drfell1 Silks - Dick Francis i Felix Francis 14.09.09, 09:24 Silks(2008)Dick Francis i Felix Francis Wygląda na typowego Francisa Odpowiedz Link
elmar43 Gianrico Carofiglio: Świadek mimo woli 14.09.09, 16:42 Może nie jakieś superwyrafinowane, ale bezpretensjonalne i czyta się bardzo dobrze. Chętnie jeszcze coś tego pana przeczytam. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Agatha Christie-Hotel Bertram 15.09.09, 08:28 To tak z okazji urodzin królowej. A wieczorem obejrzę sobie DVD Morderstwo odbędzie się... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Philip Kerr-Marcowe fiołki 17.09.09, 08:18 Wszyscy czytają, czytam i ja. Odpowiedz Link
chiara76 "Cień", Karin Alvtegen. 18.09.09, 20:43 Podobała mi się jej książka "Zdrada" więc chętnie zapoznam się z najnowszą u nas wydaną. Odpowiedz Link
opty2 Re: "Cień", Karin Alvtegen. 19.09.09, 08:32 chiara76 napisała: > Podobała mi się jej książka "Zdrada" więc chętnie zapoznam się z najnowszą u nas wydaną. o! to już jest w sprzedaży? napisz czy ciekawa Odpowiedz Link
tommyknocker James Patterson "Ostrzeżenie" 19.09.09, 09:01 thriller z wątkami paranormalnymi, a wcześniej skończyłem "Oczy ciemności" Koontza. Odpowiedz Link
chiara76 Re: "Cień", Karin Alvtegen. 19.09.09, 09:27 opty2 napisała: > chiara76 napisała: > > Podobała mi się jej książka "Zdrada" więc chętnie zapoznam się z > najnowszą u nas wydaną. > > o! to już jest w sprzedaży? > napisz czy ciekawa nowość, bo jak się okazało ja ją wprowadziłam do biblionetki, więc musi być świeżutka nabyłam ją ostatnio w księgarni wydawnictwa, którą mam nieopodal. Na razie mi się podoba... Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: "Cień", Karin Alvtegen. 19.09.09, 14:52 Tak naprawdę to ona jest w przedsprzedaży już prawie miesiaca- w księgarniach wydawnictwa, które ją wydało- czyli Świata Książki. Oficjalnie premiera 1 jest października. Ja się straszliwie zraziłam do Alvtegen po przeczytaniu Zaginionej. Ze już nawet się za polecaną mi Zdradzoną nie wzięłam. Ale przeczytałam parę kartek Cienia i kurczę, moje pierwsze wrażenie było naprawdę dobre. Jak tylko skończę Lodową księżniczkę (wciąż jestem w trakcie bo ostatnio mam tyle czasu na czytanie co kot napłakał) to biorę się za Cień. Odpowiedz Link
es_zet_pe Johan Theorin oraz James Lee Burke 19.09.09, 17:15 Johan Theorin "Zmierzch" - rewelacja, jeden z najlepszych kryminałów jakie kiedykolwiek czytałem! James Lee Burke "Elektryczna mgła" - bardzo dobre, na pewno sięgnę po inne książki z Davem Robicheaux Odpowiedz Link
siostra_pelagia M.Connelly - Kroniki kryminalne 20.09.09, 11:18 Tym razem podążamy śladem prawdziwych zbrodni, uczestniczymy w dochodzeniach policyjnych. Dobra reporterska robota. A w kolejce czeka Poet i Blood Profession. Odpowiedz Link
chiara76 Re: M.Connelly - Kroniki kryminalne 20.09.09, 11:59 siostra_pelagia napisała: > Tym razem podążamy śladem prawdziwych zbrodni, uczestniczymy w > dochodzeniach policyjnych. Dobra reporterska robota. > A w kolejce czeka Poet i Blood Profession. super, dzięki Tobie zorientowałam się, że są nowe książki, których nie czytaliśmy Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: M.Connelly - Kroniki kryminalne 20.09.09, 14:43 He, he. Blood Profession to faktycznie na nową książkę może wyglądać, ale powinno być Blood Work. Obie zresztą jakiś czas temu zostały wydane po polsku. Natomiast do Kronik dotarłam dopiero teraz. Miła odmiana po Marcowych fiołkach. Odpowiedz Link
negev56 Jeffery Deaver - Rozbite okno 20.09.09, 18:31 Tak długo nic nie czytałam tego autora, że już zapomniałam jak to jest, uczestnicząc w śledztwie prowadzonym przez Lincolna Rhyme'a i Amelię Sachs. A jest bardzo interesująco, bardzo... Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Jeffery Deaver - Rozbite okno 20.09.09, 19:37 A gdzieś Ty się podziewała? Ja tę serię z Rhymem i Amelią mimo wszystko lubię. Odpowiedz Link
negev56 Re: Jeffery Deaver - Rozbite okno 20.09.09, 20:06 Byłam zniknięta, ale już jestem . A wracając do Deavera, to fajnie się go czyta po dłuższej przerwie. Odpowiedz Link
zorija Re: Frank Tallis "Zgubne kłamstwa" 21.09.09, 08:26 Ucieszyła mnie wiadomość. że autor pracuje nad 6 tomem. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Susan Hill - The Various Haunts of Men 21.09.09, 08:59 Czyli W labiryncie miejsc ulubionych po naszemu. W małym spokojnym Lafferton zaczynają znikać ludzie. Chief Inspector Simon Serrailler i młoda policjantka Freya Graffham będą usiłowali wytropić mordercę skrywającego się we mgle otaczającej miasteczko. Odpowiedz Link
opty2 Jo Nesbo - Wybawiciel 21.09.09, 09:08 dopiero zaczęłam, temat Armii Zbawienia jest mi zupełnie obcy i trochę się zdziwiłam,że taka instytucja jeszcze funkcjonuje, czekam na pojawienie się Harrego, wg doniesień podobno na odwyku he he, kogo on chce nabrać? Odpowiedz Link
tommyknocker Louis Sanders "Rozrywka dla nikczemnych dusz" 22.09.09, 18:40 współczesny kryminał francuski z wydawnictwa C&T... Odpowiedz Link
drfell1 Re: Susan Hill - The Various Haunts of Men 24.09.09, 13:28 Dołączam się do czytania Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Susan Hill - The Various Haunts of Men 24.09.09, 14:51 Czyli tzw. czytanie synchroniczne. Ja jestem na stronie 150. Odpowiedz Link
negev56 Michael Connelly - Ołowiany wyrok 24.09.09, 19:20 Mmmm... Mickey Haller w akcji, za chwilę na scenę wkroczy Harry Bosch. Odpowiedz Link
zorija Re: Alicia Gimenez-Bartlett "Statek pełen ryżu" 25.09.09, 08:48 Smutne, że prawie nikogo tak naprawdę nie obchodzi ten bezdomny. Odpowiedz Link
nzuri Re: Michael Connelly - Ołowiany wyrok 01.10.09, 13:17 czekam na więcej. Za mało jednak Harry'ego było. Odpowiedz Link
opty2 C. Lackberg - Księżniczka z lodu 25.09.09, 09:08 udało mi się pożyczyć tę kontrowersyjną książkę, zobaczę, co tam pani Lackberg przygotowała dla sceptyków Odpowiedz Link
siostra_pelagia Nick Stone - Pan Klarnet 26.09.09, 23:14 Książka z serii Klub Srebrnego Klucza. Myślałam, że to jakaś zbrodnia w filharmonii będzie, ale nic z tego. Prywatny detektyw Max Mingus prowadzi śledztwo na Haiti. Odpowiedz Link
negev56 Ken Bruen - Strażnicy bezprawia 27.09.09, 18:31 Irlandzki kryminał noir, a Bruen to król tegoż... tak mówią. Odpowiedz Link
tommyknocker Phillip Kerr "Marcowe fiołki" 27.09.09, 18:39 ciekawe kiedy wydadzą kolejne części cyklu... Odpowiedz Link
parganka 'The Dirty Duck' Martha Grimes 29.09.09, 16:58 Już się nie mogłam doczekać polskiego tłumaczenia serii z detektywem Jury, a to dorwałam za jakieś grosze w antykwariacie Odpowiedz Link
negev56 James Lee Burke - Elektryczna mgła 29.09.09, 20:14 Robicheaux i gorąca Luizjana. W sam raz na naszą jesień. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: James Lee Burke - Elektryczna mgła 29.09.09, 22:18 To chyba najlepsza powieść Burkego. No i ta Luizjana Odpowiedz Link
siostra_pelagia Colette Lovinger-Richard - Śmierć pośród zgiełku 01.10.09, 09:10 Wiek XIII, młody medyk Sigismond Lajoy udaje się na jarmark wielkanocny do Compiegne. Zdążył się już po drodze zakochać Odpowiedz Link