Dodaj do ulubionych

Laptopy "No name"...

10.06.25, 10:12
Sporo ich ostatnio oglądałem na (nie wymieniam-reklama) chińskich portalach sprzedażowych. Atrakcyjne w porównaniu do innych ceny, parametry...nieznane nazwy: Kugoo, Kuu, Teclast itp. Wiadomo coś ile są warte? Bo trzyletnie gwarancje, nie za bardzo wierzę.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Laptopy "No name"... 11.06.25, 19:02
      menago_bb napisał:

> Atrakcyjne w porównaniu do innych ceny, parametry...nieznane nazwy:
      > Kugoo, Kuu, Teclast itp. Wiadomo coś ile są warte?

Z podanej trójki Kugoo znane jest z produkcji hulajnóg, rowerów, skuterów etc. elektrycznych,
      Teclast z produkcji tabletów. Kuu (którego nie kojarzyłem wcześniej) faktycznie produkuje
      sprzęt komputerowy typu laptopy czy miniaturowe komputery (nettop, NUC).
      Teclast ma ofercie jakieś laptopy, ale chyba nie rozwija już tej działalności, bo modele
      są nie najnowsze i nie widać nowych konstrukcji. Według znalezionych w sieci informacji
      laptopy Kuu są (jak na swój przedział cenowy) dobrej jakości i opłacalne w zakupie
      w swoich przedziałach cenowych. Być może koncentrują się na produkcji tanich laptopów
      dla sieci sprzedaży wysyłkowej bazując na przecenionych zapasach podzespołów
      starszych generacji. Nie wykluczałbym również, że montują markowe laptopy znanych
      firm, co w branży laptopów jest powszechne - niewielu czołowych producentów laptopów
      na własne linie produkcyjne czy montownie.

Jakość taniej elektroniki chińskiej faktycznie bywa różna - od najniższej do najwyższej.
      Na gwarancję jednak nie bardzo bym liczył i pewnie będzie oznaczała wymianę felernego
      egzemplarza na podobny lub podobny cenowo z nowej produkcji. Jeśli uznają wadę.
      • menago_bb Re: Laptopy "No name"... 12.06.25, 09:04
        Ok.
    • kacpiu Re: Laptopy "No name"... 01.08.25, 08:56
      Kupisz tanio, ale ryzykujesz kiepską baterię, słabe chłodzenie i brak serwisu – coś za coś...
      • menago_bb Re: Laptopy "No name"... 18.10.25, 11:38
        Kupiłem tanio, 17 cali. Chłodzenia mechanicznego brak, zakładam że się nie zepsuje...o baterii nic nie powiem, nie używam tylko jako stacjonarny na prą, a czasem jak go brak bateria daje radę. Działa niekiedy irytująco wolno bo slaby procesor, za to (pono) energoooszczędny / zamiast 18 W wzwyż ma tylko 6 W stąd nie ma dobrego chodzenia bo się nie grzeje. Do filmów, prac biurowych, o grach zapomnieć. Ogólnie jestem zadowolony bo za tą cenę nie można zbyt wiele oczekiwać, miałem zresztą tą świadomość przy zakupie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka