siostra_pelagia Zbigniew Nienacki-Pan Samochodzik i tajemnica taje 25.11.07, 01:05 Pan Samochodzik i tajemnica tajemnic. Miałam tylko parę minut poczytać, a się trochę przeciągnęło. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Christopher Fowler "77 zegarów" 25.11.07, 10:00 Ta książka czeka na swoją kolej (kupiłam trojpak w Empiku), najpierw książki z biblioteki. Zaczęłam "Kanion Tyranozaura" Prestona. Ci panowie indywidualnie nie piszą tak jak w duecie. Daleko temu do agenta Pendergasta. Odpowiedz Link
opty2 Re: Smilla w labiryntach śniegu - P. Hoeg 26.11.07, 14:32 znowu ją czytam, dawno temu zrobiła na mnie duże wrażenie, chciałam sprawdzić czy moje odczucia są niezmienne i jak na razie delektuję się nią Odpowiedz Link
negev56 Re: Smilla w labiryntach śniegu - P. Hoeg 26.11.07, 17:14 O tak, Smilla jest świetna, po jej przeczytaniu, zaczęłam szukać innych Skandynawów, i tak trafiłam na Mankella, Nesbo. Przez pewien czas śledziłam, czy Hoeg napisał coś jeszcze o tej Smilli, ale niestety...szkoda . Odpowiedz Link
negev56 Re: Requiem dla Miasta Aniołów - Robert Crais 26.11.07, 17:18 na okładce piszą, że z dotychczasowych dzieł ta jest najlepsza. Zaraz się przekonam. Odpowiedz Link
opty2 Re: Smilla w labiryntach śniegu - P. Hoeg 26.11.07, 17:50 książka świetna, zgoda ale film był kiepski, Hoeg wydał ostatnio jakąś książkę (Małpa, coś tam...)ale o czym jest? nie wiem, trzeba by poszperać Odpowiedz Link
negev56 Re: Smilla w labiryntach śniegu - P. Hoeg 26.11.07, 17:59 znalazłam o tej małpie www.empik.com/produkt?productId=296333&_name_=Kobieta_i_malpa ale to nie dla mnie podejrzewam. Odpowiedz Link
opty2 Re: P. Hoeg 27.11.07, 10:08 negev56 napisała: > znalazłam o tej małpie > www.empik.com/produkt?productId=296333&_name_=Kobieta_i_malpa > ale to nie dla mnie podejrzewam. ekhm... nie jesteś ciekawa tej pożądliwości kobiety do małpy? temat z opisu jakby mało zachęcający ale kto wie? chętnie bym chociaż zajrzała do tej książki Odpowiedz Link
negev56 Re: P. Hoeg 27.11.07, 17:52 > ekhm... nie jesteś ciekawa tej pożądliwości kobiety do małpy? > temat z opisu jakby mało zachęcający ale kto wie? > chętnie bym chociaż zajrzała do tej książki Chyba małpy do kobiety? Moja wyobraźnia nie sięga tak daleko i chyba nie chce Wystarczy mi bezgraniczna miłość mojego kota ( mimo,że wykastrowałam go, znaczy wet.), ciągle łazi za mną, siedzi na mnie, i śpi w moim łóżku sierściuch jeden. Odpowiedz Link
drfell1 Friend of the Devil - Peter Robinson 26.11.07, 17:53 W piątek dostałem nową książkę Petera Robinsona - 17 w cyklu o inspektorze Banksie. Powoli ja kończę. Chyba lepsza od dwóch ostatnich ( Strange Affair i Piece of My Heart). Przez całą książkę przewijają sie wątki pozornie niezwiązanych ze sobą spraw, jednej prowadzonej przez Banksa, a drugiej przez będącej na wypożyczeniu w innej miejscowości Annie Cabot. W książce też dochodzi do finału spraw zaczętych w poprzenich powieściach (co ciekawe tylko jedna z nich z cyklu o Banksie). Odpowiedz Link
nzuri Re: Friend of the Devil - Peter Robinson 26.11.07, 20:02 Cholerka, dlaczego u nas poprzestali na dwóch pozycjach? Jak czytam, że 17, widzę oczyma duszy wypełnioną półkę...Tyle czytania. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Friend of the Devil - Peter Robinson 26.11.07, 20:50 Na allegro Robinsona pod dostatkiem. Chyba jeden znajczęściej wystawianych pisarzy. Odpowiedz Link
nzuri Re: Friend of the Devil - Peter Robinson 27.11.07, 09:24 Ano na allegro. Tyle że anglojęzyczne, a mnie się nie chce przez to przebijać. Po polsku nie mogą więcej wydać? Odpowiedz Link
drfell1 Re: Friend of the Devil - Peter Robinson 28.11.07, 09:52 To jest denerwujące, kiedy jak w przypadku Robinsona wydaja 2 ksiżżki ze środka i na tym kończą. Odpowiedz Link
nzuri Klub Mefista Tess Gerritssen 26.11.07, 20:01 Bez zachwytu, skusiłam się bo pozostałe jej książki przeczytałam, ale ta mnie jakoś nie porwała. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Anne Perry-The White Chapel Conspirancy 26.11.07, 20:59 To seria z Pittem Thomasem. Tak szukam sobie pocieszenia, bo przegrałam na allegro licytację Dickinsona Carra, a tak chciałam mieć tę książkę. Zbytnia pewność siebie mnie zgubiła. Odpowiedz Link
sayonara2 Alan Spece - Czysta ziemia 27.11.07, 15:13 Wlasnie skonczylam. Co prawda to powiesc obyczajowa, ale morderstwa tez sa Opowiada zycie Thomasa Blakea Glovera, pierwszego szkockiego samuraja. Polecam wszystkim, a zwlaszcza tym, ktorzy interesuja sie Japonia. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Jose Carlos Somoza-Szkatułka z kości słoniowej 29.11.07, 03:46 Podstarzały płatny morderca szuka zaginionej dziewczyny. Somoza nie ma dobrej prasy na Forum, ale na razie czyta się dobrze. Odpowiedz Link
minkipinki Re: Co teraz czytacie? - listopad 29.11.07, 14:06 Przeczytałam "Kanion Tyranozaura", nic szczególnego. Denerwuje mnie taka rwana narracja, każdy rozdział opowiadał historię innego bohatera, które potem się łączyły, ale nie lubię takiej epizodycznej budowy. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Karin Slaughter-Zimny strach 30.11.07, 14:16 Lepsze od Zaślepienia, ale po tej pani spodziewałam się znacznie więcej. Bez satysfakcji. Odpowiedz Link