matt.cobosco 01.07.14, 13:43 Jo Nesbo - "Syn". Dopiero zaczynam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sisterofmercy007 Grzegorz Kozera - "Co się zdarzyło w hotelu Gold" 01.07.14, 19:19 Kapitalna przygoda kryminalna, trochę miłosna. Cieszę się, że polskiego autora. Odpowiedz Link
lu31 Re: Co teraz czytacie? - lipiec 2014 02.07.14, 10:07 "Kto sieje wiatr" N. Neuhaus. Poprzednie części czytała mi pani Ostaszewska, teraz będę samodzielna Odpowiedz Link
nchyb Marcin Wrońcki - Komisarz Maciejewski 02.07.14, 13:37 akurat tak wakacyjnie mnie wzięło, wszystkie 6 tomów, chociaż nie po kolei. Teraz Skrzydlata trumna... Odpowiedz Link
yrsulla Paweł Pollak - Gdzie mól i rdza 02.07.14, 16:36 Dopiero zaczęłam, ale na razie całkiem, całkiem. Odpowiedz Link
yrsulla Re: Paweł Pollak - Gdzie mól i rdza 06.07.14, 22:40 Miłe złego początki. Wynudziłam się. Odpowiedz Link
jo-en Re: Paweł Pollak - Gdzie mól i rdza 07.07.14, 10:59 Ze mną chyba coś nie tak. Mnie się podobała Odpowiedz Link
yrsulla Re: Paweł Pollak - Gdzie mól i rdza 07.07.14, 13:18 Dlaczego od razu "nie tak"? W końcu nie ma przepisu, że wszystkich musi bawić to samo . Mnie przede wszystkim wynudziło tło obyczajowe i to ciągłe jojczenie na rzeczywistość. A sam wątek kryminalny jest tu dość przewidywalny, no i sprawca łatwy do odgadnięcia. Najbardziej podobał mi się tytuł. Odpowiedz Link
jo-en Re: Paweł Pollak - Gdzie mól i rdza 07.07.14, 13:24 Dlatego "nie tak", bo wcześniej pisałam o książce z negatywnymi recenzjami Wolfa Haasa "Kostucha" Odpowiedz Link
taka_prawda500 Gregg Olsen - Zgliszcza 03.07.14, 15:41 Nic oryginalnego, wszystko już było, a bohaterowie nudni. Odpowiedz Link
opty2 L. Barclay - Bez śladu 05.07.14, 13:00 nawet niezłe, tylko w połowie domyśliłam się o-co-chodzi, i niespodzianka straciła na wartości Odpowiedz Link
johndoe82 Re: L. Barclay - Bez śladu 07.07.14, 12:06 Miałem to samo w zeszłym miesiącu Odpowiedz Link
freekani D. Lehane - Wyspa skazańców 07.07.14, 09:09 Niestety, oglądałam kiedyś film i trochę pamiętałam, więc zaskoczenia nie było. Odpowiedz Link
jo-en Re: Co teraz czytacie? - lipiec 2014 07.07.14, 10:58 Kończę "Kostuchę" Wolfa Haasa i choć na LC recenzje ma kiepskie, mnie się podoba, nawet bardzo Odpowiedz Link
sweetsourmagic M. Guzowska "Ofiara Polikseny" 11.07.14, 07:27 Zaczęłam od cz. 2 - "Głowy Niobe", skończyłam, teraz przerzuciłam się na "OP". Na razie (po ok. 100 stronach) wydaje mi się lepsza od "Niobe". Główny bohater - Mario - bardzo ciekawy Równolegle czytam "The Summons" Grishama i dziecku "Detektywa na pustyni". To ostatnie podoba mi się najbardziej, jestem zauroczona postacią T. Sventona. Odpowiedz Link
sweetsourmagic Re: M. Guzowska "Ofiara Polikseny" 15.07.14, 15:50 Przeczytałam. Chyba bardziej mi się podoba od "Głowy Niobe". Wracam do Grishama i A. Holmberga. Odpowiedz Link
johndoe82 Alex Kava - Ostateczny cel 07.07.14, 12:09 Kolejna odsłona zmagań agentki FBI Maggie O'Dell z seryjnymi mordercami. Czyta się dość szybko, oczywiście jak ma się czas Odpowiedz Link
opty2 Rankin - Stojąc w cudzym grobie 08.07.14, 09:03 nareszcie, stary dobry Rebus już prolog świetnie nastawia czytelnika Odpowiedz Link
negev56 Re: Rankin - Stojąc w cudzym grobie 08.07.14, 15:35 opty2 napisała: > nareszcie, stary dobry Rebus > już prolog świetnie nastawia czytelnika Dopiero jutro będę miała swojego Rankina, tymczasem 1100 stron Kinga przede mną, zajmie mi to trochę Odpowiedz Link
opty2 Re: Rankin - Stojąc w cudzym grobie 09.07.14, 12:25 negev56 napisała: tymczasem 1100 stron Kinga przede mną > , zajmie mi to trochę no tak, no tak, to nie przelewki a Rebus jak zwykle ze stoickim spokojem wkurza wszystkich dookoła he he mimo najnowszej technologii wciąż posługuje się starymi metodami i to ale niejaki M. Fox zagiął na niego parol Odpowiedz Link
opty2 Re: Rankin - Stojąc w cudzym grobie 09.07.14, 12:28 miało być : "i to działa" te nowe programy robią z nami co chcą, czyli żrą słowa, że hej Odpowiedz Link
echtom Henning Mankell - Niespokojny człowiek 08.07.14, 12:47 Nareszcie kryminał po długiej przerwie. Całkiem wciąga, choć ogólnie nie lubię klimatów szpiegowskich. Btw. zauważyłam, że kryminały znacznie osłabiły moją zdolność czytania bardziej wymagających tekstów. Przez 3 tygodnie męczyłam opracowanie historyczne, aż w końcu się poddałam i na podróż wzięłam Mankella. Odpowiedz Link
echtom Re: Henning Mankell - Niespokojny człowiek 18.07.14, 21:40 Historyjka szpiegowska cienka zgodnie z przewidywaniami, cała reszta znakomita. Btw. nie sądziłam, że Mankell okaże się takim sadystą. Odpowiedz Link
agridulce Ross Macdonald: Troista droga 08.07.14, 21:52 Już tytuł mi się nie podobał, książka też mnie rozczarowała. Odpowiedz Link
agridulce Donna Leon: Kwestia wiary 08.07.14, 21:53 Przeczytałam z przyjemnością, nie mam za złe, że książki DL są bardziej obyczajowe niż kryminalne. Odpowiedz Link
agridulce Donna Leon: Blood from a Stone 08.07.14, 21:55 Po raz pierwszy czytam DL w oryginale Odpowiedz Link
tak_o Dorothy Cannell: Murder at Mullings 09.07.14, 08:49 Skojarzyło mi się z "Upstairs, Downstairs". Dobrze się czyta. Bardziej obyczajówka niż kryminał. Odpowiedz Link
yrsulla J.K. Johansson - Laura 09.07.14, 12:10 Emocje jak przy grzybobraniu. Na szczęście nie jest to gruba książka, więc jakoś dotrwam do końca. Odpowiedz Link
negev56 Re: J.K. Johansson - Laura 09.07.14, 12:21 yrsulla napisał(a): > Emocje jak przy grzybobraniu. Na szczęście nie jest to gruba książka, więc jako > ś dotrwam do końca. W sensie, że chodzisz chodzisz i nic, więc masz dość , czy że chodzisz chodzisz i co raz trafiasz na kolonię prawdziwków ? Odpowiedz Link
yrsulla Re: J.K. Johansson - Laura 09.07.14, 12:31 To pierwsze, niestety. A 60% lasu za mną Opty, jednym słowem, tak. Odpowiedz Link
cynamoon6 Trzeci głos- Państwo Borjilind. 09.07.14, 15:25 Kontynuacja Przypływu, który mnie akurat się podobał. słyszałam, że znacznie gorsza, ale zobaczymy. Odpowiedz Link
opty2 Dan T. Sehlberg - Mona 10.07.14, 15:54 nowy autor debiutuje thrillerem na naszym rynku, historia dotyczy wirusa komputerowego skrzyżowanego z koniem trojańskim, no i odwiecznej walki narodów bliskowschodnich, niezłe na razie Odpowiedz Link
taka_prawda500 Ingrid Hedstrom - Pod ziemią w Villette 11.07.14, 15:16 To książka z listy poleconych. I słusznie się tam znalazła, bo każda książka autorki jest lepsza od poprzedniej. Od początku byłam pewna, że znam zabójcę, a tu figa z makiem, autorka mnie wywiodła na manowce, już czekam na następną pozycję Odpowiedz Link
taka_prawda500 Kjell Eriksson - Kamienna cisza 11.07.14, 15:21 Nie jestem entuzjastką tego autora, lecz tę książkę czytało się o niebo lepiej niż poprzednią z radnym. Ale z kolei wtręty romansowe, a szczególnie skandaliczny sposób w jaki pani komisarz Lindell informuje chłopaka o pewnej ważnej sprawie, psują pozytywny odbiór całości. Niestety, bo intryga ciekawa. Odpowiedz Link
echtom Re: Kjell Eriksson - Kamienna cisza 11.07.14, 16:39 To mnie zaskoczyłaś, bo książkę o radnym czytało mi się najlepiej z całego Erikssona, a przy tej się męczyłam. Ale to prawda, że najwięcej psuje wątek romansowy - bez niego byłoby nawet nieźle. Odpowiedz Link