Gość: kobitka IP: *.devs.futuro.pl 20.10.11, 20:47 Jaka część kompa może być odpowiedzialna za okresowe zawieszanie się myszki i brak polskich liter na klawiaturze? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kobieta Re: myszka - ktoś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 21:06 Żadna. ps może myszka ma okres i dlatego zawiesza się okresowo... natomiast jej okres z pewnością nie ma związku z brakiem polskich liter, a brak polskich liter z jej okresem Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: myszka - ktoś wie? IP: *.devs.futuro.pl 20.10.11, 21:17 > ps > może myszka ma okres i dlatego zawiesza się okresowo... he, he, ja tu z poważnym problemem ... > Żadna Skąd ta pewność? Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: myszka - ktoś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 22:21 kobitka napisała: > he, he, ja tu z poważnym problemem ... iiiii tam! :) może byś tak napisała: 1. co to za myszka (optyczna? z "ogonkiem" czy "bezogoniasta"? USB czy PS2? 2. w jakich sytuacjach się zawiesza - da się to z czymś powiązać, czy ot tak - co 5 minut, 15? > Skąd ta pewność? Z doświadczenia :) A poważniej - polskie litery z myszką nie mają związku, tylko z ustawieniem języka/klawiatury. Zawieszanie się myszki ma zwykle związek z samą myszką, a nie z jakąkolwiek częścią komputera... no chyba że jest połączona przez USB i rozjechane jest samo złącze w komputerze (taka wąska, podłużna dziurka widoczna na zewnątrz) Link Zgłoś
Gość: mlask Re: myszka - ktoś wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.11, 01:45 Gość portalu: Kobieta napisał(a): >taka wąska, podłużna dziurka widoczna na zewnątrz Kontynuuj... Link Zgłoś
Gość: Kobieta A mlaskaj sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 01:56 ... do woli ! Jak masz taką fantazję, to i po dziurce w obudowie komptera :-) ps cóż... podobno "na bezrybiu i rak ryba", więc nie żałuj sobie chłopczyku Link Zgłoś
Gość: Rmk Re: ... IP: *.warszawa.mm.pl 21.10.11, 09:37 Ale ona/on ma po trosze rację. Inny port ma USB a inny ps2. Ten drugi ma okrągły, ten pierwszy prostokątny otwór. Zacinanie jeśli mysz jest na smyczy, może być na ten przykład efektem uszkodzenia kabla, uszkodzenia samego gniazda... Jeśli mysz jest bez smyczy, problem może być z zasilaniem portu USB, nadajnikiem do myszy, uszkodzonym gniazdem. "...Brak polskich liter na klawiaturze..." - bez urazy, bardzo szeroko to pojęcie można zrozumieć. Pierwsze co mi przyszło do głowy to rada, abyś kupiła naklejki z polskimi literami, nakleiła je na klawiaturę i będzie po problemie. Dopiero później przyszło mi do głowy, że możesz przy szybkim pisaniu wciskać klawisze skrótowe przełączające układ klawiatury na inny. Rada: Jeśli używasz tylko jednego układu klawiatury i nie masz potrzeby przełączać tego, usuń je z zasobów systemu. Gdzie tego szukać to zależy od samego systemu... Link Zgłoś
kontrowersyjny_mac Re: myszka - ktoś wie? 21.10.11, 15:33 Brak polskich liter to musisz w systemi zmienić język, ewentualnie przeinstalować system(ja tak musiałem robić, kiedy instalowałem program ipla). Jeżeli chodzi o myszkę to sprawdź USB Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: myszka - ktoś wie? IP: *.devs.futuro.pl 21.10.11, 17:51 opisuje problem ogólnie, bo nie znam dnia ani godz., kiedy mysz odmówi posłuszenstwa Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: myszka - ktoś wie? IP: *.devs.futuro.pl 21.10.11, 17:53 cd Musze wtedy resetowac kompa. A brak polskich liter (tylko niektórych) jest o tyle istotny, że najpierw nawala klawiatura, a chwilę potem juz nie ma myszy Link Zgłoś
Gość: kobitka Re: myszka - ktoś wie? IP: *.devs.futuro.pl 21.10.11, 18:36 Własnie wcieło mi posta; nie mam jak wysłać, jak ginie mysz (zwykła na kabel). Gdy sprzet ma dobry dzien - to klawiatura jest ok i wszystkie polskie litery wtedy sa. Link Zgłoś