Dodaj do ulubionych

Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji???????

IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 04.03.05, 18:59
słyszałem że da się tak uszkodzić dysk, że nie można poznać że został
uszkodzony mechanicznie. czy ktoś może wie jak to zrobić?? kończy mi się w
kwietniu gwarancja i pomyślałem że mogę go tak załatwić. dajcie cynk jak
wiecie coś na ten temat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziękuwa
Obserwuj wątek
    • Gość: Royal Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:00
      Masz zepsutą uczciwość.
      • neder Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 19:07
        Gość portalu: Royal napisał(a):

> Masz zepsutą uczciwość.

mechanicznie;/
        • Gość: Tom Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 04.03.05, 19:13
          ale może da się go jakoś uderzyć lub coś w tym rodzaju ?? musi być jakiś sposób
          by nie poznali że to moja sprawka.
          • Gość: neder Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:25
            myslisz, że jak Ty nie wiesz jak to zrobić i ktoś Ci doradzi na forum to
            zrobisz ro tak, żeby specjaliści się na tym nie poznali???;/
            • Gość: Tom do neder :) IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 04.03.05, 19:29
              a ty "neder" po co wchodzisz na to forum?? czy nie po to by się czegoś
              dowiedzieć o czym ty nie masz pojęcia i chcesz poznać opinię innych i
              ewentualnie wymienić się doświadczeniami?? - jeśli jest inaczej to przepraszam.
              • Gość: neder Re: do neder :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:36
                wybacz ale nie wchodzę na forum po to, żeby się dowiedzieć jak uszkodzić
                dysk... miałam kiedyś tam problem z wirusem i tak już jakoś zostałam;p Tyle że
                uszkodzenie dysku to zupełnie inna sprawa i o ile ściągniecie programu
                antywirusowego itp nie jest żadną sztuką to uszkodzenie dysku tak aby nikt tego
                nie zauważył raczej nie należy do czegoś co ktoś może Ci wytłumaczyć tak "na
                sucho". Tym bardziej, że ogladać go mają specjaliści, którzy z pewnością znają
                wszystkie sztuczki - nie zajmują się tym czym się zajmują bez powodu, prawda?
                No chyba że mają szerokie bary.

Jest jakiś taki punkt na ludzkiej szyi, gdzie jak przyciśniesz to człowiek
                traci dech - myślę, że to na tej samej zasadzie - tysiąc razy czytałam gdzie to
                jest a do tej pory nie skrzywdziłam nikogo w ten sposób - a uwierz mi -
                trenowałam naprawdę usilnie ;/

Praktyka czyni mistrza a teorię możesz sobie włozyć... no wiesz gdzie;/
              • Gość: przemek Re: do neder :) IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 06.03.05, 10:47
                widzę, że niezły z ciebie cwaniak.
          • m.gregor Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 19:26
            zawin go w podkoszulke i upusc z metra...moze szlag go trafi...a widac nie
            powinno byc.
            • mariuszr_77 Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 20:03
              Potwierdzam. Metoda bardzo skuteczna, znajomy stosował trochę inną wersję ale zasada ta sama, kładł bluzę z polaru na podłogę i rzucał na nią dysk, tylko że on to robił trochę za mocno bo jak dysk spadł kabtem to mu tą bluzę przeciął a
              sam się trochę powganiatał, ale wymienili mu na nowy więc skończyło się dobrze.
      • Gość: Tom Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 04.03.05, 19:07
        :)
        • Gość: heh Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 19:42
          i jeszcze sie glupio ciesz....

probonuje stuknac sie tym dyskiem w glowe, wtedy "korzysci" beda obustrone zapewne.
    • Gość: targa Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.80-202-253.nextgentel.com 04.03.05, 19:47
      Podloz go pod walec i zareklamuj, ze jakos dziwnie splaszczyl sie.:)))
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 19:51
        człowieku to są zawodowcy, a nawet jak ktoś z serwisantów zna metode to ci jej
        nie ujawni bo za szybko dowiedzieliby się o niej ludzie producenta
    • kosmos_b Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 20:00
      Zakładam że walczysz z nieuczciwym serwisem, który nie chce przyjąć Ci wadliwie
      działającego dysku, a nie że dysk działa ok, a ty chcesz sobie przedlużyć
      gwarancję lub wymienic dysk na nowy, bo to jest zwykłe oszustwo i s..syństwo.
      Zresztą to Twoj dysk i Twoja sprawa.

Możesz go potraktować prądem, może niekoniecznie takim z gniazdka żeby nie
      skopcić go całkiem :) stara metoda - popstrykać zapalniczką piezoelektryczną po
      pinach od zasilania albo po elektronice. Inna ciekawa metoda - można się pobawić
      temperaturą, np wystaw dysk na mróz albo do zamrażalnika (na dłużej) a potem na
      zimno go podłącz, też może go to uwalić (uwaga na zasilacz jeśli nie ma zadnych
      zabezpieczen antyzwarciowych - nie biore odpowiedzialnosci za maskare zasilacza
      i kompa jesli dysk bedzie np mokry).

Oczywiście na te metody nie ma żadnej "gwarancji" tzn to czy sprawa zostanie
      wykryta zależy od tego kto i jak bardzo będzie chciał to sprawdzić.
      • Gość: neder Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:03
        jutro w gazecie przeczytamy nekrolog tego gościa...
        • kosmos_b Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 20:12
          Bo zginie od zapalniczki?
          • Gość: neder Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:21
            kosmos_b napisał:

> Bo zginie od zapalniczki?

tak, to rzeczywiście wielce niebezpieczne narzędzie...pssssssssssss

po prostu mój instynkt zwierzęcy sie odezwał;/

• Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:09
          neder - problem wirusów, mam już za sobą. co do mojego problemu - podejrzewam,
          że trochę lat i wody w rzece musi upłynąc zanim zrozumiesz o co chodzi.
          oczywiście jak ty spotkasz serwisanta, który ma cię w d....ie odkładasz zwalony
          sprzęt na półkę i kupujesz za pieniądze tatusia nowy.
          sorki na tym forum sa osoby z różnych grup społecznych i nie wszystkich stać na
          takie wygody. więc daruj sobie tego typu uwagi i zajmi się lepiej ściąganem xxx.
          pozdrawiam
          • Gość: neder Re: neder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:12
            po tym co napisałeś powiem Ci tylko jendo - palant jesteś.

PS. acha, drugi raz w ciągu dwóch dni powtarzam - nie mam "tatusia"
            • Gość: neder i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:13
              odpatykuj się odemnie bo nie tylko ja mam takie a nie inne zdanie na Twój
              temat.
            • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:16
              palant ?? to tak się określa twoim zdaniem człowieka który chce sobie radzić
              jakoś w życiu i nie dawać się zwyciężyć jakiemuś gościowi któremu płaca za to
              by udowadniał ci że nie masz racji. no proszę cię ??
              co do ojca - przykro mi skąd miałem wiedzieć.
              • Gość: Tom Re: neder i jeszcze jedno IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:20
                poczytaj wszystkie opinię, a uwagą szczególną zwróć na osoby które sa
                zalogowane.
                • Gość: neder Re: neder i jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:24
                  Gość portalu: Tom napisał(a):

> poczytaj wszystkie opinię, a uwagą szczególną zwróć na osoby które sa
                  > zalogowane.

a w czym rzecz bo nie rozumiem???
                  • Gość: Tom Re: neder i jeszcze jedno IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:28
                    chodzi o to, iż w sumie to one najbardziej mi pomogły. :)
                    • neder Re: neder i jeszcze jedno 05.03.05, 00:34

> chodzi o to, iż w sumie to one najbardziej mi pomogły. :)

chyba sobie żartujesz! kto? neder(pierwsza zalogowana byłam ja:)),m.gregor,
                      mariusz77,onequestion, czy okrutny mariuszek?

pomógł Ci niktabc@wp.pl, który się nie loguje nigdy;/
              • Gość: neder Re: neder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:21
                nie - palantem nazywam człowieka, który na mnie wjeżdża.

A sam przyznasz, że Twój post na początku nie tłumaczył o co Ci chodzi i jaki
                masz problem, a na cwaniactwo jestem wyjątkowo uczolona i reaguję tak jak
                reaguję. Mnie również przykro z powodu Twoich problemów, szkoda że od początku
                nie wyjaśniłeś o co Ci chodzi bo jak widać komunikacja to podstawa.

pzdr
                • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:25
                  czy uważasz, że jakbym zaczął post od słów pomóżcie - nieuczciwy serwisant to
                  by przyciągnęło ludzi ?? podejrzewam że nie osiągnąłbym tego co chciałem i tak
                  szybko.
                  nie wiedziałem że piszę do damy. chyle czoła.
                  co do cwaniactwa - jak wiesz na sieci przyjmujemy postawy na jakie mamy ochoty
                  i jakie w danej sytuacji jest potrzeba. teraz musiałem pisać tak.
                  wydaję mi się jednak, że osiągnołem swój cel. czyż nie??
                  • Gość: neder Re: neder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 00:30
                    > wydaję mi się jednak, że osiągnołem swój cel. czyż nie??

ja tu poznałam głównie techniki zawijania dysku w koszulkę (dalsza historia
                    zależała od inwencji autora)...

Wiesz co? nie chcę się z Tobą kłócić, w sumie nie interesuje mnie co tak
                    naprawdę zrobisz - pocwaniakujesz, czy tylko będziesz dochodził swoich praw -
                    jak zwał tak zwał i nie wiem czemu ale życzę Ci powodzenia (szczerze).
                    • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:35
                      nie dziękuje. :).
                      co do cwaniactwa i szczerości - wierzę, że spotkałaś się już z nieuczciwymi
                      Serwisntami.walka z nimi to koszmar.drukarkę wymianiałem 3 razy. bo pierwsza
                      jak się okazało była już wcześniej u kolegi, a druga - rzekomo prosto z
                      serwisu - może była, ale uszkodzona. nie mam siły juz się z nimi droczyć i
                      dlatego wpadłem na taki pomysł. co do kłócenia się - to chyba nie kłótnia lecz
                      wymiana poglądów wyrobionych przez życie.
          • Gość: Kamil Re: neder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:14
            Tom jesteś debilem, dla mnie forum jest m,iejscem gdzie nalezy pomagac a nie
            szkodzioć, a zresztą, co da spalenie elektroniki w dysku, gó.. bo wymienia
            tylko elektronike, musił by coś z talerzami namieszać, a zresztą dla mnei to
            jest idiotzm radzić komus jak zepsuć dysk, przecież dobry serwisant zawsze to
            rozpozna!!!! Zreszta muwisz do needer "sprzęt na półkę i kupujesz za pieniądze
            tatusia nowy" gó.. prawda, jak chodzisz do ciulatych sklepów to tak masz, ja
            kupuje wprost od Ntt, i nigdy nie czekałem na naprawę dłużej niz 2 dni, a jak
            oddawali to mnie jeszcze "w ręke całowali", ale Ty wolisz zaoszczędzić 10 zł i
            kupić w sklepie u jakiegoś palanta, co sobie dorabia do emerytury i ma Twoje
            reklamacje w dupie!!!! Więc pomyśl najpierw zanim coś kupisz, a tymbardziej
            powiesz!!!

-----------
            Cześć neder :)
            • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 14:21
              hehe. zacznimy od tego, że nie jestem debilem analfabeto.
              w tym wypadku jest to post, który pomaga, a nie szkodzi.
              co do sklepów jak jesteś z krakowa to może słyszałeś o PC PROJECT jest to jeden
              z najlepszych sklepów i ceny tez są tam przystępne. co do serwisu - poczytaj
              sobie.
              • Gość: Kamil Re: neder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:30
                Wiesz niekiedy aż szkoda gadać z debilami, jesli to dobry sklep, to ja nie widze
                żadnego problemu, tylko chciałem Ci powiedzieć, że ten Twój sklep i tak
                zaopatruje sie w ntt ;]
                • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 14:35
                  i dokładnie - szkoda słów.
      • Gość: Tom Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:05
        i tu ci rację przyznać muszę. mam logiczne bat sektory i pojawiają się one dość
        często. od niedługiego czasu - jakieś 2 tygodnie - dysk przy wypalaniu płyt
        zazwyczaj na wysokich obrotach, się wyłącza i restartuje system. do kosza
        poszło 3 płyty DVD. tłumacze gościowi co i jak a on mi na to że go to lotto. bo
        logiczne bat sektory to nie powód do wymiany dysku i nie powód do jego
        reklamacji. pozdrawiam
        • Gość: niktabc@vp.pl Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 00:12
          a byłeś łaskaw potraktoweać dysk programem ze strony producenta?? i spróbować go
          naprawić?? a jeśli tak to po prostu dowiedz się z jakiej hurtowni to dysk i sam
          go wyślij na serwis!!! (idź do hurtwoni powinni przxyjąć warunkowo)
        • klik.klak Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 23:40
          "bat" to by ci sie na dupe przydał gowniarzu jeden
          • Gość: Tom Re: IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 06.03.05, 01:06
            klik.klak napisał:

> "bat" to by ci sie na dupe przydał gowniarzu jeden

ehehe. dzieki.ale nie preferuje.
    • onequestion Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 20:13
      Wal młotkiem, złodzieju!!! Przez takich jak Ty za rok, za dwa, 50% dysków które
      zepsuły się nie z winy właściciela będzie cofanych! Pomijam też to, że te forum
      czytają dystrybutorzy hardware.
      • Gość: ass Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 20:24
        www.datenretter.de/images/festplatten/F1.gif
      • Gość: Tom Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:18
        a niech czytają. nie mają wyrzuty sumienia. oni też kradną. dwa razy mi
        wciskali jakieś g...no, że niby nowe a po sprawdzeniu okazało się że bios ma 4
        lata i nie da się zainstalować prawidłowo systemu. jak mnie okradają to i ja
        kradnę.
      • onequestion COFAM ZARZUTY !! 05.03.05, 01:18
        Myślałem, że masz działający dysk i chcesz go zepsuć tylko po aby dostać NOWY,
        WIĘKSZY. A Twój jak mówisz jest uszkodzony, a to zmienia postać rzeczy. Na moje
        oddaj go bez dodatkowe uszkadzania do serwisu, jak Ci go zwrócą to spróbuj za 3
        tyg. jeszcze raz.
        PS. znając kogoś z hurtowni i dając mu bolsa na pewno Twój dysk pojedzie do Wawy
        = dostaniesz nowy.
        • Gość: Tom Re: COFAM ZARZUTY !! IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 09:55
          dzięki bardzo. :(. niestety moje znajomości nie sięgaja aż tak daleko
          tymbardziej że już mnie tam nikt nie lubi bo non stop im głowę szuszę. ale może
          faktycznie tak spróbuje. dziękuwa
    • okrutny_mariuszek Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 04.03.05, 20:59
      znajdż jakąś długa skarpete, włóż do w nią i tłucz nim o np łózko
      zniszczysz na 100%
    • Gość: doomboy Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:16
      Rozkręć dysk, przejedź pare razy gwoździem po talerzu. Zamocz na dwa dni w
      kwasie solnym (jak nie masz może być domestos), dla pewności podpal, jak
      ostygnie to wsadź do zamrażarki (na jeden dzień wystarczy). Osusz, pare razy
      potraktuj dysk łopatą, z 6-7 razy z drugiego piętra upuść na chodnik i na
      koniec złóż do kupy dysk - najlepiej użyj do tego kleju, ewentualnie spróbuj
      na ślinę może będzie trzymać. Zanieś do serwisu i powiedz im, że siadła
      elektronika dysku. Dziękuwa.
    • czlonek_sojuszu Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 00:43
      Chciałem zauważyc, że zniszczenie dysku celem wyłudzenia nowego w ramach
      gwarancji wypełnia znamiona przestępstwa oszustwa, i jest zagrożone karą
      pozbawienia wolności do lat 8.

Czego ci zresztą szczerze życzę.
      • Gość: Tom Re: członku_sojuszu IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:51
        doczytaj wszystkie przypisy to zrozumiesz o co mi chodzi. bo do wyłudzenia to
        jeszcze daleka droga.powiedz mi jak walczyć z nieuczciwością serwisantów?? ile
        oni dostaną za to że mnie zbędzie jak nie jest to moja wina, że dysk naprawdę
        siada, jest jeszcze 1,5 roku na gwarancji i nie chcą go przyjąć.może coś mi
        opdpowiesz bo jak już wiesz ja wpadłem tylko na taki pomysł, bo na inny już nie
        mam sił.
        pozdrowienia.
        • czlonek_sojuszu Re: członku_sojuszu 05.03.05, 12:37

> doczytaj wszystkie przypisy to zrozumiesz o co mi chodzi. bo do wyłudzenia to
          > jeszcze daleka droga.
          sratytaty. to JEST oszustwo.

> powiedz mi jak walczyć z nieuczciwością serwisantów?? ile
          > oni dostaną za to że mnie zbędzie jak nie jest to moja wina, że dysk naprawdę
          > siada, jest jeszcze 1,5 roku na gwarancji i nie chcą go przyjąć.może coś mi
          > opdpowiesz bo jak już wiesz ja wpadłem tylko na taki pomysł, bo na inny już
          jeśli, dupku żołędny, nie wpadłeś na legalny sposób rozwiązania tego problemu
          (pih, federacja konsumentów, sąd polubowny, sąd), to ja ci doradzę żebyś walnął
          się tym dyskiem w głowę. byle mocno.
        • Gość: alol Re: członku_sojuszu IP: *.pl / 213.155.191.* 08.03.05, 15:03
          Heh... ale krecisz oszuscie jeden :>
          Najpierw piszesz, ze gwarancja konczy sie w kwietniu, natomiast tutaj juz piszesz, ze za 1,5 roku...
          No dobry jestes... krec, krec... kiedys ci sie noga podwinie...
      • Gość: Tom Re: członek_sojuszu IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 00:59
        a jeszcze jedno do kwoty 250 zł. bo tyle jest warty obecnie dysk to nie jest
        przestępstwo ale wykroczenie - zasadnicza różnica.
        • czlonek_sojuszu Re: członek_sojuszu 05.03.05, 12:29

> a jeszcze jedno do kwoty 250 zł. bo tyle jest warty obecnie dysk to nie jest
          > przestępstwo ale wykroczenie - zasadnicza różnica.

taaak. a nowego to niby ile ? zsumuj sobie wszystko razem (stary
          dysk+nowy+koszty serwisu) to się dowiesz co robisz. zresztą, czy wykroczenie czy
          przestępstwo to i tak jesteś świnia.
    • Gość: dominik666 Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.05, 01:09
      podłącz odwrotnie zasilanie ...

na chwile - powinny spalić się układy ale tylko wewnętrznie z zewnątrz nie
      będzie widać żadnych śladów

zasilacza nie spalisz - najwyżej strzeli zabezpieczenie ale elektronika dysku
      powinna się zepsuć :>

- mogą znaleść "speca" ktory niewiadomo co bys zrobił
      (czy dysk zepsuł sie z twojej czy nie twojej winy) stwierdzi wadliwe
      uzytkowanie i dupa blada - kasy nie dostaniesz - the choice is yours
    • remek-1983 Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 10:38
      Zakładam, że obawiasz się wad szczególnych. Dzisiejsze dyski padają jak muchy
      po Karate. Samsungi najczęściej. Caviary robią się lipne. Seagate'y i Maxtory
      jak im się spodoba. Kiedyś sam miałem IBMa z tych, które padały krótko po
      utracie gwarancji (był proces wytoczony) i też coś musiałem z nim zrobić zanim
      ją utraci. Przechodząc do konkretów polecam sprawdzony przeze mnie przepis na
      uśmiercenie mechaniki w HDD. Owiń go w ręcznik i mocno walnij o podłogę.
      • marcinsk8game Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 11:10
        Ja nie wiem ja swój 30gb kupiłem w 2001roku jest firmy Quantium niby firma taka
        kiepska a dysk chodzi jak pies za kotem
        Jeśli nie beda chcieli przyjąc znowu dysku to zrób niby bomby z paczek po
        papierosach i wejdź do sklepu i udawaj że się wysadzisz :) (skąd to znam[chyba
        z TV]) Nawet 2gb Samsunga który kupiłem w 1997 jeszcze chodzi pomimo że z 5
        razy wyleciał mi z kieszeni na dysk jak wyjmowałem kompa żeby go rozkręcić. To
        były skorupy
      • czlonek_sojuszu Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 12:41
        remek-1983 napisał:

> Zakładam, że obawiasz się wad szczególnych. Dzisiejsze dyski padają jak muchy
        > po Karate.

ale ty pieprzysz synu. po prostu nie potrafisz się z nimi obchodzić: gó..
        chłopu, nie zegarek. mam w domu sześć różnych dysków - każdy innej firmy.
        seagate, samsung, fujitsu, wd, maxtor. od 2 do 200 gb. wszystkie działają bez
        najmniejszego problemu. NIGDY nie padł mi żaden dysk - chociaż miałem ich w
        życiu kilkadziesiąt, i zwykle kupuję je na giełdzie.
        • Gość: Tom Re: członek_sojuszu IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 12:49
          tylko bez wyzwisk synku. to, że masz sprawne dyski nikogo tutaj w sumie nie
          obchodzi i nie musisz się chwalić ich objętością - świadczy to tylko o klasie
          człowieka - nisko to oceniam.jak ci one dziają sprawnie to się ciesz. mnie nie
          działa jak trzeba. ten post jest dla osób które chcą walczyć z nieuczciwością
          serwisantów.
          a ty jak kupujesz dyski na giełdzie to myślisz,że nie łamiesz prawa. jak one
          się tam znalazły.jakieś gó..arze poszli na kwadraty oczesali parę mieszkań i
          dyski wypchali na giełdę by kupili je osoby takie jak ty. więc nie wyjeżdzaj z
          regułkami prawnymi, bo sam nie do końca jesteś fer.
          • czlonek_sojuszu Re: członek_sojuszu 05.03.05, 13:29
            > a ty jak kupujesz dyski na giełdzie to myślisz,że nie łamiesz prawa. jak one
            > się tam znalazły.jakieś gó..arze poszli na kwadraty oczesali parę mieszkań i
            > dyski wypchali na giełdę by kupili je osoby takie jak

rany, ale z ciebie głąb. byłeś kiedyś na giełdzie komputerowej ? na każdą część
            mam fakturę i gwarancję, bo sprzedają tam firmy.

a ty chcesz walczyć z nieuczciwością oszukując ? brawo, brawo. dzięki twoim
            (zaplanowanym) oszustwom na pewno wszyscy staną się uczciwsi.
            • Gość: Tom Re: członek_sojuszu IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 14:05
              no to jak taki mądry jesteś to jak to zrobić.kozak jesteś nie przecietny. co do
              giełdy trochę sprzedawałem i wiem co można tam zrobić.
              kupisz na każdym rogu gwarancję nie podpisaną,ale oczywiście znajdując się tam
              firmy - z tym się zgadzam. nie wydaje mi się jednak byś nalezało do tych
              uczciwych.
              co do głąba to lepiej poszukaj go przed swoim hu...wym monitorem impotencie.
              • czlonek_sojuszu Re: członek_sojuszu 05.03.05, 14:11
                > nie wydaje mi się jednak byś nalezało do tych
                > uczciwych.

:D jak ja lubię jak (potencjalni) oszuści zarzucają mi nieuczciwość. heh.
                • Gość: Tom Re: członek_sojuszu IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 14:14
                  nie zarzucaj jej więc innym cwaniaku.wyrosłeś pewnie na kasie ojca i życie
                  lekko płynęło bo zawsze kaska była.niestety nie każdy ma sielankę w życiu.
                  czasami to też weź po uwagę oceniając innych.
                  • czlonek_sojuszu Re: członek_sojuszu 05.03.05, 14:18

> nie zarzucaj jej więc innym cwaniaku.wyrosłeś pewnie na kasie ojca i życie
                    > lekko płynęło bo zawsze kaska była.niestety nie każdy ma sielankę w życiu.
                    > czasami to też weź po uwagę oceniając innych.
                    aaaa. kasy nie ma ?
                    to do roboty, leniu !
                    • Gość: Tom [...] IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 14:25
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: targa Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.80-202-253.nextgentel.com 05.03.05, 11:01
      Posty ida na caly swiat; ten informuje, ze Polacy to zlodzieje i oszusci.
      Nic dziwnego, ze na swiecie jestesmy traktowani, jak jestesmy...
      • Gość: Tom re: targa IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 05.03.05, 11:13
        targa - koń by się uśmiał. myślałby kto że jesteś taki prawy człowiek. co do
        kombinowania to popatrz na amerykanów. biorą sprzęt ze sklepu nowy - po
        mięsiącu zwracają, że im nie odpowiada. ja to nazwiesz?? pewnie testowanie.
        hhehe.
    • longpeter66 Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 22:53
      Przestań dziadować,kup sobie nowy,ha ha
    • doomboy Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? 05.03.05, 23:21
      PRZEZ TAKIE POMYSŁY JAK TEN TWÓJ POLSKA SCHODZI NA PSY. I JAK MA BYĆ DOBRZE W
      TYM PAŃSTWIE, CYRK CYRK I JESZCZE RAZ CYRK - KRAJ WANDALI, ZŁODZIEJI I
      CWANIAKÓW. OBY NIE BYŁO TAK, IŻ ZACZNIESZ OD DROBNEGO WYŁUDZENIA, A
      SKOŃCZYSZ ... W CELI NUMER 7. PRZEJRZAŁEM CIEBIE OD POCZĄTKU, WALKA Z
      NIEUCZCIWYM SERWISEM? GUZIK PRAWDA CHCESZ NACIĄGNĄĆ SERWIS NA WYMIANĘ DYSKU NA
      WIĘKSZY (ZA DROBNĄ DOPŁATĄ). WIELU TAKICH "POMYSŁOWYCH" I "ZARADNYCH" LUDZI JAK
      TY W KICIU JUŻ SIEDZI, TAK SAMO JAK TY CHCIELI WYŁUDZIĆ KASĘ (NP. JAK FIZYCZNIE
      USZKODZIĆ SAMOCHÓD ABY DALI KASĘ Z UBEZPIECZENIA), POMYŚL LEPIEJ JAK UCZCIWIE
      ZAROBIĆ NA NOWY DYSK.

<LEPIEJ JEST TWORZYĆ NIŻ NISZCZYĆ>
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 23:25
        nie będe uczył jak uszkodzić dysk
        ale zarządaj od serwisu adresu dystrybutora - HURTWONI
        i tam na serwisie oddaj dysk do reklamacji!!
        jeśli jest uszkodzony napewno wyślą go do producenta

(niestety niektóe sklepy robią klientów w konia, wiedząc co chce idąc z kimś do
        sklepu mam niezły ubaw nieraz)
      • Gość: Tom Re: doomboy IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 06.03.05, 01:05
        dokładnie koleszko tworzyć nie niszczyć. wiesz nie mieszkam w mieście tylko na
        zadupiu. co do uszkodzeń - nie mam pojęcia jeśli chodzi o samochody - nawet nie
        wiedziałem, że można tak zrobić kasę - może stworze następny post w tej
        sprawie. kto wie. w tym jednak wypadku nie masz racji. pracuje i mam pieniądze
        na nowy, ale nie dam im satysfakcji i będę walczył o swoje. ale powiedź stary
        co cię tak rani. to że ja chce wymienić dysk - poszukaj sobie innych problemów -
        może zaczni od Warszawki to na pewno będzie nam lepiej. pozdrowienia.
    • Gość: Maverick Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: 82.139.9.* 06.03.05, 17:50
      tom nie przejmuj się - tu wystarczy zadać jakieś niekonwencjonalne pytanie i od
      razu banda ćwoków się wypowiada - co jeden to bystrzejszy.

najlepszy ten gostek co pisał że wyjdzie że polacy...... he he , jakby każdy
      np.japoniec znał poski.....
      • Gość: neder Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:59
        Gość portalu: Maverick napisał(a):

> tom nie przejmuj się - tu wystarczy zadać jakieś niekonwencjonalne pytanie i
        od
        >
        > razu banda ćwoków się wypowiada - co jeden to bystrzejszy.

ĆWOKI GÓRĄ!

> najlepszy ten gostek co pisał że wyjdzie że polacy...... he he , jakby każdy
        > np.japoniec znał poski.....

z tego co mi wiadomo targa jest kobietą...

hihi Tom jest lepszy - jak mu się nie spodoba, to co ktos napisze, to "odgryza"
        się, że ten ktos miał bogatego tatusia :-/ taaaaaaaaaaaa (żeby nie
        napisać "tiaaa" - bo przecie z warszawki jestem, a Tom jej też nie lubi...)

pozdrawiam
        • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 06.03.05, 22:17
          witaj neder
          tylko nie ćwok - bo ja nie wyrażam się źle o tobie. :).
          masz rację nie dam sobie w kaszę dmuchać, ale czasem trzeba wysłuchac zdań
          innych - czyż nie ?? po to to forum.
          co do cwaniactwa i ćwoków to myślę że powinnaś poczytać to i dopiero ocenić kto
          jest ćwokiem - tylko nie pomin niczego
          • Gość: neder Re: neder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 08:08
            Gość portalu: Maverick napisał(a):

> tom nie przejmuj się - tu wystarczy zadać jakieś niekonwencjonalne pytanie i
            od
            >
            > razu banda ćwoków się wypowiada - co jeden to bystrzejszy.

Moje "ćwoki górą" było więc jak mniemam o mnie a nie o Tobie...

pzdr.
            • Gość: Tom Re: neder IP: *.miechow.com / 80.51.253.* 07.03.05, 19:18
              heheh. a to już moje zmęczenie daje się we znaki. :). przepraszam, ale ja nie
              użyłem tego okreslenia - jesli ktoś mnie obraził nie pozostawałem dłużny.
              czytałem kilka twoich wypowiedzi i "mądra babka jesteś" stwierdzam. :). tylko
              się znowu nie oburzaj. pozdrawiam.
    • Gość: ccgchkj,kn Re: Jak uszkodzić dysk by przyjęli na gwarancji?? IP: *.nyc.rr.com 08.03.05, 04:40
      podczas formatowania zresetuj kompa
    • Gość: misio_ Jak w tym kraju ma być dobrze skoro ludzie myślą w IP: *.kim.pl 08.03.05, 14:40
      ten sposób?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka