transwizje
19.03.14, 10:16
Koźlątko nadwerężyło sobie przednią nogę w stawie tak, że przestało chodzić. Noga zwisa bezwładnie i rusza się w kolanie jak u pajacyka. Zawiązałam w deszczułki i usztywniłam. No, i zapytałam o dalszy ciąg sprawy Księgę.
Padła odpowiedź 40.3 na 32.
Trzecia linia zmienna odpowiada temu co ruchome, stawom, zgięciom w ciele. Przerywana opisuje staw łączący dwie kości. Ponieważ się zmienia i zamienia z czasem na linię stałą widać zrośnięcie i usztywnienie w tym wypadku.
Sam tytuł 40 "Uwolnienie, Ulga" można by tłumaczyć jako: Rozluźnienie, Luz. Noga jest wiotka i rozluźniona, a ja w napięciu, co będzie dalej.
Treść orzeczenia do tej linii mówi o nadwerężeniu siły i możliwości złamania/załamania. Co utrudnia karmienie kózki, trzeba ją specjalnie dostawiać do cyca i karmić na osobności, bo rodzeństwo zachowuje się jak złodzieje. W takim razie i mnie czeka sporo wysiłku, aby ją odchuchać.
Heks po przemianie 32 mówi o tym, że jej stan się ustabilizuje, zdrowie wzmocni, ale także kalectwo się ustali i będzie utykć na zbyt sztywnej nodze.
Wspólny heks wynikający z dodania obu z odpowiedzi daje 8. Małe przeważa. Wskazuje na cierpliwość, czas, ale też zahamowanie ruchu, spowolnienie, wycofanie się z aktywności i długą rekonwalescencję.
Dziś zadzwoniłam do weterynarza. Potwierdził wszystkie te moje ustalenia.
Pozdrawiam
ES