mbucz Re: Stronka do oceny 18.01.06, 13:11 Juz na stronie tytułowej dwa błędy: ortograficzny i literówka. Menu źle wyświetla sie w FF (Kolagen wychodzi poza ramkę na Szukaj). Za duże i za ciężkie wycinki w odnośnikach (np wycinek z gazety lubuskiej ponad 1 mb, ale ani w rozmiarze "na stronę", ani 100% nie da się tego przeczytać) To tak na gorąco;) Link Zgłoś
Gość: goodghost Re: Stronka do oceny IP: *.autocom.pl 18.01.06, 13:22 a gdzie jest ten ort na głównej i literówka, bo się nie mogę doszukać? Co do ff, to tak jak jest napisane na stronie głównej (zalecana IE). W każdym razie dzięki za wszelkie sugestie Link Zgłoś
blekot Re: Stronka do oceny 18.01.06, 16:23 Gość portalu: goodghost napisał(a): > Co do ff, to tak jak jest napisane na stronie głównej (zalecana IE). "Dzień dobry. Jeśli używasz FF to sugerujemy szybciutką zmianę na IE. Zrób to dla tej jednej strony." żartujesz, no nie? a poważnie: zalecanie, sugerowanie jakieś jednej przeglądarki jest źle widziane Link Zgłoś
Gość: goodghost Re: Stronka do oceny IP: *.autocom.pl 18.01.06, 13:29 dobra, już zauważyłem (ten ort to też literówka) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Stronka do oceny 18.01.06, 13:39 validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fekomedyk.ovh.org%2Findex1.php 22 bledy. W sumie to calkiem niezle jak na PHP ;). Kilka z nich mozna łatwo poprawic (brakuje atrybutu ALT na przyklad). Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Stronka do oceny IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.01.06, 17:02 Zdejm te idiotyczne "informacje techniczne": "Stronę najlepiej przeglądać w rozdzielczości 1024x768 lub 1280x960. Sugerowana przeglądarka - Internet Explorer. Wymagana wtyczka - Flash Player". I po kiego grzyba mi moje IP? Moja ocena: 9/10 (bez oceny zawartości merytorycznej). Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Stronka do oceny IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.01.06, 17:24 I jeszcze ten "chamski" przycisk "Wyszukaj". Zmień kolory. Link Zgłoś
Gość: n. Re: Stronka do oceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 17:19 jak dla mnie te zamykające się oczy dziewczynki są przerażające... taki szczegół ;P pzdr Link Zgłoś
Gość: marcin_ktos Re: Stronka do oceny IP: *.pronet.lublin.pl 18.01.06, 17:52 Błąd postawowy - "strona informacyjna". Strona całkiem ładna, ten top chyba trochę za duży i niepotrzebnie we Flashu - poza tym po co to mruganie? :) "Licznik odwiedzin:dfhgfhg 70" -> jakieś pozostałości po testach? :) A moje IP - po co, przecież znam ;) Menu takie super rozwijane mi się bardzo nie podoba -> gdy ktoś nie ma JavaScriptu włączonego to nie ma możliwości nawigacji po stronie - głupota, prawda? W ten sposób też działasz na własną niekorzyść, bo roboty sieciowe nie będą mogły zindeksować podstron. Od strony kodu - kod brzydki, powtórzenia w meta (dwa razy robots), jakieś tłumy spacji w bliżej mi nieznanym celu (chyba w celu wypozycjonowania obok obrazka). Link Zgłoś
beata_ Re: Stronka do oceny 18.01.06, 20:09 Wizualnie - nieźle, błędy i błądki pokazali moi poprzednicy... Jak dla mnie koszmarne jest: "szereg" i "liczne" na podstronach nie sprawdzałam Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Stronka do oceny IP: *.forweb.pl 18.01.06, 20:42 Za "Sugerowana przeglądarka..." masz u mnie 1. Link Zgłoś
Gość: ass Re: Stronka do oceny IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.06, 20:49 Wreszcie cos ciekawego. Link Zgłoś
koaa Re: Stronka do oceny 18.01.06, 23:19 dla mnie artystycznie jest do bani ale to kwestia gustu 3/10 Link Zgłoś
mmkkll Raczej negatywnie: 19.01.06, 01:02 Powody: Stronę najlepiej przeglądać w rozdzielczości 1024x768 lub 1280x960. Sugerowana przeglądarka - Internet Explorer - no daj spokój... Wymagana wtyczka - Flash Player. - czasem używam przeglądarki z odpowiednią wtyczką, ale po Operą nie mam celowo obsługi flasha - unikam reklam. Ale sam układ strony wydaje się być w porządku. Link Zgłoś
Gość: goodghost Re: Stronka do oceny IP: *.autocom.pl 19.01.06, 12:19 ok, to teraz moze ja powiem. to co piszecie to w większości prawda, ale jak czytam, ze "menu w javascrpcie" to mi się smiać chcę. sorry, ale w 99% przypadków ludzie mają włączoną obsługę javascrpt. A jeśli ktoś nie ma? trudno się mówi, w końcu to tylko 1%. A poza tym jak sobie wyobrażasz menu z prawie 40 linkami? jakieś sugestie? to samo flash, niestety trzeba zawsze wziąć poprawkę na to że jedni mają obsługę, a inni nie. to już jest statystyka. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: marcin_ktos Re: Stronka do oceny IP: *.pronet.lublin.pl 19.01.06, 13:51 Nie 99% na pewno. Ludzie nie używający przeglądarek graficznych i używający tych bez JS stanowią na pewno więcej niż 1%. Ale ja tylko piszę, że to mi się nie podoba! Nie musisz brać mojego zdania pod uwagę :) Pewnie dało by się zrobić to menu, w podobnej formie, z użyciem JavaScriptu jak najbardziej, ale lepsze - bo działające i bez niego. Bo jak sobie wyobrazić menu z 40 linkami bez rozwijania - masz punkt, nie mam pomysłu. Apropos strony jeszcze, to Doctype nie ma w dokumencie. Link Zgłoś
Gość: goodghost Re: Stronka do oceny IP: *.autocom.pl 19.01.06, 14:40 z tym doctype to juz nie wiem o co chodzi. wlasnie, a moze ktos z Was mial taki problem? bo kazde (a sprawdzalek na kilku) menu w javascripcie jest przesunięte, jeśli w dokumencie znajuduje sie doctype. I nie mam pojecia dlaczego tak to wplywa, ale tak jest. Kilka osob mi zarzucilo, ze menu jest przesuniete w innych przegladarkach (wystaje poza ramki). no i własnie szukalem przyczyny, bo zauwazylem, ze kazde menu tak sie dziwnie przesuwa. okazalo sie ze po usunieciu doctype wszystko wyglada normalnie (prawie, bo o 3 piksele jest przesunmiete w dol w ff i operze). Slyszal kto kiedys o takich rzeczach? Bo to raczej nie powinno miec wplywu na polozenie menu. Link Zgłoś
Gość: marcin_ktos Re: Stronka do oceny IP: *.pronet.lublin.pl 19.01.06, 17:12 Chodzi o to, że gdy przeglądarka zobaczy Doctype to przestawia się w "tryb standardów" i inaczej nieco interpretuje odległości na stronie. I wydaje mi się, że to to, ale nie jestem pewien. I w ogóle przeglądarki róznie interpretują niestety odległości, stąd mogą wynikać problemy. Poza tym ja mam menu przesunięte w lewo i nie mieszczące się w ramce, gdy używam przeglądarki na pełnym ekranie (rozdziałka 1152x864). Na 1024x768 jest dobrze. Link Zgłoś