01.14, 17:42 A 8 lat temu mieli chyba Syna policjanta wydać? Tak coś mi się kojarzy. Zaraz zamówimy Odpowiedz Link
judytta Re: Lehtolainen "Gdzie się podziały dziewczęta?" 01.02.14, 13:58 Powiem tak: jestem na 88 stronie dopiero zaczyna się śledztwo. Sama jestem ciekawa jak z nią pójdzie czytałam pozytywnie o tej książce. Większość jej książek przeczytałam kojarzę że "Na złym tropie" i "Pod wiatr" zwłaszcza ta ostatnia jako słabsza była w moim odbiorze. Najbardziej podobała się "Kobieta ze śniegu" i "Spirala śmierci" o ile się nie mylę te wymienione + ta z topicu to wszystkie wydane u nas pozycje Lehtolainen. Lubię ją ale.. nie równo pisze. Odpowiedz Link
echtom Jo Nesbo - Policja 01.02.14, 09:10 Mój pierwszy Nesbo Trochę się martwię, bo drobna czcionka i mało czasu do głosowania. Odpowiedz Link
justyna.kolodziejczyk Re: Co czytacie - styczeń 2013 11.02.14, 01:44 Ja polecam wszystko co Harlana Cobena! Wciąga niesamowicie Gdyby ktoś miał ochotę przejrzeć moje recenzje ostatnio przeczytanych książek zapraszam na: sto65cm.blog.pl/ a w szczególności: sto65cm.blog.pl/2014/02/05/4-tylko-jedno-spojrzenie-harlan-coben-399str/i sto65cm.blog.pl/2014/01/28/2-zachowaj-spokoj-harlan-coben-447-str/ Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link