Dodaj do ulubionych

Douglas Preston + Lincoln Child

12.10.06, 19:40
Witam, co myślicie o dokonaniach tego duetu?? Dla mnie są BOSCY a ich książki
czytają się same. Przeczytałam już: Martwą naturę z krukami, Gabinet
osobliwości, Nadciągającą burzę, Siarkę oraz Taniec śmierci. Niestety nie mogę
nigdzie dorwać Reliktu ani Relikwiarza sad A agent spcjalny Pendergast jest
cudowny smilesmilesmilesmile Dawno nie czytałam tak dobrych książek, które nie nudzą ani
przez chwilkę smile
Obserwuj wątek
    • rrooda Re: Douglas Preston + Lincoln Child 13.10.06, 11:01
      ja ich baardzo lubię
      a RiR są,nawet teraz, na Allegro
      smile
      • simply_z Re: Douglas Preston + Lincoln Child 13.10.06, 13:43
        Czytalam "Martwa naturę z krukami" ,sa świetni to prawda,od dawna nie czytalam
        tak fajnych thrillerow(?) ,choc momentami nawet dla mnie sa dosc drastyczne
        ale niesamowicie wciągają.
        • drfell1 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 13.10.06, 17:45
          Też ich lubię, chociaż mam wrażenie, że troche ich poziom sie obniżył mam na myśli Brimstone (Siarka) i Dance of Death (Taniec śmierci. Nie czytałem Book of the Dead - dawniej zamawiałem w Amazon zaraz jak wyszły, teraz poczekam do polskiego wydania. Polecam ich stronę, a szczególnie
          www.prestonchild.com/faq/pangea/
          Ich książki solo sa niezłe ale wyraxnie ustepują wspólnym.
          • negev56 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 13.10.06, 17:59
            Ten duet jest znakomity, mi szczególnie podobał się "Gabinet osobliwości".
            Natomiast solo to niekoniecznie, Prestona "Testament" a Childa "Eden" wielkie
            rozczarowanie.
          • rrooda Re: Douglas Preston + Lincoln Child 13.10.06, 21:15
            moim zdaniem to nie książki się pogarszają, ale tłumaczenia :o)
            • negev56 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 14.10.06, 09:50
              Moim zdaniem nawet najlepsze tłumaczenie zasadniczo nie zmieni treści tych
              książek, "Testament" to taka sobie książka przygodowa a "Eden" skłaniająca się
              bardziej w stronę s-f. Zupełnie nie to do czego przyzwyczaił nas duet P+Ch.
              • rrooda ja pisałam o duecie, ich solowe dokonania 14.10.06, 14:18
                również mi się nie podobają
                a tłumaczenia coraz słabsze...
                • simply_z Re: ja pisałam o duecie, ich solowe dokonania 14.10.06, 17:48
                  może dlatego,że najlepsze ksiazki wychodzą im w duecie ,a sami autorzy są
                  bardzo wykształconymi ludzmi zwlaszcza Lincoln,nic wiec dziwnego,że ciagnie ich
                  w kierunku fantastyki naukowej.
    • kendra9 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 16.10.06, 11:31
      A czy może ktoś się orientuje kiedy ma wyjść "Book of death" po polsku?? Bo już nie mogę się doczekać smilesmile A co do "Reliktu" i "Relikwiarza", to fakt, są na allegro ale dość wysokie ceny osiągają na aukcjach sadsad
      • negev56 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 20.01.07, 09:20
        pech mnie jakiś prześladuje, zamówiłam w Merlinie "Księgę umarłych", i okazuje
        się, że nie mają, jeszcze szukają i tak do tygodnia to potrwa, pewnie znowu
        nakład wyczerpany albo coś.
        Natomiast "Relikt" wylicytowałam na Allegro, wrrr... cena jak pół regału w Ikei,
        ale mam.
        • rrooda Re: Douglas Preston + Lincoln Child 20.01.07, 09:26
          bo "księga" to nowość jestsmile dziękuję za podpowiedź, już zamówiłam, a g&j pewnie
          znowu niby wydało, ale niekoniecznie
          co nie zmienia faktu, że obu panów mam w ulubiomych postaciach w merlinie, a
          nawet mi się o tym nie zająknęli w newsletterze
          dobrze że jest forum
          ps. i Lipski tłumaczy smile
          • negev56 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 20.01.07, 09:38
            Proszę bardzosmile, ale przecież w swojej ofercie mają, tylko jak osoba chce kupić,
            to okazuje się, że nie ma. Osoba jest bardzo rozsierdzona.
            • carollcat Zabójcza... cena 21.01.07, 11:44

www.allegro.pl/item159662197_zabojcza_fala_d_preston_l_child.html

Zwłaszcza jak na ksiązkę podejrzanego pochodzenia.
              • negev56 Re: Zabójcza... cena 21.01.07, 12:56
                Fakt, ceny ich książek to masakra, ale nie ma tego złego..., Merlin potwierdził
                właśnie realizację "Księgi umarłych" a to samo w międzyczasie zamówiłam w
                Empik-u, jedną wystawię na licytację, będę się odkuwaćsmile.
                • rrooda Re: Zabójcza... cena 23.01.07, 17:07
                  ja zabójczą kupiłam w zysku chyba za 5 PLN,ale też parę lat temu wink
            • rrooda dziś się pokazało, że termin realizacji 7 dni 24.01.07, 13:12
              czekam na maila, że nie zrealizują w terminie...
              • negev56 Re: dziś się pokazało, że termin realizacji 7 dni 24.01.07, 16:29
                A ja już mam, dzisiaj doręczył pan przesyłkę, "Księgę umarłych" i dwie
                S.Grafton, "P jak przestępstwo" i "C jak cisza", niestety tylko te mieli.
                Chyba zacznę od S.Grafton.
    • siostra_pelagia Re: Douglas Preston + Lincoln Child 24.01.07, 16:38
      Eee tam. Zajrzałam na Allegro, a ta książka chyba kradziona z biblioteki. Ktoś
      ma tupet.
    • kendra9 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 29.01.07, 11:04
      Ja już przeczytałam "Księgę umarłych", oczywiście niesamowita, teraz planuję jednak kupić brakujące tomy na allegro, pomimo ich cen. A tak swoją drogą któreś wydawnictwo powinno wznowić wydanie Reliktu i Relikwiarza smilesmile
      • negev56 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 29.01.07, 16:54
        "Księga umarłych" przede mną, natomist mam już "Relikt" wylicytowany na Allegro,
        planuję licytację "Relikwiarza" ale to za czas jakiś / rodzina dziwnie na mnie
        patrzy/.
        Też bardzo się dziwię, że żadne wydawnictwo milczy i nie wznawia, przecież taki
        nakład rozszedłby się jak cieple bułeczki.
    • siostra_pelagia Re: Douglas Preston + Lincoln Child 24.02.07, 20:45
      Jestem świeżo po lekturze Reliktu, Relikwiarza i Tańca śmierci. Średnio mi się
      to czytało, ten styl pisarstwa jakoś do mnie nie przemawia. Wolę zdecydowanie
      sensacje europejskie osadzone w społecznych realiach danego kraju, pogłębione
      psychologicznie sylwetki bohaterów, no i większą dawkę realizmu.
    • zorija Re: Douglas Preston + Lincoln Child 27.02.07, 10:31
      A mi się ten cykl ogromnie podoba. Pierwsze spotkanie z agentem Pendergastem
      było dla mnie ogromnym szokiem - wydawał się postacią nie z tego świata...
    • kendra9 Re: Douglas Preston + Lincoln Child 27.02.07, 16:43
      Jestem już po lekturze "Relikwiarza", dostałam od chłopaka na urodziny smilesmile
      Książka boska, szkoda tylko, że nie czytałam wcześniej "Reliktu", bo już wiem co
      się w nim działo, ale pewnie i tak w końcu kupię go na allegro. No ale
      "Relikwiarz" ani trochę mnie nie zawiódł smilesmilesmile A Pendergast świetny jak w
      pozostałych częściach. Ciekawa jestem, czy "Księga umarłych" jest ich ostatnią
      wspólną książką, czy planują dalej pisać razem o Pendergascie??
    • jeanne_n Laboratorium 18.04.07, 13:48
      A ja mam pytanie - czy "Laboratorium" tegoż duetu też byście polecili? Bo gapię
      się na to co jakiś czas w bibliotece i nie mogę się zdecydować - przeczytałam
      ostatnio "Gabinet osobliwości" i "Nadciągającą burzę" - obie mnie wciągnęły i
      chcę więcej, ale opis "Laboratorium" jakoś średnio do mnie przemawia, a nic
      innego póki co nie ma na półkach...

A w ogóle to dziękuję szanownemu forum za inspiracje - dzięki wam mam
      kilometrową listę lektur smile
      • negev56 Re: Laboratorium 18.04.07, 17:05
        Niestety nie czytałam, więc nie wiem o co tam chodzi, ale gdyby Ci się chciało
        zaryzykować, to przeczytaj i daj znać czy wartosmile.
        • jeanne_n Re: Laboratorium 18.04.07, 17:35
          Jak siebie znam, to jednak ciekawość weźmie górę i się skuszę, mimo tego mało
          zachęcającego opisu na okładce smile
          • siostra_pelagia Re: Laboratorium 18.04.07, 17:58
            A pewnie że brać, przecież to za darmo. jak sie nie spodoba to można po paru
            stronach bez żalu odłożyć. Inna spraw jak się już kupi, a lektura nie pasuje. To
            dopiero żal.
            • denea Re: Laboratorium 20.04.07, 11:47
              Dla mnie osobiście była ciut słabsza niż inne książki tego duetu, ale i tak
              warta przeczytania.
              Jakoś tak dłużej się rozkręcała... Ale jeśli leży na półce to spróbuj, myślę że
              nie pożałujesz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka