Dodaj do ulubionych

Norton Internet Security 2006 ?

IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 01:30
Kto tego używa niech pisze czy warto instalować.///tnx
Obserwuj wątek
    • Gość: rezus Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 01:35
      nie warto
      • Gość: Waldek Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: 213.42.2.* 26.02.06, 06:51
        ... a to dlaczego nie warto..??? Bo Symantec zablokował hakowanie..???
        • maciejpoczta Bo nie i h***? 26.02.06, 07:15
          Ten minimalista pewnie sam nie wie dlaczego nie warto, ale to nie zmienia faktu,
          że jeszcze chyba nie urodził sie taki, co by "zablokował hakowanie" (crackowanie?).
    • maciejpoczta Re: Norton Internet Security 2006 ? 26.02.06, 07:11
      Ja tego używam i jestem zadowolony, ale nie potrafię odpowiedzieć Ci na pytanie
      "czy warto instalować?". Jeżeli kupno tego pakietu miałoby oznaczać jakieś
      finansowe kłopoty, to z pewnością niewarto.
      Ja wybrałem NIS, bo potrzebowałem zestawu dla dwóch komputerów, a Symantec
      sprzedaje z taką licencją w dość atrakcyjnej cenie.
    • Gość: garfield Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 13:15
      ale wy jesteście ! Ja się tu pytam poważnie o opinie a Wy swoje jak zwykle
      tylko kłótnie i nic z tego się nie dowiedziałem! dlaczego warto a dlaczego nie
      warto? prosze na te pytania odpowiedziec a nie jakies gierki słowne. Ludzie...
      • maciejpoczta Re: Norton Internet Security 2006 ? 26.02.06, 13:35
        Gość portalu: garfield napisał(a):

> ale wy jesteście ! Ja się tu pytam poważnie o opinie a Wy swoje jak zwykle
        > tylko kłótnie i nic z tego się nie dowiedziałem! dlaczego warto a dlaczego nie
        > warto?

Pytanie "czy warto instalować NIS?" jest na tyle głupie, że zasługuje na jedyną
        słuszną, czyli głupią odpowiedź:

- Dla jednych warto bo:
        1)- Antywirus i firewall są niezbędne w komputerze podłączonym do internetu.
        2)- Pakiet Symantec'a jest najlepszy na świecie (wszyscy co mają strasznie
        zachwalają).
        3)- Stać ich na wydatek ponad 200zł.

- Dla innych nie warto bo:
        1)- Nie mają netu.
        2)- Pakiet Symantec'a jest do dupy - tak po prostu, bez jakiegoś konkretnego
        powodu, a w zasadzie z powodu że to Symantec. Podobnie jak windows jest do dupy
        bo to Microsoft.
        3)- Nie będą płacić, skoro są darmowe programy.
        4)- Szukają takiego który nic nie blokuje i jednocześnie przed wszystkim chron.i

- Jeszcze innym to wisi i powiewa bo:
        1)- Jest bez znaczenia jaki program zainstalują
        2)- Ściągną taki, który da się ukraść
        3)- Każdy praktycznie antywirus i firewall jest wystarczający do domowych
        zastosowań. I tak najważniejszy jest zdrowy rozsądek.

-
      • Gość: rezus Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 13:39
        >3)- Nie będą płacić, skoro są darmowe programy.

i wlasnie to zdecydowanie przemawia za tym ze nie warto.
        a po za tym trzeba byc idiota zeby placic za cos co mozna miec za darmo.
        • maciejpoczta Re: Norton Internet Security 2006 ? 26.02.06, 13:46
          Gość portalu: rezus napisał(a):

> >3)- Nie będą płacić, skoro są darmowe programy.
          >
          > i wlasnie to zdecydowanie przemawia za tym ze nie warto.

Do ciebie przemawia, do innych nie. Są tacy, którzy potrzebują aplikacji do
          wykorzystania w firmie. Są też tacy, którzy kupują go z przyzwyczajenia. Są w
          końcu tacy, którzy po prostu lubią Nortona.

> a po za tym trzeba byc idiota zeby placic za cos co mozna miec za darmo.

A poza tym trzeba być idiotą żeby myśleć, że wszystkim wystarczy to samo co tobie.
          • Gość: rezus Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 13:49
            >Kto tego używa niech pisze czy warto instalować.///tnx

czy tu jest cos napisane o firmie?
            • maciejpoczta Re: Norton Internet Security 2006 ? 26.02.06, 13:54

> >Kto tego używa niech pisze czy warto instalować.///tnx
              >
              > czy tu jest cos napisane o firmie?

Czy tu jest w ogóle coś napisane?
              • Gość: rezus [...] IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 14:00
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: pixel Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:06
                  Ja posiadam BitDefender 8 Professional Plus jako antywir stacjonarnie.
                  Dodatkowo co jakiś czas skanuje sobie online Trend Micro-Free.
                  I z jednego jak i z drugiego jestem happy.

Pozdrawiam
                • Gość: rezus nie zgadzam sie z usunieciem tej wiadom. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 14:23
                  Nazwalem go idiota (co znaczy sjp.pwn.pl/haslo.php?id=19547 ), on
                  wczesniej nazwal mnie minimalista. Mysle ze nazwanie kogos idiota nie jest takie
                  straszne tymbardziej ze te czlowiek jest idiota sami zobaczcie:
                  ten forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=37516791&a=37528692 i
                  kolejny post
                  prosze nie usuwac moich postow, ktore glosza prawde o maciejpoczta (idiotyczny
                  nick).
                  • maciejpoczta Re: nie zgadzam sie z usunieciem tej wiadom. 26.02.06, 15:11

> Nazwalem go idiota (co znaczy sjp.pwn.pl/haslo.php?id=19547
                    ), on
                    > wczesniej nazwal mnie minimalista.

minimalista

> Mysle ze nazwanie kogos idiota nie jest takie
                    > straszne tymbardziej ze te czlowiek jest idiota sami zobaczcie:
                    > ten forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=37516791&a=37528692

No rzeczywiście, autor trochę nie... tego, ale żeby od razu taki samokrytycyzm?

> prosze nie usuwac moich postow, ktore glosza prawde o maciejpoczta (idiotyczny
                    > nick).

Wybierałem między maciejpoczta a którymś z gatunków małp. I jednak zdecydowałem
                    się na ten pierwszy.
                  • gray Re: nie zgadzam sie z usunieciem tej wiadom. 26.02.06, 15:26

twój post nie pasował do tematu forum.

a co do nicków. to moim zdaniem 'bujasz się jak pie..ny rezus'.
                    • Gość: rezus Re: nie zgadzam sie z usunieciem tej wiadom. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.02.06, 15:59
                      ktory post nie pasowal?
                      co do niku to wlasnie zostal zaczerpniety z tego fragmentu wypowiedzi pewnego
                      aktora.
                      • Gość: garfield Re: nie zgadzam sie z usunieciem tej wiadom. IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:21
                        Boże w jakim ja kraju żyję ??? Zapytałem sie grzecznie czy warto zainstalować
                        NIS 2006, a tu co ??? Wojna na całego kur***, a ja nadal nie wiem czy warto !!!
                        Co za ludzie mieszkają w tym kraju, że nie potrafią odpowiedzieć mi na takie
                        proste pytanie. Dzizas....
    • Gość: roch Re: Norton Internet Security 2006 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:37
      miałem NIS 2005 i po roku zrezygnowalem z niego . dobrze że xp pozwala na
      restart systemu z przed tygodnia bo miałem cały czas problem z firewalem. teraz
      mam Kaspersky, bez firewala. uaktualnia sie co 2 godz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka