Gość: lipali IP: *.acn.waw.pl 22.06.04, 22:30 wtm mam pytanie co zrobić jak kopm się sam włącza (co jakiś czas) trochę to uciążliwe wyłączać rozgałęziacz za każdym razem jak komp wyłączam :((( Link Zgłoś Obserwuj wątek
barracuda7110 Re: komp mi się sam włącza :( 22.06.04, 22:49 1. wyłącz w biosie funkcję wake on lan 2. podłącz kompa do listwy zasilającej- wyłączysz listwę i po kłopocie. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: komp mi się sam włącza :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:26 Oprocz tego moze byc wlaczone budzenie mysza, z klawiatury, modemem itp. itd. Wszystkie opcje znajdziesz w Power Management. Powyłączac i powinno byc po klopocie :-) Link Zgłoś
Gość: guugu. Re: komp mi się sam włącza :( IP: *.25.11.vie.surfer.at 24.06.04, 10:21 Mam podobny problem.U mnie samozałączanie komputera powoduje modem zewnętrzny.Po wyłączeniu modemu samozałączanie nie występuje.Mój BIOS to AWARD. Link Zgłoś
Gość: lipali Re: komp mi się sam włącza :( IP: *.acn.waw.pl 26.06.04, 16:12 z listwy właśnie włączam i wyłączam. wydaje mi się ze może to być związane z modemem zewnęrtznym ale nie wiem co zrobić :( Link Zgłoś
broch Re: komp mi się sam włącza :( 26.06.04, 23:48 Ustawienia WOL sa w dwoch miejscach: BIOS oraz urzadzenie. Mozna wylaczyc w urzadzeniu: modem/NIC Link Zgłoś