IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 17:21
Witam. Przepraszam że zadaję takie pytanie jeśli już podobne było. Jestem kobietą która zupełnie nie zna się na komputerach. Obecnie mam od 5 lat laptopa Fujitsu Siemens ale bardzo słabo działa, długo myśli, zacina się. Moja ukochana gra Simsy 3 działa bardzo kiepsko, wręcz nie da się grać. Dlatego chciałabym zmienić laptopa na lepszy. Szukam takiego w przedziale 2500- 3100zł. Albo ewentualnie tańszego ale żeby chodziły na nim gry, więc przede wszystkim z dobrą grafiką. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi poradził. Ps. sprzedawcom w sklepach nie ufam więc wolę zapytać na forum.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 17:53
      "Jestem kobietą" i gram w Simsy? To chyba powinno być "Jestem dziewczynką".
      Simsy 3 są dosyć wymagającą grą jak na laptop. Zwłaszcza pięcioletni. Ja bym zmienił ustawienia gry na mniej wymagające.
    • Gość: baobab Re: Nie wiem IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 19:22
      Żeby pograć w taką bezsensowną grę i wydawać na ten cel 3000 zl to trzeba byc nieźle zakręconym, zakręconą ! a myślałem ze już nic mnie nie zaskoczy. Komputer zwolnił bo zapewne nigdy nie był konserwowany, czyszczony programowo i fizycznie. Ot cała zagadka
    • wariant_b Re: Nie wiem 07.12.12, 20:08
      Wymaganie Sims 3 nie są wysokie i każdy laptop ze średniej półki da radę.

Ale może uda się ustalić, dlaczego FS sobie nie radzi - możesz podać model?
      • Gość: abc Re: Nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.12, 20:22
        Polimeryzowałbym z tym "niewysokie" :-)
        Córka (lat 10) przechodzi okres zauroczenia tą grą. I na laptopie "średniej półki" przycina jak cholera. Trzeba w ustawieniach obniżyć parametry gry i chodzi ok. Ale wtedy nie jest już tak pięknie...
        • wariant_b Re: Nie wiem 07.12.12, 22:32
          Gość portalu: abc napisał(a):
          > Polimeryzowałbym z tym "niewysokie" :-)

Polimeryzowałbym z tym, że do gier kupuje się laptop.
          • Gość: ? Re: Nie wiem IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 08:03
            O tajemnicza nieznajomo...

A 5 lat temu się nie zacinał i szybko myślał?

Jak tak było - to go rozkręć, wyczyść, daj nową pastę termoprzewodzącą/termopad zainstaluj od nowa program operacyjny... Jak sama nie dasz rady to zrobi to ktoś pewnie za 100 zł

i zobaczyć czy pomogło ?
          • kalllka Re: Nie wiem 08.12.12, 09:45
            deliberujac w automacie
            przycial palca na temacie

:;) czesc waria,
            popchnij troche dyskusje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka