Dodaj do ulubionych

procek i plyta ?

IP: *.blt.pl / *.blt.pl 14.12.04, 12:44

Zastanawiam się nad kupnem procesora i płyty.
Athlon XP 2800+ Barton lub Sempron 2800+.
Płyta GA 7N400 Pro2, Epox 8rda3 Pro czy Abit NF7-S (v2.0)
Co sądzicie o takim zestawieniu może jakieś uwagi?;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lezli Re: procek i plyta ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 13:47
      Moze byc.
      • Gość: laik Re: procek i plyta ? IP: *.blt.pl / *.blt.pl 14.12.04, 16:00
        Gość portalu: Lezli napisał(a):

> Moze byc.
        ale co moze być, badz tak uprzejmny i rozwin swoja mysl.
        >Płyta GA 7N400 Pro2,
        Myslałem o tej płycie pod wpływem sugesti, że jest to produkt roku 2004 w PC W.Komputer
        W innym rankingu miedzynarodowym 2003 r zdobyla płyta
        >Asus A7N8X delux,
        oraz jest zamontowana w sprzecie do testów przez PC Lab.pl
        >Epox 8rda3 Pro pojawia się w tanich zestawach polecanych przez
        internautów.
        >Abit NF7-S (v2.0)
        również dużo pochlebnych opinii.
        Są to płyty o podobnej cenie i dla mnie mniej więcej o podobnych
        parametrach,
        Dlatego chcialem przeczytać opinię Waszą, ponieważ moje doświadczenie jest
        znikome:-)
        Dzięki i proszę o dalsze komentarze.
        pozdr.

• tswiercz Re: procek i plyta ? 14.12.04, 17:06
          Nie radze kupować tego Gigabyte'a jeżeli zamierzasz pokręcać procka, same problemy u kolegi są :-(
          • Gość: niktabc@vp.pl Re: procek i plyta ? IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 14.12.04, 23:28
            ABIT i BARTON
    • Gość: prosie Re: procek i plyta ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 00:18
      od jakiegoś czasu wydaje mi się, że płyty Gigabyte są nieco "podlansowane" przez niektóre tzw. fachowe media. nie będę pokazywał palcem, ale większość ich testów jest pisana niemalże na kolanach i mocno tendencyjne. nie, żebym mówił że te płyty są złe - one po prostu nie mają tzw. "bang 4 the buck" - ich cena nie odpowiada faktycznym możliwościom

pozostałe wymienione przez ciebie płyty są całkiem spoko. dobrym wskaźnikiem, co warto kupić są różne overclockerskie fora - ich użytkownicy kręcą swoje maszyny do oporu i wiedzą, które modele są NAPRAWDĘ najwydajniejsze i najstabilniejsze. adresów nie będę podawał, na pewno coś trafisz (i nie sugeruj się tym co piszą redakcje poszczególnych serwisów o kompach - tam panuje uwielbienie dla gigabyte'a, raczej popatrz co mają w sygnaturkach zwykli forumowicze)

jeśli znasz angielski to polecam ci gorąco www.amdforums.com i www.nforcershq.com - tam są najlepsze zagramaniczne fora, gdzie znajdziesz wszystkie potrzebne ci informacje.

aha, i barton jest znacznie lepszym wyborem niż sempron.
      chociaż, na twoim miejscu zaczekałbym trochę na większą ofertę (i obniżkę cen) na platformę athlon 64/nforce4 z PCIex. linia procków dla podstawki socketA właśnie kończy swój rynkowy żywot. za 2 lata nie będziesz już miał możłiwości sensownego upgrade'u swojego kompa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka