Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? Listopad 2020.

01.11.20, 15:12
.
Obserwuj wątek
    • silenta Ben H. Winters - Ostatni policjant 01.11.20, 15:21
      Nie mogłam się za nią zabrać, ciągle odkładałam na koniec kolejki, aż w końcu doszłam do końca kolejki i została tylko ona. A kupiłam ją ponieważ była w promocji za 1 PLN smile
      A tu miła niespodzianka, bardzo dobrze się czyta, ciekawa jestem zakończenia. Książka rozgrywa się w czasie, gdy wiadomo już, że za 6 miesięcy w Ziemię uderzy asteroida Maja i ludzkość zginie od uderzenia lub wkrótce po nim. Czy jest zatem sens chodzić do pracy, robić cokolwiek poza rzeczami, które zawsze odkładało się na później? Część ludzi woli zawczasu popełnić samobójstwo. A bohater książki po kilkunastu miesiącach pracy w patrolu policji, z powodu braku ludzi został detektywem i prowadzi sam pierwsze śledztwo.
      • latarnik88 Piotr Górski Gorszy 02.11.20, 10:10
        Przeczytałam , straszna historia , jak zwykle u Kruka dużo się dzieje , on mocno obity ale przeżył.Ciekawe.

Kryminały odkładam i biorę się za czytanie trylogii Folletta Stulecie.Oszalałam na punkcie historii , tej w wydaniu
        Folletta i filmów/seriali historyczno-przygodowych .
      • momeka Re: Ben H. Winters - Ostatni policjant 02.11.20, 14:00
        Zemsta Kobiet Brzostowskiego ( akurat tematycznie smile ) i Krwawy Obłęd Biedrzyckiego
      • opty2 Re: Ben H. Winters - Ostatni policjant 11.11.20, 17:42
        Mnie się bardzo podobała trylogia Wintersa,
        czytałam ją jakiś czas temu
    • opty2 Szklane skrzydła motyla - Engberg Katrine 11.11.20, 17:50
      2 część duńskiej serii o parze policjantów Korner i Werner,
      całkiem niezłe intrygi i Kopenhaga w tle,
      jedynie Korner fajtłapowaty mnie nie przekonuje

1 część - Stróż krokodyla (głupia nazwa ale co począć) też warta uwagi
    • opty2 Śmiech bogów -A. Marinina 11.11.20, 17:55
      22 tom serii o Kamieńskiej,
      jak to u Marininy ważny jest człowiek i jego poglądy
      a także współczesna Rosja,
      z którą można się zapoznać,
      dobre
    • silenta Robert Dugoni - Grób mojej siostry 11.11.20, 18:12
      Po pozytywnych opiniach nastawiłam się na fajną książkę a jestem zawiedziona, niby jest wszystko jak być powinno w kryminale ale w ogóle nie wzbudza ona we mnie zainteresowania ani żadnych emocji, jest taka płytka i nijaka, postacie drugoplanowe równie dobrze mogłyby się nazywać Postać 1, Postać 2 itd.
      • opty2 Re: Robert Dugoni - Grób mojej siostry 12.11.20, 09:27
        to rzeczywiście najsłabsza część serii,
        może dlatego, że pierwsza?
        • silenta Re: Robert Dugoni - Grób mojej siostry 12.11.20, 09:59
          Mówisz, że dalej jest lepiej? Jestem spragniona jakiejś serii do czytania.
          • andaba Re: Robert Dugoni - Grób mojej siostry 12.11.20, 17:33
            Nie zrażaj się, może kolejna spodoba ci się bardziej.
    • andaba Jenny Blackhurst - Ktoś tu kłamie 12.11.20, 17:32

Chyba najlepsza z książek autorki. Oczywiście czytadło to jest, ale czyta się fajnie.
    • inka.fem Re: Co teraz czytacie? Listopad 2020. 13.11.20, 22:36
      Hakan Nesser "Drugie życie pana Roosa"

Wciągnęła mnie seria o inspektorze Barbarottim, a tu biblioteki zamknięte.
    • silenta Connelly Michael - Dwa rodzaje prawdy 17.11.20, 17:17
      Taka niezapowiedziana niespodzianka się pojawiła na rynku smile więc rzucam wszystko i czytam. Harry jak zwykle jest oskarżany o błędy przeszłości i nikt go nie lubi. Ja go podziwiam za możność pracowania dzień i noc z godzinną przerwą na sen w obojętnym miejscu. I to w takim wieku smile
    • opty2 Minier - Dolina 18.11.20, 11:11
      6 część serii o Servazie,
      mroczna, budząca niepokój i strach,
      znowu Minier wrócił do zamkniętej społeczność z gór,
      tak jak w 1 tomie,
      bardzo dobra, polecam
    • kann2 Mieczysław Gorzka - Iluzja 18.11.20, 16:37
      Bardzo dobre. Trzyma w napięciu, akcja wartka. Zresztą pierwsza część "Martwy sad" też bardzo dobra.

Natomiast trzy inne porzuciłam w trakcie czytania:
      Joanna Dulewicz, Zakłamani
      Kazia Magiera, (Nie)sława
      Piotr Borlik, Materiał ludzki.
    • inka_a43 Re: Co teraz czytacie? Listopad 2020. 24.11.20, 14:40
      Robert Małecki - Skaza
    • andaba Camilla Grebe - Uśpienie 24.11.20, 22:36
      Trzymająca w napięciu i zaskakująca. Dobra.
    • silenta Michaela Klevisova - Złodziejka opowieści 25.11.20, 17:39
      Na stronie 65. wciąż brak jakichkolwiek zwłok ale czyta się przyjemnie.
      • andaba Re: Michaela Klevisova - Złodziejka opowieści 25.11.20, 17:52
        Och!!!!!!!!!!!!
        Nowości sprawdzam na Świecie książki i tam nie ma! Nie było też w premierach na innych portalach i przeoczyłam!
        Dzięki wielkie, w Bonito jest i w dodatku w promocji, już kupuję... Ale żebym przez ponad miesiąc od premiery się nie natknęła, gdy wypatrywałam jak kania dżdżu?!
        • silenta Re: Michaela Klevisova - Złodziejka opowieści 25.11.20, 20:19
          Ja sobie oglądam nowości codziennie na UpolujEbooka.pl i jeszcze udało mi się ją kupić za 8,94 PLN ale ebooka właśnie. Gdybyś przerzuciła się kiedyś na czytnik to polecam stronę.
          • andaba Re: Michaela Klevisova - Złodziejka opowieści 25.11.20, 20:21
            Dzięki!
            Na razie się trzymam papierowych, ale kto wie - zwłaszcza że biblioteki coraz mniej mają papierowych, a coraz więcej ebooków.
    • andaba Elisabeth Carpenter - Tylko matka 27.11.20, 19:57
      Takie se...
    • opty2 Stowarzyszenie leworęcznych - H.Nesser 30.11.20, 14:16
      mimo, że lubię Nessera,
      to chyba z wiekiem wena go opuściła,
      im dalej, tym słabiej,
      niestety sad
      • silenta Re: Stowarzyszenie leworęcznych - H.Nesser 30.11.20, 16:41
        Niestety, też mam takie wrażenie. Po Barbarottim i van Veeterenie jest jazda w dół. Po "11 dni w Berlinie" dałam sobie spokój i już nie kupuję. Bardzo żałuję.
      • silenta Re: Stowarzyszenie leworęcznych - H.Nesser 30.11.20, 16:53
        Teraz sprawdziłam, że to akurat połączenie tamtych cykli, ale mimo to chyba nie przeczytam, żeby nie psuć sobie dobrego wrażenia.
    • ewciatreciak Re: Co teraz czytacie? Listopad 2020. 02.12.20, 15:04
      "Międzynarodowy Dzień Mafii" - uśmiałam się serdecznie, chociaż jak to bywa u Brzostowskiego - stanowczo za krótka. W drugiej kolejności "Krwawy obłęd" - a teraz męczę "Sekret guwernantki" - i tu jest odwrotna sytuacja niż przy "Mafii..." - za dużo treści, za mało akcji, ale mam nadzieję, że się rozkręci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka