Dodaj do ulubionych

NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię.

10.04.11, 08:49
Mówią tak. Załadunek kontrolowany.Orginalny nie sort.Z bogatych dzielnic.Sprawdzony dostawca. OK.Kupujemy. J co dalej.My mamy padlinę niekontrolowaną ,przebraną żenadę,ze zbiórek z sprzed dwudziestu lat.Oni mają kaskę.
Mówią tak. To nie możliwe,tylko ty tak trafiłeś reszta jest zadowolona. Każdemu tak mówią.
Nic nie zrobili aby ten towar był dobry. Siedzą na dupie w Polsce,nie jeżdżą,nie sprawdzają,nie pracują.Mejlik,przelewik i od nowa to samo.
Wywalamy tony pseudo towaru.Odpowiadamy przed klijentami.Oni przed Bogiem i historią.
Brońmy się.Piszmy niech tracą klijentów tak jak my.Niech się o to boją.Niech zaczną uczciwie pracować.
Jednocześnie przepraszam tych nie wielu uczciwie pracujących hurtowników,na których ostatnio nie mogę trafić a kupuję często i dużo.
Obserwuj wątek
    • malta_30 Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 10.04.11, 10:17
      Oj chciałabym trafić na tych nielicznych, uczciwych z dobrym towarem. W maju mam zamiar otworzyc sklep z używaną odzieża i mój "ból" to wlasnie miec/ kupić dobry towar. Nie szmaty tylko ciuszki do sprzedazy co by klientela była zadowolona :-) A potrzebuje sporo towaru bo to początek i jak się pokażę tak potem będę miała chetnych, albo nie. Zreszta mam zamiar zaopatrywac sie caly czas w towar dobrej jakosci. Wole kupic drożej i ...sprzedac drożej , no i miec zadowolonych klientow , ktorzy wrócą:-)
      Ogólnie szukam dobrego, prawdziwego creamu a nie pseudo creamu. Zakupie 150-200 kg odziezy , przede wszystkim dzieciecej i damskiej. Zainteresowanych współpraca- tych uczciwych(jeśli tacy istnieja....) prosze o kontakt i oferty na maila:
      malta_30@wp.pl
    • beata8562 Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 10.04.11, 12:09
      Ja również szukam uczciwej hurtowni lub prywatnej osoby , która ma naprawdę bardzo ładny i modny na czasie Cream , dziecko i damski na wiosnę i lato , bo cały czas nie mogę natrafić na uczciwego dostawcę .
      Jeżeli masz taki towar proszę o ofertę na : beata8562@wp.pl
      • mati_miranda Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 10.04.11, 12:16
        ja takze szukam uczciwych hurtowni.gdzie jest ta odziez cream która jest prawie jak nowa i z metkami????chyba nie ma juz takiej:(
      • nicolalan super towar dziecięcy czy taki można gdzieś kupić? 09.03.12, 16:44
        witam otwieram właśnie sklep z dziecięcą odzieżą używaną ale już zgupiałam ,bo wybrałam kilka hurtowni z internetu,póżniej jak zaczełam czytać opinie na forum to okazało się że wszystkie mają złe opinie,dlatego proszę o pomoc ale interesują mnie tylko uczciwe oferty i super towar.Oferty proszę przesłać na darekjustyna1@wp.pl
    • sylwia-63 Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 10.04.11, 19:31
      mailik przelewik... jakie to proste. To co piszesz jest mocno niesprawiedliwe, dlatego chcę napisać jak wygląda temat z mojego punktu widzenia. W Anglii czy Irlandii jest tak duży popyt że oni maja nas gdzieś, nie podoba ci się to nie kupuj na twoje miejsce jest już kilku którzy tylko czekają i są gotowi nawet zapłacić więcej. A oni ściągają co się da i skąd się da byleby waga na tira się zgadzała. Irlandia nie z gumy nie przybywa też mieszkańców którzy oddają ciuchy. Byłam w dziesiątkach firm i wszędzie mniej więcej to samo, pięknie mówią. Co z tego że ruszyłam d... i byłam na nie jednym załadunku. trzeba by było rozerwać każdy worek zeszłoby ze 2 doby bo jak inaczej to ocenić? Tylko wyrywkowa kontrola i intuicja. I żebyś stanęła na głowie i chciała jak najlepiej to nie zawsze tak to wygląda. Można tylko kupować u tego dostawcy po którym wiesz czego się możesz spodziewać. Dobry niesort w moim pojęciu to taki w którym musi być wszystko i cream i śmieci ważne żeby procentowo dobrze wypadło. Tylko tyle mogę zrobić, nie kupować przypadkowo tylko po to żeby mieć.
      Nie starają się może tylko potentaci bo i po co. Sprzedają to co przyjedzie w ciągu 2 dni i następny. A więc widzisz to nie jest tak jak myślisz. Inwestujesz duża kase bo każdy transport kosztuje około 100tys i modlisz się żeby to nie były same szmaty. Chcesz się zamienić i liczyć tylko kaskę?
      Jeśli chodzi o dobry cream to widziałam taki, którego jakośc rzeczywiście powaliła mnie na kolana, sam szał ale myślałam że nie podniosę się jak usłyszałam cenę. musiał by kosztować z 70 zł i już to widzę jak ktoś mi to płaci.
      Pozdrawiam i życzę jak najmniej wpadek
      • janekzjanek Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 10.04.11, 20:42
        No niestety... jako "sklepikarz" to jednak postrzegam ten biznes jak Sylwia... :(.
        I tak, jak kiedyś na rynku w Niemczech rękę "położyli" Turcy i zabili nam rynek, tak teraz na Wyspach "rządzą" Litwini i możemy ich w nos pocałować - albo nie kupować. Następny, 2012 rok, będzie końcem świata.... - na pewno dla handlu ciuszkami używanymi... :(.
        • vivina Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 10.04.11, 23:01
          Witam.Dolacze sie do tego watku,bo wlasnie ja szukam tego powalajacego creamu za 70zl/kg.A piszac juz wielokrotnie na tym forum do tej pory nie znalazlam.
          • leecooper Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 11.04.11, 09:03
            Przeczytajcie to co napisała sylwia i janek i zastanówcie sie nad pretensjami do hurtowni.Bo najłatwiej jest krytykowac.Otwórzcie sami hurtownie i załatwcie dobry towar.Zobaczycie jak wam litwini dadzą raz dobry nieprzebrany , a nastepnym razem strzała za 100 tys. i bedziecie dopiero wtedy płakac.
    • nefreteteone Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 11.04.11, 13:36
      Jeżeli potrafisz sprowadzić dobry nie sort,to zarabiasz Ty i ja.Jeżeli sprowadzasz stare szmaty to rzuć to,nie nadajesz się.Weryfikacja w detalu jest szybka a egzekucja bolesna.Nie liczmy swoich pieniędzy.Nie rzucajmy stówkami.Szanujmy się.Sylwio-63 takich ludzi jak Ty w hurcie nam trzeba,odpowiedzialnych,pracujących,sprawdzających i walczących.Te mejliki i przelewiki to prowokacja dla tych którzy tak rozumieją pracę w hurcie.A towar po siedemdziesiąt zł to według mnie ,początek końca i brzytwa dla tonącego.Pozdrawiam uczciwe hurtownie.
    • prawdziwy_tenos tylko nowe !! 25/30/35 zl za kg SAM WYBIERASZ !! 11.04.11, 14:41
      Zapraszam do Zielonej Góry, dużo bliżej niż do Anglii, Irlandii czy gdziekolwiek...
      Mamy TYLKO NOWĄ odzież, ometkowaną, najmniejszy magazyn ma 550 m2, każdy wybiera sobie sam co chce odkładając do worków pojedyncze sztuki wg. swojego uznania.
      To m. in; od nas towar kupują sortownie i hurtownie po 25/35 zł za kilogram i robią dla Państwa Crem po 55-65 zł.
      U nas wszyscy są równi bez względu na wielkość zakupu, dostaw towaru mamy 6-7 tirów w tygodniu, wiec jesteśmy w stanie zadowolić każdego.
      Zapraszam do przyjazdu, a sami Państwo się przekonacie.
      Pozdrawiam
      Grzegorz Szafarz
      509666491
      gszafarz@op.pl
      • malta_30 Re: tylko nowe !! 25/30/35 zl za kg SAM WYBIERASZ 13.04.11, 09:08
        Panie Szafarz, skoro ma Pan taką fajną hurtownie to z checia Pana odwiedzę, tylko...dlaczego Pan na maile nie odpowiada...czyżby BLEF???
        • prawdziwy_tenos Re: tylko nowe !! 25/30/35 zl za kg SAM WYBIERASZ 14.04.11, 08:09
          Witam
          przepraszam jeśli Pani nie otrzymała odpowiedzi, proszę o ponownego emaila/sms/telefon
          natychmiast wyjasnie i naprawię to przeoczenie
          Grzegorz Szafarz
          509666491
          gszafarz@op.pl
    • milahurt Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 11.04.11, 15:25
      Zapraszam.
      www.milahurt.pl
      tel.501793886
      Sprawdz nas.
    • jolandia77 Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 13.04.11, 13:54
      Wiem, rozumiem, czuję totalne rozczarowanie... Hurtownicy kręcą, ściemniają, no kłamią po prostu. Kilka razy zdarzyło mi się być totalnie naciągniętą... Wiele razy wymiotowałam nad towarem... Dostawałam też towar sprzed kilku lat..., oczywiście po zapewnieniach, że to świeża zbiórka, po czym znajdowałam metki z 2007 roku... Brak słów to mało powiedziane. I to prawda co piszesz, to MY tracimy klientów!!! Nie ONI!!!
      • leecooper Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 14.04.11, 08:23
        Myslę,że większośc sklepikarzy powinna pojechac do anglii, znaleźć ten dobry towar , ba, możecie się złozyc na jednego tira ,a potem opisac nam tu jakie to proste, ja byłem,widziałem chyba ok 8 firm, dziękuje.
        • mimiszka Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 14.04.11, 11:26
          Prosta sprawa , jak się na tym nie znasz ,nie masz dobrych kontaktow i dobrego rozeznania to nie zawracaj sobie glowy importem ,bo utopisz pieniadze i pozniej płacz ,bo mnie oszukali ,a wiadomo ze jest to towar niewymierny i nigdy dokladnie nie wiadomo co jest. To samo ze sklepami. Była moda na otwieranie sklepow i wszyscy się na to rzucili a dzisiaj plajty. w handlu nie ma lekko a zwlaszcza teraz zostają najwytrwalsi
          • do.ann Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 14.04.11, 19:11
            Święta prawda, sklepów się otwiera pełno i współczuję tym nowo otwartym bo w tych czasach maja kiepski start. Myślą, że to łatwy kawałek chleba - mylą się i po roku zamykają. Niestety to się skończy bo kończą się dotacje na otwieranie działalności ( do 2012 roku ) i mam nadzieję, że w końcu ci którzy są w tym biznesie od lat odetchną z ulgą. W moim mieście rocznie otwiera się około 10 nowych lumpeksów a po roku znikają . Wiem, ze w innych miastach dzieje się dokładnie tak samo.
        • jolandia77 Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 18.04.11, 11:52
          Po pierwsze jakbym chciała jeździć po towar, to bym została hurtownikiem. Nie zrozumiałeś chyba o czym my tutaj piszemy - o nieuczciwości hurtowników właśnie!!! Po drugie, myślisz, że tego nie chciałam spróbować??? Kilka razy byłam już umówiona na super duże dostawy, przed zakupem miałam obejrzeć hurtownię i takie tam oraz być przy załadunku i powiem Ci tak, nie wiem czemu, ale jak miało dojść do transakcji, to kontrahent zaraz się wycofywał... Chcesz szczerości? Sądzę, że maczają w tym swoje łapki sieciówki, nie chcą dopuścić konkurencji do dobrego, taniego towaru... Smutne, ale prawdziwe.
    • erykizkrakowa Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 18.04.11, 12:08
      Witam wszystkich
      czytajac takie posty szczerze wspolczuje ale i nabieram optymizmu co do mojej i meza osobistej przyszlosci. Jestesmy w tym biznesie nowi, za sprawa kolegi norwega zaczynamy sprowadzac odziez ktora zbiera jego firma od lat. Do tej pory wspolpracował z firma ukrainska. Plan jest taki abyśmy byli jego jedynymi odbiorcami i mamy nadzieje ze tak pozostanie bo jest to gwarantem utrzymania jakości towaru. Obu stronom na tym zalezy. Ubrania osobiscie widzielismy (jakas probke oczywiscie) na miejscu, duzo rozmawialismy, badalismy rynek. W porownaniu do okropnej jakosci starych ubran jakie widzimy w wiekszoci sklepw te przekonaly nas do tego ze warto sie w to zaangazowac. Są naprawde swietne, mysle ze jest to związane z mentalnoscia Norwegow, to co nie nadaje sie do noszenia laduje w koszu a nie jest oddawane. Widzac jak wielu jest oszustów ale i ludzi ktorzy sciagaja odziez zupelnie w ciemno nie majac zadnego wplywu na to co kupuja mysle ze nie powinnismy miec problemu ze zbytem. Jestesmy uczciwymi, wierzacymi ludzmi i mysle ze bedzie dobrze :-) Pierwsza dostawa tuz po swietach. Mamy juz kilka zamowien :-) Zapraszam zainteresowanych takimi wlasnie dostawcami do kontaktu; tel kontaktowy: +48 603 99 88 49
      lub na ubraniaznorwegii@gmail.com Chętnie pokazemy co mamy (mamy zdjęcia i oferte). Cena mysle rowniez bardzo dobra na zachete. Pozdrawiam!
      • mimiszka Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 18.04.11, 15:10
        A co ma wiara do prowadzenia interesu. W naszym kraju jest ponad 90 % wierzących i co z tego wynika?Z takim procentem wierzących interesy powinny być kryształowo czyste. Uczciwosc nie zalezy od wiary tylko od honoru ,od tego co nazywamy nie chcesz byc oszukanym ,nie rob tego drugiemu.
        • erykizkrakowa Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 19.04.11, 18:01
          Co ma wiara do biznesu? skoro juz zadala Pani takie pytanie to chcialabym to skomentowac. Taka wlasnie postawe; nie widzaca zadnego zwiazku pomiedzy tymi dwoma rzeczami ma wieksza czesc spoleczenstwa niestety. Wiare ograniczaja do wizyt w kosciele i kilku innych rytualow, swiat. A zycie i postawy wobec innych to juz przeciez ZUPELNIE co innego. Dosyc to powierzchowne podejscie. Ja tego nie rozumiem. Dla mnie wiara to styl zycia. I tyle w tej sprawie z mojej strony.
          • mimiszka Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 20.04.11, 11:39
            Wiara to jest prywatna sprawa kazdego czlowieka i kazdy ma prawo wierzyc w co chce ,ale oglaszanie się na forum publicznym ,że jestem wierzacy i dlatego uczciwy to jest przegięcie jakby ludzie niewierzący byli z zasady kretaczami. Dlatego uwazam ,ze ogłoszenie o hurtownii nie ma nic wspólnego z pana wiarą, bo samo stwierdzenie jestem wierzący nie czyni nas uczciwymi.
    • lipsmacker Sciagawka 25.04.11, 15:34
      Gadanie o 'bogatych dzielnicach' jest bredzeniem osob ktore nigdy nie widzialy zbiorek od podszewki i jak to slyszycie to od razu powinny sie Wam wlaczyc dzwonki alarmowe. Prawda jest taka ze z bogatych dzielnic jest malo towaru i czesto jest to duzo gorszy towar niz ze zwyczajnych dzielnic albo i tych uwazanych za biedniejsze. Dlaczego tak jest? Po prostu najczesciej bogate dzielnice sa zamieszkiwane przez osoby starsze. Domy maja duze i warte wiele pieniedzy ale sa one po prostu w ich rodzinach od pokolen a ich bogactwo sprowadza sie wlasnie do tej nieruchomosci. Oddaja czesto naprawde przedpotopowa odziez ktora potem odbieracie jako ze zbiorki sprzed 20stu lat. A ten rynek jest tak prezny i chlonny ze nikt zagranica nie trzyma niesortu na stanie nawet przez miesiac, nie mowiac o 20stu latach. Po prostu nie ma po co tego robic bo popyt jest na kazda ilosc niesortu, natychmiast. A duzo lepsze zbiorki sa z preznie rosnacych dzielnic gdzie osiedlaja sie mlode rodziny.

• hamont Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 09.03.12, 18:33
      Tak macie racje, caly interes na wyspach trzymaja Litwini a Oni sa naprawde nieuczciwymi ludzmi, aby tylko oszukac(sa wyjatki) MIeszkam w Anglii 8 lat od 6 mam z nimi stycznosc. Wszystko sie zgadza co napisal przedmowca. Kiedys sami zbieralismy towar i najlepszy jest w normalych dzielnicach, sledniej klasy gdzie mieszkaja typowi Angole. W tej chwili kupuje codziennie towar, ktory przyjezdza prosto ze zbiorki, sortuje go i mam mozliwosc w kazdej chwili zrezygnowac z dostawcy gdy stanie sie nieuczciwy. Wlasnie otworzylam hurtownie w Polsce, reklamuje sie nie dlatego, ze mam kiepski towar(jak twierdza niektorzy, gdy zaczynasz sie reklamowac)ale dlatego, ze jestem nowym hurtownikiem i poszukuje odbiorcow. Zapraszam wszystkich zainteresowanych, Oczywiscie wglad w kadzy worek odA-Z.
      Uwierzcie sa jeszcze uczciwi ludzie i mozna dostac fajny towar po dobrej cenie.

www.uksecondhand.eu/
      • insideuk Źli pośrednicy 09.03.12, 19:12
        Na stronie www zachwalając towar pisze pani, że sprowadza odzież bez pośredników.
        Fascynuje mnie temat pejoratywnej roli pośrednika w handlu. Dlaczego pośrednik to zło? Cukier i masło kupuje pani u pośrednika. Nową odzież też. Nie jeździ pani chyba do szwalni w Chinach.
        A używanej odzieży nie można?
        • hamont Re: Źli pośrednicy 09.03.12, 20:54
          A kto powiedzial, ze posrednik to zlo? Ja ich nie mam , bo mam mozliwosc towaru z pierwszej reki. Czy to zlo? Uwazam tylko, ze im, wiecej posrednikow w handlu tym wyzsza cena i gorsza jakosc towaru.
          • insideuk Re: Źli pośrednicy 09.03.12, 21:09
            Rozumiem. W takim razie nie kupuje pani masła w sklepie lecz w mleczarni a cukier w cukrowni. Można i tak. Nie widzę związku logicznego między pośrednikiem a złą jakością. Wręcz przeciwnie. Pośrednik często może wyselekcjonować towar sprawdzając wiele źródeł. Pani ma towar tylko z jednego.
            Co do ceny, to przecież ma pani po prostu wyższą marżę. Więc klient końcowy płaci i tak tyle samo.
            Na zakończenie mała niespodzianka. Pani kupuje towar od zbieraczy i sprzedaje małym hurtowniom i detalistom w Polsce. Kim pani jest? Ano właśnie..POŚREDNIKIEM. Czy zaniża pani jakość, że posądza pani o to innych pośredników?
            • hamont Re: Źli pośrednicy 09.03.12, 22:04
              maslo maslane, ja mam towar z jednego zrodla ale nie z jednego chleb jadlam, nie rozumiem tylko czemu Pan tak sie mnie czepia, chce Pan kupic? zapraszam, nie - nie widze sensu dalszego zaglebiania sie w temat rzeka.
              • insideuk Re: Źli pośrednicy 09.03.12, 23:48
                Głupoty ludziom pani wciska o pośrednikach sama będąc pośrednikiem. Tyle w temacie.
                • hamont Re: Źli pośrednicy 10.03.12, 09:43
                  Niech i tak bedzie jak Pan mowi, i po to widac jest tylko te forum.
                  • niemozliweeasy Re: Źli pośrednicy 10.03.12, 10:29
                    Nie mówi się "te forum".Mówi się "to forum".
                    • hamont Re: Źli pośrednicy 10.03.12, 14:36
                      Te, to, tamto... Dziekuje, ze mnie uswiadomiles. Napewno duzo da to do myslenia wszystkim czytajacym. I wlasnie po to ONO jest !!!
    • mshamer Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 12.03.12, 14:31
      Witam
      Ja pozwalam zaglądać do worków wyrywkowo nie mam z tym problemu.
      Nie mam punktów sprzedaży oraz nie prowadzę gatunku.
      Mam własne zbiórki oraz pewnych dostawców.
      Wiem jedno jeśli ktoś sprzedaje niesort w cenie niżej niż 8 zł z Anglii Irlandii
      to napewno nie jest to niesort .
      A resztę pozostawiam kupującym.
    • 3lancelot Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 15.03.12, 13:32
      Witam Serdecznie

Tylko przez 2 tygodnie ..... OFERTA promocyjna

z Okazji przenosiń magazynu mamy do sprzedania 130 tys szt odzieży damskiej i młodzieżowej, modne wzory i fasony świetna jakosc w niskich cenach jest to odziez NOWA w cenie uzywki , pachnąca zapakaowana z metkami

Jest to naprawdę okazja.

Sylwia
      533 132 322
      biuro@3style.com.pl
    • global-fashion Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 20.03.12, 00:04
      Zapraszam na zakupy do

Global-Fashion

Niesort który obecnie posiadam w sprzedaży nie należy do najtańszych ale jego jakość jest jedna z lepszych obecnie na rynku na dowod tego można obejżeć worki przed zakupem

LUBLIN
      513070611
    • damian.ciuchy Re: NIc nie umię ,tylko kłamać.Otworzę hurtownię. 15.11.15, 21:31
      Witam serdecznie , jesteśmy bezpośrednim importerem odzieży używanej z Francji i Anglii
      Odzież francuska pochodzi z sortowni w Francji z rejonu alzacja , nie jest to odzież kontenerowa ale czysta modna i pachnąca brak odpadu.
      Anglia zbiórka z rejonu Liverpool i Manchester
      Zapraszamy 888 301 518

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka