Dodaj do ulubionych

plus minus

02.02.03, 22:29
W których liniach dodalibyscie brygady a w ktorych ujeli?
A ktore linie wogole nalezaloby zlikwidowac tak zeby ich kosztem obsadzić
linie bardziej zaludnione? A moze jaies zmianki w trasach albo obsługach
zajezdni?
Obserwuj wątek
    • szczupy Re: plus minus 03.02.03, 00:02
      Zawsze łatwiej mówić o dodawaniu. Pierwsze co przychodzi mi na myśl to 520,
      zawsze pełne. Do tego 503, to jedna z lepszych linii w tym mieście, a chętnych
      tylu, że niejedną dodatkową brygadę można zapełnić. Z cięciami zawsze gorzej.
      Może np. przenieść kraniec 141 z Torwaru gdzieś bliżej(os. Ostrobramska), choć
      może to zbyt radykalne.
      Co do zajezdni, to ZTM powinien przeprowadzić reorganizację podziału linii
      pomiędzy zajezdne. Obecny stan często zakrawa na absurd(vide 181 z Kleszczowej).
      • tomcio6776 Re: plus minus 03.02.03, 00:19
        szczupy napisał:

> Zawsze łatwiej mówić o dodawaniu. Pierwsze co przychodzi mi na myśl to 520,
        > zawsze pełne. Do tego 503, to jedna z lepszych linii w tym mieście, a
        chętnych
        > tylu, że niejedną dodatkową brygadę można zapełnić. Z cięciami zawsze gorzej.
        > Może np. przenieść kraniec 141 z Torwaru??? Z TORWARU,TO DAWNE DZIEJE,TERAZ
        MAMY ROK 2003 141 MARYSIN-BOKSERSKA... gdzieś bliżej(os. Ostrobramska), choć
        > może to zbyt radykalne.
        > Co do zajezdni, to ZTM powinien przeprowadzić reorganizację podziału linii
        > pomiędzy zajezdne. Obecny stan często zakrawa na absurd(vide 181 z
        Kleszczowej)
        > .
        • szczupy Re: plus minus 03.02.03, 01:15
          Chodziło mi oczywiście o Marysin, a linię 141 wybrałem dlatego, że ma ten sam
          kraniec. Przejęzyczenie.
      • iwo_ Re: plus minus 03.02.03, 00:26
        Mam zasadnicze pytanie - na dzisiejsze realia, czy z fantazją? bo to dwa
        zupełne przeciwieństwa.
        Realistycznie: mogę się ograniczyć tylko do swojego rejonu. Gnębi mnie to
        nieszczęsne 132... Możnaby ewentualnie wziąć jeden wóz (ale tylko jednen) ze
        120. Wiele brygad można zyskać na łączeniu linii pokrywających się na części
        trasy. Istnieje też spora pula wtyczek, które nie są nikomu potrzebne. Np.
        wozy, które kiedyś kursowały na linii Śp. 404 teraz jeżdżą puste jako wtyczki.
        Najlepiej do każdej linii dodać kilka busów. Jednak największe pole manewru
        widzę właśnie w wozach pozarozkładowych, a także w łączeniu linii.
        • szczupy Re: plus minus 03.02.03, 01:17
          Popieram!
          Precz ze wtyczkami.
          Wszystkie zagnać do roboty w normalnych rozkładach jazdy!
          • porki1 Re: plus minus 03.02.03, 18:45
            A jeśli już jesteśmy przy rozkładach, chociaż pisze nie na temat ,to uważąm
            że kaqży każdy każdy kurs powinien być w rozkładzie.Nawet jeżeli jest zjazdowy.
            A teraz na temat:
            NAleżąloby zmienić troche na Tarchominie.Uprościć jazde tych wszystkich lini.

Linie 723 póścić do Gdańskiego.
            Zwiekszyć częstotliwość lini 184 ale w godz.szczytu.
            linia 520 wszystkie nispodłogowe.
            Zmienić 507 na 407.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka