siostra_pelagia 13.09.08, 21:05 Jak Wenecja to wiadomo Amerykanka Donna Leon i Brunetti. Ale oto pojawia się nowa seria kryminałów historycznych osadzonych w Wenecji, z komisarzem Tronem. Czas akcji druga połowa XIX-wieku. Czy ktoś się może przymierza do lektury?. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Nicolas Remin i seria wenecka 13.09.08, 23:32 ja bym się może i przymierzyła, ale chyba wcześniej musiałabym się sklonować, tyle innych książek na mnie chwilowo czeka Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nicolas Remin i seria wenecka 14.09.08, 07:05 Jestem Chiaro pełna wiary w Twoje możliwości. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Nicolas Remin i seria wenecka 14.09.08, 10:04 siostra_pelagia napisała: > Jestem Chiaro pełna wiary w Twoje możliwości. ja już też powoli zaczynam)) jakbym się zapoznała, to nie omieszkam dać znać.! Odpowiedz Link
kazisi Re: Nicolas Remin i seria wenecka 15.09.08, 16:06 Czytaliśmy: zbrodniawbibliotece.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=252&Itemid=18 Niezłe. Odpowiedz Link
kazisi Re: Nicolas Remin i seria wenecka 15.09.08, 19:26 siostra_pelagia napisała: > I podobało nam się? Tak jak już wspomniałem, "niezłe". Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nicolas Remin i seria wenecka 15.09.08, 19:55 Nie zauważyłam tego "niezłe" Odpowiedz Link
kazisi Re: Nicolas Remin i seria wenecka 15.09.08, 20:02 Wcale mnie to nie dziwi, po zgrzewce muszynianki wzrok już nie ten... Odpowiedz Link
minkipinki Re: Nicolas Remin i seria wenecka 19.10.08, 23:01 Niezłe, choć sprawca zbrodni dosyć przewidywalny. Odpowiedz Link
zorija Re: Nicolas Remin i seria wenecka 11.01.09, 08:00 Bardzo fajny kryminał retro. Wszystko tu dzieje się w wyższych sferach - sam komisarz jest hrabią, a jego szef - baronem. Sprawca zbrodni przewidywalny, ale książkę i tak polecam! Odpowiedz Link
monikatres Re: Nicolas Remin i seria wenecka 09.03.09, 20:34 A nie wiecie czy i kiedy ukażą się kolejne tomy trylogii o TRenie? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nicolas Remin i seria wenecka 02.09.09, 15:06 Jak się zaczęło wątek, to wypadało książkę przeczytać. Co niniejszym uczyniłam. Dość naiwna fabuła i mało emocjonująca zagadka kryminalna. Na domiar złego śledztwo wspomaga cesarzowa Sisi. Na dalsze tomy straciłam już ochotę Odpowiedz Link
nchyb Re: Nicolas Remin i seria wenecka 28.07.10, 20:27 Właśnie znalazłam w szafce Snieg w Wenecji, pora przeczytać Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nicolas Remin i seria wenecka 28.07.10, 21:01 Do kupienia są też Weneckie zaręczyny, kolejna książka Remina. Tak podaję, gdyby ktoś był zainteresowany. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Nicolas Remin i seria wenecka 28.07.10, 21:35 Po Śniegu w Wenecji obiecałam sobie, że bohater będzie prowadził dalsze śledztwa już bez mego udziału Odpowiedz Link
nchyb Re: Nicolas Remin i seria wenecka 29.07.10, 09:07 ha, potrafisz skutecznie zachęcić do zniechęcenia Odpowiedz Link