Dodaj do ulubionych

TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!!

26.08.04, 13:38
Od wrzesnia neostrada bedzie w 3 opcjach: 128 kB/s za 59zł, 512 Kb/s za 99zł
oraz 1mb/s za 149zł. Podane ceny są w przypadku podpisania umowy na 12
miesiecy. Neo 320 i 640 bedą nie dostępne dla nowych klijentów. W KAŻDYM
WARIAŃCIE BĘDZIE LIMIT 5GB ŚCIĄGNIETYCH DANYCH ! Jedynie w w Neo 1mB/s do
końca roku będzie w promocji 15gb, potem 5gb. ! Co Ci francuzi wyprawiają z tepsą.
Obserwuj wątek
    • maciej-d Re: 26.08.04, 13:53
      kto chce mieć neo bez limitów, to niech podpisze umowe do końca sierpnia a
      załapie się na obecną wersje neo 640 kB/s
    • Gość: Brutal Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 13:54
      Brawo . Tak powinno być zawsze . To przeciw piratom `ściągającym filmy i
      gry .Myślisz że jak ściągniesz film z netu to nie jesteś złodziejem????
      Porozmawiaj z twórcami .Mam najtańszą neostradę i wykorzystuję ok 1 mega
      Jak bys był piosenkarzem którego więcej płyt jest na stadionie Dziesięciolecia
      w Wawie niż w sklepie to byś mówił inaczej . Pozdro.
      • Gość: [POD]sHARk(89) Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:05
        :P to chyba tylko gadu-gadu + www

a co jak ktoś gra online w counter-strike lub podobnie??

Z LEGALNĄ WERSJĄ....
        TO NIE JEST ZŁODZIEJSTWO - AM MEGABAJTY LECĄ... MISIACZKU :P
        • Gość: Beny Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: 195.127.197.* 26.08.04, 15:29
          > TO NIE JEST ZŁODZIEJSTWO - AM MEGABAJTY LECĄ... MISIACZKU :P
          no tak ale od megabajtow do gigabajtow to spora droga, prawda robaczku?
        • chilum Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 29.08.04, 20:18
          Gość portalu: [POD]sHARk(89) napisał(a):

> :P to chyba tylko gadu-gadu + www
          >
          > a co jak ktoś gra online w counter-strike lub podobnie??
          >
          > Z LEGALNĄ WERSJĄ....

Ja gram,misiaczku w ET& Day of Defeat &JAMP.
          Codziennie.

W Necie jestem ponad 12 h dziennie ,średnio.
          Plus WWW,e-mail,sterowniki,soft,forum tu,tam,listy dyskusyjne.
          Nie ciągnę gier,filmów,tzn.Torrent,e-mule,p2p mnie nie interesuje.

Średnio z limitu 5GB zużywam 1.5GB-1,7GB

Nie przesadzaj.

--

" Talk is cheap"
      • user0001 Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 15:45
        Brutalu, mylisz pojęcia.
        Piractwo jest procederem prowadzonym na morzu, w naszym kraju mało znanym.
        Kradzież wymaga, aby właściciel przedmiotu został go pozbawionym, jeśli
        napiszesz program, a ja go przegram, to czy z tego powodu nie będziesz miał
        programu?
        Ten proceder o którym piszesz nazywa się naruszeniem praw autorskich, i
        ścigany jest z zupełnie innych pragrafów niż kradzież, czy piractwo "wodne".
      • Gość: niktabc Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 18:43
        FACET nie sciągam FILMÓW ANI MUZY ale mój komp chodzi w necie 24/h, samej
        pocztyy wysyłam około 4 GB miesiecznie, moze tobie to pasuje ale ja płace na
        szczęście w sieci kablowej i nie męcze sie z tepsą (filmy kupuje na przecenach
        w marketach)
      • urtiko Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 27.08.04, 00:30
        Gość portalu: Brutal napisał(a):

> Brawo . Tak powinno być zawsze . To przeciw piratom `ściągającym filmy i
        > gry .Myślisz że jak ściągniesz film z netu to nie jesteś złodziejem????
        > Porozmawiaj z twórcami .Mam najtańszą neostradę i wykorzystuję ok 1 mega
        > Jak bys był piosenkarzem którego więcej płyt jest na stadionie
        Dziesięciolecia
        > w Wawie niż w sklepie to byś mówił inaczej . Pozdro.

Pracuję przy użyciu internetu, jakbym miał mieć limit, to sorry, ale przy
        takich parametrach daleko bym nie zajechał. Każde ściągnięcie poczty, każda
        reklama na stronie - to wszystko na raz w krótkim czasie prowadzi do
        gigabajtów... Włącz sobie neta przez GPRS - to zobaczysz jak szybciutko leci...
        Całe szczęście mam neo+...
        • mariuszr_77 Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 27.08.04, 01:40
          Potwierdzam, NetMeter pokazuje mi że wczoraj tzn. 26 sierpnia ściągnąłem 100 MB. Nie używałem żadnego p2p, ani nie słuchałem radia przez net, mam dobrze skonfigurowany firewall więc wsyztko co mogło by mi nabijać transfer jest wycięte. W sumie to największą rzeczą jaką jednorazowo pobrałem była aktualizacja Kerio.
      • Gość: karnet Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 01:08
        Gość portalu: Brutal napisał(a):

> Brawo . Tak powinno być zawsze . To przeciw piratom `ściągającym filmy i
        > gry .Myślisz że jak ściągniesz film z netu to nie jesteś złodziejem????
        > Porozmawiaj z twórcami .Mam najtańszą neostradę i wykorzystuję ok 1 mega
        > Jak bys był piosenkarzem którego więcej płyt jest na stadionie
        Dziesięciolecia
        > w Wawie niż w sklepie to byś mówił inaczej . Pozdro.

ale oszołom...
    • webminister Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 13:56
      a mi starcza 5GB :P
      wykorzystuje jakies 1GB

jak chcecie sciagac filmy to zalozcie sobie radiowke :PPP
    • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 14:02
      to że w gigantach medialnych pracują kretyni to nie moja wina. Każdy wie jaki
      sukces odniósł sklep z mp3 itunes. Czemu by podobnego sklepu nie otworzyć 1) w
      Polsce 2) z filmami ?! ps. po co komu stałe łącze 1 mB/s z limitem 5gb. ?!
      Jedynie monopole wprowadzają limity (tpsa, UPC itp), wszyscy miejsi, niezależni
      operatorzy nie stosują limitów.
      • webminister Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 14:09
        co do tego sklepiku to dobry pomysł!!!
        ale jak bedzie zarabial, jak bede mogl sciagnac 2 filmy na miesiac (zebym potem
        jeszcze mogl korzystac z neta w odp. szybkosci)??
        • Gość: [POD]sHARk(89) Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:02
          taaaa..
          ja mam farta. podpisałem umowe o neo 640 i mam looz. tylko czy przypadkiem po
          skończeniu umowy nie zmuszą mnie do podpisania tej limitowanej.....
          • Gość: kell Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.udn.pl 29.08.04, 10:36
            naiwniaku:) przysla tobie info o zmianie umowy i jak nie zgodzisz sie to zawsze
            mozesz zrezygnowac z tej uslugi. takie masz prawo (bedziesz rzucal sie z motyka
            na monopoliste - marnie widze twoje szanse). limity na przesyl danych staja sie
            ostatnio norma u wiekszosci duzych dostawcow
            • Gość: Neoooo Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:53
              Nie, nie jesteś naiwniakiem. Nie zmuszą, pyałem się pani na infolinii, mozna sobie przedłużyć 640 po zakończeniu umowy i dalej NO, NO, NO LIMIT !
              • Gość: kell Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.udn.pl 29.08.04, 14:03
                tak tak. no juz dam ci lizaczka:) osoba z infolinii jest przeciez najbardziej
                kompetentna osoba (pomijajac, ze obieca tobie doslownie wszystko by tylko
                zaliczyc kolejnego naiwniaka z ktorym moze doprowadzic do podpisania umowy:)
                • Gość: Neoooo Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 15:56
                  Masz rację, wszyscy kłamią i w ogóle jest wielkie szpiegostwo. Szkoda tylko że jak podpisujesz umowę to widzisz na co się zgadzasz i nikt Ci nie każe na siłę podpisać. Podpisałem umowę już dość dawno i wcale nie czuję się naiwniakiem. Tego akurat nie żałuję. Lizaczka zjedz sam.
      • swojadroga Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 27.08.04, 18:39
        A usługa internetowa AsterCity gdzie w godzinach szczytu ograniczenie prędkości
        (drastyczne) nie jest swego rodzajem limitu??? W UPC jest 15GB danych
        powodujące obciążenie nadmierne sieci przez użytkownika. W ten sposób firmy
        (nie tylko UPC) zabezpieczają użytkowników, którzy nie korzystają z P2P, przed
        zapychaniem łącza przez użytkowników tego typu oprogramowania. Potem się skarżą
        użytkownicy, że net się ślimaczy. To jest ludzkie podejście do sprawy przez
        firmy, które nie pozwalają swoich łączy wykorzystywać do niecnych zazwyczaj
        czynów. nie mówię że wszyscy do tego (naruszaniu praw autorskich), wykorzystują
        połączenia internetowe. Jeśli chcecie tylko ściągać z netu filmy, muzykę,
        programy to wtedy są do wykupienia łącza nawet z gwarantowaną prędkością
        transferu.
    • Gość: Kamil Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:25
      poprostu ludzie trzeba bedzie przejsc na dsl 1 mb lacze za 200 bez limitow i
      tyle!!! Nie dramatyzujcie w ostatecznosci sa inni operatorzy np. netia :P
      • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 15:46
        1 mB/s DSL kosztuje w tepsie 249zł (w dialogu 99), a nie 200. Oczywiście ceny
        netto, czyli jak wejdą w życie w RP dyrektywy Unii to net podrożeje o 22%. Juz
        dzwoniłem do Neti, lecz niestety ten "operator" na mojej ulicy nie oferuje
        net24! :( W ogule Netia to nie jest żadna rewelacja.
        • Gość: kamil Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 15:51
          macieju wyobraz sobie ze dzwonilem do warszawy do neo i powiedziano mi ze jezeli
          mam juz opcje 640 [bez limitu] to przez 10 lat moge ja przedluzac bez zmiany
          umowy, czyli nie moga mi limitu nalozyc. Limity beda dla nowych uzytkownikow,
          ale poza opcja 1 mb tak mi powiedziano. Alczy 10 lat Ci nie wystarczy ??
          Wystarczylo zadzonic na 0801321123. POZDRAWIAM KAMIL
          • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 16:03
            a co ja u góry napisałem ?! " kto chce mieć neo bez limitów, to niech podpisze
            umowe do końca sierpnia a
            załapie się na obecną wersje neo 640 kB/s " ... eh
          • mariuszr_77 Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 16:27
            > mam juz opcje 640 [bez limitu] to przez 10 lat moge ja przedluzac bez zmiany
            > umowy, czyli nie moga mi limitu nalozyc.

Nie koniecznie, &tp po roku może nie przedłużyć z tobą umowy i nikt im tego nie zabroni. Inna sprawa że po roku ta oferta neo 640 za ta cene jaką teraz mamy będzie nie atrakcyjna i nikt nie będzie chciał przy niej zostać nawet jeśli będzie taka możliwość.
    • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 16:09
      W multimedi też są limity ale tylko w szybszych wariantach, ale są wieksze. W
      tepsie 5gb a mm 30 gb. www.multimedia.pl/2481d303b105d8604d15c4030f5176ca
      Tepsa poprostu wykożystuje swój monopol!
      • Gość: kamil Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:18
        no ale podobno 1 mb ma nie miec limitow, a monopol tpsa sie szybko skonczy bo
        wejda konkurencyjne firmy:P
        • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 20:44
          1 mB/s bedzie miał limit! Przecież napisałem
    • Gość: ask Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:31
      podajcie jakiegoś linka
      • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 26.08.04, 20:43
        www.neostrada.info no i party line 0801321123
    • Gość: piecyk gazowy Neostrada 128 w cenie... 24zł z limitem 2GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:55
      Neostrada 128 w cenie... 24zł z limitem 2GB - tak słyszałem.
      • Gość: www gdzie słyszałes? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:15
    • gray offtopic 26.08.04, 22:08

jeżeli chodzi o tpsa to od trzech dni usiłuję zainstalowac kumplowi neostradę -
      nie idzie. wszelkie tłumaczenia ze strony 0800123321 i 0800102102 dotyczą padu
      serwera, padu łącza, czegokolwiek i mam próbować dalej. zastanawiam się jakim
      cudem można jeszcze sie do kogokolwiek dodzwonić...
      • maciej-d Re: offtopic 27.08.04, 09:43
        w tpsa jest samoobsługa, musisz sam znaleźć problem ... :)
        groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&group=alt.pl.neostrada
        forum.neostrada.info/
      • Gość: kamil Re: offtopic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:12
        zainstalowac neostrade, to chyba nie problem, problem z dostarczeniem tej
        uslugi;/ zamowilem neostrade 20 marca i odrazu powieziano ze moge ja
        skonfigurowa, ale bylo brak synchronizacji ADSL, hmmm co tu zrobic, w Tpsa
        powiedzieli ze ow usluga jest aktywna... Zadzwonilem do znajomego informatyka i
        powiedzial ze moj port na 99% nie zostal fizycznie skrosowany, kazal isc do
        centrali i ich opier**** i faktycznie, po 20 minutowej wojnie, sciagnieciu
        dyrektora w sobote o 12;30 do centrali pozwolono mi wejsc z ich specem [parodia]
        do krosowni, okazalo sie ze jakis baran nie skrosowal mi poro analogowego z
        cyfrowym, a wklepal ta informacje do komputera! Od kiedy wyszedlem z centrali
        minelo 5 minut nim wszedlem do domu, i co sie odazalo wszystko dziala ;/;/;/
        tylko stracilem tydzien na samodzielnym szukaniu problemu....

Jedyna rada: 'umisz liczyc, licz na siebie' i probuj wszystkiego nawet 'ciosow
        ponizej pasa' :D
        • mariuszr_77 Re: offtopic 27.08.04, 15:50
          > okazalo sie ze jakis baran nie skrosowal mi poro analogowego z
          > cyfrowym, a wklepal ta informacje do komputera! Od kiedy wyszedlem z centrali
          > minelo 5 minut nim wszedlem do domu, i co sie odazalo wszystko dziala ;/;/;/
          > tylko stracilem tydzien na samodzielnym szukaniu problemu....

A to że oni najpierw wklepują do systemu że zrobili a dopiero później robią to akurat norma, u meni też tak było.
    • bobofruit99 wszystko jasne 26.08.04, 22:17
      oficjalna prezentacja:
      smile.mif.one.pl/_frazpc/neostrada.ppt
    • Gość: b00g13 Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: 213.25.190.* 27.08.04, 08:50
      to znaczy streaming niet.
    • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 27.08.04, 19:40
      łącze 1 mb/s idealnie nadaje się do odbierania radia i tv online, ale przez
      limit tepsy takie usługi nie bedą się rozwijać.
      • chilum Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 31.08.04, 13:55
        maciej-d napisał:

> łącze 1 mb/s idealnie nadaje się do odbierania radia i tv online, ale przez
        > limit tepsy takie usługi nie bedą się rozwijać.

Właśnie,streaming przy limicie to absurd.
        Od nowego roku ma być możliwość dokupowania GB ponad limit.
        Od nowego roku.
        Ciekawe ile będzie kosztował 1GB ponad limit??
        Hm?

--

" Talk is cheap "
    • Gość: Zacho Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 17:15
      Nie oszalała, chcą trochę ukrócić piratów zapychających łącza. Ja piratów nie
      ciągnę i mam 1GB/miesiąc siedząc ok. 3 godz dziennie. To co powinni zrobić to
      płatność za szybkość i za ilość danych tak jak w Niemczech i UK (tak piszą na
      innych forach). Wtedy wziąłbym łącze 2MB i limit 2 GB za 70 zł, a tak płacę 140
      choć piraci ciągną 100 razy więcej. PS.A do tego gościa co się boi o CS-nie bój
      żaby gry ciągną 1-5kB/s, czyli nic, tylko ping do USA 10 ms by się przydał:)
      • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 28.08.04, 21:22
        według recacji tepsy limit jest skierowany przeciwko "dzielącym łącza" a nie
        piratom. Co bedzie jak wreście w Polsce bedzie można sciągać filmy, muzyke na za
        pieniądze ? będzie limit - 5gb.
    • Gość: Darek K. z Gdańska Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.lu-media.pl 29.08.04, 00:11
      A może to nie Francuzi tylko żli Polacy tak robią w końcu POlacy rządzą a
      Francuzi mogą mieć tylko w posiadaniu.
      Właściciel inny ale ludzie w zarządzie pewnie ci sami :)
      • maciej-d Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! 29.08.04, 00:30
        ... w francuskiej neostradzie pojawiły się limity pare miesięcy temu, wieć
        "tepsiarze" zapewne ściągneli od nich pomysł. ps. Czasami ściągne sobie jakiś
        filmik przez emule i widze że najwięcej udostępnianych jest franuskich kopi tzn.
        że żabojady najbardzie ze wszytkich europejczyków "kochają domowe kino divx" :)
        ...
    • Gość: irkm Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.edsm.ulst.ac.uk 30.08.04, 15:07
      Ja sie pozegnalem,.. i to 2 lata temu z TPSA,
      telefon sie pewnego dnia wylaczyl, po interwencji czekalem tydzien i nic,
      rozwiazalem wiec umowe.
      I efekt taki, nie mam od 2 lat telefonu stacjonarnego i wiecie co, zyje mi sie
      lepiej, czesciej spotykam sie z ludzmi, rozmawiam osobiscie, warto sprobowac.
      jak cos musze zalatwic to ide do budki Dialogu!!! lub uzywam komorki( drogo ale
      sie przynajmniej nie rozwodze przez telefon na temat pogody itp itd oszzcedzam
      czas i pieniadze unikajac glupawych rozmow)
      A internet- GPRS jak musze, uczelnia jak potrzebuje.
      Efekt male rachunki. I internet nie okrada mnie z czasu. Czasu dla rodziny i
      przyjaciol. No i brak wirusow itp.
      Wiec teraz tym bardziej mi nie zal ze nie mam jakiejs tam g.wartej neostrady, z
      tej g.wartej firmy, zwanej TPSA
      • Gość: polar_khan Wspolczuje wam chlopaki IP: *.bchsia.telus.net 31.08.04, 07:26
        Ja z kolei mam u siebie w Vancouver Shaw i niby tez jest limit 5GB i maja
        strone aby sprawdzac jaki limit masz itd. Ale sie naluczylem jednego Shaw sie
        nie przypiepsza do nikogo jak masz niski UPLOAD oni sie tego boja. Co do
        Download to mam czasami 60-70GB miesziecznie. Nie jestem piratem tylko ze robie
        muzyke i filmy na komputerze dla CBC i History Channel. A co do internetu mam
        5mb download

www.shaw.ca/Tmplt.asp?pageID=771 Sprobojcie moze ogrzniczyc Upload
        swoj?
        • maciej-d Re: Wspolczuje wam chlopaki 31.08.04, 11:08
          upload nie wpływa na licznik. można wysyłać do woli ale ściągać tylko 5gb.
          słyszałem o kilku obejściach limitu, ale ze "psy" tepsy oglądają tą stronę nie
          podam jak obejść.
          • Gość: Piotr NIE OSZALAŁA IP: 212.75.114.* 31.08.04, 14:49
            A może sieć się już zatyka i koszty jej rozbudowy są za duże ?
            • maciej-d Re: NIE OSZALAŁA 31.08.04, 15:32
              mówisz o infrastrukturze TPSA czy np. Netii ? ps. w takim toky myślenie można
              być powiedzieć: połączenia tel. są drogie żeby ludzie nie dzwonili tyle, bo
              sieć jest zapchana...
    • Gość: SsMyK Re: TPSA OSZALAŁA!!! !!! !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:18
      Własnie dzwoniłem do TPSA i dowiedziałem sie iż uzytkownicy którzy maja juz neo
      512 podwyższona opcjonalnie bez limitu po podpisaniu bądz nie podpisaniu maja
      nadal tą samą prędkość bez żadnego limitu poranych danych...

AMEN!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka