siostra_pelagia Michael Connelly-Wydział spraw zamkniętych 17.09.08, 21:15 Boscha bardzo lubię, więc i książka mi się podoba. Odpowiedz Link
chiara76 "Ukryte wady". Elsebeth Egholm. 17.09.08, 23:51 Dopiero zacznę, ale wpisałam na listę Odpowiedz Link
opty2 Mark Billingham - Mięczak 18.09.08, 10:31 Hm... ciekawe kto okaże się tym mięczakiem? podejrzewam tego, który właśnie udowodnia kumplowi,ze dużo potrafi Odpowiedz Link
drfell1 A Wisp of Smoke - Roy Lewis 19.09.08, 14:27 Roy Lewis - A Wisp of Smoke(1991) (Arnold Landon) Odpowiedz Link
chiara76 P.Lovesey, "Detektyw Diamond i śmierć w jeziorze". 19.09.08, 23:43 zobaczymy, jakie będzie Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: P.Lovesey, "Detektyw Diamond i śmierć w jezio 20.09.08, 07:21 Też jestem ciekawa. Właśnie zakupiłam. Odpowiedz Link
chiara76 Re: P.Lovesey, "Detektyw Diamond i śmierć w jezio 20.09.08, 13:13 siostra_pelagia napisała: > Też jestem ciekawa. Właśnie zakupiłam. będzimy czytać synchronicznie, czy też masz coś innego chwilowo w czytaniu? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: P.Lovesey, "Detektyw Diamond i śmierć w jezio 20.09.08, 14:20 W poniedziałek odbieram go od koleżanki i zaczynam. Może chociaż parę stron uda nam się symultanicznie przeczytać Odpowiedz Link
chiara76 Re: P.Lovesey, "Detektyw Diamond i śmierć w jezio 20.09.08, 14:46 siostra_pelagia napisała: > W poniedziałek odbieram go od koleżanki i zaczynam. Może chociaż parę stron uda > nam się symultanicznie przeczytać ja w weekendy mniej czytam, więc z pewnością się nam uda Odpowiedz Link
minkipinki "Przystanek śmierć" Konatkowski 20.09.08, 09:04 Przeczytałam, ale raczej bez entuzjazmu. Odpowiedz Link
nchyb Morrell, dużo Morrella... 21.09.08, 02:00 mam etap powtórkowy, teraz Ostre cięcie, obok leżą Desperackie kroki, Rambo i do Piątej profesji się przymierzam. Przypominam, że ta profesja Chiaro bardzo japońska w klimacie - jeżeli jeszcze nie znasz... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Morrell, dużo Morrella... 21.09.08, 10:26 nchyb napisała: > mam etap powtórkowy, teraz Ostre cięcie, obok leżą Desperackie > kroki, Rambo i do Piątej profesji się przymierzam. Przypominam, że > ta profesja Chiaro bardzo japońska w klimacie - jeżeli jeszcze nie > znasz... nie znasz z japońskich, to wczoraj nabyłam Tamady "W pogoni za dalekim głosem"... Odpowiedz Link
siostra_pelagia H. Mankell-Zapora 21.09.08, 07:35 Kto by się nie cieszył ze spotkania z Wallanderem? Ja się cieszę w tę ponurą zalaną deszczem niedzielę Odpowiedz Link
opty2 Kjell Westo - "Lang" 21.09.08, 08:42 właśnie zaczynam czytam triller tego fińskiego autora, a więc spotkanie z ciekawymi nazwiskami i nazwami własnymi Odpowiedz Link
es_zet_pe Re: Co teraz czytacie? - wrzesień 21.09.08, 22:11 Holender, a ja mam pauzę z kryminałami... "Zapora" Mankella leży nietknięta od sierpnia, "Wilczej wyspy" Konatkowskiego jeszcze nie kupiłem, Nadmiar pracy i nawet dla odprężenia jakoś mi się nie chce sięgać po kryminały - raczej publicystyka i popularnonaukowe biografie. Ale myślę że jak jesień się zacznie na dobre, to nadrobię kryminalne zaległości... Odpowiedz Link
pszczola25 John Connor- Cien 22.09.08, 10:44 Druga jego książka ) Feniksa przeczytałam jednym tchem. Cień" też zapowiada się całkiem ok, ale jak dla mnie za dużo odniesień do części 1. Odpowiedz Link
siostra_pelagia P. Lovesey-Detektyw Diamond i śmierć w jeziorze 22.09.08, 19:36 Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link
majster11 Johan Theorin_ZMIERZCH 23.09.08, 09:25 gorąco polecam, książka szwedzkiego dziennikarza jest naprawdę świetna, na okładce piszą ze autor jest porównywany do między innymi Mankella co mnie raczej nie zachęcało, bo jakoś nie bardzo lubię Wallandera - wiecznie wymęczonego, wyczerpanego i sprawiącego wrażenie ze padnie ze zmęczenia, lub dostanie zawału nie rozwikławszy zagadki. w "zmierzchu" jest wszystko na swoim miejscu, naprawdę polecam!!! pozdr. Odpowiedz Link
zorija Re: Johan Theorin_ZMIERZCH 23.09.08, 10:50 majster11 napisał: nie bardzo lubię Wallandera - wiecznie wymęczonego, > wyczerpanego i sprawiącego wrażenie ze padnie ze zmęczenia, lub dostanie zawału > nie rozwikławszy zagadki. > w "zmierzchu" jest wszystko na swoim miejscu, naprawdę polecam!!! > > pozdr. A wiesz, ja mam podobne odczucia. Zresztą sam autor go nie lubi... Odpowiedz Link
agawa79 Arnaldur Indridason - Tainted Blood 23.09.08, 16:12 Czyta się bez przykrości, jak porządnie odrobioną pracę domową. Ale tła islandzkiego mi za mało, o wiele za mało! Taka Sigurdardottir ocieka wręcz islandzkością, a "Tainted Blood" mogłoby się dziać gdziekolwiek. Podoba mi się za to motyw detektywa, który pozostaje w konflikcie z córką-narkomanką. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Ch. Fowler-77 zegarów 25.09.08, 04:14 Londyn, morderstwa w arystokratycznej rodzinie i detektywi Artur Bryant i John May na tropie zabójcy. Nie sposób odmówić klimatu książkom Fowlera. Odpowiedz Link
zorija Re: Harlan Coben "Błękitna krew" 25.09.08, 08:26 Kiedyś czytałam jego "Bez skrupułów". Ciekawe to było, ale ilość nagromadzonej tam bezsensownej przemocy odstręczyła mnie od autora. Do tej książki namówiła mnie mama. Zobaczymy. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: K.Lewandowski "Elektryczne perły", nt. 25.09.08, 10:38 Och jak one mi nie szły, te perły. Umordowałam się okrutnie podczas lektury. Odpowiedz Link
chiara76 Re: K.Lewandowski "Elektryczne perły", nt. 25.09.08, 12:48 siostra_pelagia napisała: > Och jak one mi nie szły, te perły. Umordowałam się okrutnie > podczas lektury. ciekawe, jak mi pójdą, bo na razie, to wczoraj szły mi bardzo dobrze (dotarłam tak do ponad setnej strony)... Odpowiedz Link
opty2 Unni Lindell - Czerwony kapturek 25.09.08, 10:40 jedna kobietka się zdenerwowała na mężczyzn i teraz morduje a wszystkie swoje grzeszki notuje w pamiętniczku, trochę zaczyna mi przypominać Kwietniową czarownicę A. Majgull Odpowiedz Link
drfell1 Flowers For His Funeral - Ann Granger 25.09.08, 17:42 7 książka w serii Mitchell i Markby Odpowiedz Link
siostra_pelagia Anne Holt-To co moje 26.09.08, 03:13 Znowu wydawane niechronologicznie, ale jestem pod wrażeniem. Skandynawowie pisać kryminały potrafią. Odpowiedz Link
drfell1 Beneath These Stones - Ann Granger 28.09.08, 13:07 Beneath These Stones - Ann Granger (12 w serii Mitchell i Markby) Odpowiedz Link
negev56 Martha Grimes - Pod Przechytrzonym lisem 28.09.08, 19:48 Mam nadzieję, że nie będzie gorsza od "Pod Huncwotem". Odpowiedz Link
opty2 Re: Martha Grimes - Pod Przechytrzonym lisem 29.09.08, 10:16 negev56 napisała: Mam nadzieję, że nie będzie gorsza od "Pod Huncwotem". Zdecydowanie NIE ) ps. a gdzie to się podziewałaś? mały urlopik? Odpowiedz Link
negev56 Re: Martha Grimes - Pod Przechytrzonym lisem 29.09.08, 18:48 opty2 napisała: > negev56 napisała: > Mam nadzieję, że nie będzie gorsza od "Pod Huncwotem". > Zdecydowanie NIE ) To świetnie, dopiero napoczęłam, więc jeszcze nic nie mogę powiedzieć. > ps. a gdzie to się podziewałaś? mały urlopik? A tak, wrzesień był czysto wypoczynkowy, swoją osobą najechałam Izrael . I jeżeli istnieje raj, to już wiem, jak powinien wyglądać, oczywiście ten mój prywatny raj ). Zauważyłam, że czytałaś Marka Bilinghama, i jak Ci się podobał ? Ja go uwielbiam. Odpowiedz Link
opty2 do Negev 30.09.08, 10:08 negev56 napisała: . > Zauważyłam, że czytałaś Marka Bilinghama, i jak Ci się podobał ? > Ja go uwielbiam. Przeczytałam jak na razie jedną jego książkę(Mięczak). Ciekawy ten jego sposób na podwójnych morderców, tego chyba jeszcze nie było Odgadnięcie ostatecznego rozwiązania bardzo trudne, ja się nie domyśliłam. Thorn inteligentny, krnąbrny, czyli samotny myśliwy, nie pamiętam czy duzo pił klasyczny detektyw co to nie chce awansować, bo i po co? Jednym słowem dobry kryminał ) teraz poluję na Kokon a miałaś czas w tym Raju na czytanie? bo my tu jakby do przodu) zaraz wezmę się za nową Karin Fossum "Nie oglądaj się" Odpowiedz Link
negev56 Re: do Negev 30.09.08, 19:08 opty2 napisała: > a miałaś czas w tym Raju na czytanie? > bo my tu jakby do przodu) Z uwagi na ograniczenie bagażowo-kilogramowe, przeczytałam tylko, albo aż, 4 knigi, L.Childa "Wróg bez twarzy" S.Meyer cykl-trylogię Zmierzchu - Zmierzch, Księżyc w nowiu i Zaćmienie. I tu zaskoczyłam sama siebie, podobało mi się. Nie podejrzewałam, że spodoba mi się historia miłości człowieka i wampira, nie wspominając o wilkołaku co to też umie kochać. W każdym razie, jak by co, polecam . Odpowiedz Link
chiara76 "Wybrane zagadnienia z fizyki katastrof", M.Pessl. 29.09.08, 21:28 Dopiero zacznę, ale mam nadzieję na smakowitą lekturę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia M. Billingham-Mięczak 30.09.08, 21:21 A co tu tyle żółtych mordek? One mi się nie podobają. Odpowiedz Link
nzuri Karin Fossum "Nie oglądaj się" 30.09.08, 21:46 No, rzadko coś piszę, ale czytam więcej Niecierpliwie czekam na kolejne książki, bo ta bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link