Gość: Stellina IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 22.02.06, 21:20 Jak mam to usunąć? Pojawia się informacja o błędach w rejestrze, i że system je usunie. Niestety po "usunięciu" pojawia się to samo okno...i tak w kółko. Proszę o pomoc! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: rezus Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 23.02.06, 11:34 easy cleaner i przeskanuj rejestr - moze pomoze. Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 23.02.06, 12:31 A gdzie znajdę ten Easy Cleaner? Próbowałam juz Scanreg/fix z dysku zapasowego i pomimo informacji o usunięciu problemu - dalej powraca. Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:48 Gość portalu: Stellina napisał(a): > Jak mam to usunąć? Pojawia się informacja o błędach w rejestrze, i że system > je usunie. Niestety po "usunięciu" pojawia się to samo okno...i tak w kółko. Rejestr jest uszkodzony i będzie tak w kółko póki sama tego nie naprawisz :) Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 23.02.06, 12:22 Wiesz, że jest uszkodzony to się domyśliłam sama ;) Formatowałam C i instalowałam windowsa 3 razy, i dalej to samo. Ręce już mi opadają nie tylko na ziemię ale do piwnicy. Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 23.02.06, 12:28 Pomijam juz fakt, że pojawiają się błedy typu: "wystąpił błąd w @#&^% DLL. nastąpi zamknięcie programu", "wystąpił błąd w gg, icq..." i tak wszystkie programy się zamykają po kolei. No i oczywiście "błąd w internet explorer". :( Link Zgłoś
m.gregor Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 12:31 sprawdz pamiec memtest86. link i instrukcja w faq forum. Link Zgłoś
Gość: Kufel Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 12:41 Gość portalu: Stellina napisał(a): > Pomijam juz fakt, że pojawiają się błedy typu: "wystąpił błąd w @#&^% DLL. > nastąpi zamknięcie programu", "wystąpił błąd w gg, icq..." i tak wszystkie > programy się zamykają po kolei. No i oczywiście "błąd w internet explorer". :( Źle zainstalowalaś ten system i w dodatku z pewnościa nie uaktualniłaś ze strony Microsoft skoro jest tyle błędów. To nie Rejestr tylko cały system się sypie - a to spora róznica ! A błędy z GG i IRC wkazują, że są problemy i nawet z javą. Słowem - kiepsko ci coś poszła ta "instalacja" systemu :( Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl 23.02.06, 12:50 Tak, w java.script też są błędy...A co do instalacji, to robiłam to nie po raz pierwszy i zawsze tak samo, więc nie wiem co się dzieje. Może zmienię Me na XP. Link Zgłoś
Gość: Kufel (pusty !) ;) Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:00 Gość portalu: Stellina napisał(a): > Tak, w java.script też są błędy...A co do instalacji, to robiłam to nie po raz > pierwszy i zawsze tak samo Czyli jak ? Działał prawidłowo ? > więc nie wiem co się dzieje. Może zmienię Me na XP. Czas by był najwyższy :) Przecież XP jest na rynku prawie 6 lat !!! Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl 23.02.06, 13:27 "Zawsze tak samo" w sensie sposobu instalacji. Tak, zawsze po instalacji bylo dobrze, teraz cos szwankuje :/ Link Zgłoś
igelkott Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 13:49 jeżeli formatujesz dysk i wgrywasz na niego system windows millenium, to nie powinno być żadnych problemów. Jeżeli pojawiają się problemy to przeważnie z winy osoby, która instaluje system. Z własnego doświadczenia wiem (a instalacji systemu Windows wykonuję całkiem sporo, w tym re-instalacje WindowsMe), że użytkownicy komputerów wprowadzają na własną rękę wiele "usprawnień" w Rejestrze, Biosie itp, wgrywają różne "ciekawe" uaktualnienia i sterowniki, a następnie zapominają co robili i nawet nie są w stanie przekazać tych informacji w serwisie i trudno im pomóc. A tak na prawdę to trzeba się nieźle napracować, żeby doprowadzić komputer do takiego stanu o jakim piszesz. Rada : przypomnij sobie, co jeszcze robiłaś, bądź robisz w trakcie instalacji systemu, czy podkręcałaś komputer, wgrywałaś inne niż zwykle uaktualnienia sterowników itp...Wtedy jest szansa, że będziesz mogła zainstalować system bez problemów. Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 23.02.06, 14:03 Oprócz formatu C i instalacji Me z płyty nic nie "usprawniałam". W Biosie ani Rejestrach nie manipuluję bo...się na tym nie znam...Jedyne sterowniki instalowane, to karta graficzna i muzyczna. Mam nadzieję, że po zmianie na XP pozbędę się tych problemów... Link Zgłoś
igelkott Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 14:12 nic się nigdy nie dzieje samo z siebie, a jeżeli wydaje Ci się, że zapanujesz nad komputerem i systemem tylko dlatego, że zmienisz go na XP, to możesz się głęboko rozczarować. XP wcale nie jest taki stabilny i łatwy w obsłudze. Lepiej poproś kogoś kto się zna na komputerach, aby zlokalizował gdzie wystąpił błąd - to może Cię znacznie mniej kosztować, niż brnięcie w nowe rozwiązania, bo może się okazać, że nic się nie zmieniło po zainstalowaniu XP. Link Zgłoś
Gość: Kufel (pełny) Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:17 Gość portalu: Stellina napisał(a): > Oprócz formatu C i instalacji Me z płyty nic nie "usprawniałam". W Biosie ani > Rejestrach nie manipuluję bo...się na tym nie znam...Jedyne sterowniki > instalowane, to karta graficzna i muzyczna. Czyli...NIC nie instalowalaś ! :( A gdzie sterowniki do płyty głównej,czyli do chipsetu ? Te systemowe do chipsetu (wgrywane wraz z systemem) to stanowczo za mało :( > Mam nadzieję, że po zmianie na XP > pozbędę się tych problemów... Link Zgłoś
igelkott Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 14:39 cała rzecz polega na tym, że Stellina nie zna się ani na komputerach, ani na systemach, ani na programowaniu. Dlatego radzenie jej co powinna zainstalować - nic jej nie da. Bierze się za coś o czym ma pojęcie niewielkie. Absolutnie nie chcę jej niczym urazić, ale to, że ktoś jej pokazał, że aby sformatować dysk, musi wstukać format c:, a potem zainstalować system z płyty CD - nie znaczy, że jest w stanie to wykonać do końca poprawnie. Na prawdę trzeba trochę więcej wiedzieć na temat komputerów i dopiero wtedy zabierać się za instalacje, ulepszanie, rozbudowę. I na prawdę lepiej jest kogoś zapytać kto się na tym zna, jeżeli nie ma kogoś znajomego to po prostu zapłacić komuś z serwisu - to na prawdę jest taniej, aniżeli rozbabranie komputera i dopiero wtedy szukanie ratunku u komputerowca. Link Zgłoś
Gość: Kufel (pełny) Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:21 Gość portalu: Stellina napisał(a): > Tak, zawsze po instalacji bylo > dobrze, teraz cos szwankuje :/ Jak było dobrze po wcześniejszych - TWOICH instalacjach - a teraz jest źle to już raczej sprawa sprzętu lub...wirusów - jak błędy pokazują się po połączeniu z internetem. Link Zgłoś
maciejpoczta Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 15:42 Posłuchaj m.gregora (kilka postów wyżej) i daj sobie spokój z bezsensownymi pytaniami i jeszcze gorszymi radami. Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 16:10 rosecitysoftware.com/Reg1Aid/ Link Zgłoś
Gość: Stellina Re: Błędy w rejestrze windowsa IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 23.02.06, 18:19 Dzięki za link ale...nie można programu zainstalować ponieważ "pliki składowe instalatora są uszkodzone"... Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Błędy w rejestrze windowsa 23.02.06, 19:04 Gość portalu: Stellina napisał(a): > Dzięki za link ale...nie można programu zainstalować ponieważ "pliki składowe > instalatora są uszkodzone"... Pobierz jeszcze raz. Link Zgłoś