Dodaj do ulubionych

sklepy internetowe - komputronik

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.01.05, 19:28
Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie? największy jest chyba komputronik - wydaje mi się że to dość solidna firma. Tylko czy tak jest w rzeczywistości?

Chciałabym kupić monitorek LCD a miejscowe sklepy mają kiepski wybór niestety. Do tego nie chcą słyszeć o tym żeby w razie "wykrycia" w domku jakichś uszkodzonych pikseli w ciągu kilku dni można było im zwrócić sprzęt.

Dlatego zaczynam się interesować zakupem za pośrednictwem internetu.
Interesuje mnie np. jak wygląda sprawa zwrotu gdyby okazało się że monitor ma jakieś wady. Czy jest z tym jakiś problem? Jak to praktycznie wygląda?

Może mi ktoś coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dariusz Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.provider.pl / *.provider.pl 11.01.05, 20:41
      Nie napisałaś jakiego monitora szukasz ( i do jakich zastosowań ). Osobiście
      mogę Ci polecić monitory stąd:
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2052184
      sam tu kupowałem ( to hurtownia ), a z dostępnych tu modeli 17" Samsunga 710N
      lub 19" Belineę 101906 ( lub 05 - nie wiem czym różnią się te modele, parametry
      mają te same ), sam taką kupiłem. Rozdzielczość jak w 17 ( 1280x1024 ) a ekran
      sporo większy. Ceny są przyzwoite.
      Pzdr
      Dariusz
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.toya.net.pl 11.01.05, 23:43
        w jakim mieście ??
        w Łodzi na taki układ pozwala wiele sklepów
      • Gość: adam Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.blt.pl / 80.50.49.* 26.01.05, 20:28
        Gość portalu: Dariusz napisał(a)
        > sporo większy. Ceny są przyzwoite.
        Niestety, z przyzwoitością to nie ma nic wspólnego.
        Ceny dyktuje rynek i są one niższe w detalu na wymieniony sprzęt, niż podany link na allegro;-)
    • klip-klap Re: sklepy internetowe - komputronik 12.01.05, 00:10
      poczytaj sobie dzialy przewodnik, o sklepie i pytania na ich stronie; ja
      skorzystalem z mozliwosci zwrotu sprzetu ciagu 10 dni i obylo sie bez
      problemow; wada(obok dodatkowego kosztu) jest koniecznosc skorzystania z uslug
      tylko jednej firmy przewozowej(dhl)
    • Gość: kobietka Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.01.05, 09:43
      miasto to Toruń.. i jak na razie nie trafiłam na sklep który uznałby prawo klienta do spokojnego sprawdzenia monitorka w domu :(

monitor ma służyć do zwyklych domowych zastosowań..

przeczytałam dokładnie instrukcje na stronie Komputronika ale zależy mi na opiniach osób które z takich zakupów już korzystały.. czy były zadowolone? czy nie było problemów z ewentualnym zwrotem? z odzyskaniem pieniążków itp.
      • mini999 Re: sklepy internetowe - komputronik 12.01.05, 09:48
        Tu zaczynają zbierać opinie

komentuj.pl/
        a tu jest komputronik

komentuj.pl/strona.php?id_strony=78

Jak widać różnie bywa !

• Gość: Gosia Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 10:02
        Hej! W komputroniku zamawiałam cały komputer ;) a potem jeszcze pare innych
        rzeczy. Polecam :) Towar miałam w ciągu 24 godzin, płaciłam przy odbiorze,
        przesyłka gratis, wszystkie gwarancje podbite. Co do zwrotów, to Ci nic nie
        powiem, bo nie korzystałam z tej opcji...wszystko było ok. :)) ale nie sądzę
        żeby robili problemy. Pozdrawiam i udanych zakupów :)))
      • klip-klap Re: sklepy internetowe - komputronik 12.01.05, 11:08
        Zwrocilem karte graficzna,bo okazala sie bublem,wieszala kompa. Wymienilem na
        inna,tansza i lepsza(!); roznica w cenie niedlugo znalazla sie na moim koncie. Z
        tego co pamietam, to proponowali mi bym ta roznice zostawil u nich na poczet
        przyszlych zakupow,ale nie bylo problemu z jej przelaniem na konto.
    • brudaszgieldy Re: sklepy internetowe - komputronik 26.01.05, 21:00
      Gość portalu: kobietka napisał(a):

> największy jest chyba komputronik -
      nie wiem czy najwiekszy ale ich ceny mozna zaliczyć do tej kategori.

> Chciałabym kupić monitorek LCD a miejscowe sklepy mają kiepski wybór niestety.
      Możesz sprawdź w serwisie www.skapiec.pl /posiada bardzo duzą liczbę sklepow/ czy mają model, ktory szukasz i cenę. Sklepy internetowe posiadają rownież punkty detaliczne, może ktoryś jest w pobliżu.
      > Do tego nie chcą słyszeć o tym żeby w razie "wykrycia" w domku jakichś uszkodzo
      > nych pikseli w ciągu kilku dni można było im zwrócić sprzęt.
      Zapoznaj się z artykulem "Krystaliczne szlify"
      www.chip.pl/arts/n/article_122532.html
      jest tam wzmianka o producentach którzy aprobują wymianę monitora.
    • Gość: sziszo Re: sklepy internetowe - komputronik IP: 193.188.105.* 27.01.05, 00:23
      Kupowanie monitora wysyłkowo :D

Szczególnie w takich sklepach jak komputronik, gdzie obsługa sklepu pisze
      komentarze do towarów. Polecam.
    • s.grzes Re: sklepy internetowe - komputronik 28.01.05, 21:57

Wg mnie wybór trafny. Sam kupuję u nich od jakiegoś czasu. W salonie a nie w
      sklepie internetowym. Zero problemów. Ceny nie wiele wyższe jak na giełdzie w
      Warszawie. Żałuj, że nie możesz bezpośrednio w salonie... jako kobieta masz tam
      przywileje... Od jakiegoś czasu wysyła tam swoje znajome. Powodzenia.
    • Gość: mj Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 14:47
      A gdzie Komputronik ma salon w Warszawie?
      • gray Re: sklepy internetowe - komputronik 29.01.05, 14:54

sklep.komputronik.pl/html.php?e=kontakty:marszalkowska
    • Gość: Mongoo Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.13, 14:12
      Z jakim jak z jakim, ale akurat ja z komputronikiem miałem dobre doświadczenia jak dotąd, mają super wybór + do tego dostarczają szybko, nigdy nie było żadnego ALE, więc dla mnie OK.
    • Gość: lajosz Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.13, 15:59
      Byłem klientem Komputronika przez około 6 lat.

Kupowałem tam tylko dlatego, że nigdy nie było problemów z reklamacją.
      Cen nigdy nie mieli rewelacyjnych, ale za to ta obsługa gwarancyjna była naprawdę OK.

Jednak za każdym zakupem (a kupowałem tam dla ludzi części z których następnie składałem im kompy) zawsze coś było w paczce nie tak,a czego nie dało się na szybko sprawdzić przy kurierze.
      A to obudowa używana, a to przysłali nie tą kartę graficzną (dwa takie przypadki przy różnych zamówieniach), a to znów zasilacz nie taki jak w zamówieniu.
      Owszem, po interwencji sprawę załatwiali dość sprawnie, ale po pierwsze trwało to zawsze około 10-12 dni (wymiana podzespołu na zgodny z zamówieniem) ,a po drugie nie po to kupuję w niby porządnej firmie, żeby z każdym zakupem było coś nie tak i żebym udowadniał, że nie jestem wielbłądem po czym czekał na właściwy towar.

Dlatego dałem sobie spokój z Komputronikem i już od dwóch lat nic u nich nie kupuję.

Teraz kupuję najczęściej na tzw. popularnym portalu aukcyjnym o sprzedawców ze 100% pozytywnych komentarzy i z gwarancją Door to Door.
      Jest taniej, szybciej, bez pomyłek i z w/w gwarancją więc w razie W nie handryczę się ze sprzedawcami tylko dzwonię po kuriera i jest jak w Komputroniku.
    • Gość: kamak Re: sklepy internetowe - komputronik IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.13, 20:10
      Ja tam kupowałem kilka razy i nie było problemów. Kupione, zapłacone i odebrane.
    • serenita123 Komputronik RŻNIE klientów na kasę 11.10.13, 09:52

potrzebowałem pilnie wymienić zasilacz w kompie
      więc krótkie resume w internecie i wyszło, że w sumie najszybciej i nienajdrożej będzie właśnie w Komputroniku

szybki tel. do sklepu - Tak, może już być na jutro (sobota!) więc zamówiłem na tel. tak, jakbym zamawiał w sklepie internetowym (no i po cichu liczyłem, że cena też będzie "internetowa", bo ze sprzedawcą ustalałem zamówienie na pdst. ich strony internetowej)

idę następnego do sklepu po odbiór i pierwsze rozczarowanie:
      cena sklepowa wyższa od internetowej No, ale to zrozumiałe i akceptowalne tym bardziej, że sprzedawca rozbrajająco informuje, że owszem mógłbym ten sam zasilacz zamówić w sklepie internetowym, ale byłby on za jakieś 3-5 dni (podobnie jak w Morele.net, gdzie było taniej o ok. 30,-PLN!). A tak, na telefon, mam prawie od ręki.
      No, myślę, OK - nie mam pretensji, choć lekka zadra w sercu została, bo mógł o tym wspomnieć podczas rozmowy telefonicznej...

więc płacę kartą i tu DRUGIE ROZCZAROWANIE:
      za płatność kartą w sklepie Komputronik DOLICZAJĄ (tak, tak! DO-LI-CZA-JĄ!) 5 % !!!

sklepik niby XXI wieku, a transakcje jak w buszu!
      rozbój i bandyctwo w biały dzień!

trudno
      zapłaciłem, dopłaciłem i (w sumie) przepłaciłem
      i choć załatwili mnie szybko i sprawnie, to załatwili mnie też na szaro wykorzystując moją przymusową sytuację
      poczułem się zerżnięty...

momentalnie przypomniała mi się sytuacja z początku roku - kupiłem u nich, w tym samym sklepie Komputronika, puszkę sprężonego powietrza za... 32,50 PLN
      następnego dnia w Auchan podobna puszkę widziałem za 12,- PLN
      tez poczułem się nabity w butelkę (tym razem sprężonego powietrza), ale pomyślałem, że to dowód, iż leniwi płacą więcej...
      A może - pocieszyłem się - to było PROFESJONALNE SPRĘŻONE POWIETRZE? :)))

Tak więc składam kruszek do kruszka i wychodzi mi, że chłopaki idą drogą Vobisu:
      ładna nazwa, ale drogo i niemiło dla klienta.
      Bo choć drożyznę bym przełknął, to takie cwaniackie bazarowe numerki odstręczają.
      Nikt nie lubi być ordynarnie rżnięty przy kasie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka