nchyb 22.09.05, 10:52 Tak nie jestem pewna, czy tu Grange pasuje. Chyba tak. To tylko Kamienny krąg odbiega w stronę niemal fantasy, ale zarówno Purpurowe rzeki jak i Imperium wilków pasuje. Jakie są Wasze wrażenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carollcat Re: Jean Christophe Grange 27.09.05, 10:39 Czytałam tylko "Purpurowe rzeki" i podobały mi się baaaaaaardzo. Niby trochę sf, ale prawdopodobne, trzymające w napięciu od początku do końca. Odpowiedz Link
nchyb Re: Jean Christophe Grange 27.09.05, 13:42 W Kamiennym kręgu znajdziesz więcej z powiązan SF, ale też robią wrażenie. Szczególnie dla lubiących szamanizm Odpowiedz Link
leolitha Re: Jean Christophe Grange 14.03.06, 15:39 Podobają mi się, bardzo. Nie wiecie, czy coś mają nowego wydać? Czytałam tlko Purpurowe rzeki i Imperium wilków. Wiem, że jest jeszcze jedna. A może więcej? Odpowiedz Link
nchyb Re: Jean Christophe Grange 14.03.06, 17:29 > wilków. Wiem, że jest jeszcze jedna. A może więcej? tu masz o tych napisanych książkach przez Grangea: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20803&w=22667266&a=23910211 Ale kiedy będą w Polsce wydane - nie wiem, w zapowiedziach nie ma... Odpowiedz Link
carollcat Re: Jean Christophe Grange 17.04.06, 16:22 Wyszła nowa "Czarna linia". Ktoś już przeczytał? Odpowiedz Link
nchyb Re: Jean Christophe Grange 18.04.06, 07:08 jeszcze kilka dni - w sprzedaży od 24 kwietnia... Odpowiedz Link
negev56 Re: Jean Christophe Grange 06.05.06, 21:13 właśnie skończyłam czytać "Czarną linię" i nie podoba mi się,jeden bełkot na niemal 500 stronach, od pierwszej do ostatniej strony trup, bohaterowie z problemami, które nie przekonały mnie, pomysł był może i ciekawy a wyszło byle jak. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Jean Christophe Grange 29.03.07, 20:29 Jestem świeżo po projekcji filmu Purpurowe rzeki 2 opartej na powieści Grange`a Purpurowe rzeki. Z treścią książki nie ma to nic wspólnego (zresztą na niej oparty był całkiem dobry film Purpurowe rzeki). Skąd więc ta dwójka nie wiem, ale film żenujący, szkoda pieniędzy, lepiej było przepić. Odpowiedz Link
negev56 Re: Jean Christophe Grange 29.03.07, 23:19 No to Ciebie zwabiło nazwisko Grange, ale co mnie podkusiło i zwabiło, żeby pójśc na Testosteron, czy jakoś tak? Ubawiłam się po pachy, do dziś nie wiem o czym oni gadali, tak świetną dykcję mieli. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Jean Christophe Grange 30.03.07, 07:35 Koleżanka była na Testosteronie. Na zachwycona nie wyglądała. Ja polskich komedii unikam konsekwentnie. One są dla mnie śmieszne inaczej. Odpowiedz Link
zorija Re: Jean Christophe Grange 07.05.07, 10:59 Czytałam "Kamienny krąg" i nie podobał mi się. Po pierwsze, był zbyt podobny do "Kamieni śmierci (adoptowane dziecko i tajemnica jego pochodzenia, sugestia pod hipnozą, atak na bohaterkę w klasztorze), a po drugie idiotyczne zakończenie - ludzie jako zwierzęta. Ja już autorowi dziękuję. Odpowiedz Link
negev56 Re: Jean Christophe Grange 07.05.07, 16:32 To cieszę się, że nie jestem odosobniona, ja p.Grange również podziękowałam, tylko "Purpurowe rzeki" dają sie przeczytać, reszta beznadziejna. Odpowiedz Link
nchyb Re: Jean Christophe Grange 08.05.07, 11:54 > tylko "Purpurowe rzeki" dają sie przeczytać, reszta beznadziejna reszta TWOIM zdaniem jest beznadziejna. Moim już za to nie jest beznadziejna, a wręcz przeciwnie... Beznadziejna za to była ekranizacja Purpurowych rzek 2... to była chała prawdziwa, oczywiście moim he he skromnym zdaniem... Odpowiedz Link
nchyb Re: Jean Christophe Grange 08.05.07, 16:04 > Czytałam "Kamienny krąg" i nie podobał mi się. Po pierwsze, był zbyt podobny > do "Kamieni śmierci hm, tu zarzut do Grangea nie pasuje. Pierwszy był Kamienny Krąg - Le concile de pierre(2000r), a nie Kamienie śmierci (Dolmen) - serial 2005. Różnica kilku lat nakorzyść Grangea, zarzut wtórności nie trafiony... Co do zakończenia. A czy Grange twierdził kiedykolwiek, że to kryminał oparty a faktach? Odpowiedz Link