Dodaj do ulubionych

ANDREW TAYLOR

12.02.06, 11:02
Zna go ktoś z Was? Mam wrażenie, że to jeden z bardziej niedocenianych autorów kryminałów. Czytałem jego "Cztery rzeczy ostatnie" i "Zabójcze powietrze". Zwłaszcza ta druga książka bardzo mi się podobała (coś dla miłośników Midsomer - czyli zbrodnie w angielskim miasteczku, tyle że akcja rozgrywa się w latach pięćdziesiątych). Jest to początek serii liczącej bodajże siedem tomów. W Polsce ukazał się tylko pierwszy i, niestety, wygląda na to, że nie sprzedawał się najlepiej, bo po następnych ani widu, ani słychu. Teraz zabieram się za, tegoż autora, "Amerykańskiego chłopca". Rzecz zapowiada się ciekawie (dość powiedzieć, że bohaterem jest... młody Edgar Allan Poe).
Obserwuj wątek
    • llewelyndavies Re: ANDREW TAYLOR 12.02.06, 11:07
      Ajajaj, dopiero teraz zauważyłem, że temat postu napisałem z wciśniętym CapsLockiem, a, zdaje się, nie jest to tutaj przyjęte. Przepraszam, na usprawiedliwienie mam tylko to, że to mój debiut na tym forum smile
      • nchyb Re: ANDREW TAYLOR 12.02.06, 12:10
        e tam, na tym forum się caps locka nie czepiamy. U nas liczy się treść, a nie
        forma... smile
    • braineater Re: ANDREW TAYLOR 13.02.06, 15:49
      O AMerykański Chłopiec zdecydowanie. Bardzo dobrze napisany, z niezła intrygą,
      fajnie bawiacy sie stylem gotyckim, ten Poe to tam troszke na przyczepke jest,
      zeby całośc 'uambitnic' ale nie drazni. Dobra ksiązka, po prostu.

Psmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka